MTS novosti
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja mislim da je prodaja losa po drzavu, i jos gora po samu kompaniju. Po korisnike ce da bude najgore.
Evo i cime bih to obrazlozio: drzava vise nece imati zlatnu koku, drzavna firma ce prestati da sisa drzavne jasle, poskupece sve, i 3x pogadjajte koga ce to najvise da trefi.
Evo i cime bih to obrazlozio: drzava vise nece imati zlatnu koku, drzavna firma ce prestati da sisa drzavne jasle, poskupece sve, i 3x pogadjajte koga ce to najvise da trefi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, nikako se ne mogu složiti sa tvojom tvrdnjom: "državna firma će prestati da sisa državne jasle"? Jer, koliko je meni poznato, Telekom je punio državni budžet, a ne sisao. Pa shodno tome, za Telekom će biti bolje ako se otkači od države jer će spasiti svoje prihode i uložiti iste u svoju modernizaciju. Naravno, samim tim će biti bolje i korisnicima.
Sećam se da je slična priča kružila kada je doneta odluka da se proda Mobtel. A svi smo danas svedoci da je Telenor najmodernija kompanija na našem tržištu u oblasti telekomunikacija.
Sećam se da je slična priča kružila kada je doneta odluka da se proda Mobtel. A svi smo danas svedoci da je Telenor najmodernija kompanija na našem tržištu u oblasti telekomunikacija.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Aleksaboy, ne znam kako posluje Telekom, ali znam kako posluje sve sto je u drzavnom sektoru. Ne znam koliki su Telekomovi racuni recimo za struju, vodu, kako se izmiruju i ostalo. Znam da mnoge bolnice, fabrike itd. imaju milionske dugove, i nemaju nacin da ih izmire. Srecom - tu je drzava.
Mobtel, nikada nije bio drzavno preduzetje pa samim tim ne mozemo da merimo Telenor i Telekom.
Telekom jeste punio drzavni budzet, ali je sigurno imao i ogromne subvencije a pre svega monopolski polozaj. Tako da se moja tvrdnja odnosila na ovakve stvari. I cekam da RATEL na kraju kaze cije su parice telefonskih prikljucaka. Jer ako su Telekomove, crno nam se pise. Ako su pak u vlasnistvu gradjana, to treba jasno reci, da i Telenor pocne sa radom kao operater fixne telefonije. A ovo treba obaviti PRE prodaje Telekoma, jer u suprotnom stranci ima da zahtevaju to sto su mislili da su kupili, jer dobro znaju gde dolaze. A dolaze da uzmu novce, a ne da nam daju.
Mobtel, nikada nije bio drzavno preduzetje pa samim tim ne mozemo da merimo Telenor i Telekom.
Telekom jeste punio drzavni budzet, ali je sigurno imao i ogromne subvencije a pre svega monopolski polozaj. Tako da se moja tvrdnja odnosila na ovakve stvari. I cekam da RATEL na kraju kaze cije su parice telefonskih prikljucaka. Jer ako su Telekomove, crno nam se pise. Ako su pak u vlasnistvu gradjana, to treba jasno reci, da i Telenor pocne sa radom kao operater fixne telefonije. A ovo treba obaviti PRE prodaje Telekoma, jer u suprotnom stranci ima da zahtevaju to sto su mislili da su kupili, jer dobro znaju gde dolaze. A dolaze da uzmu novce, a ne da nam daju.
Jer ti stvarno mislis da ce RATEL "reci" nesto povodom toga?!miodrage napisao:...I cekam da RATEL na kraju kaze cije su parice telefonskih prikljucaka. Jer ako su Telekomove, crno nam se pise. Ako su pak u vlasnistvu gradjana, to treba jasno reci, da i Telenor pocne sa radom kao operater fixne telefonije. A ovo treba obaviti PRE prodaje Telekoma, jer u suprotnom stranci ima da zahtevaju to sto su mislili da su kupili, jer dobro znaju gde dolaze. A dolaze da uzmu novce, a ne da nam daju.
Sto je najcrnje,progurana je prica,i to je vec proslo kroz javnost,da su naravno i instalacije vlasnistvo Telekom A.D.,i to zbog (gle cuda),toga sto su,kada je prosli put "prodavan" deo akcija Telekoma,i tada instalacije bile u "igri",odnosno bile su "predmet" prodaje.
I nazalost,(tako kaze ministarka),sada pored drzave,deo tih instalacija vec poseduje OTE (Grci),i eto (o5 po njenim recima),nemoguce je izuzeti infrastrukturu iz privatizacije.Kao da doticna nije cula da vecinski partner moze da ponudi manjinskom neku svotu novca za te akcije koje manjinski vlasnik poseduje i da se time resi problem vlasnickih odnosa.
Tako da,da crno nam se pise,monopol (neka vrsta),ce i dalje ostati na snazi u ovom ili onom obliku,cinjenica je da ce cene biti vece,a i da ce kvalitet usluga (verovatno) biti raznovrsniji i bolji.
Inace,pobornik sam toga da nijedno preduzece ne treba da ostane u 100% vlasnistvu drzave,da "drzava" treba da ostane prisutna u nekom manjinskom procentu i da ima kakvih-takvih uticaja na poslovanje doticnog preduzeca (firme).
Naravno,velikom broju ljudi se nece svideti ovo sto sam napisao,ali cinjenica je da gde god drzava ima vecinskog udela da je u tim firmama javasluk i otimacina na visokom nivou,da se ne znaju kolike su plate (i cuveni bonusi) tzv. Menadzera,Direktora,Sekretarica,...,da se plan poslovanja menja od izbora do izbora (politickih),... .
E sada manji off,kada vec pricamo o drzavi kao vlasniku,danas mi je stigao racun iz EPS-a koji mi je bio cudan jer je bio nekih 15-ak e veci od uobicajenih racuna (u posl. 6-7 meseci).Letimican pogled na brojilo doveo me je do frapantnog saznanja da su ni manje ni vise obracunali 200 kWh vise (podrazumeva se u visoj tarifi) nego sto je realno potroseno!!!!!!!!!

Sta vise napisati...

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
miodrage, Telekom ne posluje kao druga preduzeća u državnom sektoru. Ako si mislio na dugovanja i gubitke, Telekom je u plusu. Evo ti link pa se informiši: http://www.telekom.rs/Financial/Financi ... id=2&id=12
Što se subvencija države tiče, to je samo mrtvo slovo na papiru. Realno je taj novac prvo uziman od Telekoma, pa onda vraćen istom na ime subvencija. Odakle bi drugo država sa praznom kasom finansirala tako skupe projekte? Jedino eventualno od nekih kredita, ali bi to opet Telekom (čitaj korisnici) morao da vrati jer nema ko drugi.
Monopol, 'ajmo par reči i o tome. On postoji još samo u fiksnoj telefoniji gde Telekom prijavljuje gubitke. Zato je i traženo enormno povećanje impulsa, što Vlada nije odobrila. U ostalim segmentima poslovanja, a koji donose dobit, Telekom nema monopol. A to se odnosi na mobilnu telefoniju, internet i televiziju.
Sve u svemu, samom Telekomu će biti bolje da se privatizuje i otkači od države.
Što se, s druge strane, nas tiče to će kratkoročno biti dobro dok se novac od prodaje ne potroši. Verovatno na izbore i vraćanje dugova, a ne na investicije i razvoj. A onda smo nagrabusili jer će država udariti nove namete i povećati stare kako bi se finansirala.
Što se subvencija države tiče, to je samo mrtvo slovo na papiru. Realno je taj novac prvo uziman od Telekoma, pa onda vraćen istom na ime subvencija. Odakle bi drugo država sa praznom kasom finansirala tako skupe projekte? Jedino eventualno od nekih kredita, ali bi to opet Telekom (čitaj korisnici) morao da vrati jer nema ko drugi.
Monopol, 'ajmo par reči i o tome. On postoji još samo u fiksnoj telefoniji gde Telekom prijavljuje gubitke. Zato je i traženo enormno povećanje impulsa, što Vlada nije odobrila. U ostalim segmentima poslovanja, a koji donose dobit, Telekom nema monopol. A to se odnosi na mobilnu telefoniju, internet i televiziju.
Sve u svemu, samom Telekomu će biti bolje da se privatizuje i otkači od države.
Što se, s druge strane, nas tiče to će kratkoročno biti dobro dok se novac od prodaje ne potroši. Verovatno na izbore i vraćanje dugova, a ne na investicije i razvoj. A onda smo nagrabusili jer će država udariti nove namete i povećati stare kako bi se finansirala.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Aleksaboy, e vidis, nije bas ni tako kao sto ti kazes... Posto drzava stoji iza Telekoma, mnoge su stvari moguce - tipa finansiranje tih projekata koje si naveo, a neplacanje dazbina, odnosno, sve to mi korisnici na kraju iskijamo. Kako Telekom moze da prijavi gubitke u fiksnoj telefoniji? Gde je tu gubitak pobogu? Osim uvodjenja ISDN-a i ADSL-a u poslednjih 20 godina nista drugo nije uradjeno, ok jedan odredjeni procenat digitalizacije. Ali su to sve korisnici debelo platili. Pa setimo se koliko je kostalo uvodjenje telfonskog prikljucka i ko je to sve morao da isfinansira? Koji crni gubitak?
Telekom samo kupi kajmak!
Nadalje - Telekom ima monopol nad celim IT sektorom - svi ostali provideri imaju za natprovider Telekom. Niko osim SBB-a nema svoj link, a i SBB ima glavni link preko Telekoma.
A na jedan vestacki nacin, moze da se kaze da Telekom ima monopol i nad kompletnom mobilnom komunikacijom u zemlji, jer bez njega, korisnici bi mogli da komuniciraju samo u svojoj maticnoj mrezi. Interkonekcija je obezbedjena od strane Telekoma.
Naravno, pare su neophodne, i ovo je jedini nacin da se do istih dodje, uz jos neprodat EPS, i puteve. Mada mislim da je bolje da prodaju puteve, odnosno da je za drzavu najbolje da raspise konkurs da izdaje puteve, uz prethodnu obavezu kupca da kupljenu deonicu uredi i popravi. Zakup bi bio na 20 godina, i cena pojedinacne drumarine ne bi smela da predje 2.50 din po kilometru.
Telekom samo kupi kajmak!
Nadalje - Telekom ima monopol nad celim IT sektorom - svi ostali provideri imaju za natprovider Telekom. Niko osim SBB-a nema svoj link, a i SBB ima glavni link preko Telekoma.
A na jedan vestacki nacin, moze da se kaze da Telekom ima monopol i nad kompletnom mobilnom komunikacijom u zemlji, jer bez njega, korisnici bi mogli da komuniciraju samo u svojoj maticnoj mrezi. Interkonekcija je obezbedjena od strane Telekoma.
Naravno, pare su neophodne, i ovo je jedini nacin da se do istih dodje, uz jos neprodat EPS, i puteve. Mada mislim da je bolje da prodaju puteve, odnosno da je za drzavu najbolje da raspise konkurs da izdaje puteve, uz prethodnu obavezu kupca da kupljenu deonicu uredi i popravi. Zakup bi bio na 20 godina, i cena pojedinacne drumarine ne bi smela da predje 2.50 din po kilometru.
Poštujem miodrage sve to što kažeš i verovatno si u pravu za neke stvari... Ali ja se ne bavim teorijama zavere kao ti, već iznosim podatke kojima raspolažem, crno na belo, i to tumačim. Naravno, mnogo toga je skriveno od javnosti, mnoge informacije koje su nam dostupne su polovične ili netačne, i ja to ne sporim. Ali ja time raspolažem i ne želim da pričam u prazno i da nagađam ovo ili ono. Uostalom, vreme će sve pokazati, i to uskoro, kakvo je pravo stanje stvari.
Ako si u pravu za monopol i ako sve ide preko Telekoma, kako kažeš, onda to krši sve regulative fer poslovanja i ne verujem da bi Telenor, VIP, SBB, Orion itd. pristali na tako nešto. Svi oni bi direktno zavisili od Telekoma, bili bi uslovljeni i izrabljivani i to ne bi vodilo nikakvom prosperitetu. To bi onda moralo da izađe u javnost i to bi se znalo. Ali pošto nema nikakvog bunta, pošto sve navedene kompanije posluju bez problema i ulažu u razvoj tržišta, onda ja verujem da to nije tako. U suprotnom, odavno bi im mi videli leđa i vratili bi se u XVIII vek.
Ako si u pravu za monopol i ako sve ide preko Telekoma, kako kažeš, onda to krši sve regulative fer poslovanja i ne verujem da bi Telenor, VIP, SBB, Orion itd. pristali na tako nešto. Svi oni bi direktno zavisili od Telekoma, bili bi uslovljeni i izrabljivani i to ne bi vodilo nikakvom prosperitetu. To bi onda moralo da izađe u javnost i to bi se znalo. Ali pošto nema nikakvog bunta, pošto sve navedene kompanije posluju bez problema i ulažu u razvoj tržišta, onda ja verujem da to nije tako. U suprotnom, odavno bi im mi videli leđa i vratili bi se u XVIII vek.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa nema bunta kad svako ima svoj deo kolaca. A cinjenicno stanje je ovakvo kakvo ti ja kazem, nisu to nikakve teorije zavere. Sav Internet saobracaj ove zemlje ide preko Telekoma Srbija. To sta pise negde, ja procitam, ali ne verujem preterano.
Evo ti primer - u BG kada su pre 10-ak godina poceli da rade kablovski operateri naveliko, kako su razlvacili svoje kablove? Bacali zice sa zgrade na zgradu - ja gledao sta rade po krovovima. Tako se desi na na jednoj zgradi imas Recimo SBB, na dve zgrade pored IKOM... Licno znam da je SBB ponudio saradnju Telekomu da idu preko njihove infrastrukture - nije bilo ni govora.
Nazalost - zivimo u nesredjenoj drzavi, zakoni postoje, ali niko ih ne sprovodi, cak ih krse kako god stignu. Razlog - moze im se, a posledica skoro i da nema.
Nadalje - Telenor ima svoju mrezu, ali da bi mogao nekog da zoves sa fixnog, iz mt:s-a ili Vip-a to obezbedjuje Telekom.
Zasto nijedan operater osim SBB-a (naveo sam da imaju i svoj link), nema brzi i jeftiniji Internet od Telekoma? A jako se dobro secam kakva se guzva podigla kad je SBB uvukao preko Rumunije neki svoj veci lik - 100 Mbps cini mi se (ima tome jedno 7-8 god).
Veruj mi da ovo nisu prazne price i teorije zavere, vec proverene informacije iz raznih izvora od raznih ljudi.
Evo ti primer - u BG kada su pre 10-ak godina poceli da rade kablovski operateri naveliko, kako su razlvacili svoje kablove? Bacali zice sa zgrade na zgradu - ja gledao sta rade po krovovima. Tako se desi na na jednoj zgradi imas Recimo SBB, na dve zgrade pored IKOM... Licno znam da je SBB ponudio saradnju Telekomu da idu preko njihove infrastrukture - nije bilo ni govora.
Nazalost - zivimo u nesredjenoj drzavi, zakoni postoje, ali niko ih ne sprovodi, cak ih krse kako god stignu. Razlog - moze im se, a posledica skoro i da nema.
Nadalje - Telenor ima svoju mrezu, ali da bi mogao nekog da zoves sa fixnog, iz mt:s-a ili Vip-a to obezbedjuje Telekom.
Zasto nijedan operater osim SBB-a (naveo sam da imaju i svoj link), nema brzi i jeftiniji Internet od Telekoma? A jako se dobro secam kakva se guzva podigla kad je SBB uvukao preko Rumunije neki svoj veci lik - 100 Mbps cini mi se (ima tome jedno 7-8 god).
Veruj mi da ovo nisu prazne price i teorije zavere, vec proverene informacije iz raznih izvora od raznih ljudi.
Da, Telenor i VIP su se bunili kako plaćaju visoku cenu poziva ka fiksnoj telefoniji. Bilo je nedavno u novinama. Tu ih monopol koji Telekom ima ubija bez milosti, pa nisu konkurentni na tržištu. Naravno, RATEL im je odmah stavio do znanja da je ovo "kaubojština" od države i da to tako ide.
Za to znam i slažem se, ali ovo ostalo što kažeš ne mogu niti da potvrdim, niti da poreknem. Ali ako si u pravu, onda mi je muka. Razočaran sam i nemam više šta da dodam... Voleo bih da si se šalio.
Za to znam i slažem se, ali ovo ostalo što kažeš ne mogu niti da potvrdim, niti da poreknem. Ali ako si u pravu, onda mi je muka. Razočaran sam i nemam više šta da dodam... Voleo bih da si se šalio.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Da a sta ce drzava trositi kada se potrose pare prodajom dedovine koja je sticana od NOB-a pa na ovamo ali o tome necu pisati jer odosmo u politiku a da Tunis je neizbezan to ce biti kad tad.
Koji crni gubici od toga nema nista jer nije to proizvodna grana pa da zavise od prodaje,ovo cime se oni bave je bas cist i si sigurno isplativ posao,ako rade sa gubicima zasto se sponzorise partizan i o kojim ciframa se radi zna li neko ???
Sav internet sem SBB ide preko njihove mreze i od svega toga procenat ostaje njima a njihov internet ima istu cenu kao i drugih operatera a mogao bi biti jeftiniji za taj procenat koji se uzaima od drugih ali ne njima je sve malo.
Ko zana ko je tamo sve zaposlen i kako,ma daleko im bela kuca.Samo cekam orionovu fiksnu liniju i odmah otkazujem telekom.
Ali da nije svega ovoga stanovnici nekih sela nikad nebi dobili fiksni telefon e sada je ostalo jedino tu da se prosiri njihova mreza.
Koji crni gubici od toga nema nista jer nije to proizvodna grana pa da zavise od prodaje,ovo cime se oni bave je bas cist i si sigurno isplativ posao,ako rade sa gubicima zasto se sponzorise partizan i o kojim ciframa se radi zna li neko ???
Sav internet sem SBB ide preko njihove mreze i od svega toga procenat ostaje njima a njihov internet ima istu cenu kao i drugih operatera a mogao bi biti jeftiniji za taj procenat koji se uzaima od drugih ali ne njima je sve malo.
Ko zana ko je tamo sve zaposlen i kako,ma daleko im bela kuca.Samo cekam orionovu fiksnu liniju i odmah otkazujem telekom.
Ali da nije svega ovoga stanovnici nekih sela nikad nebi dobili fiksni telefon e sada je ostalo jedino tu da se prosiri njihova mreza.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Aleksaboy, veruj mi da se uopste nisam salio, nazalost, mrtav sam ozbiljan.
deksicom, nije tacno, Telekom ipak ima nize cene Interneta od drugih providera... pogledaj cenovnike uostalom. Jedino SBB ima za pojedine pakete nesto nize cene, ali ako krenes da pravis preseke, ispostavi se da je Telekom jeftiniji. Na kraju, Telekom je rasireniji nego SBB.
Orion? Pa to je tek deracina. Ja otisao da se informisem za taj njihov Internet za poneti - brate mili 1770 kinti mesecno, a toliko treba i da im dam da bi me prikljucili... pa nosite se.... Fixni kod njih kosta 7000 za prikljucak, i onda neke sume... Neka hvala.
deksicom, nije tacno, Telekom ipak ima nize cene Interneta od drugih providera... pogledaj cenovnike uostalom. Jedino SBB ima za pojedine pakete nesto nize cene, ali ako krenes da pravis preseke, ispostavi se da je Telekom jeftiniji. Na kraju, Telekom je rasireniji nego SBB.
Orion? Pa to je tek deracina. Ja otisao da se informisem za taj njihov Internet za poneti - brate mili 1770 kinti mesecno, a toliko treba i da im dam da bi me prikljucili... pa nosite se.... Fixni kod njih kosta 7000 za prikljucak, i onda neke sume... Neka hvala.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja placam kod oriona pretplatu od 1326 din.+ ruter i sve je to proradiluo za 7 dana kada sam ih kontaktirao,komsika je jesenas cekala 1 mesec i 23 dana za telekomov internet.Ja kad sam se proletos informisao o cenama nigde povoljniju nisam nasao a i sada je tako.

Ovo je telekomov cenovnik.
Pa jeste taj modem kod oriona kosta toliko ali protok ti se ne meri sto zasad nemas nigde ali tu je problem sa pokrivenoscu signalom.
Jeste da taj orionov fiksni prikljucak kosta toliko ali ti zataj novac dobijas i potrebnu opremu a sta dobijas kod telekoma
Novi telefonski priključak 5900 din. dovodna zica u sanducetu i totije.
Sad ko je jeftiniji

Ovo je telekomov cenovnik.
Pa jeste taj modem kod oriona kosta toliko ali protok ti se ne meri sto zasad nemas nigde ali tu je problem sa pokrivenoscu signalom.
Jeste da taj orionov fiksni prikljucak kosta toliko ali ti zataj novac dobijas i potrebnu opremu a sta dobijas kod telekoma

Novi telefonski priključak 5900 din. dovodna zica u sanducetu i totije.
Sad ko je jeftiniji

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
A ja sam ih kontaktirao 28. februara 2007. i 13. marta 2007. dobio ADSL. Tada sam imao 768/128, pa 1536, pa 2048 pa 4096 pa sam uzeo click16, i skinuo na click2. 25. avgusta 2010. sam zbog preseljenja prekinuo ADSL ugovor i presao na SBB 4mbps postpaid12.
I gledam sada cene, opet je Telekom najpovoljniji...
Kako mislis nigde nema da se ne meri protok? Pa ni kod Telekoma se ne meri protok? Mereni protok ti je kad kupujes megabajte... To ima EUnet koliko znam...
A i Orionu je Telekom natprovider....
I gledam sada cene, opet je Telekom najpovoljniji...
Kako mislis nigde nema da se ne meri protok? Pa ni kod Telekoma se ne meri protok? Mereni protok ti je kad kupujes megabajte... To ima EUnet koliko znam...
A i Orionu je Telekom natprovider....
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Na ovo sam misleo da nemere protok a na na adsl prikljucak.miodrage napisao: deksicom, Ja otisao da se informisem za taj njihov Internet za poneti - brate mili 1770 kinti mesecno, a toliko treba i da im dam da bi me prikljucili... pa nosite se.... Fixni kod njih kosta 7000 za prikljucak, i onda neke sume... Neka hvala.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
deksicom, ovo je stari cenovnik. Paketi na telekomu su "ubrzani" a cene (simbolicno) spustene, pa je sada npr, "Click 4" 4Mbit/512Kbit a cena je ~1770 din +PDV. A kod Telekoma se takodje ne meri protok.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Lobachewsky, od 1. februara zvanicno se prelazi na nove adsl pakete i cenovnik (moze se naci na sajtu), a nove brzine se ponegde vec primenjuju. Meni su npr. 2048/256 prebacili na 4096/512 pre 10-ak dana.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora