Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

који програм брате?где да га нађем.Толико ме нервира да би га сад разбио. :shock: Ром ко ром,одлично ми ради,ал ово ситно овако је поражавајуће,дал је толики дебил да не направи са варијантом 160 :x

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Build props modifier , imas ga instaliranog vec, dobija se uz Rom. U spare parts imas da povecas font size, ali ne povecava svugde... :wacko:

Ja se vracam na 8.2 koji je najstabilniji, samo cu ubaciti BG theme i obrisati neke programe i to je to :) Necu vise da se zezam sa ubacivanjem romova, nego cekam 2.3 ili neki dosta unapredjeniji 2.2 :D

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Jeste,u pravu si.Hvala tako sam i resio problem.Vidis taj rom ima pojednih poteskoca oko nekih aplikacija koje traze da telefon bude root,pa nekad nece da otvori aplikaciju i izbaci force colses a nekad hoce,ja sam probao sledece i uspeo sam.Prvo sam mu ubacio onaj rom,koji po meni do sada najbolje radi,a to je CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.2 vidim sad nema linka,jer ima ovaj novi 8.3 koji je nestabilan.Posle instalacije tog roma,odmah sam i ubacio one kernele i peceve koji su bili i predvidjeni za njega.Znaci normalna isntalacija,a posle sam probao pa sta bude da ubacim sa ovog roma temu. http://forum.samdroid.net/f53/cyanogenm ... dude-3935/ znaci My Mixxed temu sam ubacio i odlicno radi.E da morate iz tog roma da izvadite i onaj program Build props modifier da bi posle rucno vratili denzity na 160.I evo mnogo sigurnije mi radi nego ovaj tu light.A linpack mi pokazje npr preko 9.5,sto do sad je retko kad mogao.Nema za sada prijavljivanja ono force clozes i slicno,stavo sam uz pomoc programa Absolute System neke fontove(moras da budes na netu da bi instairao neki font,pa onda reboot).postavicu neki sad screnshoot da vidite.
SlikaSlika
SlikaSlika

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

majkon80, zanimljivo :) Ne svidja mi se tu sto kod nekih aplikacija kad stisnes meny, nece ikonice su u boji a neke ne. Koje kernele si ubacio za 8.2 ?

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Sad cu da ti uploudujem pa cu ti dati na poruke da skines,jer vidim da ovi kad izbace novo,idu na edit i nema vise starijih tema i linkova.Ali sad cu ja to pa ti saljem.

Sto se tice ikonica,tako je to sa temama,mozes da namestis i to,npr mozes da skines neku adw temu sa marketa,npr nokia classik.Postavicu shoot i od nje u ovom postu posle,samo da prvo uploudujem ovo i posaljem ti :wink:

SlikaSlika
Slika

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Ja koristim launcher pro plus, po meni je mnogo bolji od adw a i plus je sto ima svoje widgete. wucinac, jesi probao? nemogu da vidim screenshot-ove na forumu :S

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

Motoman, nisam jos probao, ali cu uskoro. izaslo je juce, tako da je sigurno bagovito :shock:. jos koji dan da vidimo sta pisu ostali. 8)

i probajte ovo obavezno ;)

http://forum.samdroid.net/f56/sensors-c ... line-3973/
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

taca-maca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 24. Jan 2011. 14:14

Post od taca-maca »

Znali neko da li postoji mogucnost da cuvam kontakte na SIM kartici posto mi se svi novi kontkati cuvaju na telefonu?
Unapred hvala

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

Mozes pomocu ovog programa da kopiras na sim i editujes kontakte Contact2Sim Pro skini sa neta ovu pro verziju , imas na marketu obicnu verziju.

mivanb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Mar 2010. 12:33

Post od mivanb »

ne treba nikakav dodatni program ima direktno ugradjeno u androidu samo ides na Import/Export Contacts i to na SD karticu i posle lako bilo gde, mnogo bolje resenje nego na SIM
"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

probao sam CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.3 - LightWeight v2.1.1 i cini mi se da je verzija CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.2 mnogo stabilnija.

prvo sam stavio CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.2 i pratio par dana cpuactivity i ram. isto sam uradio i sa CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.3 - LightWeight v2.1.1

alpha8.2
cpu activity nije prelazio na stendby-u preko 25%. aktivnih aplikacija je bilo 12-15
ram memorije je bilo na stendby-u 35-55mgb. znao je da padne na 20mgb kad se otvore zahtevnije app.

alpha8.3 - LightWeight v2.1.1
cpu je non stop ludeo. na stendby-u je setao cak do 85-90%. aktivnih aplikacija 12-15
ram memorija je bila stalno 22-35mgb slobodna

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Да, 8.2 и ја користи али ону "све у једном" верзију, тешка је негде 82-3мб.
У комбинацији систем панела и таск килера може да се ослободи скоро увек око 70мб рам меморије.
Слобода или смрт

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

svakako,saglasan sam sa vama,8.2 zaista najtabilnije radi od svih onih verzija 2.2 koje postoje.Ja koristim onu klasicnu plus ova tema koju koristi i wucinac.Vidim da je promenio sad :lol: sad je ginger :lol:

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Pomenuh jednom prilikom bagove na CM 8.2 pa je neko pitao koji su to bagovi,
Evo printscreen-a.. kao i pitanje, da li stvarno sve ovo pravi probleme na 8.2 ili je neko zaboravio da uradi update spiska bagova?!

http://i54.tinypic.com/2cdwrvb.jpg
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

N-tchbl, pa i CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.3 ima iste bagove koji su navedeni gore.
CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.3 - Discussion/Feedback/Bug reports
Hi All,

You can report bugs, feedback , issues etc over here in this thread.

Known issues/bugs

To do:

Needing fix before a beta release:

1.In-call volume fix (the volume shouldn't go all the way to zero)
2.White preview camera bug
3.Compass calibration needs improvement. (current calibration it's a pain) - patch below by cadavre -
Glitches:

1.Accelerometer is a bit off (and a bit over sensitive) and at times freeze screen in one orientation (usually horizontal), reboot resets
2.If system or data is on ext then there are some problems while booting and a clear dalvik or factory reset is required.
3.Bluetooth looses connection with carkit
4.Bluetooth headset controls don't work like play,forward etc is one bug which has been mentioned (AVRCP support) (some headsets work)
5.No notification sound when connecting/disconnecting usb/charger cable

and DivX (hw)----- but this is harder/needs lots of work but think the above bugs are easier to fix? (maybe Intercept binary's)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

wucinac, recimo da je vecina okej,
accelerometar se da iskljuciti, ionako landscape koristim jedino kada ga neka aplikacija sama po sebi nametne,
youtube nije od zivotnog znacaja pa ne moram ni ubaciti te HQ fix-eve pa ce scroll ostati smooth,
bluetooth ne koristim u autu,
kompas.. hm, toliko izgubljena (jos uvek) nisam :D
jedino sto me brine je stavka 1 - in call volume, samo da nije preslabo
stavka 3 - bas je i ne razumem, zbog pitanja koje ce ispod uslediti
i eventualno stavka 8 (mada mi se cini da negde citnuh da je taj white preview sredjen, ili je to za 1.3 kitchen ipak, nebitno, i kameru upalim jednom mesecno a i umetnicko "na slepo" slikanje zvuci okej :D ).

Probacu pa sta bude :)
Jos jedno pitanje, posto 2.2 sam po sebi podrazumeva app2sd,
Da li treba da re-formatiram karticu i vratim je u "normalu" bez ext particije ili da ostavim ext?

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Ја ту ставку под бројем 1,нисам уопште приметио.А незнам шта те кошта да пробаш :? није ништа страшно,мож се вратиш ад хоћеш- :lol:

Камера ради одлично,ево бестбој је поставио слике у одговарајућој теми за то

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

majkon80, Hvala, razresio si mi najvecu dilemu - 1 :)
Pakujem na SD i isprobavam pa javim, mada sve znate :D

edit:
Sta li sam ja cekala do sada da ovo ubacim :o
Zbogom zauvek 1.3 kitchen i eclair,
Kakve god bagove da ima ovo, na prvu loptu:
- savrseno brz,
- sve sto mi treba radi cak i mms (sto mi nikada i nigde nije radilo! ovde je podeseno po difoltu)
- nema kamera baga kao sto je navedeno niti in-call volume, sve radi najnormalnije.

Ovo ostalo me ne dotice. Sve u svemu - prezadovoljna i nije mi tesko :D
Jos da mi neko (ako mu nije tesko) objasni kako da maknem neke aplikacije koje mi ne trebaju (one koje su "safe" za maknuti), da jos malo povecam memoriju i to je to, dobar dan Froyo 8)

Odgovori