Koliko je sigurno kupiti tel bez fiskalnog računa?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
libelula
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2011. 03:25

Koliko je sigurno kupiti tel bez fiskalnog računa?

Post od libelula »

Kupila sam pre nekih 10 dana telefon u radnji koja se reklamira na ovom sajtu.telefon me je kostao 26.000 dinara.kada sam platila,ljudi su mi dali jedan obican papir na pisu podaci,sta pokriva njihova garancija od SAMO 6 MESECI i na kraju iznos koji sam dala,ali bez ikakvog pecata.samo isprintovan naziv prodavnice.nisam dobila ni fiskalni racun.pitala sam ih za fiskalni i rekli su da ne mogu da mi ga izdaju jer je to cena bez pdv-a,a sa pdv-om bi bila druga.ja sam pitala da u slucaju da se nesto desi tel da li ce prihvatiti vbez racuna samo ovaj papir,rekli su da.i sada se dvumim,staa da radim,jer ipak niti je mali iznos niti ja imam njihov pecat a ni racun!
zelella bih da cujem vase misljenje!hvala!

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Klasična prodaja "na crno". Ima bezbroj radnji koje rade tako. Telefon može da te služi dugo, a može i da počne da se kvari brzo, sve zavisi od slučaja do slučaja. U ovlašćenim radnjama je sigurno skuplji, ali pa imaš garanciju 24meseca.
A koji je telefon u pitanju?

libelula
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2011. 03:25

Post od libelula »

ne,garancija nije 24 meseca vec samo 6 sto me je takodje jako zacudilo.upitanju je nokia x5-01.tako da ne znam sta da mislim stvarno....jer i ta garancija od 6 meseci je cudna.sta mislis da li postoji mogucnost recimo da ja vratim taj tel,da li postoji onaj rok od 30 dana?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

To ti je kao da si ga kupila na pijaci i garancija ti je vredna i zavisna od tog prodavca,ako je dobar covek teke nedaj boze probleme prihvatice....
U garanciji ti pretpostavljam pise da ona samo obuhvata softverske kvarove,hardver je iskljucen iz tih sesto mesecnih garancija.
Telefon dali ce te dobro sluziti ili ne to je od slucaja do slucaja,kupe ih ljudi i u najovlascenijoj prodavnici pa problemi do guse,evi ti ovde pa procitaj.
Dali si dobila kutiju i opremu koja ide uz njega,obicno ih prodaju samo tel.i punjac u univerzalnoj kutiji.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Na sajtu pise 229e, a ti si ga platila 250e? Opet prica da oni cene ne izrazavaju u evrima vec u bodovima. A bod im je zesci. Telefon u Evropi kosta 200e: http://www.gsmarena.com/nokia_x5_01-3396.php (stani misem na sveznjeve novca da vidis price grupu). Za tako nabavljen telefon (nije plaćena carina, PDV, porez na dobit...) 250e je astronomska cena. Sve preko 190e je krađa. 260e može da košta sa fiskalnim računom i garancijom od 24 meseca. Realno, po performasama, telefon ne bi trebao da košta više od 150e. Sve ostalo je porez na Nokia brend.

Odgovori