Nokia E7

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

trebalo bi da kosta oko 150EUR vise od N8... toliko je bar napolju... poz :wink: :wink: :wink:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Najzad je izasao. Naravno samo u nekim zemljama. Cena je 599€. Kod nas šta će biti, videćemo. Ja sam se zbunio što je tu vest preneo i b92 na svom sajtu.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

aha
a jesi li video onog inzenjera sto je uzeo nar,i kao projektuje telefon inspirisan vocem :blinky: :blinky:
http://www.gsmarena.com/nokia_e7_hits_t ... s-2294.php

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Test sa GSMArene -> KLIK :wink:

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Evo ga... napokon... Nokia ja prezentovala ovaj telefon i u Srbiji... E za jedno 15 godina mogao bi da bude i u Republici Srpskoj :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Nokia E7 u Srbiji
IZVOR: TANJUG, B92
Finska kompanija Nokia predstavila je u Beogradu najnoviji poslovni smart telefon kompanije Nokia E7, koji je na svetskom tržištu od februara.
Slika
roduct manadžer kompanije Kalojan Kanov održao je prezentaciju o mogućnostima ovog telefona, istakavši da će zahvaljući novom modelu, poslovni ljudi moći, bilo gde da su u pokretu, da imaju svoju kancelariju na dlanu.

Uz kombinaciju tastature i dodirnog ekrana, komuniciranje i saradnja sa kolegama i klijentima postala je vrlo jednostavna.

Uz kombinaciju pune QWERTY tastature i ekrana od 4 inča osetljivog na dodir, komuniciranje i saradnja sa kolegama i klijentima je vrlo jednostavna.

Nokia E7 dolazi sa nizom aplikacija koje će vam omogućiti da ostanete produktivni i kada ste u pokretu:

•Održite sigurnost vaših podataka sa aplikacijom F-Secure

•Koristite Quickoffice 6 Mobile Suite da vidite, izmenite ili napravite Microsoft Office 2007 dokumente dok ste u pokretu

•Ostanete u kontaktu, i to na bezbedan način sa Microsoft Communicator Mobile

•Koristite OviMaps za besplatnu navigaciju za pešake i vozače u preko 80 zemalja i saznajte sve što želite o najboljim mestima za izlaske ili prenoćište preko Lonely Planet i Michelin servisa

Telefon nudi i širok dijapazon aplikacija namenjenih zabavi.

E tako se to radi zavodnick :P ;)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, hehe ja procitao na Blic-u juce, ali nisam htoo nista da kopiram, jer na ovom site-u ima 10 puta vise o ovom telefonu, nego sto tu pise :D

exkarpisam
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:10

Post od exkarpisam »

Jedno logičko pitanje. Kako restartovati fon kad zapuca, jer se baterija ne moze izvaditi, zato što se zadnji poklopac bez odvijača ne može skinuti.
N93, N97, HTC HD2, HTC Sensation XL

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

exkarpisam, kao sto ti je VeNoM napisao... Drzis taster za palenje 8-10 sec i problem ce valjda da se rijesi :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

exkarpisam, Ne može novi symbian^3 da "zapuca" :D , šala sve je moguće, poslušaj savet zavodnick i drži taster za paljenje oko 10sekundi što će rezultovati istim efektom kao i vađenje baterje, tj. telefon će se resetovati.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, da. I ja ne kontam kako novi S^3 moze da se "zaledi"... Toliko sam ljudi sa tim
OS-om cuo da pricaju, ali nikad nisam naisao na takav problem :blinky:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

zavodnick, Najozbiljnije govoreći, do sada nisam naleteo na slučaj da se symbian^3 "zaledio", to je bila, nažalost, česta situacija sa s60v5 i s60v3 telefonima, ali na novom symbianu, koliko sam primetio, to se ne dešava.Dešava se verovatno da neki app neodreaguje, ali jednostavnim pritiskom meni tastera ili crvne slušalice, vrši se povratak na home ekaran gde se u task manageru problematična aplikacija ugasi.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Meni se desavalo da se zakuca sa jednom verzijom whatsapp programa i nakon sto sam se pozalio njima preko mail-a da mi ne rade kako treba (a siguran sam da je bilo vise zalbi od moje :D ) nakon par dana izašla nova verzija nakon koje nisam imao problema. I tu naravno da zakuca sama app koja nece da se ugasi ni preko task manager-a vec moram restartovati telefon iako bez obzira sto radi u pozadini nema problema sa radom. Desilo mi se 3 puta kako imam telefon da mi reset-uje home screen i precice koje sam postavio i wallpaper stavi fabricki. I desilo mi se 2 puta da imam problem sa obavjestenjem za poruke koje sam "rijesio" tako sto sam uradio restore backup-a koje od 1. puta kad mi se to desilo stavljam na 24h da radi automatski backup podesavanja telefona, imenika, kalendara, bookmark u browser-u i poruka. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, ako sam te dobro razumio, moras svaki dan da radis backup podataka da ti se to ne bi desavalo ?! :blinky:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, ja nista ne radim vec telefon automatski radi u toku noci jer sam tako podesio. :) Vidio sam da to "rjesava" problem pa sam stavio svakih 24h jer mi je prije bilo jednom sedmicno. Ne radim to da se nebi desavalo vec u slucaju da se desi da ne izgubim neke poruke, imena i tako te stvari koje sam prethodni dan unio u telefon.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, da da, jasno mi je da ti ne radis, ali ne mogu da vjerujem da se to mora desavati na takvom telefonu ! :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

janka_88, sa kojim programom to radis. Ja sam ranije koristio Youlu Address Book ali mi je jednom prilikom u kontaktima ostavio imena ali izbrisao brojeve i da nije bilo kopije na ovi suitite sta bih ja.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

deksicom, imam vec tu opciju ugradjenu i file manager-u koji je malo drugaciji nego na starijim symbian modelima tipa N82/N79 jer kad pokrenem file manager imam C, D, E particije odnosno mem. telefona, mas. memoriju, mem. karticu i ima jos jedan odjeljak gdje pise BACKUP i tu mogu podesiti da radi kompletan backup ukljucujuci i file-ove koji su na mem. telefona a mogu markirat neke stavke od koji su ponudjeni imenik, poruke, podesavanja telefona, kalendar, obelezivaci fabrickog browser-a i onda podesim da li da radi na dnevnom/sedmicnom/mjesecnom nivou i u koje vrijeme dana. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, jako dobra stvarcica... Jedva cekam N8 da vidim kako to odradjuje :D Mada se mora reci da ni E7 ne zaostaje puno za N8... Mislim da je ovim potezom NOKIA podigla ljestivu na njihovim modelima E serije :D

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

vidim da je ova tema slabo posećena/napunjena pa reko da napišem koju reč.
ovaj telefon sam sasvim slučajno osvojio preko neke nagradne igre, zvuči smešno ali nisam mogao da poverujem u to dok nisam dobio aparat, jer sam navikao da uvek neko drugi dobije ili da mislim kao i većina da su nagradne igre nameštene.
u momentu kada sam ga dobio (zapečaćena kutija, garancija uvoznika na 2 godine, dark grey varijanta), imao sam galaxy tab i nokiu e72. e72 (a pre nje e71) je moj stalni saputnik, dok su se ostali telefoni menjali, android, symbian, cesto sam menjao telefone.
u početku mi se e7 nikako nije dopadao. da se ne lažemo, bio mi je jako lep, ali pomalo velik... za telefon. symbian novi, ali na oko... onako.
onda sam polako poceo da ga podešavam, nameštam, shvatio da je symbian itekako funkcionalan, nema šta nema, jedino što mu fali je face-lifting... zavoleo sam e7 i čekam da dodje šminkerka belle i sredi mog ljubimca :p
što se funkcionalnosti tiče, koristim ga za sve i svašta, često ujutru u krevetu već stavim da se skidaju nove epizode serija koje pratim, i tu je symbian bez premca.
na androidu, na sigurno desetak razlicitih browsera nisam mogao da skinem fajl sa filesonica, megauploada, praktično 50% sajtova za upload fajlova nije funkcionisalo kako treba. dok na symbianu njegov zastareli browser i download manager stvar odrađuju bez problema.
ono što je isto bitno je trajanje baterije jer šta god da radim, baterija ne ide ispod 2 cela dana korišćenja, mada je prosek 3 dana upotrebe, što je za svaku pohvalu.
galaxy tab sam već prodao jer mi e7 odrađuje sve što je ovaj odrađivao, a imao je funkciju komunikatora, čak mi nije strašno ni da ponekad pogledam pokoju epizodu neke serije na 4" displeju. pritom za galaxy tab (p1000, 7") imam samo reči hvale, po mom mišljenju još uvek neprevaziđen među tabletima iako je među najstarijima)
o kvalitetu izrade i lepoti clear black displaya ne bih ni govorio. možda je nokia trenutno potcenjena (mislim na cene po oglasima), ali mislim da će se stvar promeniti sad sa annom, a tek sa belle updateom.
ima li još ko ovaj tel i kakvi su mu utisci?
::luv phonez::

Odgovori