Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Bonus rootovanja je to sto mozes da nabacis setcpu, pa da regulises takt procesora u razlicitim situacijama i tako produzis trajanje baterije. Vec samo to je vredno truda. A ima tu i pregrst drugih prednosti.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Takt peocesora mi je i vise nego dovoljan, sve leti, baterijom sam takodje zadovoljan, navikao sam... Kao sto rekoh, za DHD jos uvijek ne vidim razlog zasto bih ga rutovao, dok sam Spicu morao, prvo zbog app2sd (manjak interne memorije jel') pa sve ostalo... Dakle nemam nista protiv root-ovanja, cak naprotiv, samo kazem da sa jakim uredjajem sa dovoljno interne memorije, sa novim procesorima i grafickim akceleratorima nema tu sta mnogo da se budzi, samo sipaj i vozi :)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

U vezi blokiranja automatskog update/downloada aplikacija sa marketa koje su backupovane na gmail acc. Kada se logira (..na gmail, prvo paljenje telefona nakon reseta) ima štrifgirana opcija "download data from gmail.." .samo se odštrigira i nije poslije nista skidalo.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Eh... da smo svi mogli uzeti DHD... XD
Nego... zasto je ovaj android winamp i dalje beta verzija kad przi kao nenormalan? Slusam ceo dan muziku preko njega i radi odlicno... nije pravio nikakvih problema.
:)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Off

Post od Pera Detlic »

Jedan veliki off...
psyhound, kako sljaka џинџербред na Tattoo-u ?
Samo nek se rolaju....sarme.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Meni se cini da radi odlicno... u nekim slucajevima cak i brze nego originalni ROM. Namesten mi je na full efekte i ostale gluposti... Jedino usporavanje sam primetio na marketu pri kuckanju u search-u, ali je zanemarljivo. Cak lepo rade i live wallpaperi ali prozdiru bateriju...
Sto se tice rezolucije - sve je lepo vidljivo, ali treba pre svega kalibrisati ekran jer ode malo u ofsajd...
U svakom slucaju - ne vracam fabricki ni za zivu glavu! Narocito sto na ovom radi i kamera... ne bas najsrecnije, ali radi. :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Radi i kamera?! Pohvala za developere... Nisam dugo pratio desavanja za Tattoo.. Lepe vesti. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Radi fotkanje, ali ne i video zapis... sto je meni skoro nepotrebno. FM radio verovatno nece ni sredjivati jer tek to retko kome treba...[/offtopic] :) :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evil_Zo, ne da povećaš, već da regulišeš takt procesora i smanjiš ga kad ti nije potreban, i tako dobiješ duži rad. :wink:

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Pera detlic. Ok, slazem se da je root dobra stvar, ali ja se danima mucim da instaliram adb drajvere, jer ne mogu moj desire nikako rutovati, jer kad god ukljucim "debuging mod", trazi mi adb drajvere i tu je prica gotova. Pokusavao sam na tri razlicita racunara, i sa xp i sa w7 op. sistemima i ista prica. Skinem onaj "android sdk tools" i sve po uputstvu i nece pa nece i odustao sam na kraju ????
Pozz, Srdjan
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Ne znam dje bih postavio ovo pitanje, tice se foruma MobilniSvet.com i pregleda istog u Android internet pretrazivacima:

Zasto se jedino na ovom forumu text ne prilagodjava zoom-u stranice? Znate na sta mislim, text se pri zoom-iranju u browser-ima formatira tako da su bocne margine u okviru ekrana dok ovdje to nije slucaj vec moram da skorujem lijevo-desno da bih citao postove. Prilicno sam siguran da do sada nisam naisao na ovakav problem osim na ovoj stranici, jel' neko zna u cemu je stvar?

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Evil_Zo, to se zove text ReFlow, jedna stvar koja me je najvise nervirala kod androidovog browsera (a radilo je na mobilnom svetu tacka kom), hvala bogu na Miren Browseru, neverovatan je ! I cini mi se da ima da se podesi taj text reflow... Fala bogu pa ga vise nemam.. :shock:

levca, ja sam se bogami isto namucio sa drajverima ali sam uspeo na kraju da sredim preko LapTop-a, ( lesa0208, opet ti hvala za pomoc oko drajvera... :wink: ) postavi pitanje u temi za tvoj telefon, neko ce ti sigurno pomoci... :)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Evil_Zo, radi ReFlow i na Operi Mini,
postovi se prilagodjavaju sirini stranice tako da probaj da promenis browser :)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Zaista mi se ne mijenja fabricki Browser, sve radi savrseno osim za postove sa foruma mobilnisvet.com (za ostatak sajta tipa testovi telefona itd. ReFlow radi fantasticno). Cudno mi je jer mi se to nidje do sada nije desilo da ne radi, pomislio sam da je nesto do samog foruma...

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Evil_Zo, isprobaj Miren Browser, sta te kosta? :wink: mozda ti se i svidi... :wink:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Pera Detlic, evo ja cu da ga probam :lol:
and justice for all...

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

Treba mi neki program preko kog mogu da pratim potrosnju interneta po aplikacijama, imama PhoneUsage ali on nema opcije po aplikacijam. Hocu da vidim koliko trosi skkype, google talk kad se chatuje i kad sam online a ne chatujem (radi u pozadini)

Evo naso sam neku, sad cu je probam a ako vi imate neku drugu slobodno recite :D

Traffic Counter Pro v1.5.6

Slika

- Cell (EDGE, 3G), Wifi counter
- SMS and Call counter
- App-traffic list (2.2+)
- Beautiful widgets (4x1, 1x1)
- Display All/Month/Week/Today
- Low energy usage
- Statistics and Graphs
- Backup to SD

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

spasa, probaj ovaj program

3G Watchdog Pro v1.1.1

Requirements: Android
Overview: Pro version of 3G Watchdog mobile data counter / monitoring app

Slika

featuring:

* Advanced data usage prediction
* Billing rules (counts in blocks, ignores uploads)
* Usage history with graph & CSV export
* Usage by application (Android 2.2+)
* 5 widget styles
* Backup/restore
* Redesigned UI
* Account/SIM with auto switch
* Import settings & data from 3GW free (don't uninstall 3GW free before importing!)
* ... and more!

Recent changes:
* Better handling of SIM cards and Airplane mode.
* Widgets centered horizontally.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ja koristim DroidStats(pogledaj na marketu opsirnije).Koristio sam taj TrafficCounter al mi se ne svidja.

toske1981
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 16:45

Post od toske1981 »

instalirah pro launcer i sad ne mogu da ga nadjem da bih ga skinuo sa mob! gde se nalazi,nema ga u aplikacijama?!

Odgovori