Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ili da znas nekoga ko je iskusan, i ko zna ove stvari, da se dogovoris da taj neko bude u odredjeno vreme na kompu, pa recimo preko teamviewer-a ili slicnih programa sa svog udje u tvoj komp i sve ispodesava.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nacafaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 14. Maj 2005. 12:39

Post od nacafaca »

Da od njih sam dobila i evo poslal sam im email sada (ja sam u grckoj :wink: )Samo mi nije jasno kako se sa desktop racunarom bez problema povezujem mada doduse tu koristim broadband ali isti je modem,nije mi jasno kako tu komp dobija sve te parametre a preko mobilnog ne.

A jel to mora da bude neko iz okoline??Problem je sto sam ja ovde u stranoj zemlji (Grcka) i slabo znam ljude!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Naco, vrlo lako može da se desi da se telefon ne slaže sa tim Thomson-om, Android je poznat po tome da brljavi sa WiFi-jem.

Sad mi pade na pamet šta bi mogla da probaš. Ako je ruter podešen da se automatski spaja na internet, dakle ne moraš da iniciraš spajanje sa kompjutera, otkači potpuno kompjuter sa rutera (izvuci kabl kojim je spojen), isključi i ruter, sačekaj par sekundi, uključi ga, sačekaj minut-dva da uspostavi vezu i probaj onda da se prikačiš telefonom. Ako slučajno proradi, znači da ruter nije dobro konfigurisan, ili bi trebalo promeniti port na koji je spojen kompjuter. Ima četiri komada, probaj neki od preostala tri, mada sumnjam da će pomoći. Videh na internetu da se ljudi žale da taj Thomson ima problema upravo sa WiFi konekcijom. Navodno pomaže novija verzija firmvera a to je nešto što možeš da uradiš uz asistenciju tehničke podrške.

nacafaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nacafaca »

OK sutra nosim taj ruter u servis!A ako je do toga da se android ne slaze za thomson moze li tu ista da se uradi ? Sve mislimmora d amoze jer skoro svi u grckoj kod tog provajdera imamo taj isti router.

nacafaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nacafaca »

Evo ja da javim da je problem resen :roll: nisam ni odnela router u servis ali je dosao jedan lik koji se razume u te stvari pa je usao u router koji smo morali prvo da srerstarujemo i to vise puta je ni jedan sifra nije prolazila i onda smo promenili zastitu i to je bilo to :D

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

nacafaca, ja sam odmah rekla da je problem u šifri i zaštiti.. :-)

Drago mi je da si to resila.. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

iwke
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 13. Jan 2011. 18:31

Post od iwke »

Ako imam lap top i na njemu mreznu karticu,i povezan sam sa adslom preko kabla,mogu da hvatam wifi signal preko telefona.Da li je tako ? :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Mozes ako ti telefon ima wifi prijemnik signala, da si napisao koji model posedujes dobio bi i odgovor.

iwke
Novajlija
Novajlija

Post od iwke »

Da,imam (samsung l5800 galaxy3)
A jel trebaju neka posebna podesavanja na lap topu da se nameste???????

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Da stim telefonom mozes primati wifi signal ali ti izgleda nemas ruter i onda lap top moras podesiti da ti bude AP. O svemu tome kolega miodrage, vise zna pa ako hoce neka ti pomogne.

iwke
Novajlija
Novajlija

Post od iwke »

Da,nemam wifi ruter.Pa nista ako kolega vidi temu zamolio bih da malo pripomogne ako nije problem.

:)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kolega vid'o temu - i evo sta ima da rekne, ovaj kaze:
s obzirom da kazes da imas laptop, a bicu slobodan da pretpostavim da je iz srednje klase, obicno wifi kartice u njima nemaju mogucnost prebacivanja u ad-hoc AP mode. E sad, ako ipak ima tu mogucnost, onda to treba da prebacis. Nakon toga, napravis network-bridge izmedju LAN i WLAN kartice i to bi trebalo da bude to. U teoriji zvuci jako jednostavno, a u praksi... pa ne bas ...
Ako imas 2000 din, preporucujem ti neki ruter, i Bog da te vidi.

iwke
Novajlija
Novajlija

Post od iwke »

Pa jes' i to sto kazes,bolje ruter da uzmem nego ovako da se patim i mucim sa obzirom da nisam neko ko se bas najbolje razume u to.Samo mi treba ruter koji podrzava wifi jel? Mislim dal mogu da kupim bilo koji ili moram da biram neki specijalni :)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

iwke, Пробај да код интернет провајдера замениш модем који имаш за вајрлес модем и не мораш ништа да купујеш. Ако хоћеш да купујеш (није много скупо али је још један уређај у низу) онда можеш да купиш најјефтинији вајрлес рутер који нађеш, сви имају функцију дељења нета :)
Poslednja izmena od LittlePrince u Sub, 05. Mar 2011. 23:57, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

iwke, bas kako ti je LittlePrince rekao, probaj da zamenis svoj trenutni ADSL ruter za onaj koji ima i WiFi na sebi.
Evo, ovo je najjeftinije sto sam uspeo da ti nadjem, i ja imam isto ovaj ruter: http://itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-w ... ter/317/95

iwke
Novajlija
Novajlija

Post od iwke »

Pa nesto su govorili ljudi pre da u telekomu ne daju da se zameni ruter za drugi ukoliko nije kvar.Probacu,a ako ne onda mi nista drugo ne preostaje nego da ga kupim,hvala momci na pomoci i na ovom linku :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

iwke, cekaj ti napisa da imas modem iz telekoma, da nije to onaj beli sto stoji uspravno sa oznakom HG520s. Ako je taj on ima i mogucnosl wlan opcije.

iwke
Novajlija
Novajlija

Post od iwke »

Ne nije taj,ovaj nema wlan proverio sam,beli jeste ali ne stoji uspravno :) To je neki dosta stari jos pre vise od godinu dana sam ga dobio kad sam uzimao net.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma Telekom deli sta stigne. I nece ti dati da zamenis, osim ako imas neku jako dobru vezu u Telekomu. Uglavnom, najsigurnija opcija ti je da kupis ruter, i Bog da te vidi.

-Aki-
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 16. Mar 2011. 22:57

Post od -Aki- »

Pre svega VELIKI POZDRAV svima!

da li bi neko mogao da mi pomogne oko problema koji me muci vec neko vreme? :shock:

- Naime, crko mi je usb na telefonu (Nokia N97), pa ne mogu nikako da transferujem fajlove sa kompa na mob i obratno...

Ono sto imam od 'opreme' je:
- Kablovski internet (preko Cable Modems Motorola SB5101U)
- D-Link Wireless 150 N USB Adapter
- Nokia N97 (nije hakovan, skuvan i slicno)
- Windows 7 32 ultimate

1) Programi za mob:
Znam da postoje programi (dukto, SymSMB), preko kojih bi transfer bio izvodljiv, samo sto ne znam odakle da skinem narodnu verziju npr. SymSMB-a, jer mi dojmi mnogo jednostavnije).

* Sa duktom sam uspevao, ali na XP-u, na W7 ne mogu nikako. :(

2) Wireless konekcija
Od kada sam presao na WINDOWS 7, nikako ne uspevam da konfigurisem konekciju, pa ako bi neko mogao da mi iskuca kratko uputstvo.

...i hvala puno UNAPRED!!!!!

Odgovori