Samsung S5230, S5230W, S5233(T)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Milkovic95, pa sta se bunis sto ti je povecan fonD. Vise para uvek dobro dodje ;-). Medjutim da imas problem sa fonT-ovima, druga bi bila prica.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Imam S5230 Wifi,kupljen u prodavnici,znaci ne od operatera.Sve na njemu radi,ali javlja se jedan problem...Kad u taj telefon stavim karticu 064(Mix net tarifa),internet radi kako treba,ali striming-jutjub nista,cak ni preko kucne mreze.Ali kad u njega stavim Vip karticu(tarifa 325),sve radi,doduse zato sto je edge malo secka,ali na kucnoj mrezi normalno? Zna li neko u cemu je problem?Drugo da odgovorim jednom od prethodnih ucesnika,kraj prosle godine,sa Vip karticom,varijanta tipa cell info display ne radi,imate dva Vip logoa.Pozdrav.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

PetarI, problem je u mt:s konfiguraciji gprs-a. Kod mt:s-a zapravo postoje dva APN-a: gprswap i gprsinternet. Prvi ide preko proxy servera i mnoge aplikacije (narociti striming poput youtube-a) sa njim ne rade. Ako se kao APN stavi gprsinternet proradice vecina aplikacija.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

tomas.hokenberi, jasno mi je sta si rekao,samo nikako da ubodem gprs internet,menjam kartice,idem na automatsko podesavanje
,ali samo gprs wap.

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

PetarI, kako mislis da ga "ubodes"? Moras ti sam rucno da izmenis APN tako sto ces umesto gprswap upisati gprsinternet. Telekom u automatskim podesavanjima nikada ne setuje grpsinterntet kao APN.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

tomas.hokenberi napisao:....
Izvini,stvarno nisam tupav,ali u podesavanjima aplikacije,postoji profili pretrazivaca...gde tu da unesem izmenu.Probao sam,umesto gprswap pristupi imenu uneo sam gprsinetrnet,da li sam pogresio u kucanju ili jos nesto se menja,ali ja nisam dobio nista. :shock:

[Edit:] tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka.[/b] Posebno poruke neposredno iznad. Sledeca takva poruka ce ti biti obrisana bez obavestenja!
Za vise informacija o pravilima foruma:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

PetarI, ne ides preko podesavanja aplikacije. Ides direktno na gprs profile u podesavanjima telefona i tamo ili napravi novi profil sa APN=gprsinternet ili izmeni postojeci profil koji ima APN=gprswap sa gprsinternet.

Nik
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Feb 2011. 17:49

Post od Nik »

Kupila sam nedavno s 5230 i nece da mi radi MMS.Bila sam u korisnickom servisu mts-a i pokusavali su da ga nameste da bi mi na kraju rekli da nije do njih.Da li je neko imao slican problem?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ma neznam,stavljam Vipovu karticu od sada...Sve sljaka bez problema.Nemam nameru da se patim sa MTS,a kad bude moglo da se predje na drugu mrezu "leti" i ta MTS kartica na Vip.

pb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2011. 18:47

Post od pb »

zdravo imam samsung s5230w i imam jedan problem naime kad mi neko prebaci klip sa npr nokia n97 nece da pusti taj klip i na you tube kad idem preko mts tj 065 nece da pusti klip a kad idem preko wi-fi onda hoce kako da resim taj problem ako je moguce unapred hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

PB, za youtube problem pogledaj moj odgvor PetruI nekoliko poruka iznad. Sto se tice video klipa sa n97 u kom je formatu? Mora biti u podrzanom formatu da bi ga S5230 mogao da pusti.

pb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2011. 18:47

Post od pb »

kad ukucam umesto gprswap gprsinternet onda nece da me konektuje na net ne znam zbog cega a kartica je od 066

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

tomas.hokenberi, vidi pokusao sam na mnoo nacina da dobijem taj famozni gprs internet,kako kazes,zak i na nacin na koji je zadnji ucesnik pisao i nista,tek ondna nemogu uspostaviti vezu sa internetom nikako.Na kraju sam stavio Vipovu karticu i sve ide bez problema.Cujem da je vrlo moguce da je problem i u samim mts karticama,da bi trebalo otici u korisnicki servis da neso porade na strimingu....

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Uz "gprswap" APN obično mora da se upiše i proxy 172.17.88.198, port 8080. U određenim slučajevima pomaže da se ne upiše proxy, odnosno da se za "gprsinternet" APN upiše i pomenuti proxy. Poigrajte se.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Miškoni napisao:...
Bez igranja,sva navedena podesavanja telefone vec postoje,i proxy i port,ali ne ide.Ako neko stvarno zna neka kaze,jer svi nesto pokusavamo da"ubodemo".Stavim Vip karticu,nista ne podesavam i sve radi....Gde je kvaka?

Izmenio tomas.hokenberi: nije dozvoljeno citiranje celih poruka, a posebno poruke neposredno iznad. Za ovo si vec vise puta opomenut i opomena vise nece biti - sve ce biti obrisano.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

PetarI, kvaka je u tome da moras da "ubadas". Daklem ako postoji proxy uz grprswap ti ga iskljuci. Ako imas gprsinternet (tj. ako si ga SAM napravio telekom ga nikad ne salje u automatskim porukama) bez proxy-ja ti ga dodaj, itd. Na razlicitim modelima telefona rade razlicite kombinacije (a imas ih ukupno 4) i ostaje ti jedino da ih sve isprobas.

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Skinuo sam program,ali me interesuje koja je najnovija verzija firmware za ovaj S5230.Pokusavao sam da nadjem na google ali nisam uspeo

jonares
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 03. Dec 2009. 00:49

Post od jonares »

ljudi uzeh danas tel pa me zanima u kojoj opciji mu stoji verzija softwera, ubis se trazeci...... ;) :P :?

Bebica88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 12. Mar 2011. 09:17

Post od Bebica88 »

Ljudiiiii,treba mi pomoc : :) juce sam kupila Samsung s5230 WiFi i imam problem...povezem se,uspostavi konekciju,ali kada odem na net pise DNS greska...samo sam dva puta uspela da surfujem...o cemu se radi? :) :) :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Bebica88, daj malo vise detalja. Gde si surfovala, odnosno da li je to bio javni hot-spot u nekom kaficu i slicno ili tvoj wifi ruter kuci. Ako je kucni ruter koji model je u pitanju i kako je podesen? Koju enkripciju koristi (WEP, WPA, ...)? Preporucujem ti da ovo pitanje postavis na temi o WiFi u "Kaficu", kao i da procitas sta je o tome vec pisano, posto je to bolja tema za probleme vezane za WiFi bez obzira na model telefona.

Odgovori