S60v5 - aplikacije, igre, teme...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

I ja sam koristio njega, pre hard reseta. Posle sam instlirao "Smartphoneware Best TaskMan v2.4", ali sam ga deinstalirao, jer su mi se pojavljivale neke brojke u uglu gde je indikator baterije. Nesto kao da pokazuje aktivnost procesora. Mozda nije bilo od njega, ali sam deinstalirao par programa, koje sam istalirao tog dana, i onda je nestalo.
deksicom, posto smo ja i ti jedni od retkih na forumu koji koriste Symbian, napisi sta sve od programa imas instalirano, i cemu sluzi, pa cu i ja i mozda nadjemo nesto zanimljivo jedan kod drugog, a mogli bi i ostali koji posecuju ovu temu da to isto urade. :wink:

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

nimbuzz, opera mini, e buddy od skoro, i desetak widgeta za vreme, raznorazne vesti, itd.. Desetak igara, alternate pdf reader, garmin mobile (koji skoro da i ne koristim, jer mi je prijem ocajan) ovi store client.. To je otprilike to.. Imam zelju da ''zakuvam'' na symbian 3, to bi mi bilo vrhunski, ko nov fon da imam..
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mezzano, Ajmo redom
Handy: Handy Shell, Handy Converter, Handy Calendar, Handy Blacklist, Handy Alarm, Handy Expense, Handy Taskman i Handy Clock.
Smartphoneware programi: Best Menu, Best Call Notes, Best CallRecorder, Best Birthday, Best Jotter, Best MessageStorer, Best Screen Snap i Best Timer a obavezno se treba probati i prakticno Best Kamasutra :wink: :wink: .
Tu su jos Opera, Smart setings, SMS Preview, YouTube, iON Battery timer, Garmin, Vibra-Conect, Quit Smoking, SPB TV, ForceaWeater, F1 2011, ReckoViewerGrenCharget, SmartGuart, Remind Me, MumSMS+, Energy Pro, FreeTimeBox, Sms Spam menager, Theme Sheduler, FlashSMS Scheduler, Y-Browse, Cuckoo, F-Secure, i-SMS.
Tu su jos 18 igrica a od igrica tu je i komplet n-gage igrica koji se mogao naci u gusarskom izdanju.

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NijeZauzetoIme »

deksicom, ti si luuud! :-D Aj mi objasni, uputi me, oko handy shella, jel valja to, il bolje kuvani rom ubacivati? I sve oko toga, n gage igre na 5800? Izvodljivo?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

deksicom, za sta sluze "Smart setings", "SPB TV", "MumSMS+" "FreeTimeBox"?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

mezzano, pisao sam ja na ranijim stranama u nekoliko navrata spisak aplikacija sa objasnjenjem pa mozes da bacis pogled.
inace nekoliko dana koristim SPB Shell i za sad sam bas zadovoljan. Prelagaodio sam ga takoreci mom oku i to izgleda ovako otprilike:
Slika , Slika , Slika

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

mezzano, Smart Seting- je zgodan za otkljucavanje telefona, mozes podesiti bilo koje tastere za tu namenu ja sam ne 5228 podesio dupli pritisak na zelenu slusalicu i mozes ga postaviti na deskop i u njemu podesiti precice ka drugim plikacijama.
SPB TV-je za gledanje tv-a preko interneta ali bez wifi je neupotrebljiv jer je veliki protok podataka.
MumSMS+ -sluzi za sakrivanje sms-a.
FreeTimeBox- je za podesavanje tacnog vremena u telefonu preko interneta.

NijeZauzetoime, znao sam da ce to neko napisati :P Handy Shell nije los, nemoze ti smetati moze ti samo koristiti samo se trebaju valjano podesiti tasteri menija i crveni taster. Zauzme oko 5 mb. rama.SPB Shell je lepsi ali on da bi radio treba mu 15 mb.rama pa mi se desavalo na 5228 dok igram sky force da me izbaci u petom nivou uh i ja poludim.
Neznam dali na 5800 mogu n-gage, na sajtu n-gage on nije predstavljen.

jerkann lepo si uredio SPB Shell ali mnogo potrosi ram.

Boyan89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 01:01

Post od Boyan89 »

jerkann, mozes li mi dati link za download tog shell-a ?? svidja mi se izgled kao kod tebe pa bih zeleo i ja da nabacam na moj mob,a ?
Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od NijeZauzetoIme »

nasao sam trial verziju spb shella i ok mi je... Treba naci da se to ne pla
ti :-)
Handy mi po slikama uopste nije ruzniji... Neki link za download ovde ili na pp bi bio kul! :-)
(Nadam se da ne krsim neko pravilo)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

deksicom, da trosi trosi. Gotovo 25 Mb, ali sve za izgled. Salim se naravno za sada lepo radii dok je tako necu da ga diram. inace ne igram ngage i slabo idem na net pa mi za sada manjak ram-a ne smeta.
Boyan89, uploadovacu ti folder sa widgetima i uputstvom za ubacivanje, a postavljanje linka za shell i slicno je ovde zabranjeno. Inace treba ti 3,7 verzija.
Evo ga uputstvo a ostalo malo kasnije.
PROCEDURE
1. First to do is backup your settings, that way, when you finished the installation you can have your previous screens
and not start with the beggining.(SPBMENU---SETTINGS---RIGHT BOTTOM---BACKUPSETTINGS)
2. I suggest copy your personal spbshell folder, your spbshellregs. and shellbackuprgs.to pc, so if you want revert to previous mod, you can do easily.
3. IMPORTANT: EXIT SPBSHELL (many people have problems cause they forgot close spbshell before the next steps)
4. OK.Now delete C:\system\apps\SpbShell_20028b16.reg file
5. Delete C or E:\Private\20028b16\SpbShellBackup.reg file (For unhacked phones: connect to pc in "mass storage" mode and you´ll see that)
6. Restart Spb
7- Restore your settings
A evo i linka
http://rapidshare.com/files/453001930/SPB_shell.rar

Lino
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Mar 2011. 14:36
:: Samsung Note 9

Post od Lino »

Postoji li program za otvaranje pdf dokumenata osim adobe reader,a da je besplatan i da ga ima ovi store ?

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Lino, nisam siguran da li ima taj program uopste na OVI Store-u i da je besplatan ?! Zasto ne otvaras sa Adobe Reader-om ?! :unsure:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Lino
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lino »

Mislio sam da je jednostavnije naci neki besplatan program na ovi store.Pokusacu da nadjem Adobe Reader.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Lino, nisi rekao koji telefon imas ?! Ustvari, koji god da imas telefon ( NOKIA sa Symbian60 platformom ) trebao bi u Office-u da imas Adobe Reader... 8)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Lino
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lino »

Imam Nokiu C5-03,na slici je :) nemam Adobe Reader i bas me to cudi jer sam na proslom telefonu Nokia 6120 imao instaliran.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

mezzano, Opera 6 radi kao i predhodna petica brzo, dodate su neke novine u meniju alata. Isprobana na s60v3.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

U suštini nema neke velike razlike. Dobra je kao i 5ica. Malo našminkana. Najveće promene, koje sam uočio su zum, koji nije nešto mnogo koristan, barem meni, i mogućnost da se stranica "podeli" na društvene mreže, FB, Twitter. Jesi li probao Mobile?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Jesam nekad mobile 10 ali meni se ona nije svidela jer drugacije radi od petice. Sporija je i ne uklizava stranica kada ides unazad nego je nanovo ucitava pa trosi kb. i vreme. Verovatno je i ova 11 slicna.

Lino
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lino »

Mogu li se imati obe opere u telefonu,i mobile i mini,mislim ako imam instaliranu mobile,a hocu i mini,nece traziti da se samo zamene ?

Odgovori