iphone 3gs ili SE x10?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

iphone 3gs ili SE x10?

Post od nemanjale »

Imam ih za isti novac, iphone 3g sam koristio ali nisam 3gs, najveca zamerka kod 3g-a mi je bila sto je previse spor.... X10 sam probao jednom sa androidom 1.6 i on me nije odusevio bas sto se tice brzine itd, sad 2.1 ne znam kako radi.

Vasa misljenja?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

O neeee... Ljudi apelujem da stavite rukavice, praovila su... nema ni ovoga, ni ovoga, ni ovoga, ni ovoga :D

nemanjale, NJaveća glupost koju ću sad da kažem je - oba imaju svojih prednosti. Da na postojeću ekipu dodajem nešto to bi bio 3GS (HD2 ne dam ni pod razno), ali kao osnovni ne znam da li bi mi 3,5" bilo dovoljno. Zatvoren sistem, (skoro) samo iTunes, nema flash, potencijalno potrebno otključavanje posle svakog update-a... a s druge strane i dalje ubedljivo naj precizniji odziv ekrana, brdo korisnih i nekorisnih ali svakako jako dobro izgledajućih aplikacija...
x10 ima odličan dizajn ali u trenutnim odnosima snaga nikako ne bih birao SE. Za jedno godinu dana sa onim što se pojavilo na ovom poslednjem sajmu to se značajno menja u korist SEa a na štetu HTCa, ali sa aktulenim modelima još nije tako.

P.S. moja glavna zamerka SE-u još od doba P900 - uvek su imali jako dobru optimizaciju sistema pa su i slabije performanse hardvera uspevali time donekle da peglaju. Tek modeli koji su se pre mesec dana pojavili prekidaju ovu praksu i dolazi i respektabilan hardver.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

nemanjale, moje misljenje je 3Gs, jer mislim da ces da dobijes bolji aparat, ali to je samo moje misljenje, jer na forumu imas mnogo vise ljubitelja Androida, nego iOS-a pa ce sledstveno tome da podrzavaju slabiji uredjaj.
3Gs je poprilicno brz uredjaj, jos kad se sve lepo sredi i tweakuje, dobijas odlicnu masinu.
Pitanje je koliko ti je bitna kamera, jer SE cinjenica ima jacu kameru.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Hvala....i ja sam vise za iphone 3gs....

miodrage, jel rade sve aplikacije i igrice na iphone 3gs sa fw4.0.1?
SGS2, iPhone 4 32GB

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја бих изабрао Х10, величина је битна. Може се рећи да су слични модели али Х10 има и већи екан и бољу резолуцију екрана а на све то и бољу камеру. Ако ти је битан нет, Х10 има подршку за флеш тако да је и у том сегменту бољи (да не понављам да се све боље види на већем екрану).

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

x10 ima veci ekran, bolju rezoluciju, brzi procesor, vise ram-a, bolju kameru. Ne sumnjam da je na Iphone-u kompletan ugodjaj malo tecniji, ali prema specifikacijama, kad bi uzeo iphone, do je isto kao kad bi se umesto mercedesa odlucio za opel astru zato sto ima zlatnu pikslu. :oops:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dzabe sve to na papiru kad ne radi tako fluidno kao Apple. Elem, nemanjale, sve lepo radi, a ako je SIMfree mozes slobodno da ga updatujes na 4.2.1, a ako nije, onda preko sn0wBreeze napravis lepo custom 4.2.1 koji cuva BB, i updatujes i imas sjajan otkljucan telefon. Postoje aplikacije koje zahtevaju 4.1 ili cak 4.2.1 a sad ce poceti da se pojavljuju one koje zahtevaju 4.3 iOS.
Ekran nije bolji - jer Apple ima 16 mil boja, a X10 svega 262k. X10 ima vecu rezoluciju, ali i veci ekran tako da... nije to toliko bolje, daleko od Retina display-a. Za RAM i procesor zaista ne znam tacne specifikacije, ali znam kako radi iOS na ovom uredjaju.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Svoj glas dajem SE X1O, pordžavam sve što je več rečeno, ipak je to bolji uređaj od iPhone-a.Samo još da dodam neko moje mišljenje, a to je da bela verzija x10 je bar duplo lepša od crne verzije.Kada sam prvi put čačkao x10 nije ostavo nikakav utisak na mene jer je u njemu bila verzija 1.6, posle update na 2.1 sasvim druga priča, sve radi mnogo brže i fluidnije.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

moja preporuka x10 isto sam imao priliku da je koristim sa 1.6 nije me odusevila, ali 2.1 druga prica, iphone 3gs nema prednost sem kvalitetnijeg display-a i bolje optimizovanog OS-a sa vise aplikacija.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Наравно x10 :wink:
Не могу ни да се пореде.
Слобода или смрт

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

nemanjale, ako se odlučiš sa 3GS, stavi mu odmah custom 4.2.1 i uživaj. Mnogo bolje radi od svih prethodnih verzija. Zapanjićeš se kakvih sve modifikacija za iOS ima trenutno, fali samo BT podrška koja je najavljena i imaćeš igračku pored koje će X10 izgledati dosadno. Naravno, ako imaš želju da se igraš i budžiš... :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Manje više za BT, svi danas imaju WiFi i DropBox, nego...

kad je x10 ili 3GS, tu nemam mnogo dileme i to sam rekao (btw. x10 nema multitouch), ali šta ako je 3GS ili DEFY (znam uzurpiram temu ali sličan je problem :D ), a u svetlu toga da HD2 sa androidom već imam. Super je to tvrdo staklo i oklop i baš bih voleo da vidim kako pliva, ali šta će mi 2 Androida? A s druge strane ovo što kaže miodrage nije baš tačno, i x10 i DEFY imaju malo veći ekran od 3GSa a skoro duplo veću rezoluciju što nije baš zanemarljivo. A opet sve potrebne aplikacije za Android imam na HD2, a toliko njih (me/nas) čeka na iP-u... No dobro, 2 i nešto je a jutro je pametnije od večeri :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Колико ја знам XPERIA Х10 има 16М боја и мулти тач, није имала у почетку из само менаџерима СЕ-а знаног разлога (софтверско ограничење). То што ајФон на папиру има више апликација и не значи много. По мени једина предност ајФона су игрице, остало је све на страни Х10.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

interesuje me jel bi na fw4.2.1 radile i igrice koje su HD ili su one samo za iPhone 4?

nadam se da je iphone 3gS dosta brzi on 3G-a, jer je 3g kao puz kada se nesto budzi na njemu...

Trenutno koristim HD2 sa androidom i on ostaje, ali mi ipak fali iphone, ko ga je jednom koristio na duze vreme znace o cemu pricam. I ja sam bio zaljubljen u hd2 ali sam 2god navik`o na onaj iphone-ov najprecizniji touch screen, kao i sto ima ubedljivo najbolje aplikacije i igrice, ipak je android dosta nerazvijeniji po pitanju app i games. (mislim nerazvijeniji u smislu losije odradjenjih igrica, sa losijom rezolucijom) tako da hvala vam na ovim opisima SE X10 jer nisam nista znao o njemu kakav je, ali eto dzaba mi bolji ekran kada app i games bolje izgledaju na iphone "slabijem" ekranu.
Jeste X10 Bele boje izgleda prelepo ali nisam nesto previse odusevljen androidom-svakako da je bolji od symbiana, wm, i wm7 trenutno, ali od iOS-a nije, meni je posle 2 god koriscenja iOS-a dosadio jedno vreme pa sam zato i prodao svoj 3g ali evo svasta sam probao i nema ustvari boljeg od iOS-a definitivno. Hvala
SGS2, iPhone 4 32GB

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

nemanjale, jeste dosta brzi jer ima 600mhz procesor to ne treba da te brine, a ovo za igre mislim da ce da ti radi 90% igara ako ne i sve, inace sa ovim android da nema dobre igre i aplikacije se ne bih slozio jer imas sada gomilu igrica koje su iste kao na iphonu, a inace bio sam korisnik iphona od 2g pa do 3gs ali nismo vise u ljubavi. Ako vec ima Hd2 sa androidom onda uzmi iphone

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

lesa0208, na koje igrice mislis da su iste kao na iphone-u....da probam.

a i ima dosta manje igrica nego li za iphone, recimo fali asphalt 6, real racing 2, sve verzije NFS osim Shift-a, N.O.V.A.2 itdddddddd........ :wacko:
SGS2, iPhone 4 32GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

REPLIKA:
malo sam u skupstinskom fazonu, dame i gospod(j)o, pa cu na slican nacin da se izrazavam.
nemanjale, ako vec imas Android, i on ti ostaje, mislim da je iluzorno da kupujes jos jedan Android. 3Gs je daleko brzi od 3G-a, ali ipak sporiji od i4. Igrice i aplikacije bi trebalo sve da rade, osim one koje su striktno za HD rezoluciju pravljene sto je uvek i naznaceno. Recimo - aplikacija MegaWeather i Megaweather HD. Ova potonja radi samo na Retina display.
gargamel4, izvor sa GSM Arene
DISPLAY Type TFT capacitive touchscreen, 65K colors - nas MS kaze da je 262K u pitanju
Size 480 x 854 pixels, 4.0 inches
S obzirom da 3GS ima:
DISPLAY Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 320 x 480 pixels, 3.5 inches
Ja ne vidim da je to duplo veca rezolucija - jeste veca, ali je i veci ekran.
Kako toMiškonirece, ako imas zelju za budzenjem, igranjem, zezanjem - uzmi iPhone, ine se mislis.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

nemanjale, izasao ti je asphalt 6 imas i pes imas i Dungeon Hunter, imas i worms gengsta, gengsta 2, minigor, gerila bob, hawx, real soccer, Spider-Man Total Mayhem, pocket god, guns and glory, nova, sandstorm, avatar, lets golf, ima jos samo ne mogu da se setim al ako bih krenuo da gledam po forumu nasao bih gomilu

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miodrage, ne da je to najvaznija stvar ali 480x854 je 2,66 puta veca rezolucija od 320x480 tako da imas pravo nije duplo nego skoro tri puta veca.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako su ti igrice baš jako bitne (nisam čitao od početka ali vidim da se raspravlja o igricama) onda je iPhone pravi izbor za tebe, jeste izašao neki engine ili šta već čime se igre sa iOS-a jako lako portuju na android i biće ih sve više u budućnosti ali trenutno iOS ima mnogo više igara.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori