Nokia usvaja Android (ili Windows?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

araphel napisao:...puno pitanja, odgovora skoro i da nema, a i to samo u formi nagadjanja...
uvek bilo, uvek ce i biti... i kao i uvek mi mozemo samo da cekamo...

ili koristimo cari XDA zajednice! :P
Samo nek se rolaju....sarme.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

miodrage, uglavnom se slazem sa tvojim stavovima (osim ga dizes apple u nebesa) ali neznam gde si procitao da 2012 izlazi windows 8. vrlo je moguce da ce se pojaviti neka embended verzija za tablete jer im mnogo fali podrska za amr procesore ili wp8 ali full desktop 8 ja ne ocekujem pre 2013 jer je sedmica fantasticna a moraju uz svo ulepsavanje sistema najzad da izbace davno najavljeni fajl sistem koji ce izmedju ostalog resiti problem fragmentacije windows filova.
nokia ce ove godine verovatno izbaciti jos pet sest s^3 telefona jer ako nokia nesto zna to je da prepakuje telefone. verovtno jedan maemo (meego) telefon i jedan tablet juna ili jula sa atom procesorom u sebi. sve u svemu i da nokia nastavi sa "podrskom" symbiana novih znacajnih aplikacija nece biti ko je lud da ulaze u brod koji tone, ja nebih.
zalosno mi je sto ovo moram da kazem ali 5800 ce verovatno biti moj poslednji symbian telefon.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, izvlačiš moje reči iz konteksta, pa ispadne da ja verujem u nekakv development symbiana, što je sve samo ne istina. ja sam lepo naveo, da po njihovoj priči u tom tekstu, imaju obavezu da pružaju podršku neko određeno vreme posle prodaje svog poslednjeg symbian uređaja. A onda si i drugu rečenicu isekao pre kraja, koji kaže: znaci da se definitivno planira da se Symbian zvanicno ugasi, samo je pitanje kad.

Ja čvrsto verujem u to sa je symbian gotov, jedino što mislim da nije moralo tako da bude.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, so sorry, ja sam tako protumacio... I ja se slazem da je gotov, i da nije moralo da bude tako da su ga preradili.
snenad, pa svuda po netu pise da ce 2012. da puste Win8.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

ma symbian ide dalje i to cini mi se ide u sasvim dobrom pravcu bice on tu u slucaju da ovo sa microsoftom propadne!!! :P http://www.gsmarena.com/nokia_reveals_t ... s-2457.php
>> N7100 <<

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Posle toliko razlicitih verzija njihovog daljeg pravca ja vise nista ne verujem sto god da kazu..:-( Ne secam se da je i jedan proizvođač ovako nesto pričao i mislim da je ovo jako lose za njihov budući status na tržištu..:-( A žao mi je Nokie..:-) Svoje izjave moraju da vise puta preispitaju pre nego sto se zvanicno obrate javnosti.. Od svih gresaka, ova hocu-necu prica im je jedna od najgorih.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

SUPEEER! :) Ali oni su rekli da ce N8 biti zadnji symbian N serije, a sada kazu da cu buduci symbian telefoni imati bolji hardver od n8, pa mi nije jesna oce li izmisliti neku novu seriju telefona koja ce biti jaca od N serije :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Symbian^3 je odličan sistem( po meni trenutno OS No 1.), no, ni sama nokia ne zna šta radi, njene izjave nemaju nikakvu podlogu, čas kažu jednu, čas drugu, to će im dosta srozati imidž.No, mislim da će symbina nastaviti da se razvija, telefone koji su izbacili (c6-01, c7, n8, e7) su zaista odlični, korisnici i ljubitelji symbiana sigurno neće preći na nedovršeni WP7, nokia zna da ne može tek tako da ostavi svoje korisnike.Jednostavno, ako se u skorije vreme dozovu pameti i samo malo "došminkaju" symbian^3 to će biti pun pogodak.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma kozna sta ce sve ispasti iz ovoga, ali izgleda da ipak prate komentare koji se vode po internetu pa eto odmah drugacijih izjava za javnost.

A sad pa i ovo.

Nokia promenila svoj font
Promene u kompaniji Nokia, po svoj prilici, neće se zaustaviti na promeni platforme. Nokia menja i svoj imidž.
Slika
Iz ove finske kompanije odlučili su da krenu sa promenom fonta, i predstavili su novi, prema njihovim rečima - svežiji, jači i jednostavniji font.

Na svom zvaničnom blogu su istakli da novi font "ne samo što izgleda čistije i jednostavnije, nego se slova prosto nastavljaju jedno na drugo, stvarajući utisak kretanja napred". U kom smeru i ova kompanija želi da ide.

Osim u nazivu kompanije, postoji mogućnost da se novi font - Nokia Pure, nađe i kao deo korisničkog interfejsa novih Nokia uređaja.

Očekuje se da će nam posle novog fonta, Nokia uskoro predstaviti i svoj novi logo.
Slika

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

Meni se cini da su se napokon u nokiji opametili i velikim koracima idu naprijed!! :D Citao sam i negdje po internetu da su poceli da rade na update 2.2 za S3 iako jos ni 2.0, ni 2.1 nije izasao :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Dok oni odluce sta ce uraditi, promenice jos 50 puta svoju izjavu, a to je upravo ono sto odbija korisnike jer ne znaju sta da ocekuju od podrske. Ja stvarno ne znam koji im je djavo, ko zna sta se tamo u vrhu muti. Samo znam da je symbian solidna platforma i da bi je recimo trenutno (takvu kakva je) koristio za sekundarni telefon i to samo zbog nenormalnih izjava. Da je drugacije mozda bi bila i #1 kod mene (uz vise telefona kao sto je N8 ).

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

miodrage, dugujem ti izvinjenje. nekako su mi je promakle najave za win8. evo vidim da se pojavio i prvi early bild za testiranje.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Nokia planira da izbaci T7 model,e sad sta ce biti,al cini mi se da ce biti zanimljivo ovoga proleca :)
najavljuje se 1ghz cpu na simbianu koji odlicno radi i sa 600 :D :D

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

Definitivno symbian i dalje zivi! Izgleda da ce ta T serija biti jaca od N srije, mada mozda se i varm :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

N kao nema vise
T kao turbo .

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

lesa0208, :lol: :lol:
Nego, zao mi Symbiana, svi mi smo na symbianu naucili kako da maltretiramo svoje uredjaje, da ih budzimo sa onim sta nije predvidjeno za njih i da ih prilagodjavamo sebi...
To sto ne volim nesto nokiju, to je druga prica, ali definitivno bih voleo da vidim symbian za godinu, dve, sav sredjen upeglan, i da dozivi ponovo staru slavu!
Steta za jedab takav OS. :uhuh:
Samo nek se rolaju....sarme.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја сам увек готивио Симбиан али Нокиин дизајн, цене, квалитет израде увек су ме одвлачили ка другим маркама али моја околина јесте тако да га одлично познајем. Искрено ја бих пре изабрао Симбиан него Виндовс 7 за телефоне. Нокиа је само требала да га мало испегла и хардверски подржи. Па сама чињеница да је СЕ у виваз пре 100г ставио процесор од 720МХз а Нокиа у најновији модел од 600€ процесор од 680МХз говори колико ови из Нокие немају благе везе са овим светом. Понашају се као да послују на некој другој планети :?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

N serija E serija X serija T serija....NEXT :) :) sta god to znacilo....
pa imaju malo debilizma u svemu tome tipa izbace x6,sa kapacitivnim ts al nema multitouc,cak nemas mogucnnost nekog smooth skrolovanja
stave mu 128mb rama,on ih pojede skoro pri startu i onda stekce...jedino klot radi lepo...

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Nokia schedules a Symbian event for 12 April

Post od snenad »

Nokia is holding an event dedicated to Symbian smartphone on 12 April. Inviting the press to go and "discover what's new with Symbian smartphones" the Finnish company will most likely announce a new addition to its smartphone lineup. Or at least that's what we hope for.

Nokia T7-00, E6 and X7-00 have been living in rumorland for a while now so seeing one or even all of them announced won't come as a huge surprise.

There's also good chance that Nokia will announce the long awaited Symbian^3 update that should bring an improved homescreen, split-screen input and a new web browser.

Yesterday the Vice President and Marketing Director of Nokia India mentioned that we should be expecting big announcements after mid-April so maybe that's the event he was referring to.

Or it could be something completely different. You may have noticed that this event coincides with the HTC press conference and both are held in London. Last year HTC hijacked Nokia World by organizing their own event right after its and and even secured buses to take journalists from the Nokia press conference to theirs.

So there is an outside chance that Nokia is not going to announce anything major and is just trying to steer some of the attention away from HTC.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Koliko ja vidim, taj T7 model nema nikakve veze sa nekom novom, T serijom, već je u pitanju samo N8, malo restilizovan i izbačen za američki T mobile, te otud i T u nazivu, bar po mom mišljenju. A opet, možda i grešim.

Zaključana tema