Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

treba mi app koja ce na samom telefonu da mi smanjuje rezoluciju fotke? jel zna neko? :?
Samo nek se rolaju....sarme.

dragang
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Dec 2005. 13:19

Post od dragang »

Zivim blizu granice sa rumunijom i stalno imam problema sa romingom. Iskljucim ga u opcijama ali verovatno kako ponekad restartujem telefon opet u djem u roming tako da mi racun bude haos. Molim vas ako neko ima aplikaciju koja bi cim izgubim maticnu mrezu ukljucila flight mode a takodje cim se vrati maticna mreza iskljucila flight mode, bio bih veoma zahvalan. Moze i na pp.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

dragang, dok si u flight mode ne mozes da skeniras mrezu, pa tako telefon i ne moze da zna da li si se vratio nazad u svoju maticnu mrezu. Ono sto tebi treba je da pozoves svog operatera i trazis da ti ukine roaming. Tako lepo neces imati signal nigde van maticne mreze, i resena stvar.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

dragang, ti si iskljucio samo Data roaming, sto ne podrazumeva pozive. Trebalo bi da ides na Settings > Wireless & networks > Mobile Networks > Network operators > Search networks i onda da postavis zvezdicu pored svog operatera. To je varijanta za Sense.
U stock Androidu bi trebalo da je: Settings > Wireless Controls > Mobile Networks > Network Operators > Available Networks.
U svakom slucaju, kad u Androidu manuelno postavis mrezu on bi trebalo da se drzi te mreze dok ponovo ne kliknes auto odabir.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Bilo je dosta priča o app za snimanje "spoljnjih zvukova", uglavnom smo se složili da je negde reprodukcija ok, tralala i tiha. Ima tu nekih promena? Probao sam sledeću app ali ne mogu da ocenim, jel ima nešto bolje od ovoga :) (probano na DHD, odlično radi)
Hi-Q MP3 Recorder v1.5.3, Android:1.6 and up, Record audio in high quality directly into MP3 files! Voice dictation, songs, sermons, music, and concerts can be recorded in 44 kHz, much better than the default sound recorder application. You can manage and send recordings by email and Bluetooth (depends on phone model) or by copying files directly from the SD Card.
Real-time MP3 recording, no more waiting. Bit rate supported up to 128 kbps. Alternate recording icon to prevent unintended attention. Set minimum disk space
Slika
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Na market-u je trial,ali zato ima i full :D Hi-Q MP3 Recorder v1.5.3 :D
Note IV N9100 dual

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Pera Detlic, treba ti aplikacija po imenu PicSay Photo Editor ;)

http://www.appbrain.com/app/picsay-phot ... picsayfree

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

toda81, naravno d'ima :) Kako si zadovoljan u odnosu na ostale app tog tipa...
Evil_Zo, mislim da PicSay nema opciju za "resize", da li postoji uopšte app koja to radi (nisam nešto puno to tražio ali do sad ne videh).
pozz

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Vlada Zem, ja koristim PicSay Pro i sigurno ima opciju za resize, zbog toga je i drzim. A koliko se sjecam i Free verzija isto ima tu mogucnost...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Evil_Zo, e onda se izvinjavam ako je tako, probao sam tu app i mislio sam da samo koristi za te "funny" zezancije... Odlično onda :)
pozz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Vlada Zem, mogu ti reci da sam do sada isprobao gomilu app za snimanje glasa i da mi se ni jedna nije svidjala zato jer je svaka imala sumove i krcanje kada sam pustao ono sto snimam,a HI-Q mp3 recorder je odlican jer je zvuk reprodukcije snimljenih fajlova odlican i bez tih sumova.Meni je bio neophodan ovakav program jer imam neke ideje vezane za moju decu u skoli jer sam hteo da ih snimam kako recituju i da od tih snimaka napravim audio cd.Svake godine oko Uskrsa prodajemo ofarbana jaja,ikebane i jos mnogo toga sto sami napravimo pa mi je palo napamet da napravimo i jedan cd kojim cemo prosiriti ponudu ;) Na taj nacin sakupimo novac za neka jeftinija nastavna sredstva i za neki izlet.Spojimo zanimljivo i korisno
Note IV N9100 dual

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

Dobar je ovaj HI-Q ali se meni licno vise svidja Virtual recorder sa marketa...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

DA li je cist zvuk prilikom reprodukcije kod njega?
Note IV N9100 dual

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

dosta slican sa HI-Q ali mi se cini da je malo bolji prilikom snimanja, tj.malo jace snimi glas nego HI-Q....ali mi je prolem kod ovog Virtual recorder-a sto cuva PCM format i ne mogu ga pustiti nikako na kompu, pokusavao sam razne plejere ali nijedan nece da ga pusti. Ako neko zna kojim plajerom mogu pustiti PCM format neka mi javi....pozz
SGS2, iPhone 4 32GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

nemanjale, pa kucaj u guglu "pcm player"...
toda81, svaka čast, e da vas je više takvih :wink: Dobra ideja, ali gde baš mobilnim morate da snimate, u štrajk ponovo :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ako nekoga i dalje zanima ok program za editovanje slika reshenje je Adobe Photoshop Express... Ima gomilu korisnih funkcija, a free je na marketu. :)

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Vlada Zem, trazio sam ali nisam naso za komp nista, samo pcm playere za mobilni...

ako nadjes nesto pusti pp....pozzzz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Vlada Zem, donosio sam cak i web kameru u skolu da bih pommocu nje snimao,ali susti kada se reprodukuje snimljeni klip pa sam zato pribegao telefonu ;) Nista bez PVC-a hehe mislim HTC-a
Note IV N9100 dual

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

ako baš ništa neće da pusti pcm, nadji bilo koji free konvertor i prebaci ga u .wav format. wav puštaju svi plejeri a možeš i da ga narežeš kao audio cd.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Format factory je za mene fantastican konverter jer podrzava i audio i video i slike ...
Note IV N9100 dual

Odgovori