Android se gasi.

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Android se gasi.

Post od Lobachewsky »

Zdravo ljudi. Zadnjih nekoliko dana ne prodje dan da mi se telefon ne ugasi iz cista mira. Ne dok ga cackam, ne dok nesto radim na njemu, nego bas kada ga ostavim i ne diram ga pola sata. Ja i ne provalim dok ne krenu da me zovu na drugi broj da me pitaju sto nisam dostupan.
Ali kada zelim da ga upalim, on ne moze da se upali. Pomaze jedino vadjenje baterije. Posle toga sve radi ok.
Ne znam sta je uzrok, fon nikada nije padao. Jedino sto mozda imam 300+ aplikacija u njemu ko neki ludak? Da nije zbog toga? Sta bi moglo da bude?
Neki predlog?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

neki predlog da podignes ponovo rom :D Ovaj moguce je da ti neke aplikacije koje ti se nalaze na sd kartici prave problem, tj telefon ti se restartuje al ne moze da podigne sistem jer ne moze sve odjednom da loaduje, moj savet ti je da pobrises ono sto ne koristis je mislim da je mngo 300+ aplikacija cak i ja koji sam imao 200+ sam imao taj problem, obrsao sam neke aplikacije, sveo sve na 130 aplikacija i nemam vise taj problem.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

neki predlog da podignes ponovo rom
Factory data reset?
Znaci imao si i ti taj problem... uh :):):) lakse mi je sada :P Da li si taj problem resio samo brisanjem aplikacija ili si uradio factory reset, pa krenuo sveze otpocetka?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ja imam mnogo manje aplikacija ali povremeno vidim ničim izazvani restart. Stoji na stolu ili u džepu, i samo vidim/čujem/osetim vibraciju, ja da pogledam ko mi je poslao poruku kad ono restart :wacko:
Ali planiram da uskoro ubijem sistem i probam ponovo neki novi ROM. Ništa se ne sekraj, nije hardver osim ako ovo ne počne da se dešava ponovo pri svežoj isntalaciji sistema.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

ne znam da li ti je root-ovan telefon ali nisam radio factory reset nego sam isao ponovno instaliranje custom roma koji koristim, jer ne volim da radim nikakve bekape i slicno nego volim cistu instalaciju e sada ako ti nemas root onda factory reset pa sve ispocetka, a ako ti je root-ovan telefon uzmi i ponovo ubaci taj rom naravno sa whipe all pa flash zip i to je to.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Re: Android se gasi.

Post od Vlada Zem »

Lobachewsky napisao:Jedino sto mozda imam 300+ aplikacija u njemu ko neki ludak?
300? Majstore, što tako pobogu... Instaliraš, probaš i nepotrebno deinstal, bris data itd. Obrati pažnju na "permissions" i "scenarije" u kojim se app mogu same pokrenuti, pomnoži to sa x300 - eventualnih mogućnosti za "zagušenje" ili "crash" sistema.
Moja neka teorija, nadam se i ispravna jer je najbezbolnija. ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Vlada Zem, euforija euforija. :) Za dva meseca se nakupilo mic po mic, ne znam ni ja kako. Sad ce jedna cistka da padne, pa ako to ne pomogne, ide fabricki :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma znam, ali čisti. Javi kako se posle ponaša... Bitno samo da nije "hardware" Slika
Ja recimo imam neko vreme DHD na probi, sve odlično radi osim par puta se dešavalo "smrzavanje" ekrana u "Browser", jedini lek vađenje baterije...
pozz

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Nazovi temu taj model HTC-a mi se gasi.
Ovako se misli da se android gasi - prestaje da se dalje razvija.
Jel gašenje ili restart?
Ako je restart uradi šta su ti rekli - full reset.
Ako se gasi idi i reklamiraj ako imaš garanciju, ako nemaš pravac servis.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Vlada Zem, jesi li mozda update-ovao Flash na v10.2? Ako jesi, najverovatnije je da ti to pravi probleme kao i mnogima koji su se žalili na slične simptome.. Ako si update-ovao onda uninstaliraj update i trebalo bi da resis problem..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ninolina, fala za info ali nije do toga (telefon nije moj, apdejt nije urađen, a i bilo je to pre izlaska apdejta). Ništa strašno, više se i ne dešava, čisto sam napomenuo da se solidarišem sa Lobachewsky... :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ovako ljudi. Problem se vratio jaci nego ikad. U poslednje dve nedelje fon mi se gasi 3-4 puta dnevno (ne gasi se u toku rada, vec samo kada dispaly ode na stand by, pomaze jedino vadjenje baterije). Definitivno neizdrz. :wacko:
Posto je fon idalje nevin (nije rootovan, fabricki sense rom), da li postoji mogucnost da se napravi backup fabrickog sense roma, u slucaju da se ispostavi da je hardverski problem i da mora u servis. Da ne bih izgubio garanciju, brzo ga unrootujem, vratim fabricki rom i kao da se nista nije desilo? (da ne provale) :unsure:
E da, da li mislite da je mozda glavni krivac za to htc sense rom i da tih problema ne bi bilo sa custom romovima. :?
I poslednje pitanje, da li pred fabricko resetovanje ili instalaciju custom roma treba formatirati sd karticu da i nju tako osvezim i krenem od nule, ili?
Hvala svima.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Е бре твој Зедовац ће постати мушкарац са 30 година! :P :lol: :wink:

Одабери неки од бројних ромова са xda, овај фабрички ћеш моћи да сачуваш (nandroid backup)
Свака част кад си издржао толико дуго да ниси чак ни рут урадио, ја бих морао нешто да петљам макар бриковао фон! :lol:
Слобода или смрт

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Lobachewsky, imao bekap ili nemao, svakako ces morati da radis unroot i da ubacis orginalni sistem. Kada odradis root, dobio si root na orginalnom sistemu, kada odradis nandroid bekap odradio si bekap orginalnog sistema koji ima root, ako odradis restore tog bekapa ostace ti root na tom orginalnom sistemu i opet nisi vratio garanciju. Tipa bekap koristis ako ti nesto krene pogresno pri flesovanju nekog kastom roma, pa se izvuces sa tim bekapom i onda krenes fles ponovo. Ako je nekim slucajem hardverski kvar moraces unroot i flas orginalnog sistema, znaci bez vracanja tog bekapa.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Hvala ljudi, sad cu da proucim to sto ste mi pisali :)
Ovo me odozgo takodje zanima:
Lobachewsky napisao:I poslednje pitanje, da li pred fabricko resetovanje ili instalaciju custom roma treba formatirati sd karticu da i nju tako osvezim i krenem od nule, ili?
lesa0208 napisao:Lobachewsky, imao bekap ili nemao, svakako ces morati da radis unroot i da ubacis orginalni sistem. ....
....Ako je nekim slucajem hardverski kvar moraces unroot i flas orginalnog sistema, znaci bez vracanja tog bekapa.
Jel' moze taj originalni sistem lako da se nadje na netu (i gde?) ili ako nesto s*ebem, zaboravim da uradim, mogu da se slikam?
bestboy napisao: Свака част кад си издржао толико дуго да ниси чак ни рут урадио, ја бих морао нешто да петљам макар бриковао фон! :lol:
Upravo je postao punoletan :D Sad ce tatko da ga pripremi za svet odraslih :):)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Lobachewsky, valja formatirati karticu, ali pre nego sto je formatiras prebacis sve na komp cisto da imas. Mozes da nadjes orginalni sistem, verovatno ga ima na xda, pa bi valjalo pogledati to. Mada ja sam nasao i na google
http://www.addictivetips.com/mobile/how ... ete-guide/

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Jos da resim da mi ne vraca automatski programe zbog kojih sam i reinstalirao sistem... Kopam neke linkove, valjda ce da upali, posto klasicno iskljucivanje ocigledno ne radi, probao na sve moguce nacine. Pametan neki pametni telefon. Jer samo prava vestacka inteligencija moze da bude toliko tvrdoglava. :D Ja iskljucim, on ukljuci. Zna bolje od mene.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

... Lose vesti. Factory reset. Svez sistem. Ugasi mi se preko noci.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Lobachewsky, onda neka padne root i castom rom pa vidi kakava je situaija tada .

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Šta su loše vesti kod osvežavanja sistema? To povremeno moraš da radiš. Nego nisam iz ovih par postova u par tema skontao jel ti poluumro telefon ili je samo vreme za restart sistema?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori