probaj ovde mozda nesto nadjes http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583638 mada...
Pera Detlic napisao:pa ovako, ne znam da li je tema na odgovarajucem mestu al ajde...
Pa prica ide ovako. od pre par dana gledam ovaj model, jer do skoro nisam ni sanjao o ovakvom modelu zbog cena takvih modela, no dobro izvalim da se polovan prodaje za oko 260e. uzrok tome je dosta novih modela, sto je ocigledno, i veoma pogodno za potrosace u mom segmentu...
Otvorio sam ovu temu jer imam puuno pitanja o HDdvojci, a to ce uticati na moj izbor za kupovinu, a nemam bas vremena da procitam celu temu o njemu, pa ko je voljan, neka mi odgovori...
Inace, planiram da ga pazarim tek kada mu cena spadne na cca 200 jura...
pa cu do tada valjda skupiti dovoljno informacija...
Skoro sve tehnicke podatke znam, te necu imati puno pitanja u vesi sa tim, vec ono sto mene intersuje je softver...
ono sto me najvise odusevljava kod HD2ojke, jeste izbor OS-a, koliko ja znam, moguce je pokrenuti:
-Windows 6.5
-WP7
-Android
-Linux
- i ocekuje se MeeGo?
Po meni je HD2 zbog ovoga the ultimate device...
eh sad ono sto mene zanima, za sad, je sledece:
1. Koliko je tesko pokrenuti sve ove OS.?
2. Da li se Android i WP7 mogu koristiti kao primarni OS, za everyday use?
3. Kako bi se prosecan Androidas poput mene snasao u svemu ovome.?
4. Da li je moguce koristiti vise OS-ova "odjednom"?
[da mogu da biram pri paljenu telefona koji cu OS?]
To je to ZA SADA, bice jos dosta pitanja...
![]()
![]()
![]()
nemanjale napisao:1 Nije nista toliko tesko, ima dosta tutorijala za pokretanje raznih OS na hd2
2 WP7 moras koristiti kao primarni a Android moze i kao NAND-Primarni a moze i sa SD card
3 Trebalo bi da se snadjes, nista nije toliko komplikovano, kada instaliras rom onda je sve klasika kao i na svim android uredjajima....
4 Mozes koristiti 2 odjednom (koliko ja znam) i mozes birati pri paljenju telefona koji ces OS.
Sto se tice WP7 verovatno ces se oduseviti kada ga instaliras i pokrenes, i izbrisaces ga posle kratkog vremena, kao i svi mi koji smo ga probali
WP7 lepo radi, tj,brzo, ali retko ko je uspeo da ga otkljuca da bi ga koristio u fullu, tako da za sada ne razmisljaj puno o njemu, ali lepo je probati ga....
pozdrav
Pera Detlic napisao:nemanjale, hvala na odgovorima...
Nego: "... WP7 moras koristiti kao primarni..." Ne kapiram sta si hteo da kazes? Valjda WM6.5?
Sl. pitanje:
1. Kakva je podrska sto se tice android romova? Da li ima stabilnih i brzih na kojima radi sve? Da nemam potrebu da ih menjam npr. mesec dana? Pa i vise?
2. Da li postoji Cyanogen podrska za HD2? Posto bih najverovatnije koristio njihove romove...
3. Da li postoje neke ozbiljnije mane ovog telefona? Ili ne samo to, bilo kakve mane...
4. Voleo bih kada bi korisnici napisali sta to posebno vole a sta ne vole kod njihovog HD ljubimca?
5. Koliko je "otporan na udarce"? Sta ce izdrzati sve?
Izvini gargamele, ali morala sam da prebacim tvoj odgovor ovde..gargamel4 napisao:Nisam najbolje razumeo ovaj dijalog i ko je tu sad tačno šta pitao, a posebno ovo oko "primarnog" OSa. Ali ajde nešto na brzinu da skuckam:
1. Relativno su stabilni ali svakom ćeš naći poneku manu (ja nisam našao ni jedan bez ijedne mane), a A2SD ume da bude popriličan problem i kočničar jer sam HD2 ima škrtih 470MB ROMa. Trebaće ti malo brža kartica od Class2 (kakvu ja imam i nisam oduševljen) a nisam probao s bržom (treablo bi da radi bolje ali nije sigurno). Što zbog želej za menjanjem što zbog nestabilnosti ili manjka opcija - mesečni kill sistema je u mom slučaju uobičajena stvar, ali to što bih voleo da postoji i malo stabilnije rešenej ne znači da sam se ikada pokajao.
2. Postoji ih dosta. Ili barem CM baziranih.
3. Interna memorija. Ogromna mana. Slaba baterija ali uz razumno korišćenje izguraće ti koliko je potrebno.
4. Konstantno budženje da bi imao sve što treba da imaš što je ujedno i minus (ali Androida i Android coocked distribucija).
5. Nisam probao i ne želim. Imam silikonska leđa koja štite i sa strane i čine ga hrapavijim i teško slučajno može da ispadne, a Dream Weaver bi mogao da ti kaže ponešto o padavinama![]()
6. Na ovo nisi tražio odgovor ali teško da će cena da mu padne na 200e a da će u tom momentu biti jošuvek da se nađe nešto koliko-toliko novo. Kad cena modela koji je u startu bio 500+ padne na 200 to znači da je odavno prestao da se proizvodi i da je pitanje odakle ćeš ga i kakvog iskopati.