HTC HD2

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

^xy^, sto se tice tog poblema sa current location i apdejtom prgnoze sad ne mogu da se setim.....mislim da sam ubacio android pa mi nije vise pravi probleme sa tim :lol:

probaj ovde mozda nesto nadjes http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583638 mada...
and justice for all...

sanjke
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 01:43

Post od sanjke »

Treba mi vaša pomoć,od kako sam ubacivala spb shel neće da mu odradi sinhronizaciju sa kompom,ni na XP ni na Win7 x 64.Probala sam da obrišem sve vezano za mobilni i da mu ponovo instaliram ali neće.Zna li neko šta da odradim?
HTC HD2 ANDROID

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Nov 2010. 17:05

Post od zeljovan »

sanjke, hm, ja sam muke namucio dok sam uspostavio vezu izmedju Win7 i HTC HD2, naravno da sam instalirao WMDC pa sam muke namucio dok je prepoznao HD2. Medjutim kada sam ih uspeo da povezem nisam mogao da napravim sinhronizaciju WMDC sa OUTLOOK microsoft 2007, i tada sam odustao od sinhronizacije. Nekim drugim slucajem sam izbrisao microsoft 2007 i instalirao 2010 kad ono sam WMDC napravi sinhronizaciju sa OUTLOOK-om ......

Sada sve radi, elem jedno pitanje kada povezem WMDC sa HD2, da li postoji mogucnost da izadjem na net preko HD2 posto imam VIP paket 325 koji podrazumeva i 325 mb interneta.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

otvorio sam temu u podforumu 'poredjenje modela' jer sam mislio da je mojim pitanjima mesto tamo, ali. ocigledno nije tako jer je tema zakljucana pa cu samo da uradim copy/paste postojecih postova:
Pera Detlic napisao:pa ovako, ne znam da li je tema na odgovarajucem mestu al ajde...

Pa prica ide ovako. od pre par dana gledam ovaj model, jer do skoro nisam ni sanjao o ovakvom modelu zbog cena takvih modela, no dobro izvalim da se polovan prodaje za oko 260e. uzrok tome je dosta novih modela, sto je ocigledno, i veoma pogodno za potrosace u mom segmentu... :D

Otvorio sam ovu temu jer imam puuno pitanja o HDdvojci, a to ce uticati na moj izbor za kupovinu, a nemam bas vremena da procitam celu temu o njemu, pa ko je voljan, neka mi odgovori...

Inace, planiram da ga pazarim tek kada mu cena spadne na cca 200 jura...
pa cu do tada valjda skupiti dovoljno informacija...

Skoro sve tehnicke podatke znam, te necu imati puno pitanja u vesi sa tim, vec ono sto mene intersuje je softver...

ono sto me najvise odusevljava kod HD2ojke, jeste izbor OS-a, koliko ja znam, moguce je pokrenuti:
-Windows 6.5
-WP7
-Android
-Linux
- i ocekuje se MeeGo?

Po meni je HD2 zbog ovoga the ultimate device...

eh sad ono sto mene zanima, za sad, je sledece:

1. Koliko je tesko pokrenuti sve ove OS.?

2. Da li se Android i WP7 mogu koristiti kao primarni OS, za everyday use?

3. Kako bi se prosecan Androidas poput mene snasao u svemu ovome.?

4. Da li je moguce koristiti vise OS-ova "odjednom"?
[da mogu da biram pri paljenu telefona koji cu OS?]

To je to ZA SADA, bice jos dosta pitanja...
:D :D :D
nemanjale napisao:1 Nije nista toliko tesko, ima dosta tutorijala za pokretanje raznih OS na hd2
2 WP7 moras koristiti kao primarni a Android moze i kao NAND-Primarni a moze i sa SD card
3 Trebalo bi da se snadjes, nista nije toliko komplikovano, kada instaliras rom onda je sve klasika kao i na svim android uredjajima....
4 Mozes koristiti 2 odjednom (koliko ja znam) i mozes birati pri paljenju telefona koji ces OS.

Sto se tice WP7 verovatno ces se oduseviti kada ga instaliras i pokrenes, i izbrisaces ga posle kratkog vremena, kao i svi mi koji smo ga probali :D

WP7 lepo radi, tj,brzo, ali retko ko je uspeo da ga otkljuca da bi ga koristio u fullu, tako da za sada ne razmisljaj puno o njemu, ali lepo je probati ga....

pozdrav ;)
Pera Detlic napisao:nemanjale, hvala na odgovorima...
Nego: "... WP7 moras koristiti kao primarni..." Ne kapiram sta si hteo da kazes? Valjda WM6.5?

Sl. pitanje:

1. Kakva je podrska sto se tice android romova? Da li ima stabilnih i brzih na kojima radi sve? Da nemam potrebu da ih menjam npr. mesec dana? Pa i vise?

2. Da li postoji Cyanogen podrska za HD2? Posto bih najverovatnije koristio njihove romove...

3. Da li postoje neke ozbiljnije mane ovog telefona? Ili ne samo to, bilo kakve mane...

4. Voleo bih kada bi korisnici napisali sta to posebno vole a sta ne vole kod njihovog HD ljubimca?

5. Koliko je "otporan na udarce"? Sta ce izdrzati sve?

nadam se da vas ne SPAMujem puno? :unsure:
cekam odgovore. 8)
Samo nek se rolaju....sarme.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pera Detlic, cemu 2 ista posta u 2 razlicite teme??? Kao da si od juce na forumu???

Evo odgovora koji ti je gargamel dao u drugoj temi i nemoj ovo vise da radis..
gargamel4 napisao:Nisam najbolje razumeo ovaj dijalog i ko je tu sad tačno šta pitao, a posebno ovo oko "primarnog" OSa. Ali ajde nešto na brzinu da skuckam:

1. Relativno su stabilni ali svakom ćeš naći poneku manu (ja nisam našao ni jedan bez ijedne mane), a A2SD ume da bude popriličan problem i kočničar jer sam HD2 ima škrtih 470MB ROMa. Trebaće ti malo brža kartica od Class2 (kakvu ja imam i nisam oduševljen) a nisam probao s bržom (treablo bi da radi bolje ali nije sigurno). Što zbog želej za menjanjem što zbog nestabilnosti ili manjka opcija - mesečni kill sistema je u mom slučaju uobičajena stvar, ali to što bih voleo da postoji i malo stabilnije rešenej ne znači da sam se ikada pokajao.
2. Postoji ih dosta. Ili barem CM baziranih.
3. Interna memorija. Ogromna mana. Slaba baterija ali uz razumno korišćenje izguraće ti koliko je potrebno.
4. Konstantno budženje da bi imao sve što treba da imaš što je ujedno i minus (ali Androida i Android coocked distribucija).
5. Nisam probao i ne želim. Imam silikonska leđa koja štite i sa strane i čine ga hrapavijim i teško slučajno može da ispadne, a Dream Weaver bi mogao da ti kaže ponešto o padavinama :D
6. Na ovo nisi tražio odgovor ali teško da će cena da mu padne na 200e a da će u tom momentu biti jošuvek da se nađe nešto koliko-toliko novo. Kad cena modela koji je u startu bio 500+ padne na 200 to znači da je odavno prestao da se proizvodi i da je pitanje odakle ćeš ga i kakvog iskopati.
Izvini gargamele, ali morala sam da prebacim tvoj odgovor ovde..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Ninolina, izvinjavam se ako sam napravio glupost... :oops: zato sam i otvarao novu temu jer se tice vise OS-ova [prvenstveno Android i WinMo] pa nisam mislio da spamujem o Androidu u podforumu za WinMo.. :oops: opet, sorry... :oops:

gargamel4, paaa... onako pre neki dan videh "...star 6 meseci..." za 240€, a ako je dogurao do 240€, dogurace i do 210€ - 220€, kroz neko vreme... ne mislim ja sad tacno 200€... :wink:

ovo gore za primarni OS, je bilo pitanje, da li mogu da koristim Android kao osnovni OS? znaci ne bih se zezao sa WM6.5 skoro uopste, posto sam navikao na android okruzenje...
[...mada, WM mi je uvek bio zanimljiv, pa bih verovatno malo i njega cackao...]
svejedno, Android bi mi bio No.1 OS i koristio bih ga svakodnevno... ne bih ga gasio... :)

drugo pitanje, gde nisam bas skroz razumeo odgovor je da li mogu da imam "instaliran" odjednom i WinMo 6.5 i Android i WP7, pa da samo pokrecem koji hocu po zelji... [npr, pri paljenju telefona, ili kako vec...]

jos jedna stvar, kako bih se ja, Android Addict, snasao u WM6.5 i da li bi me zadovoljio [po vasem misljenju naravno] u slucaju da ne daj boze npr, explodira XDA sajt i ne mogu da ubacim drugi OS... :lol: :lol: :lol:

:D

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

No frks Nina, logično je da odgovor prati pitanje :)

Postaješ sve konfuzniji s pitanjima a na neka smo čini mi se i odgovorili već, ali ajde da probam da nekako sublimiram to što te muči. Ne znam šta ti znači to da li možeš da ga koristiš kao osnovni OS?!?!?! Pa naravno da je tako pravljen da to i bude a ne igračka za pola dana i da sve zaboravlja pri restartu ili štatijaznam.
Što se Androida tiče postoje SD, NAND, i .ZIP varijanta. SD znači da imaš neki drugi operativni sistem kao primarni a Android se diže sa SD kartice, odnosno pri restartu se digne WM, uđe u explorer i pokrene program koji gasi WM, zadržava potrebne dignute drajvere i diže Android koji se zatim ponaša isto kao i na svako drugom telefonu kome je on osnovni sistem. Ima nekih mana i malko je sporiji u nekim segmentima jer sve čita sa kartce ali ništa dramatično. Zgodno je što možeš da imaš više varijanti ovog OSa na istoj kartici i da ih po potrebi pokrećeš s tim da oni nisu ni u kakvoj vezi jedan sa drugim (o ovom detaljinije kad ti bude trebalo). NAND se pomoću posebnog programa ubacuje u telefon i tada imaš samo Android (i ni jedan drugi OS). Prilično su stabilni u zavisnosti od toga ko je kuvar konkretnog ROMa, i radi manje-više kao i svaki native Android telefon. ZIP ROMovi se ubacuju direktnim kopiranjem instalacionog .zip fajla na karticu a pokreće iz ClockWorkRecovery Moda (bootloader sa velikim brojem opcija). Takođe nudi mogućnost da na kartici bude više ROMova, ali pošto svako dizanje novog formatira telefon potrebno je prethodno napraviti backup što CWRM nudi.
Ovo je bilo ukratko o verzijama. I Windows 6.5 i WP7 mogu biti isključivo osnovni OS na telefonu (jedan ili drugi) a kombinovanje jednog od ova dva OSa sa Androidom je jedino moguće sa SD varijantom androida odnosno ako se Android diže sa kartice. Ni jedna druga kombinacija nije moguća jer ni WM ni WP7 ne postoje u SD varijanti.
Uslov za sve ovo je 1)HSPL 2)2.xx.50.xx (najčešća i proverena 2.15.50.14) verzija radija.
Ovo je bilo opšte a za nešto detaljinije od ovoga je možda bolje da prvo nabaviš telefon.

Ako xda pukne pukli smo i mi. Nadam se da imaju backup.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Pera Detlic, gargamel4, ti je sve odgovorio ali imaj na umu da nikad ne moze budzeni ROM i telefon koji je predvidjen da bude WM da radi savrseno kao android telefon mada desavalo mi se da me je DHD sa starijom verzijom jednog ROM-a zezao da je HD2 sa andoridom sa SD-a bio pojam brzine i stabilnosti :lol:
Sto se tice padova, posto me je gargamel4, prozvao, nije bas predvidjen da mnogo trpi iste :lol: .
Meni je jednom ispao iz ruku na asfalt (tek sto sam ga uzeo) i samo se izgrebao po coskovima ali je drugaru kome sam ga prodao pre neki dan ispao i ceo ekran (staklo verovatno jer TS i dalje radi) puklo uzduz.
Proverio sam sa drugom koji drzi servis i zamena istog (materijal+ruke) kosta 90e :cry:
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ako se već desi da padne, bolje da padne u ovome:

Slika
Slika

odnosno ovome:

Slika

Izvinjavam se zbog užasne kamere na e52. Preko ekrana je mat folija. Zavisno od ukusa mogu i da je preporučim - mnogo je bolji osećaj pod prstom, bolje klizi prst, a na suncu nema refleksije, ali kad se malo bolje zagleda ekran ne može a da se ne primeti zrnasta struktura folije, pa je preporučujem za leto, a glatku za zimu, a svakako mislim da bar donekle čuva od grebanja ili eventualnog lomljenja.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

E drustvo, hvala vam puno na odgovorima, i sorry sto sam bio malo konfuzan sa pitanjima, ali doprineli ste samo da mi se jos vise svidi ovaj fon, a s obzirom da bih dosao sa wildfire na HD2, mislim da mi ne bi smetalo ako je android na njemu malo laggy, jer je sigurno bolji nego na pomenutom.. :D
Bitno da mu radi vecina funkcija, za neke sitnice nije bitno... A ako ga uzmem, sigorno je da ce biti u nekoj futroli, sad kakvoj... Ne znam. Ali ova gumena gore mi se cini odlinom...
Jaoj covece koliko mi se svidja fon... :oops:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Generalno telefon je dorastao svakom zadatku, a od ROMa i dodatnih applikacija zavisi da li će sve da radi kako treba :wink:
Evo sad imam neki Džindžer ROM koji većinu stvari radi odlično, ali recimo po defaultu nema radio app :wacko:

No da ispoštujemo i temu u kojoj smo, a mislim da se i Dream Weaver slaže samnom - WM verovatno i stabilnije radi od Androida, mada činjenica je i da WM ROMova ima 10ak, a Androda 7-8 puta više pa jei mogućnost greške veća.

Što se dimenzija aparata tiče sretao sam se sa komentarima tipa: "E a da uzmeš jednom za promenu neki TELEFON, a?", "U jeee..... a ja sam mislio da je moj (telefon :D ) velik"...... ali u praksi niakda se do kraja nisam pomirio i navikao na dimenzije TyTNa, a HD2 je malo veći od njega ali mnoooogo tanji i to je ključ. Ova dijagonala je prava mera između tableta koji je ogroman i bilo kog drugog ekrana koji je premali, a u ruci (i na uvetu) nije ništa veći od e61.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

gargamel4, e to! Osim OS-ova, to je druga stvar koja mi se mnogo dopada, necu da te ponavljam sad, dimenzije su mu odlicne, pogotovo sto je skoro cela povrsina - ekran. :roll:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

gargamel4, sto se tice ROM-ova ima ih mnogo vise za android (NAND i SD) ali mi je i dalje WM nekako najvise lezao na HD2 mada i Android je dobro radio dok nisam uzeo pravi android telefon (desire i DHD :D ) onda vidis razliku. Nije velika ali ipak je ima :wink:

Ekran na oom telefonu je nesto posebno :) i posle njega tesko mi je da prihvatim bilo koji drugi ispod 4.0 :oops:
and justice for all...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

gargamel4, Gde ima da se nabavi ovakva obloga?Izgubio sam telenorovu futrolu pa sam narucio preko neta kopiju koja je prevelika za telefon(Da,postoji i kupio sam futrolu za koju je ovaj telefon mali :wacko: ). U poslednje vreme ga nesto cesto ispustam pa bih trebao da se osiguram... :/
Nokia Lumia 1520

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od zeljovan »

E' Ljudi evo mene ponovo za pomoc, postado ja velika neznalica :smutny: al' sta cu zato pitam one koji znaju. Instalirao sam novi OS Win 7 na lapa-topa medjutim kad sam hteo dapovezem tj. vrsim prenos podataka sa HD2 na lapa-topa preko wi-fi ili ti bluetooth racunar mi ne vidi HD2. Pa me s toga zanima kako da mi HD2 bude vidljiv za moj lap-top, gde u HD2 treba da izvrsim podesavanja da mi isti bude vidljiv tj. da mi OS Win 7 moze da vidi HD2?

Pre sam postavio jos jedno pitanje u vezi interneta, da li se preko HD2 moze izaci sa lap-topom na net? i ako moze kako? Misleci na konekciju WMDC-HD2.

Unapred zahvalan na pomoci.....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zeljovan, instaliraj za pocetak Windows Mobile Device center, ako vec nisi. Bez toga nema nacina da vidis mobilni osim u mass storage modu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od zeljovan »

tomas.hokenberi, Vidi opet JA, vezu cu napraviti preko WMDC ali ovog puta hocu da napravim bez njega, recimo hocu da sliku iz lap-topa posaljem na HD2 preko npr. desni klik na sliku/send to/bluetooth/ a onda treba da se otvori prozor i u njemu se vidi moj HD2, medjutim to se ne desava posto je ne vidljiv za Bluetooth od Lap-Topa.... Ta me muka muci, elem ako problem resava sta si stavio u prethodnoj poruci to neije problem, to ce mo lako resiti mada u prethodnom instalacionom OS Win7 ista stvar mi se desavala i ako sam imao instaliran WMDC.

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od zeljovan »

Hakleri, ima li neko da znade kako HD2 da podesim a da mi bude vidljiv za moj lap-top?? Gore je pisano o WMDC, ta veza me ne zanima nego me zanima kako da recimo posljem sliku sa lap-topa na HD2 preko bluetooth-a.... problem je kada dam lap-topu send/bluetooth/ onda mi se otvori prozor gde bi trebao da se pojavi moj HD2 ali bluetooth od lap-topa ga ne vidi...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

zeljovan, proveri da li si na telefonu u podesavanjima blututa stavio da je telefon vizibl :-)
and justice for all...

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od zeljovan »

Dream Weaver, E ja ga podesi pre nego što pročitah tvoju poruku, mada me uvek zeza kod HD2 putanja Start_Settings_Menu_All Settings_Bluetooth_Settings_Discoveralble_Alwazs_Visible
Dream Weaver, U svakom slučaju hvala na pomoći, vidi se ko je HAKLER 8)

Odgovori