Iphone 3gs vs. Samsung Galaxy S

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

ima u Beogradu jedan servis koji je pouzdan nosio sam par puta moje iphone dok sam ih koristio a cena za popravku nije bas jeftina. :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, znamo da si ti iHater koliko sam ja iFanboy :lol: :lol:
Ali ipak moram da kazem da nisi u pravu za uredjaje. Ne mozes da kazes da je Galaxy S bolji od iPhone4 jer to jednostavno nije istina. Tebi se ne svidja iOS, ok, ja cu cisto iz kontre da kazem da ga obozavam, i da je Android djubre - sto jednostavno ne pije vodu. Oba sistema ima svoje prednosti i mane, a nijedan nije savrsen, i na svakom treba da se uradi poneka intervencija, da bi bio funkcionalniji.
Ekrani su prakticno neuporedivi - Galaxy ima nesto zasiceniji ekran bojama, ali naspram Retine, slika izgleda pixelizovano - opet ne moze da se porekne. Galaxy deluje vrlo jeftino i plasticno dok iPhone4 je sve samo ne to. Uopste, bilo koji iPhone deluje vrlo utegnuto i kvalitetno! Opet, ni ovo ne moze da se porekne, osim ako si toliko ostrascen da i ne zelis da cujes drugo misljenje osim svog. A misljenje je kao i dupe - svi ga imamo!
3Gs u odnosu na iPhone4 zaostaje, ali ne kataklizmaticno kako ti predstavljas, a sa Galaxy S su recimo tu negde, mozda ce prevagnuti licne preference na ovu ili onu stranu.
Dakle - kao sto sam rekao - xda, koji god uredjaj da uzmes, neces da pogresis, tako da gledaj prema materijalnim mogucnostima i licnim preferencijama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Potpisujem sve sto je miodrage, rekao. :)
Ja inace na mom HD2 i dalje koristim WM iako znam da nije bolji od Androida i iOS-a,ali meni sada WM najvise odgovara.
Oba ova sistema su veoma dobra i ne moze se tek tako reci: ,,Ovaj je superiorniji od onog''. :?
Takodje xda,oba uredjaja su vrhunska i odlicno ce da te posluze,stvar je samo licnog izbora. ;)
Nokia Lumia 1520

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 16:52

Post od xda »

miodrage, slazem se sa tobom u potpunosti. Ljudi hvala na svim savetima, ostaje samo da uzmem tel. pa cemo se naci u drugim temama :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Da volim iPhone, ne volim ga, ali nije baš da ga mrzim, nije telefon kriv što je iOS loš :lol: :lol: :lol: .No, i rekao sam da je mana galaxy S modela loša izrada, dosta lošija od iP4 i to je velika mana.Što se tiče ekrana ne mogu da se složim sa tobom, ekran na iP je zista sjajan, to niko ne poriče, međitum iako ekran na galaxy s ima manju rezoluciju ne zaostaje uopšte za iP4.Boje su zasićenije , "življe" nego na iP4.Ali s ` obzirom da je to ekran sa trenutno najvećom rezolucijom na tržištu neka bude da je bolji od ekrana galaxy s, ali samo za jednu nijansu bolji.Međutim ova tema je poređenje Galaxy s vs iPhone 3GS, a tu, složićeš se, ekran galaxy S modela nadmašuje ekran 3GS-a, i generalno dosta je bolja kupovina galaxy s model nego 3GS.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, u principu, slozicu se da Galaxy S ima bolji ekran od 3Gs, to ne moze da se porekne. Medjutim da je DOSTA bolja kupovina... to tesko. Naravno, jeste bolja kupovina, ali samo ako je ista cena uredjajima, ili je razlika neka mizerija. Opet, ovde kod nas je sve naopako, te tako Galaxy S moze da se nadje za 380€ nov, a iPhone 3Gs polovan za oko 270-330.

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

miodrage, ja sam nalazio iphone za oko 300e u kutiji i toliko sam i planirao da ga platim, sta mislis?
Samsung mi je malo skuplja investicija i to model od 8gb, dok mi iphone dolazi sa 16gb.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

ako je proveren nista mu ne fali i ako je perfektan, sa ful opremom sto da ne, posto vidim da si vise naklonjen uzimanju iphona nego galaxy-a. :D. Tako da ako ti u potpunosti odgovara ti ga uzmi jer ces ga ti koristiti a ne mi

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Da, tačno, iPhone je neopravdano skup kod nas.Novi modeli Galaxy S se kreću po oglasima oko 350-380, a 3GS je negde oko 300-340 nov.Razlika je mizerna, pa shodno tome bolje je kupiti galaxy s.
xda, Pročitao si sve komentare, ako misliš da je 3GS prava stvar za tebe, onda definitivno kupi.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

Ljudi opusteno, razmatrao sam samo cene. Inace, listao sam sve teme i cak koristio Android(v1.6) koji mi se dopao. Pogledao sam bzv korisne aplikacije u temama IOS ima 5 strana, dok Android 81 :lol:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

to za aplikacije ce zavisiti od tebe sta je tebi korisno sta ne, tako da to nije toliko strasno sto tamo ima 5 stranica a ovde 81

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

xda, nemoj da gledas to, android ima vise strana u toj temi jer je ljudima zanmljiviji, dozvoljava vise moditikovanja, dok za iOS ima 10 puta vise applikacija, 20% bi se mglo nazvati korisnm, dok je kod androida ta brojka malo veca... Oba OS-a su odlicna i svaki pruza gomilu mogucnosti i daje mu neki svoj shmek :wink:
Ja bi licno izabrao Android za svoje potrebe, ali nisam ja taj koji kupuje fon.. :D :wink:
Pozz.
Samo nek se rolaju....sarme.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Android ima i vise strana zato sto mnogo vise ljudi ima Android uredjaje nego iOS..... ;)
Ne bi trebalo da te opterecuje koliko ima aplikacija za neki telefon,vec da li one mogu da ti ,,olaksaju'' svakodnevni zivot. :) Bolje 10 kvalitetnih stvari instaliranih sa realnom upotrebnom vrednoscu nego 100 gluposti koje ne sluze nicemu,a i Android i iOS imaju takvih. :)
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

xda, ja sam ti rekao da uzmes sta ti se vise svidja. Naravno, obavezno isproveravaj uredjaj uzduz i popreko. otkini ga od zivota ako treba, cisto da budes 105% siguran da je sve na svom mestu. Ako ces da uzimas iPhone, slobodno me pre uzimanja priupitaj sta da proveris, i tako, rado cu da ti pomognem. Sto se aplikacija tice, razlog sto forum ima 16x vise strana nego iOS je sto o iOSu pisem ja, pise Miskoni, i jos po neki casni izuzetak. Ostali su iHateri :D (ako niste sa nama, ptotiv nas ste)
Konkretno, Apple AppStore ima oko 340.000 aplikacija, dok Google ima upola toliko. O korisnosti i jednih i drugih necu da raspravljam, konkretno ja sam skoro sve sto mi treba za iPhone nasao.

Odgovori