Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Evo neceg pristojnog http://nokian8portal.com/nokia-n8-leak- ... r-changes/
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
saila, meni to nije trebalo zasad scg route mi je samo potrebna ali probao sam jednom drugu na e71 ubacivati vise mapa, njemu je trebala adria route a hteo je i da ima scg jer tu mu je za njega bolje odradjena Srbija. Sta ti sve nisam radio, menjao nazive mapa, ubacivao ih naizmenicno prvo scg pa adriju i obrnuto ali telefon je uvek samo video scg nikako obadve.
Evo dela uputstva kako trebas imenovati mape pa probaj.
Mape
Ubacije se četiri fajla mapa. Toliko ih Garmin vidi.
Mape moraju imati sledeća imena.
1. Gmapbmap.img
2. GMAPPROM.IMG
3. GMAPSUBPP.IMG
4. GMAPSUBP2.IMG
Mape se ubacuju u Garmin folder na Mem kartici
I nakraju smo dosli do zakljucka da zbog poklapanja dela mapa Srbije i CG garmin nije mogao da vidi obadve mape.
Neznam koje ti mape zalis da ubacis ali probaj sa mapama gde se nepoklapaju delovi u dve razlicite mape.
Evo dela uputstva kako trebas imenovati mape pa probaj.
Mape
Ubacije se četiri fajla mapa. Toliko ih Garmin vidi.
Mape moraju imati sledeća imena.
1. Gmapbmap.img
2. GMAPPROM.IMG
3. GMAPSUBPP.IMG
4. GMAPSUBP2.IMG
Mape se ubacuju u Garmin folder na Mem kartici
I nakraju smo dosli do zakljucka da zbog poklapanja dela mapa Srbije i CG garmin nije mogao da vidi obadve mape.
Neznam koje ti mape zalis da ubacis ali probaj sa mapama gde se nepoklapaju delovi u dve razlicite mape.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Da li je iko instalirao Garmin na N8 posto ja imam neki problem. Kad god udjem u pregled karte i hocu da prevucem na neku drugu lokaciju osim pocetne gdje prikazuje Veliku Britaniju meni ne reaguje kako treba. Tek kad pritisnem par puta na mapu prebaci se u neki mod da mogu pomjerati i cim krenem prevlaciti preko mapa odma se ukoci sve i pocrni sve i ugasi se garmin. Ne izbaci nikakvu gresku ili bilo sta. Ne kontam do cega moze biti pa ako je neko imao slicno iskustvo nek javi kako je rijesio. Pozdrav
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
janka_88, po svemu sudeci instalirao si 6.00 verziju Garmina, zar ne ?!
Ja bih ti preporucio da instaliras Garmin mobile XT version 5.00.50 jer na tom Garminu nema takvih trzanja ili da telefon uspori... Potrazi malo. O tome smo pricali!
Ja bih ti preporucio da instaliras Garmin mobile XT version 5.00.50 jer na tom Garminu nema takvih trzanja ili da telefon uspori... Potrazi malo. O tome smo pricali!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- zavodnick
- Expert
janka_88, hmmm ne znam. Ja imam tu verziju i sve mi prelijepo radi... Cak sam je maloprije koristio, ali znam da su se neki ljudi zalili na drugim forumima da im to pravi problem i nisu mogli da otkriju u cemu je stvar dok jedan momak nije rekao da je prvi put skinuo sa torrent-a i nije radilo, a drugi put kad je skinuo sa nekog site-a, sve mu lijepo sljaka
Ne znam da li je to moguce, ali pokusacu da instaliram i ja neku drugu vrstu pa cu da je malo testiram i onda cu sa konkretnim odgovorima da se javim...
rudulan, nije moguce da ti imas problem sa svojim telefonom ?!

Probacemo nekako da vam rijesimo problem !

Ne znam da li je to moguce, ali pokusacu da instaliram i ja neku drugu vrstu pa cu da je malo testiram i onda cu sa konkretnim odgovorima da se javim...

rudulan, nije moguce da ti imas problem sa svojim telefonom ?!

Probacemo nekako da vam rijesimo problem !
- janka_88
- Expert
Zanimljiva situacija mi se desila maloprije. Sa jednog sajta skinem samo .img verziju Adria Route 3.20 i prebacim u mob i kad nju koristim nemam nikakvih kocenja i izbacivanja iz programa. Onda odlucim da ubacim jos SCG Route 2.40 isto tako samo .img verziju ali promijenim naziv na GMAPSUP2.img i kad udjem u garmin sve normalno dok ne prevucem na mapu Srbije i krenem priblizavati i cim izadje iz BASE MAP i krene u DETAIL MAP odma ukoci i nakon nekoliko sekundi pocrni ekran i ugasi se program. Obrisem SCG Route i onda sve ponovo ok radi. :S Stvarno komlikovana stvar. :S
- zavodnick
- Expert
janka_88, hey da... upravo sam o tome danas citao... Problem nastaje vjerovatno kad se mape "preklapaju", odnosno adria route ima mapu za srbiju i ti ubacis jos jednu mapu Srbije... Nesto moras da skines... Da li si procitao ono sto sam ti poslao na PP?
Sta se dalje desava ?!

Sta se dalje desava ?!

- janka_88
- Expert
zavodnick, hvala ti na pomoći. Očigledno je problem bio to "preklapanje" mapa. Sad držim Adria Route aktivan a SCG Route karte držim u drugom folderu pa samo zamijenim u slučaju da mi zatreba baš SCG Route onda samo prekopiram sebi u folder Garmin-a.
Dok skinem City Navigator Europe vidjeću kako će se ponašati Garmin onda kad je evropa i adria route na telefonu odjednom. Doduše za evropu posao odrađuje odlično i Ovi maps.
Hvala još jednom na pomoći

- zavodnick
- Expert
janka_88, ne zahvaljuj... Mislim da ce City Europe Navi da radi odlicno i mislim da nema bas nekakvih preklapanja sa Adria Route-om, tako da ne bi trebalo biti problema
Sta bi sa scrollom ?!
Nego, da li neko zna da li kakve mape moraju da se skinu da bi imao i upozoronje od kamera ili to moze samo preko potpomognutog GPS-a ?!

Sta bi sa scrollom ?!
Nego, da li neko zna da li kakve mape moraju da se skinu da bi imao i upozoronje od kamera ili to moze samo preko potpomognutog GPS-a ?!