HTC HD2 sa Android OS-om

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Moras da particionises karticu na FAT prva i ext4 druga paricija i da obe postavis kao primary. Tako je na vecini ROMova, ali proveri tacno u threadu za taj ROM.

Kojim alatom u windowsu formatirate na ext4?

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

Preko MiniTool Partition Wizard Home Edition, tj ext3 mi je druga particija, jer nemam ext4, samo 2 i 3..

da li bi dobio nesto ako bi stavio Recovery_400mb umesto 280? jel ima to nekakve veze?

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan

Post od Grandpa »

Dobio bi jos manje prostora, dakle ne.

Mislio sam da se pojavilo nesto sto moze da formatira ext4 pod winom, da ne moram samo za to da bootujem Ubuntu.

krtica
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 17. Dec 2007. 00:54

Post od krtica »

Interesuje me da se prebacim na android cisto onako za promenu, najvise me kopka to posto se instaliranjem hspl-a gubi garancija da li u slucaju da se nesto desi telefonu i da je potreban servis, da li moze da se ukloni hspl tj da serviser ne provali da je hakovan? Imam garanciju do 08.2012 a ne bi da userem stvar zbog toga. Najvise me interesuje boot sa sd-a a ne nand varijanta. I koji je do sada najkompletniji i najfunkcionalniji rom? Hvala

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan

Post od Grandpa »

HSPL moze da se ukloni. Videces kad skines instalaciju da ima i opciju uninstall, a mozes i da flashujes sa kartice fabricki i tad se valjda sve prepise, ukljucujuci i SPL.
Ako hoces samo da dizes sa kartice, mislim da i fabricki 3.14 dize Android bez problema, ali proveri na xda za svaki slucaj.
Posto svega par ljudi kodira lib-ove (drivere) svi su ti manje vise iste funkcinalnosti i radi sve osim na bas starim verzijama i najnovijim koje su Ginger + Sense 2.1.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Jel se desavalo korisnicima Android OS-a na HD2 da se na jacim igricama ne vidi grafika kako treba, recimo Splinter Cell, Gangster, najveci deo grafike je CRN....jel moguce ispraviti to?
SGS2, iPhone 4 32GB

kwazimodo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Apr 2009. 22:04

Post od kwazimodo »

pozz...imam nekoliko pitanja??
sta dobijam androidom??
imao sam problem sa sa tel pa sam uradio hard reset, i vratio mi je fabricki rom...e to je rom 1.48.479.1 iz 18.11.2009, i naravno odem na htc, i jedva nadjem neki noviji koji moze na moj tel(zbog s/n broja)..i da ga ubacim u tel, ne prepoznaje vezu izmedju tel i kompa(preko usb-a)..a imam XP operativni sistem...to istio i sa nand romom....
neko kaze da treba da ga sinhrnizujem sa oulukoom,ali ni to ne ide, ne znam gde i kako se to radi....
nekako sam sinhronizovao preko gmaila i to na wairles vezu...
ima li neko neki predlog???

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

nemanjale, nije mi se to desavalo jedino sto Assasins creed mi nije hteo da radi na svakom ROM-u , tako da je mozda do ROM-a koji koristis.

Koji ROM koristis? :)
and justice for all...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

koristim HD2_Core_Droid_Desire_HD_V1.5_Release_Version i ne rade sve igrice, do je dosta zeznuto, skidam i sa razlicitih sajtova igre i za razlicite android telefone da bi na kraju video koja odgovara za hd2
SGS2, iPhone 4 32GB

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

To jeste problem jer koliko sam shvatio rom-ove prave na osnovu rmova drugih android telefona pa verzije igrica su razlicite u zavisnosti od telefona pa dok potrefis.
Trebalo bi da onaj sto je pravio rom da napise na osnovu kog roma (telefona ) je radio rom za HD2
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa ne, jeste da menjam ROMove ali to je dok ne nađem neki na kome bih se skrasio, a mislim da je to ovaj trenutni Džindžer. I jeste smaranje vraćanje istih programa svaki put ali hoću da kažem da meni zezanje sa time ne predstavlja problem odnosno ostaje mi zanimljiv i pored nekih manjih ili većih mana (posebno ako se uskoro pokaže da je ovo pravi ROM onda ide heavy budženje i Recovery).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

jel zna neko mozda na kom (dobrom,brzom)romu rade sve android igrice? recimo UltimateDroid je super rom ali dosta igrica ne rade....
SGS2, iPhone 4 32GB

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ljudi jel radi Adobe flash player 10.x na HD2 sa androidom?

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Radi. KOd mene je 10.2 - 12.05MB .

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ok, hvala na odgovoru. A na koju foru radi dual boot na HD2? Jel kao na kompu pita kad si u boot manageru ili gde vec, ili je haret fora? Nemam trenutno vremena da pretrazujem youtube i xda, izvinjavam se ako sam malo dosadan.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan

Post od Grandpa »

Moze Haret, a ima i buildova koji mogu da se podignu preko MAGLDR, ali bez bootovanja WM. Naravno isto sa SD kartice.

mr.bojan.perisic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Apr 2011. 19:15

Post od mr.bojan.perisic »

Ljudi,molim za pomoc.Vise puta sam pokusao da ubacim android na HTC HD2,na memorijsku karticu i svaki put mi se javlja isti problem.Zvuk brljavi u svakom mogucem pogledu i ne mogu da se zakacim na net preko mreze,vec samo preko wifi-a.Da li znate gde mogu da skinem ispravan Android,ili neki servis ili osobu...Bilo koga ko bi mogao da mi ubaci Android a da bude kompletan????Inace bih hteo da ubacim android na memoriju telefona,tako da windows u opste ne postoji.Zanima me da li je to moguce?Hvala svima u napred.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Imr.bojan.perisic, za početak pogledaj ovo što sam pisao pa ako ti nešto nije jasno pitaj ponovo a servis koji bi hteo i znao da se bavi takvim stvarima najverovatnije ne postoji.

mr.bojan.perisic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Apr 2011. 19:15

Post od mr.bojan.perisic »

Procitao sam to sto si napisao i zakljucio da meni treba NAND Android.Da li znas gde mogu da ga ubacim?Nasao sam samo jedan HTC servis,na bulevaru,ali mi traze oko 70eura,sto mi je mnogo i preterano za tako nesto.Od svih HTC telefona,najvise mi se svidja HD2,a na kraju cu biti primoran da ga promenim jer me WM stvarno izludjuje!!!I da li mozda imas neki link za Android koji se podize sa sd kartice,da probam i to jos koji put.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Veliki problem...
Konacno sam naso android rom koji mi super radi ali od danas mi baguje prilikom zakljucavanja home-screen-a, ne reaguje ekran uopste, moram 10-ak puta da pritisnem crvenu slusalicu da bi mi proradio touch i otkljucao tel. Radio sam Task29, i nista, menjao HSPL i takodje nista, radio hard reset,radio format i za system,i data,i sd-ext, menjao razne romove sa kojima ranije nistam imao takvih problema ali ista stvar.
Mozda je tel zapamtio neku gresku, kako da iz njega izbrisem SVE PODATKE, ali bas sve, sve sto sam do sad ubacivao da nista nema u njemu?
molim vas za pomoc

Odgovori