mala pomoc - htc desire, samsung wawe, motorola defy

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 01. Apr 2011. 17:25

mala pomoc - htc desire, samsung wawe, motorola defy

Post od nenadkrusevac »

Zdravo ljudi, resio sam da kupim neki telefon pa sam prvo hteo malo da se raspitam kod vas posto sigurno vise znate od mene.

Za telefon bih dao oko 300e moze i malo vise, nije problem. Uzeo bih neki "pametan" telefon sa touch screen-om. E sad,meni telefon najvise sluzi za pozive pa bi bilo dobro da baterija izdrzi bez problema ceo dan.Naravno kad vec dajem pare dobrodosle su i ostale "zezalice", swipe, gps, wifi i sl. mada nije nista od toga od presudnog znacaja.

Do sada sam koristio nokia telefone i verujte mi da su mi se smucili, mnogo problema sam imao sa njima, posebno sa resetovanjem usred razgovira ili poruke i sa trajanjem baterije.

Evo nekih koji su mi zapali za oko gledajuci i citajuci forum: htc desire, samsung wawe, motorola defy, ali svaki savet je dobrodosao, nisam se ni za jedan odlucio jos uvek.

Nadam se da cete mi pomoci, ispadose mi oci vise od gledanja testova i sl.

Pozz i hvala unapred.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Hm, nemoj u startu da odbaciš nove nokijine telefone na symbian^3 OS-u.Sve ono što te je nerviralo na predhodnim symban telefonim sada je ispravljeno novom verzijom OS-a.Savetujem ti da pogledaš nokiu c7, uklapa se u budžet, odličan, elegantan telefon sa dosta dobrom autonomijom u pogledu trajanja baterije.Od telefona koje si nabrojao svakako bih izdvojio HTC Desire, o njemu je već milion puta diskutovano na forumu, taj model je proglašen telefonom godine, prednost mu je i to što je u njemu android OS.Samsung Wave je sa druge strane jedna od lepših telefona na tržištu, ali radi na Bada OS-u, za taj OS nema mnogo aplikacija, pa je svakako bolji izbor Desire, mada pogledaj i C7.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

po meni je problem u startu to sto svi pametni telefoni novije generacije imaju slabije baterije sto si naveo kao prvi uslov... znaci, tu bi morao da imas malo vise tolerancije... inace, za oko 300, 350eur mozes da nadjes neke od ovih sa 4,2 inca ekranima sto je trenutno nesto naj na trzistu... :)

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

znemanja hvala na odgovoru, ali znas kad stalno nailazis na negativna iskustva, mislim na nokiu, evo dok pisem stoji ispred mene jedan nokijin, a i on me zeza, nekad se ekran sam od sebe ugasi i to kad mi je najhitnije, ko da zna kad da me zezne. :D

Slazem se za Wave, posebno mi se svidja ono kuciste koje je od aluminijuma valjda, probao sam wave 2 i nije los, ali ova Bada mi je sto je neko na forumu rekao "beba u pelenama" . Za desire sam cuo da su mu ubacili nov ekran koji je slabiji od prethodnog amoleda.

Imam fore jos 20ak dana da razmislim, valjda ce do tada jos neko reci svoje misljenje.

Luka meni je hd2 prelep telefon, bas mi se svidja, ali brate mnogo veliki, mislim da mi je neki maximum 4 inca. :) opet se vracaju u modu velike stvari izgleda. :D

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја бих ти препоручио да узмеш Вејв, доста је добар телефон а апликације долазе само полако. У сваком случају њему батерија најдуже траје па ако ти је примарно код телефона разговор он би ти био најбољи избор.

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

Wave mi je jeftinija varijanta i stvarno nije los fon, ali kod njega me nervira sto widget ne moze da se smanji ili poveca, pa ako je veliki moze samo jedan da stane na jednu stranu.Mislim to je sitnica ali ipak prakticniji mi je android sto se toga tice, ali ga nisam izbacio iz odluke. Ne menjam cesto telefone pa sad hocu da uzmem jedan dobar i da sam miran neko vreme. Hvala vam na odgovorima, mnogo je bolje da stvari cujem od vas nego od prodavca. Jedan me je cak ubedjivao da je c6 bolji od wava i da dobijam mnogo bolji tel ako uzmem c6. Ali dobro to im je posao.

richa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 05:07

Post od richa »

Wave ako si prosjecan korisnik, tipa malo msn, net, kamera itd... Dobijas izuzetno kvalitetan telefon sa odlicnom kamerom i odlicnim videom, predobrim ekranom, odlicnom muzickom reprodukcijom... Ako od telefona trazis nesto vise onda android, mada uskoro bi i na wave mogao osvanuti android, a i bada 2.0 je blizu i po nekim informacijama trebalo bi biti dosta toga unapredjeno u odnosu na 1.2...

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

Pa ne znam da li Bada ima sve sto bi mi trebalo, na primer dobar potsetnik, da mi broj poruka nije ogranicen brojem nego memorijom, da mogu povremeno da proverim postu,svidja mi se npr ona aplikacija na androidu sa berzom i vremenskom prognozom, isto da mi cita sva dokumenta, da ima dobar player itd. Mislim da android to sve podrzava, za Badu malo googlam, a i otici cu do neke poslovnice operatera da pogledam malo.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo mene i ovde da ubacim malo ulja na vatru... recimo iPhone 3Gs naravno polovan za ove pare... Po meni izuzetno pouzdan uredjaj, baterija ce bez problema da ti izgura 2 dana sa oko pola sata razgovora dnevno.
Takodje, meni sjajan uredjaj je (sad necete poverovati) Nokia E71 - isto vrlo pouzdana, dobra baterija, stabilan OS, ima sve sto savremen telefon treba da ima, osim mozda zastarelog OS-a, ali Boze moj... Nema savrsenstva...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

@miodrage - hahahahhah, sad kad krene guzva!
meni se licno svidja HD7, trenutno mi je to stvarno vrh! kad sam ga video... :o :o :o

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

miodrage primetio sam na drugim temama da si ifanboy :) , koristio sam 3g i svidja mi se iphone a 3gs je sigurno bolji, ali ja mislim da je taj telefon precenjen. Mislim da je sve njihovo precenjeno jer su napravili dobar brend i sad furaju visoke cene. E71 jeste dobar ali meni ne odgovara ova fizicka qwerty tastatura.

Luka sad sam gledao jeste lep, ali brate ovo u dzep tesko moze da stane. :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

ja bih ti rekao motorola defy jer je jako izdrzljiv telefon pa ne moras mnogo da mislis o njemu (da li ce da ti ispadne ili tome slicno), za sve sto si nabrojao android je dobar i ne bi trebao da imas bas nikakvih problema.

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

lesa0208, dosta sam gledao o njemu ali nikako da ga vidim uzivo, morao bih preko neta da ga narucim jer ga nema u mom gradu. Ako ga je neko probao, mnogo bi mi pomogao da mi kaze neka iskustva, nikad do sad nisam imao priliku da koristim motorolu, sve ostale sam probao, bar na kratko.

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Kao korisnik S8500 prepisujem: "Wave ako si prosjecan korisnik, tipa malo msn, net, kamera itd... Dobijas izuzetno kvalitetan telefon sa odlicnom kamerom i odlicnim videom, predobrim ekranom, odlicnom muzickom reprodukcijom" (meni je muzicka reprodukcija fantasticna).
Sve sto je richa napisao + kompaktnost,materijali i zavrsna obrada su odlicni(ne treba ranac umesto futrole,nigde ne krcka,skripi i sl.)+ baterija(mozes "izvuci" preko 3 dana) + ako si gejmer imas izbor fantasticnih igara http://www.youtube.com/watch?v=zeJjhxi8DtY
Za novce koje si spreman da izdvojis nema kompletnijeg(ali to opet ne znaci da ce tebi to odgovarati), novog,sa garancijom i celokupnim prodajnim pakovanjem telefona od S8500 i jos ti ostane kinta da castis drugare.
@miodrage
Kakva je razlika u reprodukovanju muzike izmedju 3gs-a i 4-tvorke?
Zeleo bih da uporedim kvalitet reprodukcije 4-tvorke sa mojim Wave-om ali ne mogu da nahvatam kod nikog i4...Ako je neko koristio oba modela neka nazvrlja koju.
Edit: Kod Wave-a broj poruka je ogranicen slobodnom memorijom,postoje programi za proveru poste,imaju programi za vremensku prognozu i berzu,postoji dosta potsetnika ali ih nisam probao,video plejer pusta sve bez konvertovanja.

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

ione, ne igram igrice na telefonu uopste, uglavno ono sto sam napisao, telefon mi je zamena za rokovnik, onda dosta poziva i poruke. Ni kamera mi nije toliko bitna ali je naravno +.Ako se setim jos neceg pitacu te vezano za wave, jer si vlasnik istog.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ione, mogu samo 3G i i4 da uporedim, verujem da je i 3Gs tu negde. Ja neku razliku ne primecujem. Jedino mi deluje kao da je i4 tisi... a ne mogu to nikako da objasnim. Iste pesme, iste sluske, sve isto. Ili ja nesto ne znam da podesim (u sta cisto sumnjam), ili je zaista i4 nesto tisi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

@nenad
Pitaj,ako znam pomazem 8)
@miodrage
To mi kazi :)
Sto se tice glasnoce i4,znam da je kod Wave-a sa novim softverom zvuk osetno slabiji(tisi) a kao razlog pominju(forumi) se neki zakoni o zastiti vlasnika telefona pri njegovom koriscenju,tako da to moze da bude slucaj i sa cetvorkicom.

nenadkrusevac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nenadkrusevac »

Tih sto je dobar ovaj novi Sony Ericsson Xperia ARC ali ko zna kad ce on da se pojavi kod nas i koliko ce to zadovoljstvo da kosta... :?

ione, jel ima wave multitasking, tj. jel je dobio?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

SE Arc je isto tako sa ekranom od 4,2 inca i prilicno je velikih dimenzija... inace, trenutna cena u evropi je oko 430eur...
ja sam recimo nosio HD2 i imao je fabricku futrolu, koznu, koju mozes da stavis u svaki dzep i prilicno je lako da se nosi... doduse, bitno je kolike su ti sake :P :D :D :D

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

nenadkrusevac, Сем Мотороле ни један други произвођач не даје могућност промене величине "Widgets-a". Ако ти је то доста битно онда погледај "Motorolu Defy".

Odgovori