Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

ivcha90, nemam taj telefon, ali snenad ti je lijepo objasnio ... Samo se malo potrudi ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

ivcha90, koliko ja razumem trebalo bi da radi u oba smera. ali stvarno ne razumem zasto bi hteo da sve iskopiras na c? Da bi uopste imao pristup private folderu potrebno je da ti telefon bude hackovan ili da mu pristupis preko netqina (procitao sam negde da je to moguce ali nisam proverio).
ja nemam ni jednu aplikaciju koja moze da se instalira na e i imam samo 30-ak MB slobodno (java 2.1 i QT su pojeli 20MB). Zasto bi hteo da sebi svesno oduzmes prostor i usporis dodatno telefon? Kao sto sam napisao meni su poruke zauzimale 6MB prostora (nisam nikada obrisao ni jednu poslatu ni primnjenu oko 2000 njih). Zapamti samo da je zbog keshiranja aplikacija za normalan rad potrebno makar 15-20MB slobodnog prostora na c. 20MB slobodno je preduslov da bi instalirao najnoviju javu na telefon, a to nije uslov tek tako.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

snenad, i ja sad nesto kontam... ako hoce na ustrb phone memory-a koja je ionako mala da prebaci poruke na phone... ivcha jesi li siguran da to hoces ?! :dry:

filipos181
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Sep 2006. 09:12

servis

Post od filipos181 »

Da li neko moze da mi kaze koliko moze da kosta zamena lcd ekrana? Pukao ekran, a ne znam ni sam kako.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

filipos181, to ne moze niko da ti kaze, jer od radnje do radnje, zavisi da li imaju ekrane... Zato, uzmi telefon i polako "okreci" mobilne servise i pitaj ih... To ti je najbolje rjesenje :oops:

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 18:53

Post od ivcha90 »

Ajde ovako, preko netqina(m guard nova verzija) moze provereno sve, zbog cega hocu da cuvam u memoriji telefona, zato sto kad su mi poruke na memorijskoj kad hocu da odgovorim na neku poruku(reply) sporooooo ucita, a kad su mi poruke u telefona mnogo brze otvori, e sad ja nisam sklon cuvanju poruka i nisam vezan za njih tako da ih brisem samo one koje mi trebaju cuvam u posebnom folderu o toliko :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, mngoo si komplikovan, ali mnogo... Nevjerovatno je koliko imas "problema" sa svojim telefonom. Samom tebi treba jedan cijeli forum... :D
No, skini sebi FREE iSMS i tu mozes da vidis poruku na koju radis REPLY i problem si rijesio. Sto se tice citanja kartice, da je toliko sporo... nemoguce. Mozda je malo sporije, ali mozda i neprimjetno, pa ti savjetujem da odes kod nekog ko ima taj telefon da vidis kako mu otvara poruke.
Jos pogledaj da nisi mozda poprilicno napunio mem.card ili da nisi stavio vecu od predvidjele ili podrzane...

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 18:53

Post od ivcha90 »

Haha, ne kazem ja da je to problem ali zna da nervira... kartica je 8gb i dosla je uz telefon ima free 6 gb jos pa vidi jel je puna...

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, nema tvoj telefon problem, nego ti... Ono sto hocu da kazem je da je sasvim normalno da se prenosom podataka na karticu, direktno povecava brzina pristupa kartici, tako da...
S druge strane, vec 1/4 kartice si napunio i ocekujes da ti malo "ne zasteka" ?
Opet ti kazem... nabavi si program Free-iSMS i rijesio si problem!

krsma
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 02:46

Post od krsma »

Dugoooo me nije bilo na forumu od prilike dok nisam izgustirao 5800 pre dve god :( :( ali sad me interesuje da li moze da se nabudzi da radi chat na face-u na 5800 i naravno ako moze da me uputi ako je tema razradjivana. unapred hvala :oops: :oops:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

krsma, instaliraj nimbuzz ili facebook chat i resices problem. oba imas na ovi storu i oba rade posao s tim sto nimbuzz podrzava i sve ostale messangere sem skypa

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

ljudi da li je neko uspeo da podesi nokia messaging. ja sam jos davno bezuspesno pokusavao pa sam skoro opet pokusao ali nista. pratio tutoriale... i na kraju uspeo da saznam da nije podrzan u svim drzava ali nigde nisam nasao spisak drzava.
i jos nesto jel neko probao nokia drop? kom mene nece da se instalira.

izvinjavam se moderatorima sto sam duplo postovao. video sam da je moj post poslednji tek kad sam poslao post.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

snenad, a koja korist od nokia messaging, ja sam je jedno vreme imo instaliranu. Ona mi je samo sluzila da napravim novo sanduce za mail a to sam mogo i bez nje, pravo da vam kazem neznam ni koja je korist od ove aplikacije a i sama nokija preporucuje da se instalira a zasto?

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

deksicom, ok, znaci imamo isti problem. Ovako fali nam jos jedan korak u toku pravljenja naloga gde te pita da li zelis da koristis push servis (ne mogu sad da se setim sta tacno pise) koji bi naravno odbio jer se osim za korisnike e serije, placa. Nokia messaging je zasebna aplikacija za mail, totalno drugacije izgleda, mail se vidi u htmlu, mozes da sortiras mailove, vrzis pretragu... u svakom slucaju totalno drugi dozivljaj maila na telefonu, pogledaj na youtubu ima gomila snimaka. Mada u ovom trenutku bi bio zahvalan i na mail client kakav je na c6. Imao sam neko vreme C6v20@v52 ali zbog problema sa ovi suitom to sam batalio da koristim i vratio sam se na osnovni v52

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

snenad, ja kad sam bio instalirao tu aplikaciju pojavile su mi se bile dve ikone koje su sluzile za neka podesavanja i pravljenja mail sanduceta ali nigde nisam video HTML prikaz. Ja HTML prikaz mogu videti jedino na nokijinom brosveru, postavio sam ga kao marker.
Kada uz pomoc nokia messaging napravim sanduce ono izgleda kao i ono kad ga napravis bez ove app... gde je tu HTML ?
Sad ces me naterati da je ponovo instaliram jer izgleda da ja nisam dovoljno obratio paznju na njene mogucnosti.
EDIT: Evo ponovo sam je instalirao i ponovo sve isto HTML prikaza nema, izgleda da to i nije moguce na s60v3 telefone.
EDIT 2: Pronasao sam na youtube da moze i na n79 http://www.youtube.com/watch?v=wdRPbYNnHCw ali kako bre :shock:
Odo da spavam L.N.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

deksicom, sad ti je jasno u cemu je moj problem. izgleda da nasa zemlja nije podrzana, znam kako da fakujem ip adresu i isp na kompu ali na telefonu je nemoguce jer mora da se konfigurise preko data konekcije, nemoguce preko wifi-a.
idi na nokia beta labs imas update za mail client koji prikazuje html. iskljucivo je za s60v3

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pronasao sam nesto Nokia Email v3.05 ali nemoze da se instalira a i tamo u spisku su podrzani samo noviji telefoni, evo ti link KLIK
Dali sam bio gde treba ili daj mi ti pravi link gde ima to uputstvo kako da namestim HTML prikaz.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

deksicom, o tome sam pricao samo sto nisam proveravao za koje je telefone. procitao sa s60v3 i podrazumevao da je za sve. sorry sto sam podgrejao nadu

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

snenad, i sta mu sad to dodje, telefoni koji su kupljeni u telenoru sa tim produkt kodom nemogu imati HTML prikaz emaila.
A cemu ovo sluzi link sem sto napravi email sanduce u folderu poruke, cemo jos ova app... moze da posluzi. Sanduce u folderu poruke moze se napraviti i bez ove app....
:dry: :uhuh: :chytry: :disgust:

sljiva1978
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 06. Mar 2011. 23:41

Post od sljiva1978 »

Ljudi pomagaj te.
Odjedanput nece da mi radi gprs i MMS.
Nebi ni znao posto ja nekoristim gprs nego mi drugar poslao sliku na MMS ali ja ga nisam primio.
Kad probam da udjem prvo napise Veza nije uspostavljena a posle Web: Operacija se nemoze sprovesti.
Zvao sam MTS da mi posalju podesavanja ali nema jos da stigne,probao sam i preko 4777 ali ni odatle nema podesavanja.U podesavanjima imam sve parametre ali neradi.
Pre jedno dve nedelje sam morao da uradim HARD reset pa izgleda da posle toga neradi.

Odgovori