Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

jocko, pokusaj i tako jocko ili da vratis stari software koji si imao ?! :D Ako znas koji si software prije imao, eto rjesenja ;)
I da... Sorry za ostalu ekipu, jer nisam znao da na tom telefonu ima OFF.
Sad znam :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

saila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 08:34

Post od saila »

Jeli ko uradio update novoga softvera za symbian 3 ja sam odradio na noki N8 moze li neko reci sta donosi ovaj novi update jer ja nista nisam primjetio da je novo nakon azuriranja!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

saila, obicno sto se dobija update-om software-a su nekakve zakrpe, mozda na Music Player-u ili malo brzem radu... Ako si odradio update software-a, ne treba da znaci da ti se promijene ikonice da shvatis da se nesto promijenilo, ali u svakom slucaju ne dobijas nista jako bitno i veliko!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Sve zavisi kakav je update u pitanju, imas vece i manje update-a. Npr. na N8 je bio softver PR1.1 i dosao je update na 1.2 koji nije donio skoro nista konkretno. Samo neka poboljsanja oko sinhronizacije na Mail for Exchange. A sad se ocekuje da izadje "veliki update" za telefone sa novim symbian-om koji se zove PR2.0 koji bi trebao neke vidljivije stvari promijeniti. :)

saila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 08:34

Post od saila »

Upravo je rijec o ovo me update softver PR1.2 imao sam prije verziju PR1.1 pa kada sa azurirao ovu verziju novu nisam nista znacajno primejtio da je unapredjeno!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

saila, kao sto sam rekao i nema nista znacajno unaprijedjeno. Citao sam i od maja ce poceti da "dostavljaju" novu verziju koja ce donijeti po njihovim rijecima puno unaprijedjenja i tak te gluposti a do sad su je zvali PR2.0 a sad ima to neko zvanicno ime Symbian Anna OS i onda ce valjda krajem godine biti jos jedan PR3.0 koji ce se zvati Symbian Blondie OS. :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, e upravo sam i tome razmisljao... Odlicno si to primjetio. Ono sto je za ocekivati je da NOKIA-ini inzenjeri sada rade "kao muhe bez glave" jer sad gasenjem Symbiana "vidi" se toliko propusta i na svaki propust zeli da se reaguje... mada i u te najave ne vjerujem :(

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Imam problem sa Ovi Suite. Kad god iskljucim telefon sa kabla sve mi zablokira na bar pola minuta i sve sto radi je miš ali ne radi uopšte na komande. :S Čuo sam da Ovi Suite troši dosta resursa al opet mislim da bi moj Intel Core2Duo 2.8GHz sa 4GB DDR2 RAM memorije to trebao pogurati bez problema?u background osim torrent-a, anti virusa (Microsoft Essential Security), winamp i windows live messenger nemam nista upaljeno a msm da to nije neko opterecenje (to sto sam naveo). Znam da mozda nije pitanje u kategoriji za N8 ali posto imam taj tel pa eto da tu napisem, da nije nesto do moba? Pokusao sam sa brisanjem i ponovnim instaliranjem svega al opet ista stvar. Zna li neko do cega bi moglo biti?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, da li si pokusao da ides u Registry Editor i da tamo pokusas da ubijes nepotrebne procese, jer svi ti procesi "povuku" jos po nesto, tako da to nije sve... S druge strane, opet bi bilo "i vise nego dovoljno" RAM-a da to pokrije sve. Da li si probao da instaliras PC Suite pa da vidis da li ce isto da ti se desi ?!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ako imas sedmicu os mozda te on zeza. Meni na winowsu xp 2002 i ramom od 2 gb.ovi-suitite radi normalno.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom i to je moguce. I ja sam na drugom kompu imao Win 7 i imao sam OVi pa mi je malo tako da kazem "zapinjao", ali nista se nije desilo kao kod janka_88. :o

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Imam Win 7 Ultimate 64bit. Nisam to probavao sa Registry Editor a nisam probavao koristiti PC Suite jer bi radije Ovi Suite. Nekako mi je radno okruzenje ljepse. :D :D Isto imam problem sa Ovi Suite da kad preko njega hocu mape ubacim dodje do kraja odredjene mape i prikaze Mass Memory Full ili Mass Storage Full, ne sjecam se sad tacno a nisam za komp a imam preko 10GB slobodno na memoriji. :S

jocko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Dec 2010. 15:07

Post od jocko »

Oćemo li sad dobiti mape Srbije, Srpski jezik i sve ostalo što ide pošto je sad napokon zvanično stigla Nokia N8 kod nas ili ćemo čekati pola godine za to ko što smo i za mobilni čekali?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, hmmm pokusaj da odes kod nekog sa XP-om pa probaj da vidis da li ce da "steka" ?
jocko, nisam te bas najbolje razumio? Na sto si mislio ?! Kakve mape ?! Ako mislis mape za navigaciju, onda je taj problem odavno rijesen. Imas navodjenje na srpskom jeziku, onda besplatne mape za 2011, pa onda upozorenja od kamera, a i Garmin je "besplatan" pa ko voli nek` izvoli :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Jutros mi se desio jedan problem sa telefonom. Znaci budim se i pritisnem taster meni i vidim da imam primljene poruke. Otkljucam tel i na home screen nema uopste obavjestenja da imam nove poruke. Udjem u poruke i vidim da je poruka tamo neprocitana. Kontam se sto to i ne budem lijen dodjem na komp i posaljem sebi poruku sa neta. Znaci samo pocne svjetliti dugme za meni, nema ni vibracije ni zvucnog obavjestenja i isto tako kad je zakljucan i upalim ekran pojavi se ispod sata da ima nova poruka ali kad ga otkljucam ne prikazuje na home screen, naravno poruka je i dalje u inbox. Pokusao sam restart telefona ali nije pomoglo. Jedina je sreca sto sam stavio automatski backup da radi na svakih 7 dana i vratio backup na 18.04. jer mi je tad zadnji put uradio i vise nije bilo problema. Jedino sto sam sinoc imao problema sa programom whatsapp messenger i kako sam bio instalirao novu verziju programa nesto nije radilo na njemu pa sam brisao i vracao staru verziju koja potpuno radi. Ocigledno nakon toga ovaj problem jer sam juce u toku dana normalno primao poruke sa zvucnim i vibrirajucim obavjestenjima. :D Znaci znam da nije rjesenje problema ali jedino sto mogu je da savjetujem ostale korisnike da isto rade backup redovno. Znam da nekome mozda zvuci glupo, i meni je bilo ali poslije ovoga vise ne. :)

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

Ja sam na tel. pokusao da zamijenim font i uspjelo mi je par puta, dok nisam ubacio font koji nije kompaktibilan sa telefonom i od tada tel nije htio da se upali. Povedem ja telefon na servis (imao sam garanciju) i bio je tamo par dana nisu znali sta mu je, a sve sto je trebalo je da se izbrise taj font fajl sto sam ja ubacio i zovu mene iz servisa posle 4-5 dana i kazu da su ga napravili, ja odem tamo da ga uzmem kad ono lik mi sve izbirsao iz telefona (slikek, vazna dokumenta, muziku, kontakte...), tad sam htio da mu je... mater :D E sad me interesuje zna li neko kako mogu da vratim te fajlove, ako uopste mogu, jer nisam znao da moze da se napmjesti da telefon automatski pravi backup :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, ehej da... Cuo sam za takve probleme, ali znam jednog lika koji je uradio isto sto i ti :D A sto se tice app whatapp messanger, zasto si to skinuo ?! Ta app moze samo da radi kad je na netu i ja sam je par puta skidao i cim iskljucim net, on se automatski kaci na njega... Ono sto je jos veci problem, nece da se kaci na WLAN nego se kaci preko GPRS-a... A ne da trosi, nego je to uzas!
S druge strane, lijepa app koja je korisna, ali za ljude koji su stalno na netu... Recimo ljude u Evropi i Americi :) Inace, app je prvo razvijena za iPhone a kasnije i za ostale telefoncice :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, posto imam paket u mtel-u na 500MB to mi i nije problem. :) A potrebno mi je posto koristim taj program za dopisivanje sa djevojkom u Svajcarskoj a sam znas da je sms u inostranstvo 0,17KM a to mi se ni malo ne isplati. Jeste da baterija se isprazni u prosjeku za nekih 12h al jbg, bolje i to nego veliki telefonski racun. :D Ja kad sam u kuci prebacim na WLAN only tako da mi ne trazi gprs a kad izadjem iz kuce prebacim na mtel internet. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, iz ovog se da zakljuciti da si ti na pretplatu,zar ne ?! Mislim kako mozes da imas toliko interneta?! Koliko placas to ?! Zanima me, jer i ja imam sestre u Americi i one koriste taj program, pa me zanima... Moguce da pitanje nije za ovu temu, pa molim admine da ga ne brisu...
Ako je problem, janka_88, odgovori mi na PP :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Opet ja sa čudnim problemima... :D Ja ne znam jel ja toliko mučim mob ali ne vjerujem. Već treći put za nešto više od 2 mjeseca kako imam mob i desi mi se nekad da ukoči i onda resetuje sve home screen na fabričku onu travu. Ja koristim 2 a on napravi 3 i resetuje sve widget-e na fabričke. Od ostalih podešavanja ništa ne promijeni, ne znam što se to dešava, jel se još nekome to desilo i zna li neko razlog tome? Nije nešto strašno ali nije da prija...

Odgovori