Nokia X7-00

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

telep, google je rekao da ga ne objavljuju da ga nebi ljudi koristili na telefonima jer nije namenjen njima (glupog li obavestenje). Nego nisi mi objasnio zasto je android toliko bolji od symbiana, moze i na pm da ne idemo vise u off.

Back to the topic
Odusevljen sam novim updatom za symbian. jedino mi nije jasno zasto su zadrzali tri ikonice u redu, a ne cetri. iphone je to uveo i pokazalo se kao genijalno. glupo je da moramo da modujemo telefone zbog toga.
Jedva cekam da vidim ovo cudo i cujem njegove zvucnike, nadam se da ce najzad muzika zvucati kako treba.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Motoman, ma da ti si vec imao prilike uporediti obadva telefona i znas koga kome zasije. :P X :P

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Otvorio sam posebnu temu za ovakve rasprave, ne mogu vise da ih citam na ovim temama! :oops: :oops: :oops:
viewtopic.php?t=23122

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Vidite, ja nisam rekao da je S^3 losiji od androida, nego samo da ja mislim da bi se bolje telefon prodavao da je android operativni sistem, usled njegove popularnosti + ovaj atraktivan dizajn.

Imao sam x10 nekoliko meseci, a moj drug ima c7 (ne x7 nego c7) tako da sam mogao da uporedim. Opet to je moje subjektivno misljenje.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

snenad, Zašto bi ja išta objašnjavao kada nisam ni započeo tu priču, niti sam spomenuo android niti išta slično.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ali znate zasto se android sad toliko prodaje,mislim da niste vi toliko glupi da bi to shvatili...
zato sto je sad IN sto bi rekli,80% ljudi koji ga uzimaju je samo zato sto je neko reko android je super,
ista prica je bila i sa nokiama pre,mada sam ja uvek vise voleo Siemens :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

skar, ima u tome i malo istine,ali ipak je Android bolji od Symbiana,necemo da se lazemo.:)Jeste da mnoge stvari moze da odradi Symbian,ali ipak je Android daleko brzi,a i lepsi.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

fannY, sta pricas ti ?! Kako mozes da pricas o brzini izmedju Androida i Symbiana?! To smo milion puta razrijesili... Android zahtjeva procesore vecih brzina i takodje vecu RAM memoriju ( brzine procesora kod nekih Android telefona su i 1GHz ), a ono sto Symbian pokrece su procesori do 600 MHz... Nabroj mi 5 razlika po cemu je Android bolji ! Da, Android se sad bolji ( recimo to tako ), samo zato sto je nOKIA objavila da nece vise razvijati Symbian i znacajno usporila napredak, dio para sa projekta Symbian preusmjerila na WM7...
skar, apsolutno se slazem s tobom. Opet, Android je ( meni se barem cini ) uzeo prevelik zalogaj, jer poceli su sa vrlo visokim brzinama proceosra, ali ubacivanjem aplikacija, morace da porade da se brzine procesora jos vise povecavaju, a ne povecavajuci dimenzije samih telefona...
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Dejan69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Jan 2011. 22:07

Post od Dejan69 »

fannY, ma da ta brzina nam je itekako potrebna, delici sekunde su upitanju a to nije mala stvar. :D
skar, sve to i plus sto je novi os.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Kad se vec otislo u off da na te brzine koje ce biti potrebne da budu vece treba dodati i kako ce naci rjesenje za bateriju koja je i u danasnje vrijeme ocajna a da ne govorim sa brzim procesorima... A sto se tice ove X7 nokie meni se svidja dizajn mada su mogli da porade malo i na rezoluciji al to nokia ipak voli korisnicima malo po malo davati naprednije stvari, u prevedenom znacenju dok ne izmuze za kes. :D :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, e bas tako... Evo recimo, HTC je napravio i OLED i AMOLED ekrane, a NOKIA je jos uvijek na dobrom starom TFT-u ( vecina NOKIA ). Ne bih se slozio da ce ubrzo naci rjesenje za bateriju. Moguce je samo povecavanjem tezine samog uredjaja. Vjerujem da rjesenje postoji, ali ce u konacnicni biti izrazena preko velike cifre :D
Ako se samo sjecate starih SONY-evih telefona koji su mogli da rade pa 5-6 dana da ne punis bateriju. Sada je to moguce sa telefonima koji su tipa E klase ( govorim o NOKIA-i ), sto opet ima za cinjenicu da su im ekrani "mali" ( u odnosu na druge ), veliki kapacitet baterije i velika brzina "stedljivog" procesora...

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Koga zanima, nije los video na linku ispod! 8) Pozdrav!
http://www.youtube.com/watch?v=Z4e-qpZpIAE
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ensiferum, jako lijepo... a posebno mi se svidja "tehnika izrade"... Mozda sam malo grub pojam izabrao, ali zadnji dio telefona je od nekog metala, pa je moguce da je titanium ili tako nesto...
Ali u svakom slucaju sve pohvale za telefon :)

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

bogami kod nokia c7 baterija moze da izvuce max dva dana kod mene,dok na ip 3g i wildfire sam punio svako vece,a mnogo je bolji od oba.....
to super truper brzina,kamera koja je zivi ocaj,i baterija od po' dana,pa to je polovican uredjaj onda...
poredih juce moj Galaxy S i N8,sem sminke N8 nista drugo ne fali,a sminka stize..ana update
eto sad posle tog update simbian opet postaje ozbiljan konkurent,samo sto ne znam,sto ga gase...konjuzdare finske,zajedno sa onim magaretom Elopom!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

skar, do prije nekoliko dana imao sam HTC Desire HD i poredio sam ga sa N8 ( mozda malo poredjenje nije Ok, ali eto ) i mogu ti reci da NOKIA jako dobro moze da parira svim OS-ima a narocito Androidu. Bateriju sam punio nakon dan i po, a kod NOKIA N8 nakon 2 i po dana iako su im baterije jako slicne, ali ekran kod HTC-a je S-LCD sto znatno manje trosi energiju baterije, ali ipak dzaba...
Iskreno (ovo je moje zapazanje i moje razmisljanje, realno poredeci telefone), iako HTC radi na procesoru od 1000 MHz a NOKIA na "samo" 680 MHz, nisam primjetio neku ogromnu razliku... Ipak, mislim da ce euforija oko Androida brzo da splasne i ako se NOKIA dovoljno dugo zadrzi na Symbian-u
vidjece da imaju ogromnu predonost i nadam se odustati od WM7! 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ensiferum, ma sta da kazem mogu samo da se divim ovom telefonu, samo nigde nenadjoh podatak koliko ima zvucnika.
Samo idalje telefoni kao N82,N79,N78,N95 i slicni nemaju naslednika na ^3 ili anna symbianu.
:( :( :(

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

ovaj telefon po najavi treba da ima 4 zvucnika,znaci da razvaljuje,mada koliko sam gledao zabare oni kazu da je samo stereo !

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa dobro moze biti stereo i sa 4 zvucnika, jedan kanal napaja dva zvucnika, drugi kanal druga dva zvucnika.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, bravo... I ja dijelim tvoje misljenje da su konacno telefoni dobili pravog naslednika i tu o vidu S^3, a samo treba drzati palceve da S^3 "pozivi" sto duze :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

da li se meni učinilo ili apk ono peva severina na mobu ?
mob mi se veom asvidja samo da bude u crno crvenoj varijanti
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori