Koji je po vama najbolji browser kada je Android platforma u pitanju? Zašto? Šta vam je najbitnije kod browsera?
Ja recimo koristim Miren Browser, i veoma sam zadovoljan. Brz je, dobro radi reflow teksta kod zumiranja, odlično se snalazi sa Flash sadržajima.... Par zamerki koje bih imao se odnose pre svega na to da iz nekog razloga neva vibro feedback kada se pritiskaju virtualni tasteri u okviru njegovih menija, i to da nije moguće integrisati njegove bookmarkove u launcher Pro bookmarks widget, mada mislim da je ovo drugo pre minus samog launchera.
Probao sam i Firefox, ali koliko god mi se vizualno dopao, nikako nisam mogao da ga skontam, pa sam odustao, mada ću se možda vratiti u nekom momentu isprobati. Boat browser mi se takođe u suštini dopao, ali mi je nekako previše ličio na Apple...
Ja koristim delfin, nemam neki poseban razlog za to, to je malte ne prvi koji sam instalirao i koristio, a da nije fabricki i zadovoljan sam njime, prilagodio sam ga svojim potrebama i iskreno bi me sada bas mrzelo da se navikavam na novi. Dopada mi se u sustini kako radi resize prozora pri zoomu, sto sabije tekst da ne moram da slajdujem stranicu, pa onda ima bookmarks na dohvat prsta samo povlacenjem prozora u desno i to je to. nista specijalno.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
Opera. Stavio je, video da radi apsolutsno sve sto mi treba i tako ostalo. Malo browsujem sa telefona i bitno je samo da je browser brz. Nova verzija ima haptic feedback i opciju da zumira ako se klikne izmedju dva linka i ne moze da odluci koji treba da prati. Stedi vrlo malo vremena i vrlo mnogo zivaca. Eto, to je kao neki gimmick, ali mislim da je drzim najvise iz navike.
isprobao sam ih skoro sve kako bih testirao jednu stvar, tj otvaranje mondo strane i njihove strane za besplatni sms, koje se obe po defaultu otvaraju u wap obliku (gde nema opcije za besplatni sms). jedini browser koji je uspeo da otvori mondo i sve ostalo kao na desktopu je skyfire
Koristim gotovo ravnopravno androidov difoltni i opetu mini. I za sada mi je to prava kombinacija. Androidov kada mi je vazan detaljan sadrzaj i funkcija neke strane, a operu mini obicno kada dugo surfujem il' citam, zbog protoka i brzine.
Na Desire njegov + Opera mini. Jel koristi neko Opera mobile? Uglavnom mi je bitan "filehost" download, neki sajtovi su mi radili, neki ne, koliko je to do samog "browsera" (naravno "flash" se podrazumeva).
pozz
Opera Mini za sve (savršeno mi odgovara Mobile View opcija i samo nju koristim jer me smara skrolovanje da bih videla ceo tekst), a Opera Mobile kada hoću da skidam nešto sa share sajtova koji zahtevaju čekanje od po 20-30 sekundi, jer Opera Mini nema Flash pa se to odbrojavanje ne registruje...
Opera Mini - zakon!!! Ne znam ni jedan Browser za mobilni koji podržava Mobile View na taj način... Ispravite me ako grešim, ali ja sam isprobala sve Browsere koji postoje za Android i ni jedan to nema...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
ja koristim stock browser i opera mini. probao sam i skyfir, dolphin i jos neke ali je ova kombinacija najbolja. za skidanje fajlova stock,a za surf opera mini.
Ninolina, na kakvo skrolovanje misliš? zar tebi ne radi text reflow? Meni je lično na 1024x600 malo besmisleno da koristim Operu mini ili Operu mobile, kad stranice u desktop modu izgledaju sasvim lepo. Doduše, i na Desire mi nešto nije odgovarala Opera, i opet sam završio na Miren browsreu na kraju.
Boat mi se nije preterano svideo, Miren je vrlo solidan ali uvek ostanem na stock browseru. Možda promenim mišljenje jer mi je na kompu Opera uvek bila odlična, kad već Chrome ne postoji ali za sada - stock one. I flash i scroll i text formating mi odlično rade na 70% sajtova (na 20ak% radi posle rotiranja a na 10ak ne radi), što je sasvim uredu, i sada na Gingerbreadu više nema ograničenja od 4 taba što je pre bio slučaj (ne znam do čega je, da li do ROMa ili browsera, ali je bio problem).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Na X10 koristim stock browser plus Opera Mini i samo u nekim retkim slucajevima Skyfire.
Koristio sam jos Firefox(ima neko "kocenje" kod ucitavanja stranica koje sam primetio i na desktop firefox 4-orci pa sam ga izbrisao), Dolphin u sustini ok browser ali mi se ne svidja sto foldere u bookmarks-ima ne prikazuje kad skrolujem desno vec moram dodatni "klik" da uradim, Opera Mobile ni na nju nemam neke zamerke ali sam je obrisao posto sam odavno prestao da koristim Operu na desktopu pa vise ne ubacujem nove bookmarks-e u nju(da bi se posle sinhronizovali sa mobile verzijom).
Sve u svemu bilo bi lepo kad bi izasao Chrome posto njega koristim na desktopu u 99% slucajeva ili kad bi Google omogucio da se stock browser sinhronizuje sa Chrome-om i naravno da podrzi foldere u bookmarks-ima.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
da, bilo bi lepo da ima Chrome for Android. hmmm...
Ja koristim Boat Browser, iako me strasno nervira njegova ikonica (koju sam naravno odmah promenio), ruzna je!
Meni on najvise odgovara jer sam se navikao na Safari na Ajpodu, a ovaj je maltene njegova kopija... ali glavni razlog je sto, bar na Wuldfire-u, u Boat-u je skrolovanje najgladje, bukvalno tece kao na iUredjajima, a to mi je nekako najbitnije za 'the ultimate Web expiriance'...
a text reflow nisam nikad voleo pa minije bitno sto boat ne podrzava (cini mi se. )
Pozz.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.