Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

zavodnick bolje ti da daš ocu pravu limenku a ne to.nego nešto sam gledao i ovako ide ako ovo može da ti pomogne
meni
pa photos
pa albums
pa new
pa lepo kreiraj album ili više njih
i onda lepo rasporedjuj slikee po albumima
a kada sve to završiš lepo udješ u albume i izabereš koji hoćeš i tu su ti slike.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

VeNoM, mah... :D Cale je podjetinjio... Ne znam kako da ti opisem i cacka po mom telefonu i gleda sta ja imam pa i njega to sve zanima ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

nikkks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 01. Sep 2010. 20:32

Post od nikkks »

Imam jednu nedoumicu sa N97. Jel podrzava Flash sadrzaj sa interneta? Tipa igrice i klipovi direktvo na sajtu. Molim vas za odgovor jer trazim telefon koji to moze

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

nikkks, ja mislim da da, ali to treba da podesis u browseru koji budes tom prilikom koristio:) Recimo Opera :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

nikkks youtube zna po nekada u njegovom browseru da pravi probleme tipa da neče da reprodukuje video.e sada možda je to bilo zbog gprsa ali ko to zna.mislim da opera nema tih problema kao što zavodnick napisa...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

nikkks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nikkks »

Potpuno mi je nebitno koji browser treba da koristim. Samo ne mogu vise da vucem netbook sa sobom. Sada recimo na E72 mi samo pokaze Logo Flash playera i napise da nema flash playera, kad pokusam da instaliram kaze da telefon nije podrzan. Muka mi je vise od toga

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

nikkks, moras da shvatis da flash player za symbian nema, ali na nekim od browsera je moguce da ti "odradi" nekakav flash... Ono sto mi nije kod tebe jasno je to da neko uzima telefon i ide na net da bi imao flash... Moras da shvatis, da je telefon "pomocna alatka" i da se njim samo "posluzis" a racunar je za to i WLAN ili vec sta imas kuci od neta :D
Ah da, zaboravih da ti odgovorim na tvoje pitanje... Ako bas hoces flash da ti radi, onda "izbaci dosta love na sunce" za neki od Android telefona, recimo HTD Desire HD ( kao sto ja imam, ali ga ne koristim jer mi je odvratan ) i instaliraj Firefox i za njega nadjes i instaliras adobe flash player i to ces da imas...
Sve to ces da imas, za mnogo vecu cijenu i mnogo manje trajanje baterije i vjeruj mi kad ti kazem da je slika sa HD-a koji ima 8 MPiX kameru, neuporedivo losija nego slika sa nekog NOKIA aparata koji ima 5 MPiX sa
AF-om :) E sad, ti biraj :)

nikkks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nikkks »

nije problem kuci, imam adsl. Ali posao mi je takav da sam cesto na putovanjima po par dana i onda uobicajen scenario, E72 kablic i Netbook. Ali prvo nadji mesto da sednes da izvadis netbook pa povezivanje :x budzet za telefon mi je oko 500€, a E72 ostaje za posao, jer ne znam koji fon vise nisam koristio i ubeljivo je najbolja baterija i funkcionalnost

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

nikkks, kao sto sam ti rekao HTC Desire HD ili obican Desire... Ono sto jos vise ukopava te telefone jeste njihovo trajanje baterije... Onda ces ( uz koristenje neta, nekih 1-2 dnevno ) opet morati vadito notebook da punis telefone, jer im baterija, kao novim telefonima, traje najvise 1.5 dana... Zamisli sta ce onda da se desi poslije 1 godine koristenja ;)
Ovo sto ti govorim je iz iskustva jer Android telefoni su "ograniceni" baterijom, recimo "finocom kamere" kao kod NOKIA-e, brzinom rada ... Sta ja znam... Stavi to sve na vagu, pa... :D
NPR: Iako Desire HD ima 768 RAM-a i mnogo jaci procesor, kad mu stavis par aplikacija da koristi, znatno se uspori pa dodje na nivo N95-2... tako da su tu po brzini "jednaki"... Ali to nije tome o ovome, tako da ne bih zrtvovao da mi moderatori izbrisu poruku :)
Tema za HTC Desire HD je OVDJE i tu pogledaj za i protiv tog telefona :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ukratko N97 moze otvarati youtube kao i pojedine stranice sa flash sadrzajem. Da igras igrice koje su tipa poker na fb kao i ostale igrice na fb na to odma mozes zaboraviti. HTC Desire HD pokrene neke igrice ali ide dosta sporo dok za poker ima aplikacija posebno ali naravno igra se i dalje poker sa fb. Sto se tice otvaranja stranica isto tako racunaj da iako podrzava neku vrstu flash sadrzaja nece bas sve ici i otvarati. Pokretanje nekih flash igrica na N97 zna biti jako neprijatno za sam telefon jer ima samo 128 MB RAM memorije a i to pod uslovom da uopste pokrene igricu. Ja sa svojim N8 ne mogu bas sve otvoriti (doduse nisam ni testirao bas sve sto ima) ali uglavnom moje iskustvo sa igranjem odnosno pokusavanjem flash igrica sa neta na samom telefonu je negativno. Sto se tice video klipova nisam se susretao sa nikakvim problemima prilikom pokretanja i sve ide glatko (pod uslovom da imas dovoljnu brzinu interneta). Pozdrav

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, bas kao sto sam mu i rekao... :D Ali ne bas toliko detaljno kao nas drugar janka_88... Iako Android ima vise RAM-a i njemu je problem da pokrece flash app, pogotovo ako jos uzmemo u obzir da za browser ( recimo Firefox ) instaliras Adobe flash player i onda ce sve preko njega da ide... :( Ipak, to nije racunar i na takve stvari se ne moze bas osloniti, kao sto sam i napisao u prethodnom postu ! :)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

zavodnick napisao:NPR: Iako Desire HD ima 768 RAM-a i mnogo jaci procesor, kad mu stavis par aplikacija da koristi, znatno se uspori pa dodje na nivo N95-2... tako da su tu po brzini "jednaki"...
Ovo prosto moram da iskomentarišem..:( Odakle ti ovakav utisak? Nema šanse da možeš da porediš Desire sa N95 po brzini... Verujem da si ovo osetio na svom telefonu koji "imaš" i ne znam šta si to mogao da mu instaliraš da se uspori? Ali se u potpunosti NE slažem sa tvojom izjavom i moram da kažem da nije tačna...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ninolina, ja sam koristio Desire HD nekoliko dana i kad telefon pokrenem prilikom startovanja slobodno mu oko 200 MB RAM-a, nije bilo instaliranih aplikacija pa da se kaze da neka radi u pozadini sto mi nikako nije bilo jasno. Brz jeste, nema sta. Brzi je od N8 svakako i nema dileme oko toga ali to bar meni ne opravdava kratko trajanje baterije u odnosu na N8. :) Sa N95 se istina ne moze porediti jer je to smijesno porediti mob koji je izasao prije skoro 4 godine dok je poredjenje sa N8 vec ok. :) A inace ja na N8 tek upaljenom imam oko 140-150 MB RAM i kad se uzme u obzir koliko symbian a koliko android jede RAM onda je svaki komentar suvisan... ;)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

janka_88, skrenuli smo sa teme, a ja sam samo htela da kažem da ta konstatacija zaista nije tačna... N95 zaista nikako ne može da se poredi sa Desire HD po brzini... Ne uzimamo u obzir cifre, tj. koliko kome treba RAMa ili koliko brz procesor ima već o stvarnoj brzini prilikom korišćenja...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ninolina, rekao sam "jednaki"... Stavio sam pod navodnike jer naravno da tesko je mozes da poredis ta 2 telefona, ali vjeruj mi imam i jedan i drugi i znam u cemu je fora... Upravo sto janka_88 kaze... Kad pokrenes Desire HD ostane mu do 250 MB RAM -a ali iskreno za te pare koje das... Na to sam prvenstveno mislio, ne dobija se zeljena brzina ili tako nesto... Nadam se da sam bio jasan sad :D

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

zavodnick, citam tvoje postove i vidim da izuzetno favorizujes nokiu....a android pljujes na sve strane (tipa pored n95 8gb Desire nema sta da trazi),a ne poredis koliko je bilo trajanje baterije na nokia n95 (obicnoj) ili n82 (koji su isto multimedijalni uredjaji).
Za najvise godinu dana i android ce imati dobor optimizovanu potrosnju baterije pa ce i on izgurati 2-3 dana bez problema.
Ajd reci i koju o kvalitetu plastike nokijinih vodecih telefona n97 (na 50% otpao je klizac za zakljucavanje),n95 (luft slajda),n79,n85(toliko nezan telefon.....),n73 (dzojstik)...
D500&E71

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

loki13, apsolutno se slazem sa svim sto si rekao... Ja nisam rekao da je NOKIA "daleko otisla"... Ako gledas i moje prijasnje postove u Kaficu vidjeces da realno gledam na neke stvari.
S druge strane, meni klizac na N95 8GB savrseno radi, vjerovao ili ne... Nakon 3 godine, nema ni malkice lufta i mogu ti reci da sam jedini od svoje raje kojemu se to nije desilo... Definitvno da Android ( mislim na HTC ) ima prostor za napredovanje... Covjek samo kad pogleda na Desire HD kakav ekran ima S-LCD kod kojeg je optimizovana potrosnja u odnosu na N8 koji ima AMOLED,a smatra se za "vrh" kod NOKIA-e... i jos mnoge druge stvari... Nemoj da se ljutis, ali ovo je moje misljenje a tu smo da misljenja razmijenimo,zar ne ?! :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

loki13, loki13, epa bralke nece da mozne a da se ne umesam, mislim n79 je odlican telefon i kamo srece da je svaka Nokija takva u radu sw... i sa takvom dobrom izradom kucista.
Kolega zavodnick, nehvali bas toliko Nokiju, par puta je i kritikovao zastoj u napretku symbian softvera.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ne znam odakle klizac za otklj.\zaklj. tastature na N95 (N95 8gb) ali dobro... :roll:

Kolege,vec je Ninolina pisala o tome,ajde da se nadalje malo suzdrzite nekih komentara koji su pisani kako u ovoj,tako i u drugim temama u Symbian podforumu,a nemaju direktne veze sa tim modelima.
Drago mi je da ima jos ljudi na forumu koji su spremni da pomognu i nekog rese muka i visesatnog sedenja ispred ekrana,i to pozdravljam i podrzavam,ali stvarno nema potrebe praviti poredjenja 'neuporedivih uredjaja' i to povrh svega van podforuma "Poredjenje modela",pa zatim pisanje o OVI mapama u temi o jednom modelu a vec postoji tema u podforumu Kafic za GPS,vecno polemisati o "temi" Android vs. Symbian (S^3),itd.
Ova "primedba" je izneta u konstruktivnom tonu,nemam nameru dalje da pisem o ovoj "temi". 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Fox, nema problema :D Otvoricemo jos jednu temu za "lomatanje" o telefonima :D
deksicom, bas tako... Hvala sto me bar neko razumije i sto je bar neko citao moje komente :D

Odgovori