Na zalost sluzbene statistike nema ili se ne daje u javnost. Mislim da je sad od pocetka MNPa proslo oko 3-4 godine i mozda je oko 10% prenjelo svoj broj.
Kao sto su mnogi ovdje primjetili korisnici su jako inertni za tu akciju, pogotovo ako ne vide puno korisiti u tome. U Hr. tek kad je treci operater ojacao i uzeo oko 20-25% trzista stari (t-mobile, VIP) su poceli kreirati VMNO (virtualne operatere) da ne smanjuju cijene i ruse brand t-mobileu VIPu i pocele su akcije tipa "ako prenesete broj dobivat ce te 50kn svaki mjesec-Tele2","ako prenesete broj besplatni razgovori u mrezi do 2020-bonbon(t-mobile VMNO)",...
Po mom misljenju za sada u Srbiji bas i nema nekog velikog razloga da se prenese broj na bilo kojeg operatera kad su ponude dosta slicne (poznajem samo prepaid trziste) a i kod vas je velika prednost sto se moze drzati puno kartica na "stand-by" jer sa 50 din. mozes 11 mjeseci imati aktivnu karticu. Takvih pogodnosti u Hr. nema i onda si ipak prisiljen imati maksimalno 2-3 broja/operatera (jer minimalno trajanje kartice sa cca. 500 din je oko 3 mjeseca )
I u postpaidu je situacija dosta ujednačena, što se tiče tarifa. Jedino što, po mom mišljenju, može da navede ljude na prenos broja su neke dodatne pogodnosti, tipa jeftiniji telefoni, umanjenje pretplate, neki bonus saobraćaj... Možda će mt:s izgubiti neki broj korisnika zbog neažurnog stanja ili još nekih propusta, ali ne verujem da će to biti nešto drastično.
A kad krene MNP da li će moći da se prelazi sa postpejda na pripejd, bez ikakvih problema, kakva je situacija kod vas u Hrvatskoj?
Pa ja bih recimo vrlo lako mogao preci kod Telenora ili cak Vipa, ako dobijem ove duple smartove. 2200 smartova po ceni 1100 uopste nije losa investicija - bar za mene. A kod Telenora recimo Prenesi 950, sa uplacenim Klikom. Meni vise od toga ne treba ali zaista.
Jel znate neki tarifni paket kod bilo kog operatera koji bi bio dobar za razgovore iz inostranstva,odnosno kad vas zovu od kuce iz inostranstva. Ako ovaj MNP stvarno proradi mozda ce biti dobra stvar.
@mezzano
U Hr. se moze preci sa postpaida na prepaid, ali tako da recimo u Telenoru predjes sa postpaida na prepaid pa onda sa Telenor prepaida na VIP prepaid. Znaci izmedju operatera samo postpaid na postpaid i prepaid na prepaid.
Hvala outsider_hr, bitno je da se moze preci. IDzO, i ja sam tako cuo. Tehnicki, nema nikakvih problema, samo oni ne zele da to rade, osim ako nemas vezu.
IDzO, čuo sam da može na prepaid ali baš pritiskom evo kako.
Kažeš da ti se promenile potrebe i da više ne želiš postpaid, pitaš ih da li ima načina da pređeš na prepaid? Oni će reći ne a ti onda reci da ne želiš više da budeš korisnik telenora. Oni će ti ponuditi neki postpaid koji ćeš da odbiješ i kažeš da ti samo prepaid odgovara ili ništa.
Tu proceduru primenio prijatelj i upalilo je
Naravno njima bolje bilo šta nego ništa.
juče sam upravo sa operaterkom Telenora pričao o prelasku na prepaid i rekla mi je da nije moguće, ALI
ako to želim da uradim sledeće:
-pozovem call centar sa željom da raskinem ugovor
-uz to pomenem uslov da hoću da mi broj ostane i bude prebačen na prepaid
-i onda kroz par dana dodje i eventualno odobrenje i to je to
Na zalost i u Hr. su do prije 2 godine bile uobicajne price da se ne moze sa postpaida na prepaid i onda se takodjer moralo traziti "raskid sa zadrzavanjem broja"!
Ovo bi bilo odlično....... mogao bih onda i da se rešim ovog 065 primarnog broja i ostavim samo 063......... kakvi kreteni....... a to je i jedini razlog što sam 065 i uzimao i što nisam sa od starta na postpaidu
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
E bas bi bilo lepo da 1. jula pocne sve, da ja predjem kod Vip-a, uzmem Smart550, i da dobijem 1100 kako sada reklamiraju, i jos uzmem neki jeftin telefonciki, pa ili dam dragoj ili ga uvaljam nekome, i Bog da me vidi Ahhh.... planovi !
Mirjana napisao:Napokon su se oglasili (u dnevniku na RTS-u). Ako sam dobro čula,rekoše da se početak očekuje prvog juna. NADAJMO SE!
Samo sam citirala post od 23. marta ove godine da bih pokazala da su izgleda stvarno tada najavili da će krenuti 1. juna... Sad je kao 1. jul... O Bože, gde mi živimo...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.