Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Maj 2011. 00:11

Post od summum »

Kako se radi hard reset? :D
Telefon je tu, sad ću skinuti OVI suit i da back up podatke.

Šta se prvo radi? Hard reset, pa update ili ?

Edit:

Trenutno back up podatke.
Šta radim posle toga? :D Prvo hard reset, pa update? Je l' hard reset može kao i za E72, pošto sam to našao na YT.

http://www.youtube.com/watch?v=xPYaSHD- ... re=related

Spojio: IDzO

*Zabranjeno uzastopno postovanje, koristi opciju Izmeni*

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

EDIT

Izvini

EDIT

Neće. Instalirao sam Ovi Suite, on je u wizardu prvo back up podatke, pa instalirao update, restartovao telefon, i neće.

Išao sam i na informaciju o telefonu i sada piše da je up date sve kako treba, ali opet ne radi kamera.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Hard reset se radi odmah poslije update-a software-a :D
*, zelena slusalica i 3 i to ti je hard reset :D Probaj i to :) Jer sad lijepo kad si prepeglao soft mozes da odradis i to ;)
Samo mi reci koji si software imao i koji si sad stavio :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od summum »

Ja sam išao na Restore factory settings, a pre toga ga je on sam kroz Wizard restartovao.

Probaću sutra sa * sluška 3 i verziju softvera ću ti reći koja je, jer sam vratio telefon vlasniku.

Ne znam koji je bio prethodni softver.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

To sto je zavodnick, napisao to je reset za telefone koji nisu qwerty, ja mislim da su za qwerty neka druga kombinacija tastera.
Ja sam jednom prilikom bas na E71 pokusao uraditi reset na taj nacin ali nista se nije desilo.

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od summum »

Da li je reset na E72 i E71 isti?

Na snimku je Pakistanac restartovao E72, valjda je isto i za E71.

http://www.youtube.com/watch?v=xPYaSHD- ... re=related

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

summum, to je restart kodom i on je isti za sve symbian telefone ali moj n79 se tom kombinacijom nije hteo restartovati, nego pritiskom tri tastera kao sto je zavodnick, napisao.
Ako ti posle restarta trazi ponovni upis jezika, podesavanje sata, onu sifru 12345 kao sto se i vidi na snimku koji si posavio onda bi trebalo da je radnja uspela. Samo nakraju nezaboravi i format kartice da uradis.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

summum, izvini... ja sam zaboravio da ti kazem da odradis i format kartice, ali tu je moj drug deksicom da me popravi u svakom trenutku :)

summum
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od summum »

Ja sam karticu izvadio i radio bez kartice. Da, birao sam jezik, vreme, i šifru ''12345'' i opet nije htela da radi kamera.
Mislim da je telefon za servis.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

summum, jesi li ti odradio Hard reset ?! Ako jesi, onda ga odnesi u servis, a ako nisi, pokusaj jos to i onda ga odnesi u servis ako nece da radi...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

summum, naravno ako refresh sw... i reset nisu resili problem sta ces mora kod majstora.

Rufus
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Feb 2008. 06:48

Post od Rufus »

Kako da namestim personalne melodije za odredjeni broj u imeniku? Sve sam cackao i nema nigde :ohmy:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Rufus, na mojoj N95-2 je lako :) Vjerujem da je i kod tebe to slucaj...
Recimo da u imeniku imas ime i prezime Branko Brankovic ( izvinjavam se nekima koji se ovako zovu ili prezivaju, jer nije s namjerom ). Znaci udjes u kontakte pa onda odes na Branko Brankovic, pa onda options/open/ringing tone i tvoj problem je rijesen :)

Rufus
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Feb 2008. 06:48

Post od Rufus »

Hvala nasao sam, bio je problem sto sam isao edit pa onda.... :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Rufus, nema frke, samo opusteno :) Na edit-u imas samo za broj telefona ili tako nesto slicno, a na opcijama, sve ostalo :) Zabuna mala ;) Nista strasno :)

arvin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 19. Avg 2009. 14:32

Post od arvin »

ode mi pitanje u "root" foruma...aj opet..imam E71 i od skorije primetim da mi se ugasila.baterija je puna ali se gasi sama od sebe. Kad je upalim, vidim da i sat kasni onoliko koliko je bila ugasena.

Telefon je fabricki, nista od update nisam radio niti znam kako niti sam cackao - hocu reci, onakva je kakvu sam je uzeo od telenora

Ima li ko iskustava sa ovim i kako da resim

Pozz i hvala

Dejan69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Jan 2011. 22:07

Post od Dejan69 »

Pa mozda ti baterija nevalja, probaj sa nekom drugom da vidis kako ce se ponasati. O update sw... je pisano nekoliko puta i o hard resetu a to mozes uraditi pa da vidis rezultate.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

arvin, ja bih radije volio da cujem kkao punis svoj telefon, odnosno na koji nacin, a Hard reset ili update software-a su zadnje opcije :) Naravno, promjena punjaca ( ne kupovanje novog ) ili promjena baterije ( ako nista od prethodnih stvari ne uspije, kupovina nove ) su zadnje opcije koje bih nekome savjetovao :)

arvin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 19. Avg 2009. 14:32

Post od arvin »

hm ne verujem da je baterija jer pokasuje da ju puna kada se ugasi..naravno da to ne mora i da snaci da je puna i dobra.

nacin punjenja: uglavnom ga punim preko noci i to onda kada pocne da mi signalizira da je baterija pri kraju i punim ga celu noc, tj ukljucim uvece i ujutru skinem. I to punim ga jednom u 5 dana.

Original punjac je. Hajde probacu sa drugim punjacem, jedino ne znam jos nekoga ko ima ovaj model od mojih ortaka da probam bateriju,

hvala, javicu, ako se seti neko jos necega neka javne...

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

U poslednje vreme često mi se dešava da se telefon pogubi. Ispiše poruku "Insert SIM card" iako je ona u njemu i naravno blokira se. Išao sam do Telenora i uzeo novu karticu jer je ova bila stvarno jako stara da vidim da nije problem u tome. Danas mi se zaglupeo i u sred korišćenja je prvo ugasio svetlo nekoliko desetina sekundi je tako bio zaboden i onda se sam restartovao. U toku kucanja SMS poruke, izbacio mi je upozorenje "Check voice and language settings" u vezi sa navigaciom .... Stvarno sumanute stvari i sve u kratkom roku. Telefon imam oko 2 godine i prezadovoljan sam.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, ja sam imao isti taj problem sa mojom N95-2 ( mozda ga i sad imam, ali to nisam primjetio jer mi se to nije pokazalo ima 4-5 mjeseci ). No, da pojasnim. I meni se javilo to Insert Sim Card, ali uradio sam update software-a i onda poslije toga Hard Reset i problem je nestao...
( nemoj da me drzis za rijec da je nestao, ali nije mi se to pojavilo 5-6 mjeseci )... Ipak mislim da je to nekakav bug u soft-u, tako da bi "mozda" nadogradnja mogla da rijesi problem, a ako nemas noviji soft od sadasnjeg, a ti onda odradi Hard Reset...
"Check voice and language settings" se javlja obicno kad navigacija radi u "pozadini"... znaci u Task Manageru ne mora ni da ti pise da ti je navigacija aktivna, odnosno da radi, ali to je bug u samoj navigaciji... E sad ne znam koju verziju imas, ali vjerujem da imas 5.00.50 ili tako nesto, ali skini verziju 5.00.60 i rijesices problem ;)

Odgovori