Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
araphel, jesi li ti beše Rootovao svoj telefon? Ako jesi onda možeš da uradiš NAND Backup preko Recovery-ja i odradiš Reset da vidiš da li će se rešiti problem... Posle svakako možeš da vratiš NAND Backup i da ti telefon i sve u njemu bude kao i pre reseta... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ninolina, rutovani naravno, i Desire i tab, ali nesto nisam ubedjen u resenje pa mi se zato i ne petlja, jer sam imao prilike da isprobam jedno 10 razlicitih android telefona, i svi pokazuju iste simptome, nezavisno od stanja....neki i jesu na factorz settings, svezi iz kutije. Jednostavno Market i Tjub nece preko mreze, hoce preko wifi, a Twitter od poslednjeg apdejta radi upravo obrnuto, hoce preko mreze da radi, a wifi nista.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
toda81, pa trebalo bi valjda uvek da radiš NAND + Ext ako koristiš A2SD ROM..Ja inače radim NAND Backup preko ROM Managera a on koristi Fake Flash ClockworkModa v2.5.0.7 i sa njim ne biraš to da li backup-uje i Ext već je to podešeno po defaultu.. Sa ovim načinom NAND Backup-a sam uvek sigurna i ni jednom backup nije zakazao, tako da ti ga preporučujem..
Jedino kad mi se dešavao čuveni USB Brick tada sam imala Amon Ra Recovery po defaultu i kad sam radila NAND Backup preko ROM Managera dešavao se taj brick.. Mada mislim da je sa novijim verzijama ROM Managera ovo rešeno, ali ipak da te upozorim.. Ja sada više ne koristim Amon RA već mi je i po defaultu ClockworkMod Recovery...

Jedino kad mi se dešavao čuveni USB Brick tada sam imala Amon Ra Recovery po defaultu i kad sam radila NAND Backup preko ROM Managera dešavao se taj brick.. Mada mislim da je sa novijim verzijama ROM Managera ovo rešeno, ali ipak da te upozorim.. Ja sada više ne koristim Amon RA već mi je i po defaultu ClockworkMod Recovery...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ninolina, hvala ti na odgovoru.I ja sam prvo ubacio ClockworkModa v2.5.0.7 pa sam posle toga presao na amon ra.Cudno mi je sto ni sa ClockworkModa v2.5.0.7 ni sa amon ra ne moze da se udje u bootloader kada se ugasi teel pa se drzi vol down i taster za paljenje i zato moram da koristim program Quick boot
Note IV N9100 dual
Obzirom da imam samo 10MB besplatnog GPRS-a mesecno, zanima me (posto jos nisam namestio parametre za GPRS), da li ce se android aplikacije same od sebe kaciti i skidati neke updatove preko GPRS-a bez mog znanja i tako mi svuci sav protok. BTW Planirao sam da tih 10MB koristim samo za surfovanje preko browsera, jer ocigledno da je to mizerno malo za market i ostale kerefeke.
Unapred hvala
Unapred hvala

Nidzge, osim ako podesiš drugačije, odnosno isključiš mobile network, Gmail će ti se svakako non stop povezivati i praviti neki saobraćaj, a i dosta nekih drugih aplikacija. Čak i kad isključiš background data, neke od sistemskih aplikacija se konektuju sve dok potpuno ne onemogućiš mobile ntwork. Mnogi ljudi to regulišu tako što sve to poisključuju, pa onda isključivo preko wifi manuelno rade sinhronizaciju mailova i ostalog.
Tacno tako. Bez neta ovi telefoni imaju daleko manju prednost u odnosu na ostale telefone.toda81 napisao:Ali ako sve to poiskljucujes u cemu je onda draz androida na desire-u ?
Sa 10Mb ces se mnogo ceskati i cimati. Ako je ikako moguce resi neki net paket od min 100Mb.
Ako nije, a cak i ako jeste, na neki od ekrane widgete za brojac internta, widget za ukljucivanje/isklj sinhronizacije i widget za uklj/isklj mobilnog neta.
Kad ukljucis mobilni net iskljucis sync pre toga i ne koristi druge programe osim toga. Na taj nacin je minimalna verovatnoca da ce nesto da pravi neki neplanirani protok. Widget sa brojacem ti je kontrolni da vidis da li je siuacija pod kontrolom. Jeste cimanje ali svaka stednja je uvek cimanje. Nuzno zlo

Kao prvo, hvala svima na savetima
Kao drugo, znam i sam da mi je to malo, ali imam neki paket koji mi je mnogo jeftin i ne bih ga nikako menjao, a uz njega se dobije samo 10MB besplatno neta
Otici cu sutra do neke poslovnice da vidim da li moze da se doplati bilo kakav paket za net. Problem je sto verovatno nece moci jer je to BIZNET 300 studentski paket...

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Iskren da budem,ja sma u pocetku hteo da poiskljucujem sve sto mi osvezava preko neta da bi mi baterija duze trajala,a posle par dana kada sam video sta sve moze i na koji nacin da se koristi,mom odusevljenju nema kraja i bolje da punim bateriju pa 5h nego da ostanem bez svega sto ga krasi.Doduse ja nemma probleme sa mb jer mesecno imam po 500 gb koji mi se prenose na naredna 3 meseca.Sada imam cak 1967,23 mb i to nemam sanse d apotrosim,mada ja uvek kada je to moguce koristim wifi,a posebno kada sam kuci
Note IV N9100 dual