N6630 Problem pri punjenju baterije

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
goga680
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 19. Okt 2005. 01:02

Post od goga680 »

Da li neko moze da mi kaze kako da sredim problem koji imam sa svojom N6630 skinutom sa Tim mreze?
Kad stavim upaljen telefon da se puni baterija ne moze nikako da se napuni, tj. telefon se puni koliko god je na punjacu, a kad ga skinem sa punjaca baterija je i dalje prazna.
Kada je telefon ugasen baterija se napuni bez problema.
Hvala

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

goga680, baterija se puni, i kada se napuni da ti signal za to...Posle nekih 5 minuta ako je ne skineš sa punjača ona krene opet da se puni...Tako je bar kod mene slučaj, isto imam 6630 tim :wink: :)

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Post od ZedPi »

Ne znam... Ja svoju 6630cu punim ugashenu dok mi ne da znak da je napunjena baterija... Onda je skinem sa punjacha i, evo, drzi oko 3 dana uz slikanje, "b-toothovanje", snimanje (ne rachunam razgovor i SMS)...

ZedPi

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa moja isto drži 2-3 dana, zavisi sve koliko slušam muziku, a to veoma često radim... :wink: :)

Tomo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 07:37

Post od Tomo »

Kod mene se desava kao kod Goge,ako je ukljucen,non stop se puni,ali kad skinem punjac baterija je puna.Bar na indikatoru.Isto je tim6630.

ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Sep 2005. 14:39

Post od ad_insane »

O ovome se dosta pisalo prije. Moguci razlozi: GPRS je podesen na when available (umjesto when needed), na network podesenjima je ukljucen dual mode (GSM), imas aktivan neki od programa non stop (instaliraj Appman pa provjeri), imas virus, itd..... Ali iz iskustva je nesto od gore navedenog, jer sam istu stvar vidio vec (nonstop se puni, a kad se skine s punjaca pun je). Pozdrav

Tomo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 07:37

Post od Tomo »

GPRS i GSM su podeseni kako treba(tj kako is napisao),virusa nema(pre neki dan sam formatirao fon),jedino ne mogu proveriti da li je neki program stalno aktivan.Ima li neko taj Appman,da ga isproveravam?

antoanster
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 21. Okt 2005. 22:26

Post od antoanster »

Ali nisi rekla koji punjac imas, mislim ako imas onaj laki bez gvozdja tkzv brzi nije ni cudo, ja moj 66-ticu punim samo sa kockom koju imam od jos od 3310 (mrzi me da ti sad iscitavam podatke sa njih). Zajebi savremene koncepte kako, moze transformator bez gvozdja da radi. A drugo postavlja se pitanje kakvu bateriju imas, jel sve su one kineske takodje ka i punjaci ali neke su losije a neke bolje. Mislim da su one sa hologramom ipak bolja klasa bat. I jos nesto poznato je da bat. sto se sporije puni duze traje. :roll:

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Post od ZedPi »

Ako je punjach ACP-7, onda bi punjenje trebalo da traje izmedju 3 1/2 - 4 sata. Ako je punjach ACP-12 (manji, tanji, lakshi, ergo, travel varijanta), onda bi punjenje trajalo izmedju 1 3/4 - 2 sata.

Iskustvo stecheno korishcenjem oba punjacha i dve baterije BL-5C. :D

ZedPi

dusan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 07:41

Post od dusan »

I meni se isto dešavalo-skinuta sa TIMA,nikako da se napuni.Kad je skinem sa punjača
posle 3 sata punjenja sa ACP-12(brzi punjač -morala bi da se napuni za to vreme),ona mi pokaže 2 crte(originalna baterija) ali se posle sat vremena sama vrati na normalu(bude puna) i normalno drži 2-3 dana.Sa neoriginalnom baterijom(bez holograma),isti slučaj,punjenje 3 sata,nikako da se napuni,kad je skinem sa punjača pokaže da je puna i normalno traje 2-3 dana.Promenio sam u setovanju GPRS-a na when needed i evo posle prvog punjenje se ova originalna baterija normalno puni(prekinuto punjenje posle nekih 2 sata).

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ja imam bateriju sa hologramom, i kao što sam rekla ona kada se napuni obavesti me...i ako je ne skinem sa punjača u narednih 5 minuta, opet krene da se puni...Pokušaću ovo sa GPRS :roll:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

Tomo napisao:jedino ne mogu proveriti da li je neki program stalno aktivan.Ima li neko taj Appman,da ga isproveravam?
to mozes da proveris ako dugo drzis olovku videces koje su ti app aktivne mada nevidim kakve to veze ima sa baterijom :blinky:

Odgovori