U vecini sluchajeva, prodavci su mi rekli da je "telefon u potpunoj upotrebi, kako u, tako i van zemlje, i da je 3G softverski izbor korisnika da li on to hoce il' ne". U to necu da ulazim, ali mi je upalo u ochi da svi koji su nudili Vodafonovu varijantu, ni jedan nije imao slushalice u kompletu, dok je TIMov imao sve po propisu (USB kabl, adapter za MMC, CD, punjach i slushalice).
Kod poslednjeg prodavca kod kog sam bio, nashao sam 6630 TIM varijantu (full, shto bi rekli - ja videh da je kutija Nokijina, nije neka druga, mada to nishta ne znachi, mozda je imala TIM nalepnicu - nisam mogao lepo da vidim u potpunosti), koja je, po njemu, legalna, moze da se koristi u 3G mrezama. Chovek uze Vodafonovu karticu, ukuca PIN i telefon proradi u "roamingu". Ja sad ne znam koliko je to merilo toga da telefon radi u 3G okruzenju, ali 'ajde... Cena - srednji deo tabele pomenute stranice mobilnog sveta tachka kom

Da li neko sa ovog cenjenog i mnogoljudno-pametno-tehnichkog foruma moze da mi razbistri ove mutne pojmove vezane za ovaj divni, nadasve fantastichni, ali krajnje rizichni za kupovinu, telefon?
Unapred zahvalan,
ZedPi