Pomoc oko sinhronizacije V3
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian (UIQ) OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian (UIQ) OS ●
Pomoc oko sinhronizacije V3
Juce sam dobio V3,u paketu medju ostalog dobio sam i USB-kabal ali nikakav CD sa programima. Pa vas pitam da li su mi potrebni neki drajveri za kabal ili neki program da bih se uspesno sinhronizovao i na kom sajtu mogu skinutii te programe. Hvala unapred. 

Na motorolinom sajtu mozesh da skinesh Mobile Phone Tools,koji kad instalirash(treba se malo pomuchiti) radi prilichno dobro.Probaj da skinesh,pa cemo onda razgovarati o instaliranju i bagovima koji idu uz to!Meni je bash trebalo dosta vremena da to sredim,dok mi ljudi sa ovog foruma nisu pomogli!Inache ako imash BT za komp,mozhesh se koristiti njime za prebacivanje videa,slika i melodija,bez dodatnih softvera,sve preko My bluetooth places,samo prevuchesh na potrebno mesto i pustish....
Ono shto bi trebao da uradish je da proverish u device manageru na kompu da li ti prikazuje nekako instaliran fon,obicno bude kao motorolaphone,modem ili shta vec.Sve to pobrishesh,pa onda lepo instalirash MPT dok ti je fon priljuchen na komp.kad dodjesh do dela gde program pretrazuje portove da nadje telefon,izaberi opciju da ti sam odredish gde ti se fon nalazi,shtikliraj taj port na kom ti je fon,a kad te komp pita da li hocesh da instalirash TAPI port,klikni na ne i onda bi trebalo da sve bude ok.Barem je meni tako proradilo...Naime,MPT po defaultu stavlja taj neki TAPI port,koji je totalno fiktivan i na kome se telefon nikad ne nalazi,kad to eliminishesh sve radi,barem u mom sluchaju.Shto se tiche bluetootha tu je sve mnogo jednostavnije.Ja imam MSI bluetooth,i jednostavno otvorim my bluetooth places,nadjem fon,izaberem file transfer,i on lepo prikaze sve foldere na fou koji su dostupni,tako da prosto prebacujem slike,klipove i melodije i na mob i sa njega.....MPT jedva i koristim....
Pronasao sam u device manageru,tacnije u modemu Motorola phone,a onda sam ga i uninstalirao. Ali tokom instalacije MTP nije me nijednom pitao za portove, niti za TAPI port. Samo je trayio lokaciju gde da instaliram program. Stavio sam u Program files,a onda u Accessories i to je ceo postupak. Zatim ne ocitava nigde telefon dok ne izvadim kabl i ponovo ubacim u njega,onda ga ucita i ponovo instalira gde i pre,u modem. Moguce da sam nesto propustio,ali ne znam sta? Vise puta sam pokusao i nista,sve isto.
Pozajmicu od nekog softver za blutut,mnogo je brze i jednostavnije kao sto kazes. Kabal bi mi dobro dosao zbog flesovanja jer sam to imao na umu,a verujem da preko blututa nikako ne moze. U svakom slucaju HVALA TI za uputstva.

Pogledaj negde na ovom forumu je neko vec pisao o jednom programcicu koji brishe sve zaostale instalacije drivera za motorola fonove.Probaj sa njime da pochistish comp pa onda da instalirash.inace,ako ne dobijash pitanje o tapi portu,onda kad startujesh MPT treba da idesh u setup pa tamo imash opciju za pronalazenje fona,tu probaj da se igrash malo tako shto cesh sam birati na kom portu je fon....pa bi moglo da proradi!
Neznam,ja sam uradio tako kako sam ti pisao,i kod mene radi,mada nevidim neku svrhu MPT ,prilichno je siromashan opcijama.Inache,nije ti potreban MPT da bi flashovao fon.Ja sam poskidao sve programe potrebne za flashovanje i modifikaciju menija,ali oni nece da rade!Ti programi i dalje ne prepoznaju fon!Za njih treba da se odradi posebna nstalacija ali onda pogubish podeshavanja za MPT,pa ti onda MPT nece vishe prepoznavati fon.Probaj da skinesh sa MOTOMODDERS sajta sve programe za flashovanje i da samo njih instalirash,trebali bi da ti rade bez MPTa.
Neznam,ja sam uradio tako kako sam ti pisao,i kod mene radi,mada nevidim neku svrhu MPT ,prilichno je siromashan opcijama.Inache,nije ti potreban MPT da bi flashovao fon.Ja sam poskidao sve programe potrebne za flashovanje i modifikaciju menija,ali oni nece da rade!Ti programi i dalje ne prepoznaju fon!Za njih treba da se odradi posebna nstalacija ali onda pogubish podeshavanja za MPT,pa ti onda MPT nece vishe prepoznavati fon.Probaj da skinesh sa MOTOMODDERS sajta sve programe za flashovanje i da samo njih instalirash,trebali bi da ti rade bez MPTa.
To je to!!!
Isao sam u setup i odmah sam naisao na taj prokleti TAPI port,stiklirao sam motorolu i odmah je proradio. Bas sam se namucio oko ukljucivanja i gde sve nisam ulazio,izlazio, brisao mnostvo fajlova a kvar je bio u samom programu. Cak sam hteo i da oborim sistem i ponovo instaliram windows. Ali, sve se lepo zavrsilo.. Da nisi ozenjen,svirao bih ti gratis svadbu.
Ja sam mislio da ce i ostali programi automatski proraditi preko kabla ako namestim jedan,u ovom slucaju MTP.

E drago mi je da si uspeo!neznam,ja sad kad probam da instaliram sve te programe za flash,odma pogubim podeshavanja za MPT i telefon chak vishe nece ni da se puni preko usb!Znachi totalno se izgubi!Mislim da bi trebalo probati pa prvo poinstalirati taj P2K i shta vec sve treba,pa kad s njime proradi,onda josh probati da se napakuje i MPT.Igraj se pa pokushaj....ja sam privremeno odustao,jer je fon preshao kod zene i ona je zadovoljna tako kakav je,mada bi htela da joj ubacim srpski i sredim video zapis u nekom momentu,pa cemo videti....rizik da se fon upropasti je veliki,poshto sam ja daleko od profesionalca,a i kompjuteri mi bash nisu jacha strana.....
Re: Pomoc oko sinhronizacije V3
Nema Mobile PhoneTools-a na Motorolinom sajtu, kao ni skoro nigde na celom netu (barem sto se tice free verzije).milann napisao:Juce sam dobio V3,u paketu medju ostalog dobio sam i USB-kabal ali nikakav CD sa programima. Pa vas pitam da li su mi potrebni neki drajveri za kabal ili neki program da bih se uspesno sinhronizovao i na kom sajtu mogu skinutii te programe. Hvala unapred.
I ja sam se pomucio dok na jednom od foruma nisam naisao na poruku da programa ima po P2P mrezama. Ja sam instalirao LimeWire i odmah je pronasao program u vise verzija.
Elem, instaliran je program OK, odradio sam sinhronizaciju...
Mene zanima sta se jos od programa dobija na CD-u, da probam da ih poskidam sa neta.
ok.
on mi je super radio, dok nisam poskidao i ostale programe i pokusavao da ih instaliram...
tipa: PST, Motokit, P2Kman, P2Ktools,...
i dosao do toga da mi sada ne radi nista!
odnosno, vise mi MST ne radi preko usb kabla, samo preko bt-a, ali i tada nesto nece da prebacuje recimo neke muz.fajlove preko njega.
ali dobro, poslao sam obicnim putem, preko bt istalacije kompa, van MST-a.
Pretpostavljam da mi je resenje samo da poskidam sve ove nove instalacije i posebno nove usb drajvere.
on mi je super radio, dok nisam poskidao i ostale programe i pokusavao da ih instaliram...

tipa: PST, Motokit, P2Kman, P2Ktools,...
i dosao do toga da mi sada ne radi nista!
odnosno, vise mi MST ne radi preko usb kabla, samo preko bt-a, ali i tada nesto nece da prebacuje recimo neke muz.fajlove preko njega.
ali dobro, poslao sam obicnim putem, preko bt istalacije kompa, van MST-a.
Pretpostavljam da mi je resenje samo da poskidam sve ove nove instalacije i posebno nove usb drajvere.
Meni je racunar poblesaveo kada sam instalirao PST,sredilo se sve tek kada sam uz mnogo muke izbrisao sve file-ove vezane za PST.Sa druge strane P2k Tools 0.7.1.9 (najbolja verzija) odlicno radi na moto v300 (brise zakljucane stvari i upload-uje igrice bez dodatnih programa), ali mi ne prepoznaje v535. A posto imas bt uopste ti ne treba MPT.
Ok, sutra cu probati da skinem apsolutno sve drajvere vezane i za usb i za bt, pa ce mi doci lik sa instalacionim cd-om (inace, windows mi je komplet reinstaliran pre dva dana) da poubacimo opet sve potrebne drajvere.
prvo cu krenuti sa p2k tools-om (ili managerom, sta mislite?), pa onda MPT.
trebaju mi iskustva ostalih korisnika v3. moze li mu se ikako predefinisati tip 'zvona' za poruke, mailove, IM, i slicno?
makar uz pomoc nekog od ovih programa?
inace, bas je katastrofa sto kada nekom kontaktu pridodas tip zvona, tako zvoni i kada on posalje poruku...
kako ste regulisali phonebook? jedna osoba ima vise brojeva telefona, svaka se prikazuje posebno u adresaru... jedino mozda kroz onaj 3D imenik...???
telefon je super, jedan je od retkih kod koga sam uspeo da podesim da rade skoro sve funkcije (gprs, mms, email, im), ali su mu mane neke osnovne stvari!
prvo cu krenuti sa p2k tools-om (ili managerom, sta mislite?), pa onda MPT.
trebaju mi iskustva ostalih korisnika v3. moze li mu se ikako predefinisati tip 'zvona' za poruke, mailove, IM, i slicno?
makar uz pomoc nekog od ovih programa?
inace, bas je katastrofa sto kada nekom kontaktu pridodas tip zvona, tako zvoni i kada on posalje poruku...
kako ste regulisali phonebook? jedna osoba ima vise brojeva telefona, svaka se prikazuje posebno u adresaru... jedino mozda kroz onaj 3D imenik...???
telefon je super, jedan je od retkih kod koga sam uspeo da podesim da rade skoro sve funkcije (gprs, mms, email, im), ali su mu mane neke osnovne stvari!
Dakle,sta reci drugo nego POMOC!Znaci,vec par dana se patim sa sinhronizacijom motorole sa PC.,menjao sam i te Tapi portove,gasio palio......itd....... imam isti problem koliko se meni cini kao Milann,ali nikako ne uspevam.Zamolio bih ovom prilikom araphela da detaljno objasni po stavkama kako je uspeo:ono;set-up,general set-up,comunication,channge modem itd.......
Inace ja imam ADSL internet konekciju,i nemam pojma zasto mi prijavljuje samo taj modem....motorolu tek nalazim kada kliknem na change modem,ali tu imam nekoliko drajvera.......dakle sta dalje,pojma nemam........
Inace ja imam ADSL internet konekciju,i nemam pojma zasto mi prijavljuje samo taj modem....motorolu tek nalazim kada kliknem na change modem,ali tu imam nekoliko drajvera.......dakle sta dalje,pojma nemam........
Kad budes instalirao PST aktiviraj program i pojavice se ikona u taskbar(dole desno). Klikni na ikonu desnim tasterom i izaberi SETUP,pa onda na GENERAL SETUP. Izaberi karticu COMMUNICATION i idi na CHANGE MODEM. Stikliraj Motorola USB Modem a onda Klikni na EDD pa na NEXT. Potom stikliraj Motorola a u meny Models stikliraj Motorola Phone pa next i izaberi opciju ALL PORTS pa next. Potom ces ponovo kliknuti na Motorola USB Modem ali umesto EDD idi na NEXT i na sve sto te bude pitao posle idi sve na NEXT a onda mu udari FINISH. Ovim postupkom je meni proradio. Nadam se da ce ti pomoci. Pa sa srecom!!! 

Evo ovako.Kao prvo hvala ti na objasnjenju.Uradio sam sve kako si rekao i sve ide OK,dok ne dodjem do portova koje nece da mi otvori kada tamo stignem.Dakle,opcija All ports,ostaje zatamljena i ne da mi dalje.E sad Windows mi prijavljuje kao ne moze se instalirati novi modem,a on ga vec sam prepoznaje kao instaliranog!Nerazumem!Ima li ko kakvu ideju sta sad............