У Уставау Републике Србије се нигде не помиње да је латиница "наше" писмо (ако се мислило на Србију), извињавам се ако су дотичне особе из стране државе и читале Устав њихове државе. Србија има само једно писмо и то је ћирилица, латиница је уведене због братске нам Хрватске да би се разумели. Оно што је занимљиво је да Хрвати нису увели ћирилицу чак и када смо били браћа.Устав Републике Србије napisao:Члан 10
У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо.
Службена употреба других језика и писама уређује се законом, на основу Устава
Што се тиче јевропејаца којима је мало теже да прочитају ајФон и Виндовс док без проблема читају "iPhone" и "Windows" да вас питам, јел сте били у присуству два Мађара, ако јесте знали би да они причају на мађарском и заболе их што ти ништа не разумеш. Е сада мене интересује која то земља гледа наше сајтове, да ли ће Мађари нешто разумети боље ако им ја напишем на латиници? Да ли ће Бугари разумети боље ако им напишем на латиници, Румуни, Македонци, Албанци, Црногорци, Грци, Словенци... Ко је тај који ће боље разумети? Ко је тај због кога бих ја требало да променим писмо?
Мени је помало мука од јевропејаца који мене омаловажавају, називају ме "затуцаним" јер пишем ћирилицом. На једном форуму сам добио поруку да су моји текстови тешки за читање јер су написани на ћирилици... То слично сам доживео и овде пре доста времена

Ако мени не смета да читам вашу латиницу, зашто вама смета моја ћирилица?
Не знам где сте нашли да је ГСМАрена бугарски сајт, знам да ФонАрена јесте и да је на Бугарском и ћирилици а да има своје интернационалнo изадање на енглеском језику, иста ситуација је са са руским "mobile-review".
Једна интернационална реклама са дотичног руског сајта где читко пише такт процесора.

Иначе све поруке шаљем на ћирилици од када поседујем Андроид, нико ми се још није жалио да не може да прочита.