HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
miss_kiedis
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 19:47

Post od miss_kiedis »

hvala vam sto ste me iskulirali :?

p.s. mislim na moje pitanje sa 93 strane...ali dobro. :smutny:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

miss_kiedis, opusteno... desava se. :P
Moja preporuka - za*ebi te njihove updateove i lepo root-uj telefon i nabaci neki od custom ROM-ova. Ovako samo imas android, a kao i da ga nemas. (odgovor na 1. i 2. pitanje). Sada je root postao toliko jednostavan da tesko mozes nesto da zeznes. :wink:
Na 3. moze odgovoriti neko ko je to resavao, jer ja cak i ne znam na sta tacno mislis. :?

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ljudi da li ste primetili da od kada smo poceli masovno da ubacujemo ove kuvane romove i da ih koristimo duze vreme,sve vise ljudi se zalilo na fleke?Pogledajte u pocetku da niko nije imao problem dok su bili kuvani romovi koji su bili test verzije.Da li moze da bude uzrok rom kao sto je neko naveo da se time klokuje procesor,a samim tim i dize napon?Jel klokovanje radi na tom principu da se uvek dize napon na procesoru.Nisam video da drugi htc telefoni imaju problem sa ekranima?Uplasio sam se od ovih fleka i razmisljam se da predjem na fabricki 1.6,jel sve mislim da je uzrok novi rom i klokovanje procesora :(

Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Maj 2010. 16:38

Post od Savacar »

Ne mislim da je do procesora, nego do roka trajanja ekrana, evo proslo godinu dana i pojavilo se, niko nema tattoo 3 godine koji radi super mi bez fleka.

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

Takodje, ovaj problem je vezan samo za rezistivne ekrane. Tattoo je jedan od retkih HTC telefona koji ima rezistivni ekran zato ostali nemaju taj problem. Ali moguce da je problemu doprinosi i klokovanje procesora i podizanje napona. Nakon servisiranja u VIP-u drzim se mog fabrickog 1.6 androida, do daljnjeg

Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Maj 2010. 16:38

Post od Savacar »

Vratio sam na 1.6 zahvaljujuci psyhound-u ali ne mogu da ga unrootujem i dalje, tako da nista od servisa jos :smutny:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

To definitvno nema veze sa clockovanjem i sa custom romovima... Trenutno koristim htc TOUCH Pro2 koji radi na originalnom WM6.1 i ima razistivni ekran na kom postoji potpuno ista fleka... Znaci dobio sam iz VIP-a na koriscenje telefon sa identicnim problemom zbog kog sam na servis odneo moj. :lol:
Ma ako budem imao srece za koji mesec prelazim na Wildfire S... Samo ne znam gde bih mogao da ga pazarim jer nemam trenutno nacin da ga uzmem preko VIP-a... :disgust: ... no, to je vec prica za drugu temu.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ja sam moj tattoo uzeo u januaru 2010 i super mi radi za sada.Mozda ja budem taj kome telefon bude usao u trecu godinu i oborio rekord da mu nista ne bude :D Nesto mi se ne vraca na android 1.6 :P

miss_kiedis
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 19:47

Post od miss_kiedis »

psyhound hvala ti na odgovoru ;)

malo je poceo da me nervira moj TATTOO, jer se stalno koci. Moje pitanje vezano za ciscenje aplikacija, kao da imam zaostale fajlove od aplikacija koje sam brisala, i sad ne znam kako da ih se resim. Predpostavljam da bi to resilo rootovanje....znam da je prosto, ali ipak se plasim da mi se fon ne zezne.
zato sam htela samo malo da ga "procistim" :) ...da se pokrene ;)

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Bojim se da ti samo root-ovanje nista ne bi pomoglo. Fabricki reset bi ti mogao pomoci. Kao i stavljanje nekog drugog custom ROM-a. Potrazi malo po netu neke programcice za backup podataka i kad si sigurna da si sacuvala sve kontakte, sms poruke, itd. odradi fabricki reset. Ako i nakon toga ne budes zadovoljna onda je vreme da predjes na neki custom ROM.
Preporucujem ti ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=892401

Paki82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 12:43

Post od Paki82 »

Imam sledeci problem na telefonu:
U zadnje vreme imam problem sa ekranom telefona odnosno touch screen-om.

Na ekranu u jednom delu imam neke dve mrljice koje su u obliku kruzica sa nekim bojama ali ne toliko velike.
Problem je u tome kada kliknem npr na message on mi ode na nesto drugo i zadnjih dana mi to bas smeta...
Kako da resim ovaj problem?
Hvala

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Reklamaciom. Naravno ako ti je telefon jos uvek u garantnom roku. Ako si u medjuvremenu instalirao neki custom ROM, vrati na fabricki 1.6 i odnesi ga u servis. Ako telefon nije pod garancijom onda ce te servis kostati oko 3000din. Takodje, mozes pokusati skinuti masku i u tom delu gde se mrlje nalaze pokusati malo razdvojiti slojeve ekrana, ali samo malo.. delic milimetra. Meni su tako mrlje nestale prvi put, ali samo privremeno.
Ako imas garanciju najbolje je odmah odneti u servis.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Paki82, pa o tome pisemo vec zadnjih 10 strana! Zasto je tesko malo pregledati forum, a postoji i funkcija "Trazi" koliko ja znam. Samo se nepotrebno zatrpava tema jednim te istim pitanjima...

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Za Master Joda:

Kako mislis da razdvojis slojeve ekrana?Nemoj mi reci da si odlepljivao gornji sloj ekrana?Kako si posle vratio ekran u normalu?Pitam te,jel mi nije jasno kako drugacije da razdvojis slojeve ekrana?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ivan Cirkovic, pa i ja sam to radila...:) Ali rešenje je kratkotrajno...:( Posle malo vremena sve se ponovo javi i bude još gore...:(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Vrn'o mi se danaske moj Tattoo... :) Zamenjen touch, sve radi odlicno... mislim da su super odradili posao u servisu, ali videcemo koliko ce ovaj da mi potraje. :|

Paki82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 12:43

Post od Paki82 »

@phyhound znam citao sam ali nije zgoreg da pitam...
juce sam odneo u vip telefon sutra mi ide na servis, sad videcemo koliko cu cekati na popravku, tel mi je srecom pod garancijom.
@Master Joda hvala na odgovoru

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Ivan Cirkovic, Nisam bas odlepljivao slojeve. Kod mene su se fleke nalazile na gornjem-levom delu ekrana. Skinuo sam masku i pokusao trljanjem ekrana nekako isterati te fleke, ali bezuspesno. Medjutim primetio sam da se znacajno menja izgled fleka ako ekran pritisnem odozgo (po rubu) ekrana. i samo sam malo prstom povukao na gore po gornjoj ivici ekrana... znaci to odvajanje slojeva nisam ni detektovao posteno... moguce samo da sam malo napravio prostora izmedju slojeva (delic milimetra) i fleke su nestale. Ali kao sto Ninolina rece vratile su se kasnije i bilo je jos gore.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Koji mi telefon preporucujete,a da nije skup.naravno polovan cu uzeti preko Limunda.Planirao sam da prodam ovaj htc tattoo,jer ne bih da mi se pojavi fleka.Razocaran sam u htc kompaniju zbog update-a i zbog loseg kvaliteta ekrana.Sledece cu mozda uzeti samsung ili nokia,naravno touch screen.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ivan Cirkovic, ne bi trebalo da sudiš o celokupnom HTC brendu na osnovu ovog modela... Tattoo je i zamišljen kao niskobudžetni model sa ograničenim mogućnostima...:( A taj problem sa ekranom i nastaje zbog toga što je rezistivan, a takvih modela više i nema... Bar ne kod HTC-a...:)

Za izbor novog telefona - postoji odeljak na forumu u kome možeš da postaviš temu ili već pronađeš neke interesantne informacije o poređenju različitih modela...:) viewforum.php?f=17

Ovde nije mesto za takve postove...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori