Slike sa mobilnih telefona
...nisi ti možda dobro "gledao" hehe.
Kamera na n8 je poznata po stvarno vernom prikazu boja.
lesa0208, i kad je "ful" sunčano, nebo ne mora biti "baš plavo", hiljadu nijansi.
Druga stvar je kako sama optika "primi" to "nebo", evo par primera sa digitalca, slikano pre par dana, ista lokacija, u razmaku od 1-2h, kropovi

pozz
Kamera na n8 je poznata po stvarno vernom prikazu boja.
lesa0208, i kad je "ful" sunčano, nebo ne mora biti "baš plavo", hiljadu nijansi.
Druga stvar je kako sama optika "primi" to "nebo", evo par primera sa digitalca, slikano pre par dana, ista lokacija, u razmaku od 1-2h, kropovi

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Нема хиљаду нијанси него хиљаду подешавања опреме, то што си ти приказао су различита подешавања апарата (само једна фотографија има добра подешавања).
Ја чисто сумњам да се janka_88, сећа које је нијансе било небо, да ли је било више или мање плаво. Нека неко проба да се сети које нијансе је небо било јуче
Нећу улазити у расправу које је боје било небо јер нисам био тамо а и није толико битно, оно што је lesa0208, хтео да каже јесте да је небо требало отприлике буде као на слици испод, у већини случајева и јесте сем када због угла сунца промени боју у наранџасту или пак црвену.

Ја чисто сумњам да се janka_88, сећа које је нијансе било небо, да ли је било више или мање плаво. Нека неко проба да се сети које нијансе је небо било јуче

Нећу улазити у расправу које је боје било небо јер нисам био тамо а и није толико битно, оно што је lesa0208, хтео да каже јесте да је небо требало отприлике буде као на слици испод, у већини случајева и јесте сем када због угла сунца промени боју у наранџасту или пак црвену.

kada bi kamera na mobilnom telefonu imala dovoljno opcija za podesavanje mozda bi i slike bile bolje. Medjutim evo vam slike koje su slikane sa razlicitim podesavanjima i profesionalnom opremom.

Exposure time 1/50 sec.
iso 200

Exposure time 1/80 sec.
iso 200

Exposure time 1/125 sec
iso 200

Exposure time 1/125 sec
iso 200

Exposure time 1/50 sec.
iso 200

Exposure time 1/80 sec.
iso 200

Exposure time 1/125 sec
iso 200

Exposure time 1/125 sec
iso 200
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:

lesa0208, samo polako, meni možete argumentima sve objasniti...
Istina, i mob i dig držim uvek na "auto", ne vidim šta je tu problem, mrzi me da čačkam po "scenama" itd. Ako je razlika zbog toga i vi ste foto eksperti (ja nisam) onda ok. Čudi me samo da moderni mobovi i digitalci ne mogu da naprave idealnu "scenu" auto modom.
pozz
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
Vidi, namerno sam odabrao te kropove, tj.isto "auto" podešavanje.
Taj "smartauto" mod je "odabrao" identične ISO, šaterspid, itd parametre (vidi se u exif), zato mi je jedino palo na pamet kako sama optika prima pod različitim uslovima nešto što je outof-focus tj,to nebo recimo.
Možda lupam a nije ni bitno, prekidam sa off.
pozz
Taj "smartauto" mod je "odabrao" identične ISO, šaterspid, itd parametre (vidi se u exif), zato mi je jedino palo na pamet kako sama optika prima pod različitim uslovima nešto što je outof-focus tj,to nebo recimo.
Možda lupam a nije ni bitno, prekidam sa off.
pozz
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Samo da razjasnimo raspravu o nebu "odozgo", bug se zove "Blown Out Sky" i prisutan je i na mobilnim kamerama i digitalcima, cit:
"Digital cameras are not capable of seeing as wide a range of brightness as human eyes. This is why we can look at a landscape and see a deep, blue sky and a vivid foreground, but a photograph of the scene leaves either a white, colorless sky or a silhouetted landscape. The sky turns white because the camera cannot properly expose for the darker ground and the lighter sky at the same time; the sky is overexposed (or "blown out")."
pozz
"Digital cameras are not capable of seeing as wide a range of brightness as human eyes. This is why we can look at a landscape and see a deep, blue sky and a vivid foreground, but a photograph of the scene leaves either a white, colorless sky or a silhouetted landscape. The sky turns white because the camera cannot properly expose for the darker ground and the lighter sky at the same time; the sky is overexposed (or "blown out")."
pozz