MNP - Mobile Number Portability
Uvođenje MNP-a neće napraviti bum na tržištu, ali meni lično će puno značiti i to je ono što je bitno. Dakle, gledam sebe i svoj interes, a šta će ostali, mahom neinformisani korisnici da rade, baš me briga. Znam da ima hiljada onih koji nikada nisu promenili svoje tarife i još uvek koriste one stare iz doba Mobtela. Na taj način debelo plaćaju svoju neinformisanost i neznanje, a Telenoru ne pada na pamet da te tarife izbaci iz upotrebe jer na njima debelo zarađuje.
Elem, ja jedva čekam MNP i sigurno ću iskoristiti tu mogućnost ukoliko procenim da mi se isplati. Pa makar ovu uslugu omogućili samo zbog mene, hvala im.
Elem, ja jedva čekam MNP i sigurno ću iskoristiti tu mogućnost ukoliko procenim da mi se isplati. Pa makar ovu uslugu omogućili samo zbog mene, hvala im.
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Telekom Srbije”: Prenos broja od 1. jula
Prenosivost broja je najvažniji događaj za liberalizaciju tržišta mobilne telefonije i startovaće od 1. jula, rekao je na radnom doručku Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove u Telekomu Srbije.
Na ovaj način se praktično završava liberalizacija tržišta mobilne telefonije, dodao je on. Kako je naveo Lučić, korisnik će moći da podnese zahtev kod operatera na čiju mrežu prelazi, a neće morati ni fizički da dolazi u poslovnicu, već će zahtev moći da popuni putem interneta.
- Korisnik mora da se obaveže da će izmiriti sve obaveze kod starog operatera, a cela procedura će biti gotovo za 48 sati - rekao je Lučić.
“Telekom” je takođe, predstavio i kampanju pod nazivom “Dovedi prijatelja”, gde će svaki postpaid korisnik u MTS mreži, koji dovede prijatelja u ovu mrežu biti nagrađen bonusom.
Prenosivost broja je najvažniji događaj za liberalizaciju tržišta mobilne telefonije i startovaće od 1. jula, rekao je na radnom doručku Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove u Telekomu Srbije.
Na ovaj način se praktično završava liberalizacija tržišta mobilne telefonije, dodao je on. Kako je naveo Lučić, korisnik će moći da podnese zahtev kod operatera na čiju mrežu prelazi, a neće morati ni fizički da dolazi u poslovnicu, već će zahtev moći da popuni putem interneta.
- Korisnik mora da se obaveže da će izmiriti sve obaveze kod starog operatera, a cela procedura će biti gotovo za 48 sati - rekao je Lučić.
“Telekom” je takođe, predstavio i kampanju pod nazivom “Dovedi prijatelja”, gde će svaki postpaid korisnik u MTS mreži, koji dovede prijatelja u ovu mrežu biti nagrađen bonusom.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
Ovo za popunjavanje zahteva putem interneta mi deluje kao prodavanje magle...Po pravilniku za podnošenje zahteva je potreban potpis, a koji je procenat ljudi u Srbiji koji koriste elektronski potpis?!Andrijano napisao:Kako je naveo Lučić, korisnik će moći da podnese zahtev kod operatera na čiju mrežu prelazi, a neće morati ni fizički da dolazi u poslovnicu, već će zahtev moći da popuni putem interneta.

48 sati može, ali u nekoj drugoj zemlji. Ko je čitao Ratelov pravilnik (sedmi i osmi član) vidi da to može biti i do 96 sati...cela procedura će biti gotovo za 48 sati - rekao je Lučić.

I ladno 2 dana pred ovu sjajnu stvar niko nista. Jedino se mt:s (s razlogom) bori za korisnike a VIP i Telenor s razlogom odmaraju. Nista od interneta za jeftinije pakete i normalnih cena smartova, odnosno normalnih kolicina minuta u PRENESI paketima 

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
EKSTRA VEST (naravno ako tako bude i u praksi- prelazak sa post na pripejd):
IZVORKompanija Vip mobajl saopštila je da će prelazak u Vip mrežu biti besplatan, ali da neće biti moguć za one postpejd korisnike koji svom operateru prvo ne plate penale za oslobađanje od ugovorne obaveze
U saopštenju se navodi da nije potrebno trenutnog operatora obavestiti o nameri odlaska u drugu mrežu, kao i da svaki operator, ima aktuelan cenovnik svih usluga koje će se plaćati dolaskom u tu mrežu.
Ukoliko postpejd korisnik želi da promeni mrežu, potrebno je potpisati Saglasnost za pribavljanje izveštaja iz Kreditnog biroa, koja se dobija na licu mesta.
Da bi korisnik mogao da prenese pripejd broj, neophodno je da bude registrovan za šta je potrebno dati na uvid SIM karticu i PUK broja, kao i ličnu kartu, a na novoj SIM kartici će dobiti i 100 dinara kredita.
Zahtev za prenos broja može se popuniti u bilo kom Vip prodajnom mestu, a proveravanje ispunjenosti uslova može trajati najviše dva dana.
Posle prenosa broja, neće biti moguće koristiti stari mobilni telefon, ako je zaključan na mrežu koja je prethodno korišćena, a za uputstvo o otključavanju potrebno je kontaktirati bivšeg operatora.
U svim Vip centrima, takođe, na raspolaganju će biti usluga kopiranja svih podataka, kao što je imenik, sa postojeće na novu karticu.
U skladu sa potrebama, novi Vip korisnik može izabrati pripejd ili postpejd tarife bez obzira na trenutni status u mreži iz koje dolazi.
Ukoliko korisnik nije zadovoljan uslovima kod novog operatora, novi zahtev za prelazak kod drugog je moguće podneti nakon tri meseca, navodi se u saopštenju.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Sve ovo lepo zvuci samo je pitanje kako ce ovo kod nas funkcionisati u praksi.
NPR.: da li ce brojevi iz zlatnih serija imati nega ogranicenja u prelasku sa post na pripejd tj. da li ce se morati nesto dodatno placati (ili da ne pocnu izmisljati neke gluposti)?
NPR.: da li ce brojevi iz zlatnih serija imati nega ogranicenja u prelasku sa post na pripejd tj. da li ce se morati nesto dodatno placati (ili da ne pocnu izmisljati neke gluposti)?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
mt:s, za sada nudi najvise za prelazak.
mt:s prvi izbacio online zahtev za prenos broja
Ima i provera statusa.
Provera statusa broja
LINKČak šest pretplata bonus!
01.07.2011
Čak šest pretplata bonus!
Postanite mt:s postpaid korisnik od 1. jula do 30. septembra i očekuje vas fantastičan bonus u iznosu od čak 6 mesečnih pretplata za izabrani postpaid tarifni profil.
Opredelite se za postpaid tarifni profil koji vam najviše odgovara i ostvarite bonus za razgovore u mt:s mreži, slanje SMS poruka i prenos podataka. Bonus važi do 31. decembra 2011. godine, a možete ga koristiti nakon što potrošite minute, SMS poruke ili MB uključene u pretplatu.
Novi mt.s postpaid korisnici bonus dobijaju aktivacijom postpaid broja, dok postojeći mt:s postpaid korisnici koji tokom promotivnog perioda produže postpaid ugovor, bonus dobijaju na početku narednog meseca.
Ukoliko na primer, izaberete tarifni profil Mix 2.300 dobijate 13.800 dinara neto bonus koji možete, do kraja godine, da trošite na razgovore u mt:s mreži, slanje SMS poruka i prenos podataka.
Priključite se na mrežu prijatelja!
Telekom Srbija zadržava pravo izmene uslova promocije
mt:s prvi izbacio online zahtev za prenos broja
Zahtev za prenos brojaZahtev za prenos broja
Ukoliko želite da postanete mt:s korisnik uz zadržavanje svog broja mobilnog telefona, popunite Zahtev u nastavku. U roku od dva dana obavestićemo vas da li su ispunjeni svi uslovi za prenos vaše broja.
Ima i provera statusa.
Provera statusa broja
Moj ortak je prekjuce presao na telenor sa mts-a, imamo vezu u telenoru i lik mu je to odradio za bukvalno 1 minut, tako da je on bio prvi koji je iskoristio tu pogodnost. Sad cu i ja da ga zovem da mi prebaci jedan vipov pre-paid na telenor cisto da vidim kako funkcionise jer taj broj ionako ne koristim 

- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
miodrage, pretpostavljam zbog toga sto si konacno postao vlasnik svog toliko voljenog broja.
U principu, za prelazak se i ne dobija ništa posebno, ali za ostanak, mt:s nudi i to, po meni, sasvim solidno.
Citat sa drugog foruma. Čovek je jutros podneo zahtev za prenos broja u Telenor sa mt:s-a.

U principu, za prelazak se i ne dobija ništa posebno, ali za ostanak, mt:s nudi i to, po meni, sasvim solidno.
Citat sa drugog foruma. Čovek je jutros podneo zahtev za prenos broja u Telenor sa mt:s-a.
Upravo su me zvali iz Telekoma .... "Podneli ste zahtev za prelazak kod drugog operatera?"
-Da. U Telenor prelazim.
- Da li bi ste bili zainteresovani za ostanak u MTS mreži, ugovorna obaveza od 2 godine, telefon, i popust na pretplatu (pazite sad ovo) 50 Procenata ?
-Ne hvala, imam bolje uslove kod njih ....
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e