Neke stvari o WiFi-u
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ma ljudi covek oce verovatno da sheruje net sa telefona na laptop,jel da?
Za to ti je dovoljno da skines i nistaliras program Joiku Spot Light i moci ces da od n82 napravis wifi ruter.

Za to ti je dovoljno da skines i nistaliras program Joiku Spot Light i moci ces da od n82 napravis wifi ruter.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Sale_M, moci ce da napravi ruter ali tad ce telefon koristiti internet operatera i trosice mb.
Koliko sam ja razumeo on zeli da koristi telefon umesto usb wirales kartice. Ako je to u pitanju neznam dali telefon to moze da ti zameni a i ja ti predlazem da kupis wirales karticu i resis problem i nemucis ni tebe ni telefon.
Koliko sam ja razumeo on zeli da koristi telefon umesto usb wirales kartice. Ako je to u pitanju neznam dali telefon to moze da ti zameni a i ja ti predlazem da kupis wirales karticu i resis problem i nemucis ni tebe ni telefon.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Druze,kao prvo ako bi i mogao tel da koristis za tu namenu nije ti pametno jer ces ga na taj nacin unistavati nepotrebno i ubinati mu bateriju,a ne znam sta je tesko da uzmes npr neku usb wifi karticu sa antenom i da tako to sredis.To ti je investicija od svega 1500 din,a ako hoces mozes cak da dokupis i antenu od 8 db koju ces zasrafiti na tu usb karticu umesto te koju ces dobiti i tako ces poboljsati prijem signala.To sam ja radio mnogima i ljudi sada uzivaju
Note IV N9100 dual
Ljudi molim pomoc!!!!!!
Korisnik sam eunet ADSL-a,vec duze vreme.Imam njihov WIFI ruter Planet ADW-4401 i imam problem prilikom konekcije telefona na mrezu.Dok sam imao nokiu,zakacim se lepo na wifi i otvara mi sve...A onda sam presao na Windows mobile telefone i tu nastaju problemi.....HTC P3300,P3600i,Diamond i zadnji Samsung I900 Omnia se zakace na ruter(nadjem mrezu i pise da sam konektovan_) ali ne mogu da idem na internet...Zvao sam Eunet,oni kao nista ne znaju o tome,dali mi podatke koje sam vec znao(one ip adrese,subnet maske itd),sve je to lepo podeseno ali ja ne mogu na internet niti preko opere,explorera nikako.Kad se zakacim na neki drugi ruter(nadjem wifi signal) sve radi super.Problem je u ruteru,ali ja ne znam koji.....
Pomagajte
Korisnik sam eunet ADSL-a,vec duze vreme.Imam njihov WIFI ruter Planet ADW-4401 i imam problem prilikom konekcije telefona na mrezu.Dok sam imao nokiu,zakacim se lepo na wifi i otvara mi sve...A onda sam presao na Windows mobile telefone i tu nastaju problemi.....HTC P3300,P3600i,Diamond i zadnji Samsung I900 Omnia se zakace na ruter(nadjem mrezu i pise da sam konektovan_) ali ne mogu da idem na internet...Zvao sam Eunet,oni kao nista ne znaju o tome,dali mi podatke koje sam vec znao(one ip adrese,subnet maske itd),sve je to lepo podeseno ali ja ne mogu na internet niti preko opere,explorera nikako.Kad se zakacim na neki drugi ruter(nadjem wifi signal) sve radi super.Problem je u ruteru,ali ja ne znam koji.....
Pomagajte
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa ocito da ti nije podesen wifi u ruteru kako treba. Probaj sledece - da sa nekim uredjajem se nakacis bezicno na svoj ruter i vidis da li imas net na tom uredjaju (nebitno jel telefon ili laptop). Ako ovo radi - onda je do toga da se jednostavno tvoj telefon i pomenuti ruter "ne vole", i nazalost osim promene jedne od 2 stvari, tu pomoci nema.
Konkretno, koliko se secam Android telefoni prave probleme sa DLink ruterima, a mozda jos sa ponecim. Ne znam stanje sa WinMob telefonima.
Konkretno, koliko se secam Android telefoni prave probleme sa DLink ruterima, a mozda jos sa ponecim. Ne znam stanje sa WinMob telefonima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
pecinovic, već smo imali sličan ako ne i isti problem, možda je i kod tebe baš to u pitanju:
Prelistaj 2-3 strane od ovog posta, možda ti nešto bude od pomoći ako ti već citirana poruka nije razrešila misteriju. Dakle, za početak probaj da otkačiš sve eventualne uređaje sa rutera i probaj da se spojiš preko telefona. Ako radi, očigledno ćeš morati da isključiš enkripciju za WiFi i da uključiš MAC filtriranje adresa kao jedinu zaštitu.bpositive napisao:Ovaj post pišem kao potencijalni help za one koji naiđu na problem sličan mom...
Kao što ste videli u predhodnim postovima, imao sam problema sa wireless ruterom... nisam mogao istovremeno da (preko wlan-a) pristupim netu sa više od jednog uređaja (kada je komp prikačen, mob i drugi uređaju ne mogu i obratno...). Nakon opširne prepiske sa Miodrage i Miškoni-jem (kojima sam veoma zahvalan na trudu i kojima dugujem po pivo u NS) , nisam uspeo da rešim problem.
Napokon sam se odlučio da pozovem korisnički servis EUNET-a i evo rešenja: pošto sam wireless router (Planet) dobio u paketu sa IPTV tj. ruter je setovan i za IPTV, kada se ruter podesi tako da je pristup moguć samo uz šifru onda se ta šifra "kolje" sa setup-om IPTV-a i moguć je pristup samo sa jednog uređaja... Probao i stvarno je tako (kada sam skinuo šifru tj. "otvorio" ruter mogu nesmetano da pristupam sa više uređaja istovremeno)! Sada ostaje samo da ubacim MAC adrese svih mojih uređaja da bih onemogućio pristup komšija (čitaj: deksicom).
Eto, moja golgota je završena... još jednom hvala svima koji su se napregnuli u želji da mi pomognu...
● PRAVILA FORUMA ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ili da proba da pronadje podesavanja u telfonu ako postoje i da tu unese manuelno parametre koji su potrebni.
Za symbian telefone postoji nesto ovako.

Kako ovo podesiti pogledaj ovde klik. Kolega laganeze je ovaj link postavio na 21 stranici.
Za symbian telefone postoji nesto ovako.

Kako ovo podesiti pogledaj ovde klik. Kolega laganeze je ovaj link postavio na 21 stranici.
- Miškoni
- Administrator
alfonso, pitanje je više za temu o telefonu a ne za ovu. Elem, verovatno je problem u tome što Zippyshare ima integrisan player.
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Pa i ne isplati se baš, verovatno bi bio uspešan u vrlo malom procentu, iz prostog razloga - "Only able to hack WEP but not WPA, WPA-PSK and WPA II"... 

● PRAVILA FORUMA ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
deksicom, MAC Address Filtering moze da probije jedino ako ume da dinamicki menja svoju MAC adresu i da se pravi da je drugi uredjaj. To bi eventualno mogao da odradi "prisluskivanjem" MAC adresa uredjaja koji su vec povezani na neku mrezu. Medjutim ako bi koristio tu MAC adresu istovremeno sa drugim (legitimnim) uredjajem vrlo brzo bi doslo do problema u komunikaciji.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
tomas.hokenberi, ako zeli da probije takvu zastitu, logicno je da ce da uradi packet sinffing kao sto predlazes, potom spoof MAC adrese, prijavice se na ruter, pokusace da brute-forcuje password, i ako udje u ruter, stvar je gotova - doda svoju MAC adresu, i time je sve reseno.
E sad, ako vlasnik gleda svaki dan nekoliko puta svoj ruter, onda ce ovo da bude jako kratkog veka, ali posto je situacija u 99.5% potpuno obrnuta, moze na ovaj nacin da pribavi sebi besplatan net. Mada smatram da je ovo preveliko cimanje za prakticno nizasta!
E sad, ako vlasnik gleda svaki dan nekoliko puta svoj ruter, onda ce ovo da bude jako kratkog veka, ali posto je situacija u 99.5% potpuno obrnuta, moze na ovaj nacin da pribavi sebi besplatan net. Mada smatram da je ovo preveliko cimanje za prakticno nizasta!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!