Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Samo da javim da sam instalirao hack-ovanu verziju novog update-a i veoma sam zadovoljan brzinom rada u odnosu na stariju. Najvise sam zadovoljan radom sa e-mail klijentom koji je sada puno brzi i stabilniji nego prije. Primjetio sam da su ikonice vece nego prije. Browser je isto puno brzi ali da li je to navika ili nesto drugo, opet mi je drazi za koristenje Opera Mini/Mobile. :) Qwerty tastatura u portrait modu je bar meni nezgodna za pisanje jer je ekran poprilicno malen za taj nacin pisanja ili je samo navika u pitanju, vrijeme ce pokazati. :) To je za sad od utisaka, dalje javljam... :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

janka_88, znaci trud ti se isplatio i to je dobro i valjda bi se sada mogle instalirati i nepotpisane aplikacije. Dali si probao koju instalirati?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

deksicom, naravno da mogu se sve instalirati. Jos mi se dopala opcija za markiranje koju samo pokrenem MULTIPLE MARK ITEMS i onda samo pored stavke markiram kvacicu i tako markiram. Nije bitno da li su poruke u pitanju, file manager ili nesto drugo. Jedino sto kad izadje oficijelni update onda ga moram odraditi preko phoenix-a a ne preko ovi suite ili preko mob-a direktno ali to i nije neki problem. :) Zaboravio sam napomenuti da sa ovom hack-ovanom verzijom softvera mogu staviti do 6 home screen-a a inace su 3. :)[/quote]

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

janka_88, to je dobro za markiranje jer onako kako je na s60v5 nikako mi se nesvidja a citao sam da je i na ^3 isto ali eto tu su to promenili i napravili kao sto i treba da bude, da mozes svaku stavku zasebno da markiras jenim dodirom. Kao na s60v3 pritiskom na #.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

janka_88, da li ces moci da ubacis posle fabricku verziju Anna-e kada izadje za tvoj firmware, jer se i ja dvoumim zbog toga da li da ubajuem CFW?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

jerkann, naravno da ce moci ali nisam siguran da li ce moci preko ovi suite ili preko samog telefona. Koliko sam procitao da ce moci sigurno preko phoenix-a a za ostale opcije update-a nisam bas siguran mada moje misljenje je da ce preko ovi suite vjerovatno ponuditi opciju reinstall i onda ce instalirati softver bez hack-a i ostalih stvari. Cackao sam X7 juce u prodavnici i iskreno izmedju ovog svog softvera i originalne Anne na X7 ne primjecujem apsolutno nikakve razlike osim naravno sto je kod mene u ponudi samo engleski jezik sto licno meni ne smeta. Veca mi je prednost imati hack-ovan sistem nego balkanski jezik. :) Evo i par slika kako izgleda na telefonu nekog od clanova foruma iako sam siguran da ste vec brdo slika vidjeli o tome po netu. :)

Slika Slika
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

janka_88, neces moci preko updatea staviti novi os. moraces preko phonixa ili jafa. sto se tice jezika lako ga mozes ubaciti u cfw naravno pre flashovanja samog telefona. posle toga je nemoguce.
jerkann, slobodno se igraj sa cfwovima. verovatnoca da nesto toliko krene po zlu da ostanes bez telefona je skoro nikakva ako ne probas downgrade. tu je verovatnoca ogromna ali i za to ima resenja.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

snenad, igram se ja vec dugo sa cfw, jos od 5800 za koje sam i sam pravio. Ovde je stvar malo drugacija zato sam i pitao jer je ovo fw preuzet sa telefona sa drugim RM brojem u odnosu na telefone koje mi koristimo (ne znam za koje tacno trziste).

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

aleksandar_v
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 03. Avg 2011. 18:24
Kontakt:

Post od aleksandar_v »

evo ovako narode, znima me da li neko zna, ili mozda predpostavlja da li je ova n8ica original, ili mozda kopija...
http://www.kupujemprodajem.com/nokia-n8 ... id=1498451
bio bih zahvalan ako neko zna odgovor... :oops:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

aleksandar_v ako je nova fali mu pozadi imei
fali mu napred lepa folija
fali mu lepo sočivo od kamere i oblik.
i to bi bilo to.
dakle original je :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

nema veze,kolega jedan je fleshova na c6-01 PPM fajl sa razlicitog RM i proslo je,ja obozavam da se igram sa softverom,samo sto jos nisam uzeo neku N8 :D
koliko vidim pise N8 dual sim,wifi :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

aleksandar_v, Ovo je kopija, slike su dosta mutne pa se detalji ne vide, ali crni okvir oko ekrana je veći nego kod orginal N8
skar, Piše N8 dual sim ,ali to je link za drugi oglas, a ne za sliku sa linka koju je postavio aleksandar_v.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Prijavih se od juče u vaš klub :wink: Za sada samo jedno pitanje: zašto nemam opciju za apdejt softvera preko telefona, već mi kada kliknem u telefonu na apdejt daje poruku da to odradim preko kompa?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

araphel zato što update nije izašao ta tvoj mob.ona poruka što piše sa ! tipa priključi mob na komp da bi uradio sw update nema veze sa životom.
ako je neka mreža onda je 13 verzoja ovog sw ako je balkanac onda je 14 verzija.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Jeste, 14 i jos nesto. Znaci da se ne cimam sa time, to je sto je? Inace, jos nisam stigao da probam, kakva je situacija sa Ovi mapama? Jel i dalje bezveze?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

video sam neku reklamu za ovi mape srbija bla bla bla i tome slično ali vodeći se iskustvom ljudi sa foruma nije mi padalo na pamet da ih stavljam ili već šta---

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

VeNoM, ja se sećam perioda kad sam terao N78 i kad su mape Srbije bile iste, ako ne i bolje (na oko svakako lepše) nego na Garminu. Ponadao sam se da se taj kvalitet mapa za Srbiju možda vratio 8)

Generalno, Galaxy Tab koristim u kolima za ozbiljnu navigaciju, ovde mi treba višenešto za pešačenje i vožnju biciklom, da se nađe pri ruci. Predpostavljam da mogu da metnem garmin, zar ne?

Moraću kad nađem vremena da pošteno isčitam ovu temu pa da vidim ima li nečeg što bi mi bilo korisno :wink:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

araphel evo sada sam probao ovi maps
i skinuo srbiju
i otišao na neki grad
i osim autoputa ne vidim ništa
i popalili su mi se neki servisi koji samo jedu bateriju.
e sada možda ja ne znam da namestim ulice i tome slično da budu vidljive :oops:

aleksandar_v
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 03. Avg 2011. 18:24
Kontakt:

Post od aleksandar_v »

hvala vam ljudi za odgovor... :wink:
a ja sam odmah posumljao da je kopija, jer vidim da nema ni ovu rupicu udonjem levom uglu sa zadnje strane...http://www.kupujemprodajem.com/nokia-n8 ... id=1498451

Odgovori