Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

araphel, sto se tice zemalja zapadne evrope preporucujem ti ovi maps da koristis jer su izuzetno odradjene. Npr. ja za zemlje od SLO pa prema sjeveru i zapadu koristim ovi maps dok za HR, BiH, CG, SRB i MK imam instalirane na garminu. Mada cak i ovi maps za HR su odlicno uradjene i ima recimo dosta manjih mjesta kojih nema na garminu, to govorim iz licnog iskustva. :) Pozdrav

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

janka_88, pa mozes da mu kazes za Svajcarsku jer tamo si sve probao :) Naravno sto se tice Garmina i OVI mapsa ;) Naime, OVI za HR je odlican... ( isao sam samo do Zg-a, ali za ostala mjesta ne znam ) :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Malo sam se igrao sa downgrade-om softvera i uspjesno sam ga odradio. Vraceno je na PR 1.0 sa skandinavskim jezicima pa cu sad ubaciti najnoviji FW sa balkanskim jezicima pa javljam stanje. :)

Evo instalirao sam FW sa balkanskim jezicima ali da li je navika na engleski ili nesto drugo ali mi jako smijesno izgleda koristiti telefon sa srpskim. :D Ili je smijesno prevedeno. Vracam na fabricki EURO1_alps FW koji je bio u njemu od pocetka i cekam oficijelni izlazak PR 2.0. :) Pozdrav

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Da li treba da prihvatim kao normalno da s vremena na vreme zabodem reset, ili je to nesto sto sam ja zbudzio krivac? Da probam da reinstaliram firmware ili da jednostavno ne radim nista dok ne stigne Anna? Nije nesto nenormalno, tipa desilo mi se dva puta, ali rekoh da pitam.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

araphel, mislim da je potrebno da jos samo koju sekundu sacekas i da instaliras novi software, pa onda uradi hard reset i onda... :D Nadam se da nece biti problema ;) Tako bih ja uradio:)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel kako uspevaš da to zabadaš?ja mob malo više mučim i jedina stvar kada pokaže znake slabosti je kada pusta video klip nepoznatog bitratea tj šit od fajla i tada voli da se resetuje.to mi se desilo samo jednom do sada.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

araphel, meni se jedino zabadanje u trajanju od nekoliko sekundi desava kad uninstaliram neku aplikaciju ili temu. Po zavrsenom procesu zabaguje mozda nekih 5 sekundi i onda se vrati u normalu.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ma ne, desilo mi se da se resetuje jedno dva puta do sada. jednom kad sam ga silovao da otvori browser dok se mučio da pošalje poruku, jednom dok sam nešto čačkao, čini mi se da sam drndao nešto po settingsima. Jednostavno se samo restartuje. Navikao sam na to na praktično svim uređajima do sada, nego pitam da li neko ima pojma šta bi tome mogao da bude uzrok? Sve mislim da sam možda nabacio neku temu ili aplikacijicu koje mu smtaju, ili šta ti ja znam. Doduše, vidim u instaliranim aplikacijama kad odem na menadžer, neke stvari za koje nemam pojma šta su, ali ne mora da bude uopšte to u pitanju.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel možda i samo možda je to neka zaštita te trojke od simbijana da ne blokira nego da se resetuje.ja sam počeo da ga silujem (ništa sexualno) i kada jadnik nije mogao da podnese ono sa video fajlom on se samo resetovao.mislim da bi se u normalnim okolnostima blokirao ali ovo mu dodje bolja stvar.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

VeNoM, u krajnjem slučaju, ako se ponovi, ili krene češće da se dešava, ima da pregazim firmware ponovo, pa da pratim kako se posle ponaša.

Sad jedno drugo pitanje: na E72 sam mnogo voleo onu foru da led diodu koristim kao lampu. Pošto ovde ima i ona diodica pored xenona, jel ima fora da se nekako ona koristi kao lampa, ili ja trabunjam gluposti? Doduše, imam na Tabu tu funkciju, ali ne nosim baš vazda tab sa sobom :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

araphel, ni meni nije jasno kako se S^3 zabaguje ?! :D Jos je neko o tom ovdje bas pricao o tome da mu se S^3 zabaguje, ali ... :(
Ja jedino na N95 8GB koristim ekran kao lampu :)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Ima neka aplikacija na OVI-ju za to,cini mi se da se zove PhoneTorch N8 Flashlight.Mene nervira posto svetli ono crveno svetlo koje,ruku na srce,ne pomaze mnogo.Mislim da veci posao obavlja ekran sa nekim svetlijim bojama.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

zavodnick, ma ne verujem da se on zabaguje i restartuje sam od sebe, nesto mu sigurno pravi problem, kao sto rekoh, desilo se do sada samo u konkretnim situacijama kad nesto petljam. Nemam pojma dal je moguce da mu neka nekompatibilna aplikacija pravi problem ili ko zna sta. Videcu kako ce se dalje ponasati. Stvarno nemam zamerki na aparat, verujem da sam i za ovo nekako ja kriv.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

araphel, sto se tice lampe imas dve optice. neku od aplikacija sa ovija ili mnogo elegantnije ugradjeno resenje. zadrzi dugme za otkljucavanje ekrana u donjem polozaju tri sekunde. ukljucices lampicu. na isti nacin gasis

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

snenad, hvala, ali kod mene to ne radi, ako misliš na ono dugmence sa strane.

Inace, jel moguce da restarti budu do zbrljane memorijske kartice ili tako nesto? Sad se setih da sam samo prebacio neku karticu sa SE telefona, bez formatiranja ili bilo šta, i samo krenuo da tovarim u nju. Da nije tu neki zbun? Nije mi se ponovo dešavalo, ali rekoh čisto da pitam.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

araphel, znam da ta fora radi na c6-01 pa sam predpostavio da radi na svim s^3 telefonima. fora je extra i izludjuje me sto nema neki mod za s^1 telefone

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

snenad, predpostavljam da je nema na n8 zbog xenon blica. Ma nema veze, ima neka aplilacijica za to ali kao sto neko vec rece, lampica svetli crveno tako da nema neku svrhu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

snenad napisao:araphel, sto se tice lampe imas dve optice. neku od aplikacija sa ovija ili mnogo elegantnije ugradjeno resenje. zadrzi dugme za otkljucavanje ekrana u donjem polozaju tri sekunde. ukljucices lampicu. na isti nacin gasis
Ta fora sa dugmetom za otključavanja radi na E7, C7, C6-01, na svim symbian^3 telefonima koji nemaju xenon blic, jedino na N8 to ne funkcioniše.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

araphel, za led diodu kao lampu da koristis probaj da nadjes ovaj program za ^3 KLIK

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

araphel, hmmm ja sam prije svakog stavljanja kartice u neki drugi fon, istu formatirao i znam momka koji je imao problem slican tvome i onda je samo uradio format i to je pomoglo... ali nije bilo na N8 :)

Odgovori