Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Pozzzz narode, imam jedno pitanje koje me jako muci, naime, nedavno sam nabavio Samsung B2710 (kupljen je u Nemackoj) i ne konta mi ni od koga stigne poruka ni ko me zove ako u imeniku nemam upisano +381 pre broja.
Posto naravno od nekih 300 brojeva to imam na mozda 20ak ne znam sta da radim...nema smisla da menjam to za sve.
Da li ga mozda treba dekodirati ili ima neka fora kako to da resim??
Unapred hvala...
Za početak vidi da li neke imaš upisane na dve lokacije, pa ćemo posle da vidimo šta dalje. Možda je to nešto sa čim su se susretali neki vlasnici samsunga (ja ga nisam imao nikad).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
costak, pocni da prepravljas brojeve u +381 format. Sve nase mreze podrzavaju iskljucivo taj vid identifikacije, tako da osim ako ima neki fix, a za dumb telefon tog kalibra sumnjam, nemas drugi nacin.
Imao sam pre ovoga Samsung B2100 i sve je sljakalo OK...nemoguce da na boljem fonu nisu to resili...nemam brojeve na 2 mesta jer sam ih prebacio sa starog na novi a sa kartice izbrisao, bas zbog toga sto sam kontao da je mozda u tome problem...
Situacija je da se smaknes...neko me nazove, ja nemam pojma ko je jer ne pise i onda kontaj ciji je glas da se ne ispalis...
Pa uzmi pa prepravi, to moze da ti oduzme max sat i po vremena. Ja sam 200 kontakata na iPhonetu, (oko 280 brojeva) odradio za 50 min. Ides i mehanicki radis. Jedino sto je smorno i dosadno, ali brate zrtvujes sat vremena, i vise se ne mislis
Ja sam u startu tako unosio brojeve. Bilo je polemike oko toga ali bez obzira na koji me telefon zovu ako ga nemam u imeniku identifikacija od operatera mi izlazi u tom formatu i stvarno nemam problem da sve tako upisujem i kad zapisujem nečiji novi broj. 06xxx....... je ionako prečica za zvanje u okviru zemlje sa fixnog telefona. Radi i sa mobilnog ali.........
Sad malo nagađam ali nije isključeno i da su to u nekoj skorijoj prošlosti promenili jer malo više putujemo a kad zovete nekoga ko je van zemlje nećete ni uspostaviti vezu ako se ne zove broj sa internacionalnim prefixom.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Ne znam...to mi je skroz glupo resenje...a s obzirom da je prosli telefon to odradjivao kako treba ovo je po meni korak nazad...ja sam mislio da mozda treba da ga dekodiram zbog toga sto je kupljen napolju...
A da li si pokušavao da prebaciš kontakte na telefon i da ih obrišeš sa sim kartice, ili obrnuti proces... Možda nešto od toga pomogne, i obrati pažnju na duplirane kontakte oni umeju da zadaju probleme!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.