Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

deksicom, tu si u pravu, pogotovo kad je u pitanju sat. I jos ima onaj fazon kao na u da se povuce ona "traka" odozgo i tu izbaci notifications kao sto sam postavio u jednoj slici gdje pise mreza, wlan kao i gornje opcije da se upali bluetooth, silent mode, wifi i mobile data (ovo zadnje je bar meni izuzetno korisno). :) Bilo je to i na starijoj verziji symbiana tako da se prebaci na wifi only ali uvijek petljanja i ulazaka settings je malo smaralo a ovako se meni svidja rjesenje iako su to ocigledno ukrali sa androida. :) U svakom slucaju je bar meni funkcionalno i svidja mi se. Malo me iritira sto nema vibracije prilikom dodira jer sam navikao na to ali eto, navicu se i ovako. :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Mali hint: ima ljudi koji kazu da je Maemo sve te sitnice imao jos pre nego sto je Android izgledao tako. Pitanje je ko je sta tu pokrao ili pozajmio. No svakako, Belle je definitivno rezultat potrebe da se Symbian vizualno priblizi Androidu.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Pa kako i da se ne priblizi kad je toliki pritisak javnosti. Pojavom androida doslo je do masovnog prelaska na taj OS i ostali proizvodjaci su morali da se prilagodjavaju potrebama "novog" potrosackog drustva. Za sada meni ove promene odgovaraju i nadam se da nece ici u krajnost.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Ja to vidim ovako, da je s^3 igledao kao belle kada se pojavio ili ubrzo nakon toga symbian bi i dalje vladao. nazalost belle kasni godinu dana, minimum.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

snenad, ne bi vladao jer ljudi su trazili nesto novo i to su dobili. Nemojmo se lagati android je uveo neke novine i Nokia ih je prihvatila. Da li je to rano ili kasno diskutabilno je.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan ovim sto vidim i sigurno cu biti jos dugo na symmbianu.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Interesantna stvar koju sam primjetio na N8 nakon instaliranja Belle je da ima vise slobodne RAM memorije sa istim aplikacijama pokrenutim kao i na Anna, tj. oko 115MB slobodno dok je na Anna maksimalno 90MB sa istim aplikacijama pokrenutim. :)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

janka_88, pa ovi iz Nokie su i najvljivali da ce biti usteda ram memorije oko 25% koliko se secam. drago mi je sto je to i u praksi potvrdjeno.
kako ti se cini brzina samog telefona u odnosu na Anna-u?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

jerkann, sama brzina rada nije poboljsana primjetno, to je subjektivni utisak. Vjerovatno ce to biti bolje na oficijelnoj verziji ali opet kad pogledam interfejs i graficke animacije i efekte ne znam bas koliko ga moze ubrzati s obzirom na hardver ali vjerujem da ce to Nokia odraditi na nivou. :)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

janka_88, pa dobro i to se na neki nacin moze smatrati kao ubrzavanje jer ako su ga dodatno graficki doradili onda je to dosta vece opterecenje. A razlika kada stigne zvanicna verzija ce sigurno biti. ja sam do skoro na mom C7 koristio portovanu verziju sa T mobil mreze, a sada cfw cija je osnova ipak oficijalni fw. Razlika je veoma primetna.

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

i ja sam ubacio S4 u tel i izgled je super, ali ja sam mislio da kada to uradim izbrisace mi se sve iz telefona, ali sve aplikacije su tu, pa me interesuje kako se radi hard reset, jer hocu da sve izbrisem :)

DjordjeR90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2011. 11:00

Post od DjordjeR90 »

Poz svima,uzeo sam N8 pre par dana,originalan,nije sa mreze itd Prezadovoljan sam. Imam par pitanja za vas : 1) Koja je najbolja navigacija za n8 i gde je mogu naci? 2) Kad sam uzeo fon imao je 174mb free memory fona,posle par aplikacija,imam 166mb i ako sam sve instalirao na mass memory. Postoji li neki program za ciscenje radne memorije? 3) Ima li neko da je update-ovao zvanicnu verziju anne i da mu sve radi perfektno? Posto se skoro svako zalio na neke sitnice... Hvala unapred i sve najbolje. P.S. I ako neko ima sajt sa dosta signed aplikacija da prosledi,bilo bi dobro.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

rudulan, mozes da uradis hard reset kucajuci *#7370# i sve sto si ti instalirao ili ubacio na memoriju telefona i na mass memory bice obrisano. Imas i kombinaciju sa 3 tipke i paljenje ali onda brises i Ovi Store i Ovi Maps, Quickoffice u Adobe Reader i jos neke aplikacije i tu ti varijantu ne preporucujem osim ako bas nije neki bug na sistemu pa da to radis. Posto zelis samo da sve obrises prva varijanta bice dovoljna. Ja sam vratio na Anna-u posto me smarala nekompatibilnost sa aplikacijama i igricama i bar dok se to ne popravi koristicu Anna-u (a iskreno nisam mogao nikako preci preko toga da nema touch vibration, nekome je to glupo al eto :) ). Pozdrav

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

1.garmin nije loš a možeš da ga nadješ kod nekih članova kao što je toda81.
2.proveri sms i imenik i explorer oni vole da talože mb na c disk a isto tako i program kada se instalira deo ide na c disk bez obzira što je stavljeno na d ili već šta.ali to što ide je neki mali deo.
3.za balkance nisu još izbacili pa nam ostaje da čekamo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

Ne treba mi hard reset jer sam zbrzao i bez razloga napisao da mi treba kad sam vidio opet sve aplikacije u tel. A od kako sam ubacio Belle telefon je 3 puta brzi i ne baguje kao kad sam imao annu, zato mi ne treba vise taj hard reset, hvala u svakom slucaju :) A sto se tice vibracija na tach meni rade savrseno, jer mi je na level 3 podesena, a na ostale levele ne radi.Od programa samo skype i opera ne rade, a opera mi i ne treba. Jedini bug sto meni smeta je ka je zakljucan telefon i stisnes taster za kameru kamera se pali, bez obzira sto je tel zakljucan, ostalo je sve ok za sad :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

rudulan, to za kameru nisam znao nit sam primjetio al u svakom slucaju dobro je saznati nesto novo. Sto se tice vibracija rade i meni na level 3 ali je to izuzetno slabo, cak imam osjecaj da je slabije nego level 1 na Anna-i. Ja za tih par dana nedostatak Opere Mini/Mobile nisam ni osjetio jer je fabricki browser izuzetno odradjen. Brzo otvaranje stranica, scroll-ovanje kroz stranicu bez ikakvih usporenja i jos neke sitnice koje na 7.3 verziji koju ima Anna jos uvijek nisu dovedene do tog nivoa. :)

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

A to da je slaba vibracija je tacno :) Meni od nekih 15ak aplikacija sto ima sto koriste kameru ne radi 13, tako da ko voli da slika preko raznoraznih programa neka ne ubacuje belle jos uvijek :) ...i ne znam je li to slucaj i kod svih ali u pocetni meni ne mogu da udjem u Videos, nego me samo izbacuje

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

rudulan, ima nova verzija Belle, odnosno neka V4.0 koja je CFW i ima za skinuti na daily forum mobile i pise da su sredjene neke stvari kao i touch vibration al nisam skontao sta su tacno mislili pod tim pa cu mozda to testirati u toku dana. :)

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

posle ovog snimka
http://www.youtube.com/watch?v=7ZePeLU_ ... r_embedded
ja sam zaljubljen u belle

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od rudulan »

Javi kakva je ta nova verzija, da znam sta ja da radim u vezi nje :lol:

Ne moras da probas tu novu verziju, sacekaj dva dana i probaj oficijalnu :) http://www.gsmarena.com/official_symbia ... s-3031.php

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

zna li se možda kada će da bude ana za balkance ?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori