Samsung I5800 Galaxy 3

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

artifex, svaki put kada instaliras novi firmver root se gubi. Osim ako firmvare nije modifikovan tako da je u startu root-ovan. Obrati paznju na to da na 2.2 z4root nije upotrebljiv, vec treba koristiti SuperOneClick root.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

artifex, moras ponovo da root-ujes. posle svakog fesovanja telefona pomocu odin-a na fabricki rom mora se odraditi root. ako ubacujes bilo koji kuvani rom podrazumeva se da je tel root-ovan.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

znaci prebacivanjem na 2.2 brise se cela memorija telefona? i kontakti i sve? i za titanium backup jedno pitanje.da bi aplikacija radila treba da imam root sto znaci ja dok sam jos na 2.1 eclair koji je rootovan kad uradim backup ja moram onda kad prebacim na 2.2 prvo da rootojum fon opet pa tek onda da uradim restore? izvinite sto vas ovako smaram ali hocu ovo da naucim kako treba.Hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex, da brise se sve. Kontakte bekapuj pomocu Kies-a, a posle ih na isti nacin mozes i da vratis na telefon.
Preporuceni redosled akcija kod zamene firmvera bi bio sledeci:

Pre instalacije novog firmvera:
-------------------------------------
- Root-ovati telefon (ako vec nije root-ovan)
- Instalirati "APN Backup & Restore", "SMS Backup & Restore" i "Titanium Backup"
- Bekapovati APN-ove, SMS-ove i aplikacije pomocu gornjih aplikacija
- Pomocu Kiesa bekapovati kontakte

Posle instalacije novog firmvera
-------------------------------------
- Odraditi "hard reset" telefona
- Ako novi firmver nije bio prilagodjen tako da bude root-ovan u startu, onda treba root-ovati telefon pomocu SuperOneClick root aplikacije
- Vratiti kontakte pomocu Kies-a
- Uneti podatke o Gmail nalogu, registorvati se i sa marketa ponovo skinuti "APN Backup & Restore", "SMS Backup & Restore" i "Titanium Backup" i pomocu njih vratiti relevantne bekapovane podatke.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Follow the following instructions:

Before these steps make sure you have latest version of kies installed, it helps in keeping latest drivers installed.

1) BEFORE connecting your phone to the USB port of your PC, START ODIN (if using Windows 7 or Vista right click the ODIN.exe file and click 'run as administrator')
2) Check "One Package" checkbox
3) Check “Reboot” checkbox
4) Check "protect ops" checkbox (Don’t check this if you are flashing I5801 with I5800 firmware for the first time.)
5) Check "reset time" checkbox, keep the default value as it is i.e. 300 don’t select any other options.
6) Hit "reset files" button once.
7) Click OPS button and select the OPS file for I5800.
8) Click 'one package' and select the '.tar' you want to flash. The file must a .tar file.

9) You are about to connect your phone to the PC . If you want to take a backup of your data/apps then do this now. For that you can use Titanium Backup.
For backing up contacts and SMS.
A) go to contacts press menu/left most button select import/export option,
then export the contacts to sdcard.
B) For SMS use the app called SMS backup.

10) Switch off your phone and REMOVE your sdcard and sim card. Then switch on your phone and wait for the Home screen to appear. Now do a factory reset/ Hard Reset which should clear the cache. To Hard Reset your phone go to the keypad and type the code *2767*3855# (this will automatically start the process and wipe the cache and reset the phone).
Once the Home screen appears again switch off the phone. Now restart the phone in 'downloading mode' by pressing the 'home' (centre) + 'vol. down' + 'power' button together (the message 'Downloading.... Do not turn off target!!!' should appear on the screen, or 'Forced upload by Key pressing').

11) NOW connect your phone to PC using the USB cable.

12) ODIN will show yellow color and com port no. in the box near the top in ODIN (see photo above). IF ODIN does not detect your phone at this stage then something is wrong. Check your USB drivers etc and that your phone is in download mode.

13) Click Start and watch the progress bar (green color) in the top box (above the timer).

14) WAIT until PASS message appears in box (box will turn blue color).

15) At some point ODIN will displays the message 'disconnect serial port & wait until rebooting phone' in message box. Don't disconnect the phone just yet! Wait until you see the messages "Instant destroyed' and then ' Killed timer! '. It is then okay to disconnect the phone from the PC.

Let the phone boot (if it hasn't already). It may take some time 5-10 mins for first boot so don’t panic.

After reboot do a Hard Reset again. This will again clear the cache. Let the phone restart and wait for home screen to appear. If all okay then power off, put sim and sdcard back in and then power on.

Jel mogu po ovom postupku?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex napisao: A) go to contacts press menu/left most button select import/export option,
then export the contacts to sdcard.
Ja bih za ovo iskorstio Samsung Kies. Bolje to radi od Titanium Backupa.

Generalno ja bih odradio pripremne radnje, pre flesovanja, onako kao sto sam ti opisao u prtthodnoj poruci. Zatim iskoristio Odin za flesovanje (imas upuststva za to) i odradio proceduru posle flesovanja kao sto sam vec opisao.

Sa tom procedurom nisam imao problema vec samo pozitivna iskustva.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

OK to za pre i posle flashovanja ali jel mogu po ovom uputstvu da uradim flashovanje posto ono sa xda ne shvatam bas najbolje ? Zanima me samo da li ti mislis da moze preko ovog uputstva?Posto citam komentare za taj tekst i i svi kazu ako lepo pratis da ces bez problema uraditi? I da li je najbolje da skinem XXJPM ilii neki drugi?Hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex, mozes da koristis ovo uputstvo. Samo obrati paznju da "One package" koristis ako je firmver u jednoj tar arhivi. Ako su posebno delovi firmvera onda moras da za svaku komponentu posebno.

I jako je vazno da ne izaberes pogresan OPS fajl - treba ti "apollo_0531.ops".

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Ja nemam taj .tar file ?! Dobio sam rar arhivu extraktovo je dobio folder u kome je jos jedna rar arhiva ali ni u njoj nema .tar fajla ?!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex, kako ti se zove tacno arhiva i odakle si je skinuo? Pazi i *.tar fajlovi su "arhive" pa ce imati istu ikonu kao RAR, ZIP i slicni fajlovi. Ja sam koristio firmver sa samfirmware-a. Arhive imaju imena tipa: I5800XXJPN_OXFJP8_XXJP4.rar ili GT-I5800_NEE_I5800XXJPS_I5800NEEJP2_I5800XXJP4_I5800XXJPS.rar. Ja sam instalirao JPN verziju, a preko nje JPS. Kada se instalira JPS preko JPN/JPM onda se cuvaju instalirane aplikacije i nije potreban restore nicega, osim APN-ova. Osim ako ne odradis hard-reset.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Skinuo sam sa samfirmware ovu najnoviju verziju XXJPS koja je izasla 20 juna.Sad,kad sam to extractovao dobio sam folder u kome se nalazi jos jedan folder i u tom folderu se nalazi .rar arhiva koja se zove" i5800XXJPS" . Jel to treba da ubacim ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex, da li si 100% da je to RAR a ne TAR arhiva? Kao sto sam vec napisao, TAR fajlovi imaju istu ikonu kao RAR (ako imas WinRar instaliran). Ako je TAR onda je to to, ako je RAR moras i to da raspakujes. Pored toga treba ti i ispravan OPS fajl i naravno Odin.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

pise da je WinRar arhiva.E pazi sad kad sam raspakovao tu arhivu dobio sam fajlove: cache.rfs , boot , sbl , zImage , modem , factoryfs.rfs . Vrv je to ta arhiva koju treba da ubacim u "One package" ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex, nisi me dobro razumeo. Ako imas instaliran WinRar on ce sve fajlove i *.rar i *.zip i *.tar nazivati "WinRar arhiva". Bitno je da znas koja vrsta winrar arhive je to. Ako ima nastavak .tar onda je to to. Da bi to proverio podesi da ti Windowsi pokazuju nastavak fajla:

- Windows 7, Vista: Organize->Folder and Search Options->View pa iskljuci "Hide extensions for konwn file types"

- Windows XP:Tools->Folder Options->View pa iskljuci "Hide extensions for konwn file types"

Ovo podesavas u otvorenom Windows explorer prozoru!

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Evo upravo sam odradio flashovanje bez ikakvih problema...Hvala puno tomase ,ako se nekad sretnemo dobijas pivo od mene.Pozdrav :D

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od artifex »

Tomas jel ti radi gps na JPS? Ja ima GPSopt i i dalje nece da radi ? I tokom tog prvog hvatanja sam stajao na livadi ali i dalje nista :D

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Da bi gps radio treba da skines program fasterfix i da podesis europe sever,jer ti sada stoni na asia.Kada to odradis skines program gps aids i odradis sve nakon cega ces ici na opciju gps satelites i cekati nekih 10 minuta da se konektuje...Ako ne bude htelo preko njega onda skines program gpsfix i ukljucis ga i cekas...Da bi sve ovo uspelo moras da rutujes telefon i da ti bude podesen evropski server...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

artifex, pravo da ti kazem nisam isprobavao GPS od kako sam stavio JPS firmver. Probacu kada stignem, pa cu javiti.

toske1981
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 16:45

Post od toske1981 »

ljudi imam problem u vezi marketa! stavio sam destiny 2.0 rom sa g3mod kernel i ne mogu da koristim market preko gprs! kaze isteklo vreme za povezivanje, a preko wifi sljaka ok! market je ovaj novi valjda 3.1.3! inace zeza malo i gprs na drugim aplikacijama,nekako mi sporije otvara stranice! pa ako neko zna u cemu je problem neka pomaze! poz

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

toske1981, ko ti je provajder? mt:s, telenor ili VIP? Kod mt:s se ponekad javlja problem zbog toga sto postoje 2 pristupne tacke, gprswap i gprsinternet, gde je prva prilicno limitirana.

Odgovori