Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
brxman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 24. Avg 2011. 15:02

Post od brxman »

kupio sam nokiu n8 prije 7dana i ona je skinuta sa t-mobile njemacka uradim update i kaze da je sve apdejtovano ali je i dalje onaj pocetni symbian preko ovi storea mi nije izasao apdejt za annu sta treba da uradim da bi na nju presao

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

brxman, promeni product code. t-mobile jos uvek nije pustio udate. ako hoces annu nemoj da stavljas balcans code jer koliko ja znam ni za njih jos uvek nema update-a

brxman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brxman »

kako se menja taj product code i kako se onda instalira anna posta sam pocetnik u tome pa se izvinjavam unaprijed ako sam dosadan

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Fox, ne videh :wink: Svejedno, jes da kasni bar godinu dana ali n8 je sad kompletno moćan aparat.
(Tutorial) Flash Symbian Belle on your Nokia N8 / youtube
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

brxman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brxman »

jel zna neko kako se menja ovaj product code koji se program mora koristit i jeli bolja anna od belle

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

brxman, Anna nikako nije bolja od Belle. Belle je trnutno najbolje što Symbian ima da ponudi. Doduše, ja ću ipak sačekati oficijalni Belle, budući da vidim da u ovoj narodnoj verziji ima nekih bagova sitnih.

Vlada Zem, jel ti to na osnovu klipa pričaš, ili imaš jedan pa si i sam probao? ako jesi, reci mi kako se ponaša, radi li vibration feedback kad pritiskaš ekran, ima li reseta?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

araphel, na "osnovnoj" verziji Belle koja ima dostupna za skinuti ne radi vibracija prilikom pritiska, tacnije radi tek ne level 3 ali izuzetno slabo. E onda sam ja nasao CFW Belle u kojoj je ispravljen bug sa java aplikacijama i na kojoj je vibracija potpuno funkcionalna, koja prilikom koristenja ima uvijek 125-130MB RAM slobodno, ima slobodno 200MB na C particiji odnosnoj internoj memoriji telefona. Istina nema preinstalirane aplikacije Quickoffice i Adobe Reader ali to bar nije problem naci u danasnje vrijeme. :) Jedini bug koji sam ja imao je da nakon izvjesnog koristenja jednostavno ne reaguje na pritiskanje tastera za fabricki task manager odnosno ulazak u meni ali ne znam zasto to dodje sebi nakon pokretanja Best TaskMan programa i izlaska iz njega. :) U svakom slucaju ja sam vratio na oficijelnu Anna-u i takodje cekam oficijelnu Belle. :) I da, sto se tice restarta meni nije ni jednom za par dana koristenja se restartovao. Dok kad je izasla ne-oficijelna verzija Anna-e to je dosta cesca pojava bila, cak je bar jednom dnevno se znao restartovati iz samo telefonu poznatog razloga. :D

saila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 08:34

Post od saila »

Zna li neko kada se moze ocekivati da ce pustiti update za nokiu N8 - symbian ann na MTEL-mrezi?

brxman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brxman »

saila promeni product code i onda ce ti doc apdejt..evo ja trazim po netu kako da to promenim ali nigde ne nadjoh cekam da mi neko kaze ali za sad niko nista ne zbori

saila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 08:34

Post od saila »

Sta ako ne pormejneim product code kada mogu ocekivati update na ovoj postojecoj mrezi sa ovim product codom!!!

brxman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brxman »

kad mtel to dopusti a ko zna kad ce to on uradit ako imas gdje u gradu blizu servis ponesi telefon nek ti promjene product code i onda uradi apdejt i onda ce ti se instalirat symbian anna

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

brxman, skini odavde program Nemesis Service Suite i sanjim mozrs promeniti cod.
Nije da ti niko nece odgovoriti nego si novi clan na forumu a neko je vec pisao o tome, pronacicu i postavicu ti link.
Evo Lomnica je pisao o tome pa procitaj klik

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

deksicom, sa Nemesis Service Suite ne moze promijeniti product code na N8, pokusavao sam ja ali ne ide. Ne znam iskreno zasto bi i mijenjali product code kad ga samo moze flash-ovati preko Phoenix-a sa kojim god zelim FW nakon sto ga skine preko NaviFirm-a. Ne znam da li je procedura flash-ovanja sa phoenix-om objasnjena igdje na forumu ali pretpostavljam da jeste. Pozdrav

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Zanima me da li postoji mogucnost da anna omoguci fm transsmiter za nas region ili je to i dalje zabranjeno kod nas?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

RandjaPO, mislim da ne zato sto je valjda zakonski zabranjeno ili tako nesto.
Promeni product kod u balcan i imaces i srpski i fm transmitor.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

janka_88, nisam znao da nemoze ali njemu je sigurno lakse bilo da to odradi menjanjem koda a za ovo sto mu ti predlazes ipak treba malo znanja ali uz komp i google i strpljenja i zavrsice posao.

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

jerkann, reci mi da li smem da instaliram garmin iako kaze da aplikacija nije kompatibilna sa telefonom, da mi ne bi pravio problem. Radi se o Garminu 5.00.60

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel napisao:jel ti to na osnovu klipa pričaš,
Da, na osnovu pregledanih baš dosta klipova. Ovo što janka_88 kaže za restartovanje, isto sam čitao neke komentare - toga jednostavno nema na Belle. Kao ni pravljenja foldera u folderu, nebitno.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

ljudi ajde molim vas pomoc, pogledajte u log-u da li imate log za packet data connections?
na tel koristim i netqin mguard i mobile security, kada tu udjem u log vidim neku konekciju na svakih 2-3 sata - picture message (trafic free) - nikakve sms poruke niti sam slao niti sam dobijao. Konekcija je od prilike 30kb, da li se jos nekom ovo desava. N8 regularni update na anna
Huawei p30 aurora

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

ssrki, nazalost nema ni kod tebe log za internet konekcije, bilo to preko wlan ili preko mobilne mreze. Zaista ne znam kako da ovakav propust ne poprave...

Odgovori