Nokia 6230 vs Motorola v635

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Glasanje se završava Pet, 03. Feb 2006. 15:15

Nokia 6230
8
80%
Motorola v635
2
20%

Ukupno glasova: 10

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Kao sto rekoh dvoumim se izmedju kupovine ova dva telefona s-obzirom da je cena skoro ista.

Ovako stoje stvari: Znam sve mane/prednosti 6230, zelim njega da kupim jer mi se jako svidja oblik, jacina/kvalitet zvuka, ima mmc, bluetooth...etc... sve mi odgovara.
Problem je u tome sto ne zelim da ga kupim i posle kad budem video kod nekoga motorolu v635 da se kajem sto za isto para sam mogao da i ja da imam 1.3 mpix kameru (znam da nije nesto kvalitetna al u svakom slucaju je bolja od n6230) i displej 262k boja.

Sada pitanje glasi ovako, Koje su mane/prednosti v635 u odnosu na n6230, ne mislim samo na tehnicke mogucnosti nego i na kvalitet izgrade (ne znam koliko su "vrata" koja preklapaju v635 kvalitetna, mislim da pise u nekom review-u da kada se zatvore proizvodi neki cudan zvuk sto mislim da znaci da nije kvalitetna), interesuje da li moze da se v635 da se poredi sa n6230 kad je u pitanju jacina zvuka i kvalitet, da li su bolje transflash memorije ili MMC, da li ima razlike u brzini/kvalitetu/ceni...itd
Takodje moze se reci da je Nokia 6230 mnoooogo popularnija, kada search-ujem forume i trazim po net-u mnogo vise komentara ima o n6230 i mislim da mnogo vise ljudi to kupuje jer josh nisam video nikoga da ima v635.

Ukratko sta kupiti n6230 ili v635 (uz objasnjene zasto) ???

Edit: Zaboravio sam da kazem da mi je takodje bitna brzina, 6230 sam imao u ruke, extra je brz, zadovoljan sam al imao sam i 6230i koji kada browsujem slike u velikoj rezoluciji (1.3mpix) sa mmc je EXTRA SPOR !!! Sto ne zelim da bude slucaj na telefonu koji cu da kupim. Tako da interesuje kako se snalazi motorola v635.

Hvala unapred :)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Imas i kompromisno resenje,6230i koja je oko 40-ak evra skuplja od 6230 a ima kameru od 1,3MPx i ekran od 252144 boja posto vidim da si se bas zagrejao za Nokiu,a i imao bi problema sa nalaskom TF kartica kod nas,takodje nisam jos video preklopni telefon sa dobrom baterijom,a opet ovamo dobijas veci ekran pa... Mislim da je to najbolje,dakle 6230i.
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Kao sto sam i rekao necu 6230i jer je jako spor kada u galeriji browsujem slike velicine 1.3 mpix jer jako sporo ucitava thumbnail i ne svidja mi se. Znam sve sto ima, kazu da nije neka kamera al imao sam u ruke sasvim je OK jer mi ne treba da snimam "xxx filmove" pa da treba bude slika ostra da se vide detalji :D ,nego ako idem negde na ekskurziju, more etc... da mogu da uhvatim po koju sliku itd....

Nego ako razmislim za 6230i onda za ISTU CENU da kupim 6630 koji kao sto svi znamo MNOOOOGO je bolji telefon po svim pogledima sem (oblika velicine). Iskreno koliko sam ja video 6630 je vise nego odlican telefon kome ne znam sta mu "fali" za te pare, mozda *touchscreen :oops: * al sto je previse previse je.

Nego ja sam se odlucio za mob, necu ni n6230 ni v635 nego cu e398 koji je jeftiniji i moze se reci bolji od 6230 iz dosta razloga (stereo zvucnici, dizajn, display, lampice....itd). Jedina prednost 6230 je sto koristi jeftinije i popularnije mmc kartice i sto je brzi telefon ostalo po svemu vodi e398.

Mislim da je pametna moja odluka jer koliko ja znam e398 je odlican telefon (ima malo mana, za razliku od 6230 koji pati zbog display-a i k700 koji place za memoriskim katricama) :lol:

Moram da te isparvim Lomnica_city 6230i ima 65k boja ali mu se jako dobro vidi display jer ima veliku rezoluciju a male dimenzije.

Na putu sam da kupim e398 koji ima
-Dobar i velik display
-Dva stereo zvucnika
-Memorisku karticu (jes da je transflash al ima :P )
-ULTRA MEGA GIGA DIZAJN, LAMPICE SA STRANE....itd (prevazilazi moju ljubav prema obliku 6230)
-Bolesne slusalice koje se dobijaju u paketu (izgledaju jako bolesno al se meni svidjaju)
-Ima bluetooth, i sve ostalo kao i k700 i 6230
-Nema radio (koji mi nije uopste potrebam, a i da ima ne verujem da bih ga uopste jednom upalio)
-Mislim da ima kameru kao i vecina ostala motorola V verzija koju sam video i jako sam zadovoljan s obzirom da je 0.3 mpix (bolja je on n6230 i skoro ista kao i k700)
-Ima "blic" tj lampicu sto mi se svidja ne da bih koristio kao blic pri slikanju nego jako je koristna bukvalno kao lampa u mraku i u nekim trenucima moze dosta da pomogne (pricam iz iskustva kada mi je pokmogao k700)

UKRATKO I NAJBITNIJE >>>> Sada me interesuje koje su mane e398 i zasto NE KUPITI taj telefon. <<<< OBAVEZNO ODGOVORITE

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Al ga oduzi... :wink:
Nisam video onaj edit,ili si ga dodao nakon mog odgovora ili u isto vreme... uglavnom imao sam i E398 i nije losa kupovina mada bih sad ja tebe pitao gde mislis da ga nadjes? :) A sad mi nije jasno zasto si prodao K700 (ako jesi) i pitao koji od dva telefona,gora od njega,da kupis!? :roll:
Sve u svemu,ako hoces i znas gde da ga nadjes kupi a jos vise srece ti zelim u nalazenju TF kartica,znaci treba ti puuuno srece da ostvaris svoj cilj!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Slucajno sam dva puta kliknuo na posalji jer je u pozadini radio dl menager i mislio sam da nisam poslao a ne vidim nigde DELETE MESSAGE :(

Izvinjavam se, moderatori slobodno brisite ovu poruku.
Poslednja izmena od Dario u Čet, 10. Nov 2005. 12:56, izmenjeno 1 put ukupno.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Nismo se bash najbolje razumeli. Vec sam nasao e398 polovan za oko 130 a nov u technomakreku kosta 170 evra. Nisam nikada imao k700, skontao si pogresno ili ja nisam bash najbolje objasnio to je imao i ima moj drug. TF kartica ima da se naruci iz BG-a imam njihovu web stranicu, moze da se naruci preko sajt-a i oni salju postom. ....itd

NEGO INTERESUJE ME ZASTO MISLISH DA JE k700 BOLJI OD n6230 i e398 ???? :blinky: RECI MI STA k700 IMA A e398 NEMA I PO CEMU SMATRASH DA JE BOLJI (ja iskreno ni jednu osobinu od k700 po kome moze da stane ispred e398, eto zato sto ima 45mega ili koliko vec interne memorije koja je savim logicno da radi brze od kartice al je neprosiriva i to ne mogu da mu oprostim, ipak je bolje da ima 5mb i karticu od 64mb koja se dobija u paketu, zar ne ?)

Izvinite sto sam velikim slovima pisao, mozda malo nervira al jako mi je bitno i treba da zabada oci :)

Pozdrav
8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Pricao sam o 6230 i V635 a ne o E398,mada i ona,koliko sam primetio,sem TF kartica nema nista bolje od K700 (Meni mi je bio bezveze u poredjenju sa animiranim kod K700 a kamera me je bas razocarala a i te lampice stvarno nisu bas tako interesantne kako ti se cini,dosadice ti za par dana a ne vidim neku korist od njih).
P.S.Ja nisam dobio karticu u paketu,mozda ostali jesu ali... smorices se oko njih ali ako bas hoces E398 samo napred!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Sem tf katrice nema nista bolje od K700 ??? A sta ima k700 a e398 nema, konkretno. E398 ima stereo zvucnike za razliku od k700, lepsiji dizajn, kamera mislim da je skoro ista, ostalo .... zar nije sve isto ??? Po kojim osobinama ti stavljash k700 ispred e398 ???
To me interesuje jer moze da se desi i k700 da kupim ako je bolji izbor samo me zanima zasto :|

Hvala unapred...
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Samo mala gramaticka ispravka,kaze se lepsi a ne lepsiji.Ustvari jos jedna ispravka jer nije! :) Meni je bolji dizajn prvenstveno zbog aluminijumske maske koja se u mom slucaju i posle 9 meseci pokazala neunistivom!"Meni"je mnogo lepsi i bogatiji,baterija mi je duze trajala na K700,ima i bluetooth i infrared (sto ce jos dugo biti korisno za razmenu sa drugim telefonima jer vecina nema bluetooth),bolja polifonija,radio (odlican),a tek razlike u kameri...
K700,za razliku od E398,ima digitalni zum i snima video klipove (sto E398 nemoze bez nekog flesh-a) kvalitet slike je bolji,rezolucija od 1,3MPx preko interpolacije koja sa odgovarajucim svetlom zna da bude korisna!Mislim da E398 ne cita 3gp i mpeg4,znaci nista od videa,mozda uz vec pominjani flesh ali nisam siguran!
Zbog svega navedenog meni je K700 jedan od najboljih (jos uvek) telefona ali ako ti je bas kriza za muziku pa ti treba nesto sa memorijskom... moraces se zadovoljiti sa E398!
Pozdrav 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

e398 chita 3gp ali ne i mp4.flash je rizichno raditi sam,a jeste,k700 je po svemu malo napredniji od motorole,ali je chinjenica da nema proshirivu memoriju,a i nema stereo zvuchnike!Ali po meni je mp3 na fonu stvar koje se zasitish(osim ako imash w800),pa ga i koristish na kraju samo za zvona.Josh jedno-398 zna da zeza,moj rodjak je ima kupljenu na mrezi,novu,i od starta je nesto zezala sa BT i jos ponechim,i chak je ni u servisu motorolinom nisu skroz sredili!Mislim da je SE bolji izbor,iako su i jedan i drugi vec pomalo stari modeli.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

E398 koliko pise na net-u cita mp4 (mpeg-4). Zasto bih ikada radio flash ? K700 ima shit zvuk, nema prosirivu memoriu, kamera je ok. A e398 je kao sto kazete ipak Motorola. Stvarno ne znam sta da radim, ako uzmem k700 nece mi se svideti zbog zvuka i memorije, n6230 je dobar al display mu smeta, e398 je strava po svemu al... sta ja znam motorola je. Nego stvarno, po tome sto pise na net-u e398 je stvarno dobar telefon za male pare.

Ne znam sta da radim al necu da se "zajebem". Kad realno pogledamo K700 ima sugde, n6230 takodje, dok e398 ima samo u par prodavnica i to retko ko ima....

Posavetujte me nekako, ili cu ipak da se odlucim za variantu da sacekam do januara 2006 i da onda pazarim 6630 jer sa tim telefonom definitivno necu da se "zajebem", sta vi mislite ?

Izvinite zbog vulgarnih reci i hvala unapred.
Pozdrav
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Jesi ti nekada video a kamoli drzao k700i ?! Kazesh da k700 ima SHIT od zvuka ... ti bre nznash shta pricash ... ja,licno,sam prezadovoljan mp3-jem na k700 jer do 200€ teshko da cesh naci bolji(mozda z1010) !

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@cyber: Da video sam i drzao k700 i zvuk nije neki, bar koliko sam ja cuo (taj lik je imao dosta star telefon i dosta "izdrkan" mozda je cak i sjebo zvucnik). Mozda i ima dobar zvuk jer dosta njih ga hvale, al ima mono zvucnik i definitivno ne moze da se poredi sa e398 zar ne ?

Nego molim vas pomozite mi sta da radim. E398 ili k700 (ili mozda nesto trece) ???

Cyber
Banned

Post od Cyber »

ja bih uzeo e398 zbog TF kartica i stereo zvucnika jer je meni mp3 mnoooogooo bitan na telefonu kao i kamera .. ..

Cyber
Banned

Post od Cyber »

Ako si drzao K700 i kazes da je zvuk los onda mora da je problem u bitratu jer je lik mogao da stavio 80 bitrate na pesmi i tada da zvuk stvarno bude shit .... u svakom slucaju,128kbps je odlican zvuk,stavim li veci nekad,zvuk moze (bar kod mene ) da se cuje lepse nego na zvucnicima,sa detaljima,ali ne i cistije-da ne preterujem ... ali zbog nedostatka kartica primoran si da smanjish bitrate(ja npr.stavljam 96kbps u mp4 formatu) ako zelish vise pesama !
8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Ljudi, nasao sam da qpim motorolu e398 (crna, full oprema,tf 64mb, 155e) i belu (isto kao i crna samo sto ima ono t-mobile dugme,tf 128, skinut za mreze za istu cenu).

E sad, sve je isto samo sto ova bela ima 128mb i skinuta je sa mreze a crna ima 64mb i nije skinuta sa mreze a cena je kao sto sam rekao ista.
Interesuje me sta to znaci da je skinuta sa mreze i sta da uzmem.

Hvala unapred, poz. 8)

Cyber
Banned

Post od Cyber »

Dario, rece T-Mobile ?! Bez brige uzimaj,imaces samo nekoliko njihovih ikonica i nekih nebitnih stvarcica...da je vodafona pa imas zabranu za mp3 ringtone ali i to se resi ako ne tu je flash....ali t-mobile....bez brige (isto ako ti se ne svidja uradi flash)....vredna je 128mb a mislim da je ta crna lepsa,ali uvek mozes da promenis masku ! Znaci uzmi !
8)
Veliki txt a ??! :oops:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Ne fali nista sto je bela (fali samo ako je plava jer je ona jako ruzna), maske koje mogu da kupim nisu original i ne valjaju 100% a orginal je skupa, znam koliko vredi 128 mb, flash mi ni ne padne na pamet da radim.

Nego nisam dobio odgovor, STA ZNACI TO DA JE SKINUT SA MREZE, isti covek prodaje oba telefona i on mi je licno rekao da mi je bolje da uzmem crnu jer je ovaj skinut sa mreze. El do znaci mozda da je dekodiran ili sicno pa moze da se buguje software ili sta ???

Pozdrav, Dario

grujakv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Maj 2005. 12:44

Post od grujakv »

Naravno da znaci da je dekodiran ! Mada kao sto ti rece Cyber mozes slobodno da uzmes i tu t-mob. Moja zena ima v300 sa t -mob-a i koliko sam primetio nema nikakvih problema, dok moja v535 koja nije skinuta sa mreze ponekad zna da zakuca. Najbolje uzmi oba u ruke pa prodji po meniju i vidi kako se ponasaju

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Nisi mi nesto pomogao, ja planiram da narucim postom iz Kragujevca jer ne mogu da odem iz dva razloga: skup put, izgubim ceo dan. Do kraja nisam skontao, AKO JE DEKODIRAN, MOZE DA DODJE DO BUGOVA U SOFTWARE-u ??? (ako da, kolika je verovatnoca i da li je to jako tragicno)
Mada i to dugme T-mobile ume da iznervira ali sa druge strane 128mb... jaoo ne znam sta da radim.

Ukratko:
Kao sto sam i rekao crna i bela boja nisu bitne (obe mi se svidjaju), samo me interesuje dal da kupim t-mobile sa 128mb ili obican sa 64mb i koliko je to bitno "SKINUT JE SA MREZE". :|

Help, F1, F1, F1 :lol:

Odgovori