Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

darkonda, pa mora odnekle da ti buffer-uje a to radi sa realplayer-a jer tako mora da pusti... drugacije ne moze! Inace, preko racunara to ide preko FlashPlayer-a ali posto to nemas na svom telefonu, onda ide preko Real-a... bar mi se tako cini :)
leonine, Ovako... Odgovor za i jedno i drugo... Recimo kad otvorite neki snimak preko
youtube-a vama se prvo nista ne desi ali ispod snimka pise WATCH VIDEO i onda kliknes na to, otvori ti RealPlayer i pocne da buffer-uje ( zavisno od brzine interneta ) i onda polako ucitava i tako pusta snimak :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

leonine napisao:zavodnick
Evo danas popodne nosim telefon na servis pa cu da vidim sta ce mi reci. Javljam veceras sta je prva informacija.
Sinoc sam sve pobrisala iz moba i prebacila broj u drugi mob. Jutros upalim E72, bez kartice operatera kad ono ne treperi toliko. Treperi skoro neprimetno. :dry:
Definitivno je stvar u nekom pregrevanju ekrana. A ja cu da ih potepam :D ako mi budu lemili nesto i vratili mi telefon sa recenicom "Evo sad radi (donekle)". :x
Šta je bilo u servisu i gde si ga tačno nosila? Telefon moje supruge nešto zeza... Prekida se glas u toku razgovora. Probali smo svašta, novi SW, nova SIM kartica, sa različitih mesta zvali zbog signala.... ma svuda isto. Mislio sam da ga odensemo u servis pa da oni pogledaju. Telefon uzet inače u Telenoru, devojka ispred mene skinula onu zaštitnu nalepnicu i sve kako treba. Usput ako neko ima ideju šta bi moglo da bude problem, slobodno neka kaže :D

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

varicak
Pozdrav.
Posto kazes da je telfon uzet u Telenoru, najbollje je da na garanciji pogledas na koji servis oni upucuju. Nosenje u bilo koji drugi servis ce dovesti do gubitka garancije. Po pravilu oni bi trebali da te upucuju na ovlasceni Nokia servis u Srbiji. Poslacu ti u inbox koji je ovlasceni servis u Srbiji, da ne reklamiram ovde. Ujedno i ja sam tu nosila svoj telefon.
A sto se tice problema koji ona ima sa telefonom najbolje je da vise nista ne cackate da ne poremetite garanciju. Inace flesovanje je dozvoljeno da se radi, ono ne remeti garanciju ako je softver odradjen sa Nokijinog sajta. To i pise u garancijama na Nokijinom sajtu. Tako da tu serviseri ne smeju da ti prave problem. To je ono sto ja znam.

A oko samog problema koji telefon ima sa signalom ili cime vec bilo bi bolje da ti odgovori neko strucniji :)
Nokia 6600 slide; Nokia E72

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, vjerujem da gubi mrezu na konektoru antene ili mozda na zvucniku ima nekakav kratki spoj ili nekakvo pregrijavanje ?! Dao si mi malo podataka pa iz tvoje price mogu samo ovo da zakljucim. Da li kod tvoje zene, tokom razgovora, kad duze prica s nekim, da li mozda pocinje cesce da se "prekida glas"? Mislim na nacin da u pocetku razgovora to bude u svakoj 10-oj rijeci ( luapm ) a poslije toga bude u svakoj 5-oj rijeci ?! :D
Inace, NOKIA CARE se zove centar gdje je leonine odnijela telefon, ali nisam iz Bgda da ti mogu reci gdje se to nalazi, ali mislim da je najbolje da zbog toga posaljes leonine PP :)

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Hvala svima na korisnim informacijama!

Pokušaću sa više detalja. Dakle, u glavnom kada se uspostavi veza glas je normalan. Tokom razgovora, glas ne prekid kao kada se gubi signal, kao sa reklame za kredit ;) nego se glas kao gubi u daljini, postaje sve tiši dok se ne izgubi totalno pa onda ponovo postepeno pojačava. Nisam primetio učestalost te pojave, da li je izraženije na početku ili pri kraju razgovora. Sve ovo vreme ona mene normalno čuje. Nismo proveravali kakvo je stanje signala tokom te pojave, ali mislim da je prijem u redu, obzirom da ona mene normalno čuje. Nismo primetili da se telefon greje tokom razgovora. Sve ostalo Wi-Fi i drugo radi odlično... Ako sam nešto zaboravio....pitajte. Mene zanima da li to može da bude neki softverski problem, rešiv u sopstvenoj režiji ili ipak mora da se nosi u servis. Nismo iz BG, ali smo često tamo, ali kad samo pomislim na nošenje, tamo, čekanje, pa natezanje sa njima... nekako bih to da izbegnemo, ali ako mora.... Mislim da ćemo svakako prvo do Telenora.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, mislim da to nije software-ski problem. Opisao si tako da definitivno mogu da ti kazem da je mozda neki mali kvar na mikrofonu/zvucniku ili nekakav kratki spoj koji uzrokuje taj problem... Trebao bi da ga odneses u ovlasteni servis, objasnis situaciju i onda da ovdje nama preneses sta su ti rekli :) Ne zahvaljuj nikome... Svi smo voljni da pomognemo ;)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

toda81, i zavodnik,hvala vam na odgovorima..Prvi problem je sto nikako nece preko moba da mi se otvori gmail.Pise "xml parsing failed" i nudi mi da otvorim kao HTML

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

annaBG, zasto ides preko web-a?Ako hoces mogu ti poslati na email Profi Mail ,a podesavanje sam vec napisao u detalje pa ga instaliraj kod tebe i uzivaces u slanju i primanju emailova
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

annaBG, bas kao sto toda81 rece... Instaliras nekakav od programcica i svemu ces da uzivas... Samo nemoj da skidas Yahoo app ili slicne... UZAS SU! :x

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

zavodnick, slazem se sa tobom za Yahoo app da su totalno bez veze .
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

toda81, uopste ne znam koja im je svrha... Cak ne mozes preko te app ni attachment da posaljem a o ostalom da ne pricam ... Iste su takve i ostale app za mail klijente ! :(

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Hvala vam puno momci.Iskreno nisam cula za Profi Mail do sada.Obicno idem preko Opere na internet i do sada nije bilo problema povezati se na mail ili neku drugu stranicu (jedino je bila frka ono sto sam iznad objasnila,da kliknem na link i da odem direktno na stranicu) .

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

annaBG, ja koristim svaki program koji je moguce da mi "skrati muke"... Odnosno da ne idem preko Opera Mini ( u tvom slucaju pa da ne ceprkam po mail-u ), ali sam poslije i ja nabavio Profi Mail i sad sve radi savrseno ! :D

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

zavodnick napisao:darkonda, pa mora odnekle da ti buffer-uje a to radi sa realplayer-a jer tako mora da pusti... drugacije ne moze! Inace, preko racunara to ide preko FlashPlayer-a ali posto to nemas na svom telefonu, onda ide preko Real-a... bar mi se tako cini :)
ma radi on preko real-a, nego ako se ne varam na E52 mi je radio bez njega, pustao je onako normalno.. no nema veze hvala vam ;)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

darkonda, taj telefon nisam imap pa ne mogu da ti kazem, ali s nekog player-a mora da pusta ;) Sad odakle ti je pustao kad si imao E52, ne znam :(

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

ok nema veze, sad imam drugo pitanje :D
zasto kad kucam sms, kad pritisnem taster Y meni otkuca Z i obrnuto?
takodje, + i - mi se nalaze ispd A i S, i jos nekoliko karaktera je ispremestano, ne nalaze se gde su nacrtani :?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

darkonda,zato sto je telefon flashovan drugim fw u odnosu na onaj koji je bio kada je tel. proizveden. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Sva sreca pa je u ovom mom novi softver. Jos bi mi samo to falilo da se izbrlja! Sve sa displejem je i previse... :shock:
Nokia 6600 slide; Nokia E72

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

darkonda,naravno da ima,mozes da promenis product code u onaj koji ti se nalazi na nalepnici na poledjini telefona,zatim mozes pomocu Phoenixa ubaciti drugi fw... :wink:
Za pocetak,koji fw trenutno imas u tel.,koji ti product code pise na poledjini tel.,i kakva ti je tastatura - qwerty i qwertz?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

evo ovako: fw 071.004, model E72-1, Vrsta RM-530, product code: 0587350 i tastatura qwerty

posto ja imam š,đ,č,ć,ž, i oni mi se nalaze sa desne strane na i,o,p,k,l, i zbog toga su mi +, - i ostali znakovi prebaceni na levu stranu.
Fox zanima me sta ce biti kad promenim taj product code, jer ako ja vratim + i - na svoje mesto, gde ce se onda nalaziti š,đ,č,ć,ž?

Odgovori