Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
hasisar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 06. Jan 2010. 00:49

Post od hasisar »

Pokusao sam da nadjem odgovor na svoje pitanje kroz ovu temu medjutim nije mi uspelo. Ja sam prosecan korisnik telefona, kupio sam e72 posto ga korisnim najvise za slanje mailova. Da li postoji neki programcic sa kojim bi dobio srpska slova ili neki drugi nacin da bez menjanja product coda ili tako necega :) imam srpsku tastaturu za slanje emailova.

Unapred zahvalan

Hash

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

hasisar, odgovor na tvoje pitanje nalazi se na prethodne 2 stranice ove iste teme ;) Dakle, kolega Fox je to lijepo objasnio :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Juče telefon odnet u Telenor da bi ga poslali na servis. Videćemo šta će biti sa njim. Rekli su mi da se čeka 7-10 dana, ali ja očekujem ne manje od dve nedelje.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, znas kako :D Gledam tvoj post od prije nekoliko dana gdje pitas kako da ubjedis servisere da ti daju nov telefon :) Postoji samo jedan jedini nacin. Da si kupio telefon prije mjesec dana ili 2 najvise i da ti se pokvario, onda bi mogao da se vadis na to:" Dao sam pare za polovan telefon ( jer su ti ga popravljali )", a ovako tesko! :(
S druge strane u Republici Srpskoj je isto kao i u Srbiji. Jako puno felericnih komada na trzistu.A kod nas je veci problem zato sto Zakon o zastiti potrosaca jos uvijek nije donijet, pa garancije na telefon cesto ne prelaze ni 6 mjeseci ( postoje neke prodavnice koje daju garanciju i 2 godine, ali ... ), tako da se ovdje bas i ne isplati kupiti telefon :(

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

stizem sa novim svezim pitanjem :D

s'vremena na vreme kad zavrsim sa pretrazivanjem po web-u, i kad izadjem pita me da pogledam prekinuta preuzimanja? i onda mi prikaze neke fajlove npr "content.bin" ili slicno, kao prekine ga na 99%.

ukoliko se ne varam, uglavnom mi se to desava kad se kacim preko wap-a

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Meni se desava da mi pise memory full...pa da nece da otvori neku stranicu.A ne znam zasto to... :?

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

i meni. Evo sad sam usao sa telefona, otvorio dve stranice mobilnog sveta i on mi zatvori pretrazivac. Verovatno nije imao vise ram-a, malo me iznenadio ovaj telefon sto tako malo ima slobodnog..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

annaBG, darkonda, tako je sa stranicama koje imaju mnogo slika i ako koristite nokijin pretrazivac, probajte operu mini ili uc broswer.
Ali sa stranicama M.S. nebi trebalo biti problema darkonda, ipak nekim task menadzerom proveravaj ram.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

annaBG, darkonda, ako vam pise MEMORY FULL to je obicno znak da vam je RAM memorija jako opterecena i tako da pored te app imate jos neke app koje su pokrenute... RamBlower sjajna stvar... deksicom je o tome u nekoliko navrata pisao, cak postoji i link :)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

darkonda napisao:stizem sa novim svezim pitanjem :D

s'vremena na vreme kad zavrsim sa pretrazivanjem po web-u, i kad izadjem pita me da pogledam prekinuta preuzimanja? i onda mi prikaze neke fajlove npr "content.bin" ili slicno, kao prekine ga na 99%.

ukoliko se ne varam, uglavnom mi se to desava kad se kacim preko wap-a
ovo je bilo moje prvobitno pitanje, ram me nije zanimao.. :D

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Hvala vam. Bas cu obratiti paznju da li je isto tako kada otvaram preko Opere. Pa kao bude problema, javljam se... :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

meni je ispisivalo isto to na E72 preko fabrickog pretrazivaca a zeni preko opere mini na C3 nije.... njoj sasvim normalno otvara cak i cele male oglase sa ovog sajta... :wink: :wink: :wink:

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

kad idem preko opere sve ok radi, ali me nervira jako to kad posle svakog pretrazivanja on mi izbaci taj content.bin :x

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

varicak napisao:Juče telefon odnet u Telenor da bi ga poslali na servis. Videćemo šta će biti sa njim. Rekli su mi da se čeka 7-10 dana, ali ja očekujem ne manje od dve nedelje.
Ima li kakvih novosti oko telefona?
Nokia 6600 slide; Nokia E72

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Koeincidencija! :wink:

Juče preuzet telefon iz Telenora. Zamenili su mikrofon, zvučnik, pretpostavljam u slušalici i ubacili novi softver. Ne znam šta im je ovo poslednje obzirom da sam uradio update pre nego što sam im ga i odneo, ali ok. Za sad nema više smetnji, izgleda da su ga popravili, no videćemo vremenom.

E sad me zanima nešto drugo. Pošto sam pre nošenja telefona u servis napravio backup, i juče restore podataka, čini mi se da su se neke aplikacije koje su bile tu pre restore-a, a posle preuzimanja iz servisa (Teleniora) izgubile. Da li se time vraća i nekakva verzija softvera ili samo podaci na telefon?

Pitanje za ženski deo populacije na forumu, da li imate neke predloge za neke ženske fancy teme za belu E72?

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Sto se tice tema http://gallery.mobile9.com/o/nokia+e72_2249/ , ovde mozes naci svasta. Mada promuvaj se malo po forumu ili guglu. Mozes naci cak i program pomocu kojeg mozete sami praviti teme.

Na mojoj Nokiji treba da se odradi zamena maticne ploce :cry: . Nadam se sledece nedelje da ce biti gotov servis.

A sto se tice restora, vratice podesavanja telefona ako su sacuvana, ali mislim da softver tj. verziju ne remetis. Ali ajde neka neko upuceniji odgovori na ovaj deo.

Drago mi je da je sve ispalo ok sa telefonom. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

varicak, instaliranjem novog software-a gubis sve app, ali ne gubis sve podatke tipa, kalendar, kontakti... :D Naravno, prije instala novog software-a uvijek te OVi Suite "napomene" da uradis backup podataka... Sad ces morati da instaliras sve app i to je to, ali pitaj deksicoma jer je on rekao da postoji neka app koja se zove AutoInstall ili tako nesto, pa time ces postici da nakon instaliranja novog software-a, pokrenes tu app i on ti odmah sam instalira app koje si prethodno imao :) Sretno :)
Za fancy teme, pojma nemam... :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da auto instaler postoji ali ni ja ga nisam nikad koristio jer neke aplikacije prilikom instaliranja postavljaju pitanja koje opcije ili koji jezik se zeli instalirati tako da uvek sve rucno odradim.

varicak, pa ako su ti radili reset aplikacije se brisu ali obnavljanjem sw... ili postavljanjem novije verzije sw... od FP2 pa naovamo znam sigurno da se nista nebrise od app... sms-a ili kontakta.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Da li je pitanje glupo ili ne, ja moram pitati posto se ne razumem :D
Posto ce na mojoj Nokiji E72 biti promenjena "kompletna maticna ploca" (citiram servisera), zanima me sta se desava sa IMEI brojem telefona.

Hvala unapred na odgovoru.

Edit: dobila odgovor.
Poslednja izmena od leonine u Sub, 24. Sep 2011. 23:43, izmenjeno 1 put ukupno.

Bulaja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 17. Sep 2011. 16:11

Post od Bulaja »

imam nokiu e72..telefon je super,ali jedino sto mi ne radi je youtube,jednostavno nece da pusti nista,otvori stranicu ali nece da pusti niti jedan video..izvinjavam se ako je neko vec postavio temu na forum ali ja stvarno nisam mogao da nadjem..ako je neko imao slican problem,da mi kaze da li ga je uspeo resiti i kako? pozdrav

Odgovori