Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Jun 2006. 09:25

Post od acikus »

@jerkann uradio sam pripremu svega za flesovanje telefona po uputstvu sa sajta

http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=52426.0

skinuo sam zvanicnu ANNA za product code 059D373 ( Hrvatski ), tim ecu dobiti nasa slova i fm transmiter i preko Nokia Cooker-a promenio za mene par korisnih modova i to :

installserver with log by CODeRUS - UDA

a ostale u ROFS2

Camera sound disabled by me - ROFS2
FileBrowser for S^3 by CODeRUS - ROFS2
Rompatcher+ v3.0 (by Il.Socio) with autostart by nicesoni_ash - ROFS2
N8 Continuous AutoFocus by sklchan - ROFS2
N8 FM Transmitter RDS by sklchan - ROFS2

Da li je ovako ubaceno na pravo mesto ? Da li je Rompatcher neophodan ili je visak za HACK ?

Jos jedno pitanje za kraj, zadnji skrin u porcesu flesovanja me je zbunio pa se pitam da li se telefon FLESUJE DOK JE UGASEN i prikacen na USB ili mora biti upaljen i koji je mod obavezan OFFLINE ili GENERAL ?

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

acikus, jerkann, anna je od juče u opticaju za balkanske kodove, znači navifirm, pa onda phoenix i za 5 minuta imaš naša slova
::luv phonez::

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

djoxie, video sam to maolpre tek.
acikus, nije neophodan ako si ubacio instalserver. \jedno od ta dva je dovoljno. Telefon tokom flasha ne mora da bude upaljen, a i moze (svejeno koji mod). Ukratko moze biti ugasen, ali tada ne sme biti povezan dok se ne odradi cela priprema.
Najbitnije je da je stiklirana opcija dead usb.

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

@jerkann sta mi ti predlazes da ostavim rom pacher ( mozda ce nekad zatrebati ) u vec modifikovanomm ROFS2 ili da ga uklonim iz ROFS2 ?

kakvo imas iskustvo sa modovima koje sam planirao da ubacim ( gornji post ) i da li bi mi jos neki preporucio koji je provereno dobar i pre svega koristan ?

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

Preko ovog sajta
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=37955.0

sam video da modovi mogu naknadno da se ubacuju i brisu,
tako da mislim da je to bolje resenje nego ih ubacivati u ROFS2 i modifikovari firmware.

Moja zadnja odluka je da samo ubacim instalserver u UDA a da ostalo nista vise ne modifikujem.

Time bi dobio hakovani cist firmware a u telefon bi naknadno ubacivao i po potrebi brisao modove koji mi se svidjaju.

sta miliste o ovo ideji ?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

acikus, pa mozes i tako a da ostatak sredis ubacivanjem sklchan S^3 mods v7.00 i jos nekih koje mozes naknadno ubaciti.
Ja sam tako radio i to je OK varijanta nema sta. Ja vise volim da pravim cfw u koji ubacim i neke aplikacije jer kada "reinstaliram" sistem smanjujem posao koji nakon toga sledi.

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

ok, hvala, tako cu i da uradim.

A na koji nacin mogu da ubacim aplikacije ( npr. opera, skype, nokia bibles i sl. ) ?

Moze kratko uputstvo ili link gde modu detaljno da vidim.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Da li zna neko kako da ukljucim da mi poruka bude na gornjoj polovini ekrana a na donjoj tastatura i polje za pisanje,radi se on Anna-i?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

acikus, postoji program koji se zove siscontents.
Uz pomoc njega ces raspakovati aplikaciju i dobiti foldere tipa: private, resource... Te foldere prekopiraj u istoimene koji se nalaze u NFE ili Nokia Cooker kada raspakujes fw (neke u rofs2, neke u rofs3)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

RandjaPO, to je po defaultu ukljuceno prilikom pisanja poruke, ali ukoliko ides sa konverzacije, onda toga nema. glupo i nekonzistentno, ali tako je.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

araphel, ne vidim razlog zbog cega nema i kada se pise iz konverzacija,nije to nesto bitno ali bi svakako bilo lepo da postoji u svim rezimima pisanja poruka...

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Pozdrav drugari,molim vas za misljenje....pomoć... :-)

Naime,kao i već nas nekoliko ( koliko sam pročitao ) kupio sam preko MTS-a,kod distributera Nokiu N8... Verovatno smo svi kupili kod istog distrubitera... Prilikom update-a na Symbian Anna dobih T-Mobile logo,podešavanja... Naravno,provalih da je tf sa mreže.... Naravno,product code mi je 059D4X3... Uspeh da ga flešnem preko Phoenix-a...prvi put sam to radio... Uglavnom dovedem ga u stanje da radi extra i da ima srpski jezik...

Sada,jutros mi se pojavio problem sa kamerom :o Prvo da vam slikovito objasnim...

Slika

Vidite taj tirkizni odsjaj u donjem levom uglu...

Zatim u full zoom-u...

Slika

Vaše mišljenje? Kamera je poblesavila / crkla.... Već mi se dešavalo i pre upgrade-a da mi pobrljavi boje kad upalim kameru...izađem iz kamere-ponovo uđem i sve je ok.... Mislio sam da je to nekakav softverski bug... Međutim...

Naravno,kada budem otišao do servisa,prvo ću da tražim da dođe neko iz uprave ( serviseri nisu ništa krivi - za sada :-) ) a onda ću im tražiti novi tf koji je sim free.... Naravno,uz malo povišeni ton :-)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

RandjaPO, interesantna stvar: posto mi je telefon nema balkanski product code, odradio sam anna update malo pre vecine, ali nisam dobio split screen tastaturu u konverzacijama, i do besvesti se smorio sto toga nema. sad sam preko phoenixa stavio annu za balkan, i jedna od prvih stvari koje vidim, to je da imam split screen tastaturu i u konverzacijama! raaaadost! :D

mozda je to resenje i za tebe?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel sa euro annom ja imam SS.možda je delimično negde odradjena a negde ne.i postoje oni dodaci anna 1/2 i 2/2 koji bi trbeali da se skinu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja na madjaru ni sa tim dodacima nisam imao split screen u konverzacijama. sad na balkancu imam i srecan sam. :D

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

da li moze nek od vas da mi da pouzdan i tacan odgovor da li je izasla Bella finalna verzija,ako nije kad izlazi i gde to moze da se skine...hvalaa

EDIT:
da li neko moze da mi da sugestiju gde mogu da skinem dobar player za gledanje filmova na n8..hvalaaa

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati poruke jednu za drugom već koristi opciju Izmeni...:) Pročitaj pravila foruma...:)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

piroman, nije izašla finalna verzija, već neke custom varijante, za koje čujem da savim okej rade. Ja ipak čekam pojavljivanje zvanične verzije.

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

Ovo sam napisao na drugoj temi al vidim da ste i ovde počeli o tome:

" Gađate se sa meni nepoznatim pojmovima pa da vas pitam.
Mene zanima anna, srpski, fm transmiter i instaliranje nepotpisanih app. To bi mi omogućila nova balkans anna (srpski i fm transmiter) , ostaje problem instaliranja app.
Vidim da sami kuvate romove ili bar nekako ubacujete instalserver . Ako neko ima uputstvo ili link mnogo bi mi pomogao. Hvala."

Vidim da spominjete i Nokia cooker. ako ima neko dobar tutorial treba mi i to. Ne mrzi me da guglam nego sam ceo dan u autu, tek večeras ću doći do desktopa.
Hvala

nasao sve na ovom linku
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=52426.0
hvala acikus

koliko sam shvatio iz ovih tutorijala, ako preko nokia cookera ubacim u installserver u uda imacu hakovan n8 (barem za ubacivaje nepotpisanih app) do prvog hard reseta kada se sistem dize iz z: gde nema instalservera pa bih morao postupak da ponovim. da li je u tom slucaju bolje ubaciti instalserver i u ROFS2 i u uda i da li ce onda hak biti trajan.
i najbitnija stvar, posto sad imam hakovanu anu ali bez srpskog (a i inace bih radije official anna sa samo installserverom bez ikakvih drugih modova) ocigledno postoji installserver za anu, gde da ga nadjem. nesto ga nigde ne spominju a sve sto ima je starijeg datuma za pre anna romove.
hvala

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

da li neko moze da mi kaze da li ima teorije da se vrati sa anne na symbian 3 .cuo sam neka polemisanja da moze,pa reko da cujem vase misljene?hvala

ipsy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Sep 2011. 20:15

Post od ipsy »

piroman napisao:da li neko moze da mi kaze da li ima teorije da se vrati sa anne na symbian 3 .cuo sam neka polemisanja da moze,pa reko da cujem vase misljene?hvala
http://www.n8fanclub.com/2011/08/how-to ... ia-n8.html

Odgovori