LG GT540 Optimus

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Sep 2011. 15:47
:: Nexus 5

Post od liverpool_hooligans »

sa ovom kombinacijom volume down + home + power uspeo sam da otvorim download mode.

ne znam, sada da probam da ga flashujem?

Edit:
preko KDZ Updater-a nece da obavi posao, izbacuje da nije pronasao telefon. Spojio sam ga u download modu.

Edit:
moze li se otvoriti emergency mode nekom precicom sa tasterima? pa da tako probam nesto, da ga flashujem.

motoe770
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 02. Jan 2007. 22:26

Post od motoe770 »

pa ako si uspesno ubacio 2.1 onda ne treba ponovo da ga flesujes (uvek ces dobiti isto)
potrebno je da nekako obrises cache i dalvik cashe, a ja vise nemam ideja kako, mozda ce se javiti neko iskusniji

99% je to problem

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

brate, hvala na pomoci.

uspeo sam nakako da ga sredim. otvorio download mode, spojio ga na komp, pa sam ga u device manageru disable-ovao. preko kdz updater-a ubacio fastboot i instalirao 2.3.5. onda sam u recovery modu isao na wipe dalvik cache, ponovo instalirao 2.3.5. i sada osecam da ce da radi lepo.xD :D

hvala jos jednom, ti si jedini koji mi se javio na nekoliko foruma.

pozdrav!
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 16:52

Post od xda »

Pomoooooooc, instalirao sam Handcent SMS i sad, kada primim poruku i procitam je u programu ona ostaje ne procitana u porukama i kada zakljucam tel.pise mi da imam ne procitanu poruku na lock screen-u, da li neko zna kako da postavim Handcent SMS za podrazumevani program i da ne moram da otvaram sms-ove u razmeni poruka?? :)
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

Cini mi se da disable-ovanjem notifikacije u podesavanjima poruka ces da resis problem! ;)
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Pozdrav ljudi!

Je l se rutovanjem telefona gubi garancija. Drug mi rece da u servisu mogu da provale da je rutovan i ne vazi garancija. Mislim, ja cu njemu da vratim android 1.6 (sad sam na 2.3.5) i sve to ali oni kao imaju nacin da skontaju da je rutovan.

Druga stvar koja me interesuje jeste: da li postoji mogucnost da se ubrza paljenje ekrana? kada mi je zakljucan telefon i ekran ugasen, pa hocu da vidim koliko je sati nakon sto pritisnem dugme cekam bar dve sekunde. ono, pipao sam razne telefone sve se to pali prilicno brzo.

Jos nesto. Koliko njega ostecuje overklokovanje na 800MHz, ili mozda manje?
On je valjda napravljen za max 600mhz, toliko je, jelte, po default-u. Ako se posluzimo nekom logikom, i ne valja ga overklokovati. 200mhz brze znaci vise se zagreva a nema dodatno hladjenje. moguce przenje jezgra, i sigurno smanjenje radnog veka telefona.

Ovo moze biti kao neka diskusija. ;)

Bio bih veoma zahvalan na strucnim odgovorima. Pozdrav! :)

motoe770
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od motoe770 »

@xda u stock aplikaciji u podeseavanjima ugasis notifikacije a u handsetu otkacis da radi konstantno

@liverpool, da gubi se garancija rutovanjem,moze se videti na 100 nacina, ne moras se vracati na 1.6 (to je kameno doba za android :wacko: ) 2.1 je poslednji oficijalni rom

sto se tice overclocka ako ne preteras nemas problema, proizvodjac je stavio taj procesor na 600 iz mnogo razloga a jedan od mnogih je i pozicioniranje telefona da ne ugrozava buduce naslednike. Podizanje frekvencije na razuman nivo (806 MHz je poslednja razumna visina) nece ostetiti telefon, jedina mana je veca potrosnja baterije. Sto se tice zagrevanja ono se povecava ali ne toliko da osteti telefon, ako stavis opciju ''on demand'' onda telefon podize frekvenciju na max tek ako je to bas neophodno,a ako nije ostaje na deklarisanih 600. A ako te bas brine topljenje jezgra, sva novija tehnologija sa procesorima ima senzore temperature koji ako dodje do kriticne temperature gase uredjaj da ne bi doslo do topljenja i samozapaljenja.

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Bedak za garanciju. A da li se gubi cela garancija ili je ona podeljena na softver i hardver, pa gubis samo na softver?

A znas li nesto o mom drugom pitanju? Jako me nervira kada moram da cekam da se upali ekran da bih video koliko je sati.

motoe770
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od motoe770 »

mislim da nije podeljena garancija, pa ako ti zatreba garancija bitno je da se u telefonu nalazi oficijalni rom (ne mora onaj skojim je telefon dosao,vec zadnji oficijalni a to je 2.1) a sa aplikacijom kojom se root-uje telefon kad je pokrenes ponovo mozes da uradis unroot i onda nemas porblema

za brze paljenje ekrana ne znam, i mene bi to zanimalo

filip995
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 09. Sep 2011. 22:19

Post od filip995 »

pre svega pozdrav svima.
e ovako kada pogledamo garancija nam ni ne treba za ovaj telefon jer ako ti dodje sa 1.6 a kao sto je neko vec gore napisao to je kameno doba za anroid. sto znaci da ako ga update-ujemo gubimo garanciju pa onda sa druge tacke gledista garancija nam ni ne treba jer sigurno 90% ljudi koji koriste android telefone su presli na neku napredniju verziju softvera konkretno za ovaj model 2.3 .
a i ovi danasnji prodavci kao daju ti garanciju na sve i svasta, a gledaju samo da ti stave neke uslove da bi ti se ponistila garancija :uhuh: .

motoe770
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od motoe770 »

ako se radi upadate na oficijalni 2.1 ne gubi se garancija, garanicija se gubi u slucaju root-ovanja i ubacivanja nestandardnog roma

filip995
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od filip995 »

@motoe770 aj i ako jeste tako sto ti kazes da se ne gubi garancija na oficialni update, garant bi bilo i onih koji bi i oko toga pravili problem.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

filip995, Не могу они да знају да си ти то убацио, ја сам на мој прво убацио официјални ром са фастбутом, затим рутовао па инсталирао 2.3 и онда вратио официјални 2.1 да бих могао телефон да пошаљем на сервис. И све прошло без проблема :wink:

filip995
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od filip995 »

pa ok. ali neko je gore napisao da imaju neke cake kako provale da si cackao nesto oko sistema i ne oficijalnog update-a pa sam zato i napisao da bi bilo problea.

oktobar
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 26. Mar 2011. 16:02

Post od oktobar »

ljudi meni odjednom preko noci poceo da zeza telefon

prvo ne radi wireless :wacko:
drugo baterija se prazni ko luda. a puni se ceo dan i kad skinem sa punjaca pise 70% i isprazni se za 2 sata...
ne radi gps..

i sve to odjednom prestalo da radi. Pre neko vece konektujem se na moj kucni wifi i sve lepo kul. Diskonektujem se i posle 5 minuta opet da se konektujem nece... i evo vec nedelju dana ne radi
LG GT540

motoe770
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od motoe770 »

udji u seting i pronadji statistiku baterije i pogledaj sta kaze koji proces koristi toliko bateriju. Moguce je da si instalirao neku aplikaciju koja srce bateriju a mozda je i napravila haos na sistemu....

ako ne uocis nista preostaje ti vracanje na fabricka podesavanja (settings > privacy), to ce ti obrisati sve i vratiti telefon u fabricko stanje, ako ovo ne pomogne onda je hardverski problem tj verovatno ti otkazuje ploca

oktobar
Novajlija
Novajlija

Post od oktobar »

obriso sam sistem i instalirao 2.3.5
sad sve radi lepo... nego se sjebo obrisao sve kontakte sa fona :smutny: :smutny:

ipak nisam sve obrisao bili su na kartici neki
LG GT540

motoe770
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od motoe770 »

ako si na starom sistemu sinhronizovao sa google-om kontakte onda ukljuci i na 2.3.5 sinhronizaciju i vratice se ;)

oktobar
Novajlija
Novajlija

Post od oktobar »

ma nisam... uvek kad sam dodavo isao sam ono no sync phone only kako vec... pihhh odose svi brojevi picaka xD
LG GT540

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

U nekim postovima sam procitao da ako hoces da instaliras neku aplikaciju preko kompa na telefon mora na telefonu da bude pokrenut market i da fon bude konektovan na net. potpuno besmisleno mi zvuci sve to raditi.
zasto bih nesto tu petljao kada vec imam net na telefonu (wireless npr.) i lepo instaliram aplikaciju.

medjutim, ja nemam net na fonu i hocu preko kompa nesto da instaliram. mogu li to izvesti?
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10

Odgovori