SE Xperia mini i mini pro
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Nije mi jasno da ne moze normalno da otvori web stranice kako kazete,imao sam S2 koji je po tom pitanju bio savrsen.Ovaj telefon je procesorski jak i reklamiraju ga sa odlicnim ekranom mada mislim da mu je ekran glavna boljka kako cujem,Bojan neka me ispravi ako gresim.Za android na marketu ima besplatan antivirus koji proverava svaki fajl koji se skine.Jesi li pustao filmove i da li secka ili radi bez problema?U boljim radnjama je oko 320 eura sto i nije malo za bagovit telefon,bolje dodati i kupiti u manjom radnji S2 ili nesto slicno.
dule88,
lose si protumacio moje pitanje u vezi nekih web sajtova. ako sajt koji zelis da otvoris ima i mobilnu verziju (npr. mondo) onda ti on otvara tu drugu verziju. naravno moze da se namesti u opcijama pretrazivaca da otvara web verzije ako ti mobilne ne odgovaraju.
sto se tice ekrana, ja nemam ni najmanju zamerku. ekran je ekstra precizan i ekstra osetljiv. e sad meni je ovo prvi "pametni" telefon sa osetljivim ekranom tako da ja nemam nikakve probleme sa dimenzijama ekrana, ali to neznaci da ce biti lako nekome da se navikne ako je pre ovog telefona imao neki sa mnogo vecim ekranom.
gledao sam i filmove na njemu, takodje bez ikakvih problema.
320€ je xperia mini pro, ovaj moze da se nadje za dosta manje para.
lose si protumacio moje pitanje u vezi nekih web sajtova. ako sajt koji zelis da otvoris ima i mobilnu verziju (npr. mondo) onda ti on otvara tu drugu verziju. naravno moze da se namesti u opcijama pretrazivaca da otvara web verzije ako ti mobilne ne odgovaraju.

sto se tice ekrana, ja nemam ni najmanju zamerku. ekran je ekstra precizan i ekstra osetljiv. e sad meni je ovo prvi "pametni" telefon sa osetljivim ekranom tako da ja nemam nikakve probleme sa dimenzijama ekrana, ali to neznaci da ce biti lako nekome da se navikne ako je pre ovog telefona imao neki sa mnogo vecim ekranom.
gledao sam i filmove na njemu, takodje bez ikakvih problema.
320€ je xperia mini pro, ovaj moze da se nadje za dosta manje para.
- wucinac
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
- :: Google Pixel 4XL
- :: Google Pixel 2XL
pozdrav svima.
danas sam uzeo xperiu mini preko mts-a i za sada je sve extra.
ubacio sam pedesetak programa i jos nijednom nije zastucao.
ram memorija je isla najnize do 40 mb sa svim mogucim otvorenim programima.
filmovi rade bez greske pusteni pomocu mx video playera.
jedina mana je ekran od 3 inca i mala velicina samog telefon, bole me prsti od drzanja i borbe da mi ne ispadne.
sve u svemu ja sam zadovoljan sa kupovinom.
javljam se kad izadje laksi nacin za root, jer ovo sada sto nude mi nije pouzdano. nekima neradi wifi, nekima vibracija, nekima ekran. ima vremena:-)
danas sam uzeo xperiu mini preko mts-a i za sada je sve extra.
ubacio sam pedesetak programa i jos nijednom nije zastucao.
ram memorija je isla najnize do 40 mb sa svim mogucim otvorenim programima.
filmovi rade bez greske pusteni pomocu mx video playera.
jedina mana je ekran od 3 inca i mala velicina samog telefon, bole me prsti od drzanja i borbe da mi ne ispadne.
sve u svemu ja sam zadovoljan sa kupovinom.
javljam se kad izadje laksi nacin za root, jer ovo sada sto nude mi nije pouzdano. nekima neradi wifi, nekima vibracija, nekima ekran. ima vremena:-)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL
ima i mini tastaturu, samo je virtuelna...
jedina razlika izmedju mini i mini pro je sto mini pro ima tastaturu i prednju kameru i sto su masa i dimenzije vece nego kod mini, a i cena je dosta veca.
sto se tice treperenja primetio sam da mi ekran po nekad (jako retko) kratko zatreperi pri jakom dnevnom svetlu. to se desava kada telefon iz stand by-a predje u aktivno stanje i ne traje duze od 2 sekunde. treperenje je toliko slabo da sam ga ja primetio tek nakon sto sam obratio paznju posle citanja nekih komentara u kojima se pominje taj "problem".

sto se tice treperenja primetio sam da mi ekran po nekad (jako retko) kratko zatreperi pri jakom dnevnom svetlu. to se desava kada telefon iz stand by-a predje u aktivno stanje i ne traje duze od 2 sekunde. treperenje je toliko slabo da sam ga ja primetio tek nakon sto sam obratio paznju posle citanja nekih komentara u kojima se pominje taj "problem".
- wucinac
- Mobil poznavalac
bojannp, sa root-ovanjem dobijes drugi telefon. imas pristup systemskim fajlovima, sa kojima ako neznas nemoj da se igras, imas mogucnost podesavanja cpu, full buckap podataka i jos mnogo zanivljivih stvarcica i programa koji rade samo sa root-ovanim telefonima. na spici imam 22 programa koji zahtevaju root a ni jedan od tih nemogu da stavim na mini.
sad sam stavio ttpod za slusanje muzike.
mxvideo player za filmove i muziku.
sad sam stavio ttpod za slusanje muzike.
mxvideo player za filmove i muziku.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL
Ja sam nabavio Mini Pro i prosto neverovatno koliko je ovaj mali mocan... Mali ali tehnicar
Sve radi perfektno i u tom entry segmentu nema mu ravnih. Pro model sam izabrao jer kucam poprilicno mejlova dnavno i zbog ekrana od 3" koji mi je bez HW tastature prosto premali, ali sa tastaturom je taman. Pored ovoga Wildfire S i Galaxy ACE nemaju sta da traze.
Naravno najveca mana je baterija (tu je ACE u prednosti) i kod mene traje uvek 1 dan, a tako su mi do sada i trajali svi android telefoni.
Inace nema nikakvih problema sa otvaranjem web stranica, ipak je ovaj malisa hardveski jaci nego HTC Desire, a jos i na manjoj rezoluciji. Znaci sve pohvale jer sve radi munjevito (i igre) i primecuje se na svakom koraku da mali ima zverku isod haube.
Sto se HW tastature tice, ona je isto odlicna, iako sam bio skeptican (zbog velicine) veoma je komforna (mada ja imam manje sake) i pravo je uzivanje koristiti je.
Takodje rade Skype video pozivi

Naravno najveca mana je baterija (tu je ACE u prednosti) i kod mene traje uvek 1 dan, a tako su mi do sada i trajali svi android telefoni.
Inace nema nikakvih problema sa otvaranjem web stranica, ipak je ovaj malisa hardveski jaci nego HTC Desire, a jos i na manjoj rezoluciji. Znaci sve pohvale jer sve radi munjevito (i igre) i primecuje se na svakom koraku da mali ima zverku isod haube.
Sto se HW tastature tice, ona je isto odlicna, iako sam bio skeptican (zbog velicine) veoma je komforna (mada ja imam manje sake) i pravo je uzivanje koristiti je.
Takodje rade Skype video pozivi

- wucinac
- Mobil poznavalac
xperia mini je uspesno root-ovana
sve je proslo u najboljem redu.
radio sam po ovom uputstvu i sa ovim fajlovima koji su ovde postovani
http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=33
najbolje od svega je sto sam mogao da izbrisem neke systemske programe koje nisam koristio a zauzimale su ram.
ako nekom treba pomoc oko root-ovanja moze se javiti ode ili na PM.

sve je proslo u najboljem redu.
radio sam po ovom uputstvu i sa ovim fajlovima koji su ovde postovani
http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=33
najbolje od svega je sto sam mogao da izbrisem neke systemske programe koje nisam koristio a zauzimale su ram.
ako nekom treba pomoc oko root-ovanja moze se javiti ode ili na PM.
Pozdrav svima! Nov sam na forumu pa ne znam da li je ovo adekvatna tema i podforum za pitanje. Ja sam potpisao ugovor sa mts-om na 2 godine i uzeo SE Xperia Mini za 1din. Oni nisu u poslovnici tog trenutka imali telefon pa su mi rekli da ce stici na kucnu adresu za 96 sati max. Ni traga ni glasa posle 6 dana, zvao sam ih i molise za strpljenje kazu da im je neka guzva. Da li je neko uzeo telefon odmah u poslovnici kod njih ili je moralo da se ceka da stigne na kucnu adresu? Hvala!
- wucinac
- Mobil poznavalac
SVE STO RADITE, RADITE NA SVOJU ODGOVORNOST. AKO NEZNATE ILI NISTE SIGURNI U TO STO RADITE NEMOJTE RADITI.

CM7 PROGRESS
FIXED
GSM - voice and data
SENSORS - precompiled
WIFI - from source
FM - from source (not working for now)
LIGHTS - from source
VIDEO - from source
AUDIO - from source
GPS - precompiled
BT - precompiled
Gralloc - from source
LiveView - UGLY but SMART Accesory
RECOVERY - almost ready
3D - precompiled
HOTSPOT - from source
CAMERA - precompiled
WORK IN PROGRESS
ANT+ - work in progress
FM - work in progress
REPORTED BUGS
GSM DATA CONNECTION - broken
FIXED BUGS
-sdcard incorectly mounted
-skype compatibility
-tearing on scrolldown lists
-flickering in video playback on some formats
-reboot to recovery
-gameloft games compatibility (some games are still incompatible)
-touchscreen
-recovery backup
-sound concurency (thanks Kali)
-Touch Screen
POTREBNO JE
- OTKLJUCAN BOOTLOADER
- ROOT
KAKO INSTALIRATI
za flash ROM cm7 morate uraditi 3 koraka (nakon raspakovanja 7z arhivu)
Korak 1 - kopirajte update.zip na sdcard
Korak 2 - Flash novi kernel (uvek koristiti kernel predviđen za CM7 / to je u skladu s fabrickim ROM)
NA PC - pokrenite NA PC - pokrenite fastboot (dzite SHIFT i desnim klikom misa na pozadinu foldera onda izaberi 'Open command window here' (crni prozor će se otvoriti i ostace otvoren dok se ne zavrsi instalacija)
Na telefonu - stavite telefon u fastboot rezim (isključite telefon drzite volume up i spojite USB kabel u PC), na telefonu će se upaliti plavi LED
Korak 3 - kada se telefon pali (prvih 5 sekundi) pritisnite volume down nekoliko puta da udjete u recovery i odaberite apply update from sdcard
UPOZORENJE - ukoliko ste koristili drugi rom (fabricki ili custom), morate izbrisati podatke ili se telefon neće uoaliti
DOWNLOAD
http://download.cyanogenmod.com/?type=s ... e=smultron
OVAJ ROM CE RADITI SAMO AKO STE PREDHODNO IMALI SEMC ROM 4.0.XX da bi dobili novi baseband i GSM signal.
Zahvaljujem se FreeXperia timu i CyanogenMod Dewlopment

CM7 PROGRESS
FIXED
GSM - voice and data
SENSORS - precompiled
WIFI - from source
FM - from source (not working for now)
LIGHTS - from source
VIDEO - from source
AUDIO - from source
GPS - precompiled
BT - precompiled
Gralloc - from source
LiveView - UGLY but SMART Accesory
RECOVERY - almost ready
3D - precompiled
HOTSPOT - from source
CAMERA - precompiled
WORK IN PROGRESS
ANT+ - work in progress
FM - work in progress
REPORTED BUGS
GSM DATA CONNECTION - broken
FIXED BUGS
-sdcard incorectly mounted
-skype compatibility
-tearing on scrolldown lists
-flickering in video playback on some formats
-reboot to recovery
-gameloft games compatibility (some games are still incompatible)
-touchscreen
-recovery backup
-sound concurency (thanks Kali)
-Touch Screen
POTREBNO JE
- OTKLJUCAN BOOTLOADER
- ROOT
KAKO INSTALIRATI
za flash ROM cm7 morate uraditi 3 koraka (nakon raspakovanja 7z arhivu)
Korak 1 - kopirajte update.zip na sdcard
Korak 2 - Flash novi kernel (uvek koristiti kernel predviđen za CM7 / to je u skladu s fabrickim ROM)
NA PC - pokrenite NA PC - pokrenite fastboot (dzite SHIFT i desnim klikom misa na pozadinu foldera onda izaberi 'Open command window here'
Kod: Obeleži sve
fastboot flash boot boot.img
Na telefonu - stavite telefon u fastboot rezim (isključite telefon drzite volume up i spojite USB kabel u PC), na telefonu će se upaliti plavi LED
Korak 3 - kada se telefon pali (prvih 5 sekundi) pritisnite volume down nekoliko puta da udjete u recovery i odaberite apply update from sdcard
UPOZORENJE - ukoliko ste koristili drugi rom (fabricki ili custom), morate izbrisati podatke ili se telefon neće uoaliti
DOWNLOAD
http://download.cyanogenmod.com/?type=s ... e=smultron
OVAJ ROM CE RADITI SAMO AKO STE PREDHODNO IMALI SEMC ROM 4.0.XX da bi dobili novi baseband i GSM signal.
Zahvaljujem se FreeXperia timu i CyanogenMod Dewlopment
Poslednja izmena od wucinac u Pon, 17. Okt 2011. 08:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Treba mi pomoc nekog strucnjaka ili nekog ko se donekle razume u mobilne mreze.
Uzeo sam ovaj tel. u mTS-s (telefonom sam prezadovoljan), ali sta sam primetio:
Kada stavim network mode u :
GSM / WCDMA preferred. - mobilni internet mi je brz, ali sto se razgovora tice, dolazi do prekidanja poziva, nekad zovem i samo se prekine, cesto ima nekih cudnih smetnji...
A kada stavim GSM only- razgovori su besprekorni i nema bagovanja, ali imam utisak da mi je mobilni internet sporiji, ako ne i duplo... :\
Moja pitanja su:
1. Dal ja tripujem ili je stvarno sporiji internet ako se podesi GSM umesto WCDMA (ili drugim recima, da li network mode utice na internet)
2. Dal je moguce da mTS ima polu funkcionalu, aj da se izrazim infrastrukturu sto se tice WCDMA mreze? Da li jos neko ima ovih problema, sa ovim, pa i drugim telefonima koji su ovako podeseni? (inace, iz BG-a sam)
Hvala unapred dobrim ljudima koji mi odgovore
Uzeo sam ovaj tel. u mTS-s (telefonom sam prezadovoljan), ali sta sam primetio:
Kada stavim network mode u :
GSM / WCDMA preferred. - mobilni internet mi je brz, ali sto se razgovora tice, dolazi do prekidanja poziva, nekad zovem i samo se prekine, cesto ima nekih cudnih smetnji...
A kada stavim GSM only- razgovori su besprekorni i nema bagovanja, ali imam utisak da mi je mobilni internet sporiji, ako ne i duplo... :\
Moja pitanja su:
1. Dal ja tripujem ili je stvarno sporiji internet ako se podesi GSM umesto WCDMA (ili drugim recima, da li network mode utice na internet)
2. Dal je moguce da mTS ima polu funkcionalu, aj da se izrazim infrastrukturu sto se tice WCDMA mreze? Da li jos neko ima ovih problema, sa ovim, pa i drugim telefonima koji su ovako podeseni? (inace, iz BG-a sam)
Hvala unapred dobrim ljudima koji mi odgovore

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 05:36
- Kontakt:
marcoh kod mene je druga situacija meni telefon prekida i secka kad razgovaram na gsm mrezi dok na wcdma mrezi radi odlicno inace i ja sam iz bg-a, mts-ov korisnik. sto se interneta tice sa gprswap apn-om neces moci da sa marketa skidas vece aplikacije tako da postavi apn konfiguraciju za gprs internet, sto se tice razlike wcdma i gsm mreze, wcdma mreza je novija tehnologija u odnosu na gsm ali koliko je tacno ona zastupljena u srbiji to vec ne znam.
-
- Slučajni prolaznik
- Kontakt:
3g mondo je obicna glupost jer ti uz pretplatu za 3g dobija mogucnost video poziva po ceni obicnog i pristup 3g materijalu na mondo sajtu sve ostalo je isto... razlika u brzini i fukcionalnosti interneta na telefonu je u podesavanju apn-a tj ko koristi stariji apn gprswap ima sporiji net i ne moze da skida velike blokove podataka sa neta odnosno marketa zato umesto gprswap podesite gprs inetrnet apn.
step89_la, a jel si stavio samo WCDMA ili GSM / WCDMA preffered. ? mozda mene zeza jer prebacuje ili tako nesto ?
i sad bas gledam u settings, kada udjem u APNs, imam samo mts gprswap, e sad to sto ti pricas gprs internet wap, jel imas negde parametre za to, pa da mi kazes i da ukucam? ili samo treba ime da promenim? nisam skontao bas o cemu pricas?
jer ja sam stavio one default m:ts-ove parametre ...
i sad bas gledam u settings, kada udjem u APNs, imam samo mts gprswap, e sad to sto ti pricas gprs internet wap, jel imas negde parametre za to, pa da mi kazes i da ukucam? ili samo treba ime da promenim? nisam skontao bas o cemu pricas?

jer ja sam stavio one default m:ts-ove parametre ...
-
- Slučajni prolaznik
- Kontakt:
stavio sam WCDMA only, kod mene jedino tako ne prekida tokom razgovora, vredi pokusati ako imas taj problem.
napravi novi ili preimenuj i promeni stavke u vec postojecem gpswap apn
MTS INTERNET
APN (Access Point Name): gprsinternet
User Name: mts
Password: 064
Home page: None
Proxy server address: None
Proxy Port Number: 0 (None)
nadam se da sam ti malo pojasnio ako treba nesto samo pitaj
napravi novi ili preimenuj i promeni stavke u vec postojecem gpswap apn
MTS INTERNET
APN (Access Point Name): gprsinternet