Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

leonine, nista ti to NOKIA nece rijesiti. Ko zna odakle su oni kupovali te telefone. Cisto sumnjam da su narucivali direktno iz NOKIA-e. Iskreno sve i jedna mobilna mreza bavi se "svercom telefona na legalan nacin"... Samo tuzba! :x
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

deksicom napisao:darkonda, pa posalji takvu poruku kao jednu sa 160 karaktera a u njoj ubaci 5-6 takva slova pa proveri posle koliko ti je poruka operater skinuo pa ce da vidis ko je u pravu :P :wink:
leonine, muke i to za telefon kupljen legalno i placen debelo auu pa gde bre da kupujemo telefone kad sve ovo isprocitasmo.
bonus kredit pre slanja 91,76 din, otkucao celu poruku sa š đ č ć ž i poslao, stanje kredita posle poslate poruke 90,98 sto znaci da mi je skinulo 0,76din koliko i kosta poruka na kontroli troskova :D :P

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

zavodnick napisao:leonine, ...
Samo us....na motka! Da te tako neko zavlači za sopstvene pare to može samo u Srbistanu... No, ja sam u neku ruku u sličnoj situaciji kao leonine, pa čekam rasplet.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

darkonda, mogu potvrditi to sto kazes. Sve zavisi od verzije softvera, jer neke racunaju vise te karaktere a neke ne. Na primjer meni na N8 imam euro1 fw verziju i sa engleskim unosom slova napisem poruku i kad vidim u log ili delivery report ono poslalo u 2 poruke, iako kad pisem sms regularno prikazuje da nisam izasao iz limita od 160 slova. Nije mi jasno sto to i nisam uspio naci rjesenje za taj misteriozan bag al sta da se radi...

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

VeNoM napisao:šta se sada dešava sa e72?
Nista. Juce sam im poslala onaj dopis i pisala sam Nokiji. Servis mi je jutros odgovorio da donesem telefon i da ce sve uraditi zakonski i da bi ja kao kupac bila zadovoljna. Sta god im to znacilo. Inace, zvali su me jutros iz Nokije sve me ispitali i rekli su mi da ce uraditi sve sto mogu, tipa opomenuti Mobis i sve sto uz to ide. Od mene dosta. Rekli su mi da ce me kontakirati opet da mi kazu sta se desava dalje. Inace dopis sam im poslala sinoc i vec su me jutros zvali. A eto i Mobis se oglasio cim sam spomenula advokata. Sace jos ispasti da su oni hteli da mi zamene aparat a ja skocila da ih napadam bez razloga. :dry: Da...

varicak napisao:No, ja sam u neku ruku u sličnoj situaciji kao leonine, pa čekam rasplet.
E sto se tice onog sto smo pricali za treci servis, to daje mts. Za druge to nije pravilo. Prva Nokija koju sam uzela u mts-u je bila Made in Finland. Telefon i dan danas nakon 5 godina ispravan. Samo sto mu je maska izguljena. Sada Nokije za mts radi CT. Trebalo bi i za Telenor ako se ne varam. A generalno bela E72 ima bag sa navigacionim tasterom, upada valjda donji levi cosak. IDzO je pisao o tome na forumu sveta kompjutera.
Poslednja izmena od leonine u Uto, 11. Okt 2011. 12:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia 6600 slide; Nokia E72

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

taj navi taster lepo isključi ako misliš na onaj optički jer on zna da zeza samo tako ,
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Ma na beloj VeNoM, ja imam crnu. Moja je jos skrbavija :D
Evo sta je napisao: "Telefon sam vratio, jer je imao fabricku gresku, a pored toga sam pogledao jos jednu belu 72-ku i ona je takodje imala gresku. Greska je ta da se senzorski centralni taster kaci za cestvorsmerni "prsten" odnosno D-pad ne valja. Kvar nije moguce otkloniti, jer je takve prirode, a Nokia Care Center kod nas ne postoji da se odradi zamena telefona i telefon sam vratio. Alpha Copy nije u mogucnosti nista da uradi." I ovo jos: "Centralni kursor treba da stoji ravno, a ovaj moj je stojao ukoso tj. donji deo se podvlacio pod cetvorosmerni prsten i kada si hteo da "skrolujes" na dole preskakalo je, jer je dolazilo do trenja centalnog dugmeta i tastera na dole.(nadam se da me razumes) To je fabricka greska koja se ne moze otkloniti u servisu vec se treba zameniti telefon. Ali posto smo mi slepo crevo i tako nesto nije omoguceno vratio sam tel. nazad."

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

Evo jednog pitanja. Imam ponudu da kupim E72 u ekstra stanju, kupljena u Hendy-ju i ima garanciju pisanu još godinu dana. Pa da li neko zna, da li se garancija uvažava ili mora lično osoba sa ličnom kartom?

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Posto garancija nije pisana na ime, makar u mom slucaju a isto je uzet telefon u Hendiju, onda je svejedno ko je kupio telefon. Ti ako imas racun i regularno ispunjenu garanciju (mada bez imena i prezimena nije regularno, ali to tebe ne zanima), sve je ok.

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

leonine da li ima nekih novosti sa tvojim telefonom? Ja sam danas dobio mail iz "MOBIS-ELECTRONIC SERVISNI CENTAR" da je telefon u statusu "gotov" i da će dans biti spreman za slanje, tako da ga očekujem najverovatnije u sredu, pa se javljam sa novostima.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Nema nista. Stoji spakovan u kutiju. Jos uvek trazim kome da sljepim tuzbu, posto se svi peru od odgovornosti. Zvala sam PIN Computers i jedino tamo se nasao covek koji ce preuzeti na sebe da na visoj instanci u Mobisu resi moj problem. Inace, rekla sam mu da ukoliko isti odgovor bude, svi ukljuceni u ovo ce dobti tuzbu pa neka sud odluci cija je odgovornost i ko je kriv. Ne vredi drugacije. Ja kao kupac nisam kriva sto drzava reze dobavljace niti sto su odnosi izmedju dobavljaca, prodavca, servisa i mts-a nesredjeni. Tako da svi ce fasovati tuzbu a jedan ce snositi odgovornost i troskove spora. Ko ce to biti, sud ce odluciti. Ja imam prepiske, slike i skrbavi telefon. A prepiske su najbolji dokaz kakav servis je Mobis. Cak su mi napisali da se u servisnom nalogu vidi da je menjana prednja maska. Ja umrla od smeha. Prvo devojka u Promobiju mi je rekla da je na aparatu ostala jedino stara maska, sve ostalo je zamenjeno. A i na radnom nalogu koji sam dobila pri preuzimanju moba ne pise nista sem da je zamenjena maticna ploca i novi IMEI. Inace, kontaktirala sam i Nokiju mejlom, zvali su me i rekli mi da se dosta ljudi zale na Mobis. Pa onda promenite ovlasceni servis. Promobi je samo pravan za lose stvari koje radi Mobis. Uzas. A mozda jos pride tuzim Mobis za nanosenje stete i za svo maltretiranje koje sam prosla. Samo da se konsultujem sa advokatom. Kad su oni drski i bezobrazni i d***ju mene, i ja cu njih. Mada ja imam opravdane i argumentovane razloge.
Poslednja izmena od leonine u Pon, 17. Okt 2011. 18:25, izmenjeno 2 puta ukupno.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

leonine, to je ono sto sam ti pricao. Da neki mobilshopovi nabavljaju telefone direktno iz NOKIA-e onda bi mogli da ih vrate tamo i gotova stvar, ali ovako kad ide preko 100 ruku i preko 100 mreza, NOKIA nema veze s tim! :angry:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

zavodnick,ima nokia itekako veze sa tim,jer oni imaju ugovor sa ovlascenim uvoznikom (ma ko to bio,ili vise njih) o prodaji na odredjenoj teritoriji .u tom ugovoru su regulisana mnoga pitanja pa i pitanja garancije.....takodje uvoznik ima ugovore sa poddistributerima itd.
Da se nokia ne oseca krivom ne bi zvali leonine, da ispituju stvar.

leonine, najbitnije je da se ne nreviras jer ne zivce ne moze nijedan novac da kupi,a potom da im smireno objasnis ne zanimaju nove opravke,vec da zelis NOV telefon.
D500&E71

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

leonine-a kako je krenula ima da tuži Nokiju. :roll:

Eh da a ako je garancija pisana na ime čoveka, a ima račun i pisana garancija. Milsim na sajtu se ne navodi da se mora sa ličnom kartom?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

darkonda, janka_88, to da se poruka koja je duza od 70 karaktera, a sadrzi UNICODE karaktere (šđčćž) se tretira kao jedna obicna poruka znaci samo jedno - da je SMS aplikacija poslala umesto šđčćž ASCII karaktere sdccz.16-bitna Unicode poruka duza od 70 karaktera je uvek 2 ili vise poruka, to je odredjeno SMS standardom. Probajte vi te poruke da posaljete sebi, na neki drugi "ne Nokia" aparat da vidite sta ste primili, pa onda proverite koliko vam je zaista skinuto.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Felix55 da znas da sam na korak od toga :lol:
loki13, ne mogu da ne gubim zivce. Telefon je kupljen 02.08. i bio je kod mene do 29.08.. Od tada je 34 dana camio u servisu, a zatim u kutiji. Preseo mi je :dry:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

tomas.hokenberi, pa oni i otkucaju takvu poruku ali ako im je u telefonu podeseno da poruka sa takvim slovima neode ona i neode sa tim slovima nego umesto ć ili š ce otici c i s.
Kod nokie je tako dok kod sony ericcsona ako podesis redikovanu podrsku slova ć,č,š i nemozes upisati.
Nego neka provere kod onog kome salju takvu poruku sa kojim slovima ju je dobio.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

tomas.hokenberi, nisam sad to testirao kakva poruka stigne primaocu ali znam kakvu posaljem i da uvijek skine za 1 sms ako ne predjem 160 slova i tako mi i naplati. :) U svakom slucaju to je bilo jos na N82 dok sam imao jer na N8 nemam nasih karaktera jer je evropski fw ubacen.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

janka_88, radi se o tome da to da jedna UNICODE 16-bitna poruka ima max 70 karaktera, 8-bitna "prosireni ASCII" poruka max 140 karaktera (ovaj standard retko koji aparat podrzava) i standardna ASCII 7-bitna poruka max 160 karaktera prema SMS standardu koji podrzavaju svi operateri i svi aparati na ovoj planeti (SMS ne definise broj slovnih znakova u jednoj poruci vec definise da jedna poruka moze da sadrzi maksimalno 140 bajtova teksta + zaglavlje. Hint: 140*8/7=160; 140*8/16=70; 140*8/8=140. Nema teorije da bilo kojim aparatom i kod bilo kog operatera posaljes 16 bitnu UNICODE poruku (cirilicnu ili sa nasim šđčćž) i da ukucas npr. 120 karaktera i da ti bude naplaceno kao jedna poruka. Ako zaista kucas nase znake, i pises poruke duze od 70 karaktera i onda ti bude naplacena samo jedna to samo znaci da ti je u SMS aplikaciji podeseno da se dijakriticki znaci (šđžćč) konvertuju automatski u svoje ekvivalente bez "kvacica" (sdzcc) ili da koristis 8-bitni standard (manje kompatibilan - uopste nije sigurno sta ce primalac videti) koji dopusta poruke do 140 karaktera. Zato sam predlozio da posaljete sami sebi poruku sa nasim znacima na neki drugi telefon i pogledas sta je stvarno stiglo.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Ono sto ja mogu da vam kazem je sledece, decko ima 5230 (S60) a ja Nokiju 6600 slide (S40). Kada mi posalje u poruci đ,ć,š meni stizu kao d,c,s. Isto tako mi stizu i na Samsung D900. Pretpostavljam da je symbian tu manje presudan, ali eto, da napomenem koji su. Toliko od mene :)

Odgovori