Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

antec,

Softwer 99% .Da li moze stvarno ne znam nisam pratio,jer sve sto radim radim servisnim alatima (boxovima).U svakom slucaju proguglaj malo.......pozz

kopitaneskita,

Taj forum je nastao kao interni forum servisera,gde se clanstvo placa a clan se moze postati samo sistemom glasanja,gde niko nije mogao proci,ako nema veliku vecinu "za" .Uglavnom su to servisi koji postoje godinama !
Elem,servisi su evidentirani kako je ko hteo da se prijavi,neki clanovi i nisu na spisku.......
Zasto stavljam taj spisak:

Iz vrlo prostog razloga jer mi je to lepo tabelarno prikazano po drzavama i gradovima,pa tako nekome mogu odgovoriti gde moze da ode i da ocekuje uslugu koju trazi.

Inace nisam clan pomenutog foruma vec 2 godine i nemam pristup,na licni svoj zahtev tada(zbog nekih),cisto da ne neko ne shvati ovo kao reklamu tog sajta (foruma).
Forum gde mozete postavljati pitanja i gde ce serviseri odgovarati je :

http://www.halohalo.rs/forum/

pozdrav,

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

drgrga, hvala puno. Imam neku povoljnu ponudu pa ne bih da se zaletim a da ne moze telefon da se popravi.
Pozdrav

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Okt 2011. 22:54

Post od Marko988 »

Pozdrav. Vlasnik sam Samsunga S8300 Ultra Touch, problem je sledeci. Naime telefon radi normalno kad je pod 3G mrezom, medjutim kada se nadjem u delu grada gde ne postoji 3G pokrivenost, telefon se automatski prebaci na GSM i izgubi dostupnost. Tacnije indikator je pun (svih 5,6 crtica) ali kada neko pozove telefon nije dostupan. Takodje kad pokusam da obavim poziv pojavi se "Disconnected" ili Network unavailable" Probao sam manuelno da prebacim na GSM900/1800 ali i dalje nije dostupan, dok na UMTS(3G) radi normalno. Upitanju je 060 br, isto je isa 064. Tako da ne znam u cemu je problem. Unapred zahvalan, svako dobro

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 10:08

Post od Bizmark »

Pozz,zanima me dali postoji sansa da sam dekodiram fon koji sam dobio na poklon,u pitanju je HTC S710 i zakljucan na austrisku mrezu,nazavao par servisa u razlicitim mestima,kazu moze se dekodirati ali svako trazi razlicito,najjeftinija varijanta je oko 700 pa neki za isto to traze cak i 2000 din,kazu da se to odradi za 20 do 30 min preko neta,ubacivajuci IMEI broj i onda dobijaju kod sa kojim ga otkljucaju,probao sam guglati i naci nesto da i sam to odradim ali nikako naci nesto provereno sto ce odraditi posao,zna li neko nesto provereno.? ? ?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Bizmark, najproverenije metoda je odes u servis koji ti je za uslugu dekodiranja trzio neku srednju cenu i to tamo odradis........nema bolje metode!!!!
D500&E71

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Ovi jeftini ce ti vrlo moguce odraditi lose. Ja sam dekodirala Samsung D900 za 600 dinara, tj. usla u prvi servis na koji sam naisla i sad mob ima jako slab odziv tastera, slabije se cuje i jos par bagova... :unsure:
Nokia 6600 slide; Nokia E72

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 10:08

Post od Bizmark »

Mislim da to nema veze sa kvalitetom dekodiranja,jer ce u principu svi odraditi isti posao,znaci treba sam oda unesu na osnovu IMEI broja kod da bi ga otkljucali,nema tu cackanja oko softwera u fonu i slicno,da bi se nesto odradilo nekvalitetno ili lose,samo je stvar ko zeli koliko da zaradi,neko je skroman sa 700 din,a neko zeli cak i 2000 za isti posao od par minuta.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Bizmark,

Tako je....princip je otprilike isti,sem nekih telefona gde se mora patchovanjem odraditi...U vecini slucajeva radi se na iscitavanju koda nekim od servisnih alata(boxova),ili kalkulacijom na osnovu Imei-a,i onda se se kod rucno ukuca ili uradi direkt upisivanje.
U svakom slucaju u 99.99 % modela nema APSOLUTNO nikakvih posledica po telefon !

leonine,

Kod Samsunga(pogotovu D900) ne da nema teorije da se to desi dekodiranjem, neko je to naucna fantastika.Da ima slab odziv tastera i slabo se cuje.....meni se cini da si dobila drugi telefon,a ne tvoj,mozda je kljuc u tome....veruj mi to sto se desava, NEMOGUCE je izvesti klasicnim dekodiranjem,bilo kojoim od boxova(interfejsa).....

pozz

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 13:49

Post od mvasqez »

Imam priliku da uzmem Nokiu E51 za 3000 dinara, ali mikrofon nije ispravan. E sad posto vidim da to prodaje decko koji se bavi telefonima, zanima me da li moze biti problem i do ploce? Tj. ako je samo potrebno zameniti mikrofon, to bi verovatno on uradio za 200 din...Na oglasu pise da je problem mikrofon i da popravka u ns kosta 500 din...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mvasqez,

Da tako je,na tom telefonu je ugradjen digitalni mikrofon koji se poprilicno tesko menja.Ako on tvrdi da to ima za 500 din da se uradi onda OK ali ja se ne upustam u takvo planinarenje bez 15 Eura......pozz

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mvasqez »

Uh dobro je sto sam odustao od kupovine, ipak sam dobro procenio. Hvala puno na odgovoru. Veliki pozdrav... :)

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2009. 18:32

Post od Sh1 »

Imam problem sa microSD karticom, koristio sam je u 6300 bez ikakvog koda, telefon se pokvario i kupio sam c5, ubacio karticu i trazi mi sifru...povezao sam karticu sa kompom da bih iskopirao stvari koje su mi bitne,ali, opet trazi sifru, da li postoji mogucnost da "provalim"sopstvenu sifru i pristupim sadrzaju kartice u novom telefonu ili na kompu da barem prebacim podatke
hvala!

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko988 »

Hoce li neko meni da odgovori??? :( Posto se bojim da nije otisla predaja za gsm signal. Jel moguce da postoje dva odvojena dela za 2G i 3G i moze li da se popravi ili mora nova polca :cry: Pozdrav

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Sh1,

Na zalost ne. Postoji uredjaj koji resetuje sifru ali se kartica mora formatirati posle toga !
Isto tako karticu mozes otkljucati tako sto ces ubaciti u neki NOKIA Symbian telefon,i dozvolice ti formatiranje.

Naravno u oba slucaja,podaci bivaju obrisani.... :smutny:

Marko988,

Da u pravu si.Ne mora druga ploca,moze se popraviti,odmah da ti kazem da taj kvar nije ni malo jednostavan,tako da....trazi neki proverno dobar servis,i ne ocekuj malu cenu za to... :smutny:

pozz

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko988 »

Hvala puno na brzom odgovoru. :D Telefon je pod garancijom, nista znaci moracu da ga saljem za BG

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mvasqez »

Imam problem na Nokiji N82, stalno je upaljen blic i ne moze da se iskljuci. Moze li to lako da se sredi, jel to veliki problem?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mvasqez, kako bre stalno upaljen, pa on je xsenon nije valjda da ti stalno svetli. Slika

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mvasqez »

Pa treba da kupim, nasao u oglasima. Pise stalno svetli blic, ne gasi se. I na slici gde je telefon blic je upaljen. :)

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

drgrga napisao:leonine,

Kod Samsunga(pogotovu D900) ne da nema teorije da se to desi dekodiranjem, neko je to naucna fantastika.Da ima slab odziv tastera i slabo se cuje.....meni se cini da si dobila drugi telefon,a ne tvoj,mozda je kljuc u tome....veruj mi to sto se desava, NEMOGUCE je izvesti klasicnim dekodiranjem,bilo kojoim od boxova(interfejsa)...
Ma dekodirao ga pred mojim ocima tako reci. Sedeo je u prostoriji pored pulta u radnji i sve vreme mi bio na vidiku. A i znam koji su mi tasteri izlizani i ima mali beton print na cosku. :D Kako god, slabije ga koristim pa me to i ne zulja toliko. Ali eto, pocelo se desavati od tada. Ne mora biti da je od dekodiranja. Mozda je puko u mozak jednostavno, pitaj Boga sta je...
Nokia 6600 slide; Nokia E72

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mvasqez,

Kratko:dalje od toga..... pozz

Odgovori