Luda Nokia ?!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

Zoka napisao:svaki trgovac će ti reći da je bolje da proda više komada po manjoj ceni, nego manje komada po višoj ceni...
mislim da je to isto :) ako proda 10 kom po 200e to je 2000e ili ako proda 5 kom po 400e opet 2000e

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

omg nbnebojsha nije rec o tome.

Ako se vec igramo sa time po vasim pravilima onda je bolje da prodash 9 po 150 nego 10 po sto. zar ne ?? Al poenta cele price je da nije rec o tome.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Dario, kao prvo, ja nisam "onaj" nego "ona"...To važi i za tebe nbnebojsa, mada sam mislila da si to shvatio jer sam vec dosta ovde na forumu...ali nema veze...
Kao drugo, normalno da se će se po većoj ceni prodati mnogo manje komada nego po manjoj, pa je izravnjavanje i uspostavljanje bilo kakve ravnoteže u zaradi besmisleno... :roll:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Zoka je upravu jer ce kupci povecavati svoju kupovinu ako su cene nize i obrnuto! Cene na trzistu a samim tim i RUC zavisi i od ostalih faktora a ne samo od ponude i traznje!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Hvala IDzO, tvoje mišljenje zaista poštujem, jer je to tvoje zanimanje, i ti si stručan u ovoj oblasti...Pa mislim da bi i ostali trebali da se slože :wink: :)

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

IDzO, nije bilo o tome reci, radi se o smanjenju cene 6630 koja je usledila zbog zasicenosti trzista odnosno male potraznje a velike ponude kako novih tako i polovnih modela, a nemora da znaci da ukoliko je cena niza da ce ljudi kupovati vise ili ako je cena veca manje, zbog toga sto se radi o razlicitim proizvodima u ovom slucaju 6630 i 7610, ja sam rekao i da je ista zarada, prodati vise po manjoj ceni i manje po vecoj 8)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

to sto sam ja napisao za vecu kupovinu kad je cena niza to ti je samo jedna od definicija u mikroekonomiji gde se objasnjava ponasanje kupaca na razlicite promene na trzistu robe!!!!!!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

IDzO napisao:Posto je za N6630 postala velika pomama samim tim je povecana i proizvodnja i lakse se moze naci na trzistu. Zbog vece proizvodnje i traznje od strane kupaca cena ce padati jer kada je cena niza potrosaci ce kupovati vecu kolicinu proizvoda. Zbog vece proizvodnje i prodaje 6630 NOKIA jeftinije nabavlja delove za pravljenje telefona pa su troskovi proizvodnje nizi a samim tim i cena gotovog proizvoda je niza!!!!!!
ovo nema logike... sto je veca traznja logicno je da je telefon skuplji, pa to znaju i bakute na pijaci, jer kad svi traze krompir normalno je da ce da poveca cenu, a kad niko ne trazi, pa naravno da ce da smanji... e sad tu postoji prica i o retkosti (oskudnosti) i obilnosti nekog dobra i to je ok, ako je neko dobro obilno a nema potraznje cena ce padati, ali ako je neko dobro obilno (sto je cinjenica sa 6630 jer nokia moze da proizvede dovoljan broj primeraka) i potraznja za istim velika, to ne mora da znaci da ce cena pasti, jer nema logike, sto nokia ne bi zaradila (ili prodavci?) kad vec ima dovoljne potraznje...
a isto tako ne mora da znaci da sto je veca proizvodnja i potraznja da su nizi troskovi proizvodnje...
ako nekog vise zanima o ovoj temi i hoce da proveri ovo sto rekoh, postoji mnogo knjiga iz npr politcke ekonomije etc... ;)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@zoka: primetio sam da si zensko, imas isti avatar kao josh neko sa 4um-a pa vas brkam a ujedno i ime ZOKA (vlasnik neke igraonice) je musko pa mene asocira na musko. A i razlog koji najvise moze da opravda obracanje u muskom licu je u tome sto na forumu a i na net-u uglavnom ima vise ljudi muskog pola i navikao sam da se obracam na svim 4um-ima u muskom rodu. Nadam se da ti ne smeta :)

@topic: sto se tice cene 6630 to zavisi od X stvari. Prosto je jeftinija i to je to. Game Over 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Dario, znam da ima više muškaraca, i sve je to ok...Ali ako vidiš već da sam žensko onda mi se obraćaj u ženskom rodu...Mislim da ne stavljam roze avatar :roll:
nbnebojsa, nije samo tebi...meni je 11 odjednom! Ali šta mi vredi da se žalim... :|

Odgovori