iPhone 3GS

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

E vidis ne mogu, zato sto mu je to mail od firme, a nema nigde zapisano sve parametre pa ne mogu posle da vratim, po settings-u nema nigde opcije za sanducice...
Samo nek se rolaju....sarme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kako nema sve zapisano? Idi u settings pa mail, pa tu nadji mail i prepisi sve osim passworda (to nadam se da zna). E onda pobrisi, i kreni sve ispocetka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

strax
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 23:06

Post od strax »

Ja jos uvek nisam nista uradio, iscitavam sve forume i poceo sam (cini mi se) otprilike da kapiram ponesto.
U crtama znam kako bi isao proces update-a softvera.
Skinuo sam snowbreeze, fajl 'iPhone2,1_4.3.3_8J2_Restore'(posto sam mislio da taj fw stavim) i pogledao vise tutorijala na netu, pa sam otprilike ukapirao kako da napravim custom software. On mi nudi da updateujem BaseBand na 06.15.00 ali meni to nije potrebno jer ja vec imam isti(naucio sam kako da vidim koji je bb :) )?
Na pocetku me je isto pitao da li imam new ili old bootrom. Da li je opcija new bootrom/i dont know u redu posto ja ne znam koji mi je bootrom? Nasao sam isto na netu da tamo gde su pocetna slova modela MC da je to novi bootrom?
Posle pravljenja custom fw-a sam snowbreeze mi nudi da ubaci telefon u dfu mode. Da li je to isti onaj pwned dfu u koji ubacuje ireb? Meni se ucinilo da jeste??
Po modelu mog telefona sam nasao preko google da je to telefon skinut sa t-mobile mreze (valjda) iz Nemacke. To znaci da prilikom pravljenja custom fw-a treba da stikliram Hacktivate?
Editovao sam host file i to je proslo bez problema.
Takodje sam svu muziku i kontakte backupovao sa itunesom.
Skinuo sam i TinyUmbrella i sa njom sacuvao shsh(mada jos uvek nisam skroz ukapirao kako i za sta bih to eventualno koristio) i imam ih dosta, tacnije za 6 ios-a.
Da li ce mi posle updatea fw-a itunes traziti nekakvu aktivaciju sta da radim ako mi se pojavi ono 'different sim detected'? To je jedino sto me i dalje buni...
Ima li jos nesto sto bih mogao (morao)uraditi?

Edit:Uspeo sam da uradim fw update citajuci raznorazne forume, tako da mi pomoc vise nije potrebna.

borkes
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 31. Mar 2005. 11:09

Post od borkes »

Pozdrav za sve molio bih za pomoc ako neko zna sta da uradim,imam iPhone 3gs koji je radio normalno i posle ideje da ga malo restartujem i pobrisem sve u njemu kada sam uradio restart on je normalno krenuo da se restartuje i kada se pojavila jabuka kao sto normalno i treba on vise nije mrdnuo sa te tacke,znaci non stop stoji jabuka i ne mogu nista da uradim vec samo da ga ugasim i opet ponovo sve isto kada krenem da ga upalim!
Ako neko ima neki predlog sta da uradim neka mi objasni detaljno jer nisam neki strucnjak oko takvih problema!!!

Hvala unapred!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

miodrage napisao:Upali ga, kad se pojavi jabuka sacekaj otprilike 1 minut, nakon toga drzi Home+power dok ekran ne bljesne i ne pojavi se jabuka ponovo. Sad ga pusti nekih 5 min, ako ni onda nece, onda probaj da drzisHome+power 25 sec. Ako ne pomaze nista, javi pa da vidimo sta dalje
borkes napisao:Probao sve i dalje isto,samo se malo pogorsava cini mi se pokusao sam da ga stavim na punjenje on punjenje vidi kao da sam hteo da ga upalim,sada i ne mogu vise na da ga palim normalno na dugme kada to stisnem on mi ukljuci kao da sam ga stavio na punjenje,tek kada ga stavim stvarno na punjnje on posle nekog vremena pokrene ponovo jabuku ali koja i dalje stoji i nista vise!!!!
miodrage napisao:Ok. Koja ti je verzija softvera u njemu? Skini iReb, skini TinyUmbrella.
Pokreni jedan od ta dva program, prikljuci telefon i idi na opciju kick out of recovery. Ako uspe. Ako ne, onda ces morati da radis restore.
Ono sto takodje mozes, je da ovo sto sam ti naveo Home+Power pokusas nekoliko puta. Meni se desilo na 3G, da mi je upao u neki loop, i da nije hteo da izadje, ali bio sam uporan, i posle nekoliko pokusaja ovog tzv. "hard reseta" uspelo mi je.
Znaci drzis home i power jedno 20-25 sec pa pustis, jabuka treba da bude na ekranu, i onda ga pustis par min (posto se cini jako dugo, uzmi stopericu pa meri, 5-6 min minimalno). Pa ako nece, ponovis sve. Ako uopste nece, vrati se na pocetak ovog mog texta pa cemo dalje.
borkes napisao:Ne znam koja je verzija softvera, jel to prestavlja neki problem?
miodrage napisao:Pa veliki... jer bez toga ne znam da ti kazem sta dalje da radis. Update bna najnoviji software nije uvek najbolje resenje. Pokusaj sledece: skini f0recast (www.ih8sn0w.com) i prikaci telefon, pa vidi sta ce da ti ispise. Ukoliko sve prodje lepo, znacemo sta ima u tleefonu i sta da radis sa njim.
Mislim da ti se telefon zaglavio u recovery loopu ili u DFU mode-u, pa ga sada treba odatle izbaciti.

borkes
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 31. Mar 2005. 11:09

Post od borkes »

Pozdrav za sve,imam jedno pitanje i problem u vezi sa iPhone 3GS 16GB verzija 4.1 (8B117),drugar koji poznaje ovu sferu mi je otkljucao iPhone i sve radi dobro ali mi je problem sto signal ima samo kad prebacim u opcijama 3G mrezu a kada iskljucim 3G onda nema mreze,da li moze sta da se uradi sa njim jer kao i sto znate nije bas svugde pokrivena 3g mreza,pa Vas molim sta dalje da uradim posto ovaj drugar nema resenje! xx x x x x

Hvala unapred!

Izmenila Ninolina:: Uklonjen broj telefona.. Ovo je forum pa ovde očekuj i odgovor na svoje pitanje.. Za sve ostalo tu je PP..

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

borkes, da li se ista stvar dešava sa bilo kojom drugom SIM karticom, bilo kog operatora? Da li je sa prethodnom verzijom OS-a sve radilo ok? Da li je telefon ispadao, da li je otvaran, kvašen? Imaš li mogućnost da staneš pored nekog repetitora čisto da proveriš da li ćeš dobiti makar jednu crticu na 2G? Sve mi miriše na hardverski problem jer je obično obrnuto - 2G radi ali je 3G jako slab ili nikakav. Može da bude ležište za SIM karticu, GSM IC, antenski svičer, napukla štampa na ploči. Da li je 3G signal dobar, kada ga imaš? Koja je verzija baseband-a?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ima jedno pitanje. imam ponudu - novi 3gs sim free za 310eur... e sad, da li se isplati za tu cenu i sta to znaci sim free? zeleo bih da imam mogucnost da radim update na najnoviji softver koji dolazi ukljucujuci i 5icu...
jos nesto, kakva su mu ogranicenja, bluetooth itd... hvala :wink:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

luca, da nije mnogo 310e za 3gs? Sim free ti znaci da radi na svim mrezama i da mozes da mu radis updejte i da se nece zakljucati, ogranicenja ces da sklonis sa jailbreak-om i cydiom tako da to ne treba da te brine. Medjutim pitanje je kako ce ios 5 da radi na 3gs-u, jer otprilike 3gs je sada stari model zbog cetvorek i 4s-a. Moje misljenje je bolje ga preskoci.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

iOS5 po nekim pricama pristojno radi na 3Gs. Za SIMFree ti je lesa0208 lepo objasnio, a ja se pridruzujem da je 310€ previse za 3Gs, 250€ je maksimalna cifra koju bih ponudio za izuzetno ocuvan model. Inace cisto sumnjam da je nov, mozes to i da proveris, na support.apple.com, pa da trazis serijski broj (pise na kutiji), ukucas i tamo vidis da li je ikada bio aktiviran, i ako jeste otkad... Ima puno fora :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ooooook, ne idem dalje sa tim... imam 4 za 420 polovan i nov za 510eur... ali mislim da je ipak to mnogo za mene, hvala... :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

I to je previse. iPhone4 polovan ako je zakljucan, odnosno koristi se Gevey interposer ima vec za 380-400 sto mu je i neka realna cena, a SIMFree je cca 50€ skuplji. Nov (Gevey) ima za 440€, i SIMFree 480-550 (beli).

cika-sale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Nov 2011. 12:06

Post od cika-sale »

E ovako: imam iphone 3gs 16GB. Imao sam iOS 4.0.1 i prebacio sam ga na 4.3.3 i baseband 06.15.00, uspeo sam da ga otkljucam sa ultrasnow 1.2.3 i sve mi radi osim GPS-a. Ja mislim da sam ga prebacio na onaj iPod baseband da zbog toga ne mogu da koristim GPS. Pa bi zeleo da zamolim ako neko zna sta mogu da uradim kako bi ga otkljucao i bio u mogucnosti da koristim skroz otkljucan telefon da mi pomogne. Pozeljno na privatne poruke da mi posalje. Hvala unapred!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

cika-sale, mislim da nećeš moći GPS da koristiš. Ako neko zna da zaobiđe nekka napiše, ne mora da se stidi :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cika-sale, zeznuo si stvar. Sa 6.15 nema GPS-a. E sad, ako ti je bootloader u telefonu 5.8, sto ce reci stari, sto ce reci telefon ti je MB serije, ima postupak da skines BB na 5.13. Da saznas koji ti je bootloader u telefonu, skini if0recast sa ih8sn0w.com, prikaci fon na komp i vidi sta pise. U suprotnom, jos uvek mrka kapa. Navodno iPhone Dev Team radi na alatu koji ce omoguciti da se sa 6.15 vrati na 5.13 ili da se makar odradi GPS fix. Ima nekih clanaka kako, ali nisam siguran da bi to radilo.

cika-sale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cika-sale »

Sad sam uradio ovo sto si mi napisao i pisem mi ovako:
bootloader 6.4_M3S2
model MC131
E sad preko iDetectora mi kaze da moj 3GS sadrzi stari Bootrom...
Jel mi ima pomoci ili ne mogu nista da uradim?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne mozes nista da uradis, i imas novi bootrom. 5.08 je stari. Preostaje ti da cekas, i da molis Boga da zaista uspeju nesto da naprave. Navodno, ima clanak na netu (googlaj), da ako stavis 4.0.2 u njega, onda ces moci da imas GPS... Iskreno ne verujem, ali ne kosta puno da probas.

cika-sale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cika-sale »

Hvala u svakom slucaju na informacijama. Ako nista bar sam sad miran da ne mogu nista da uradim. Pozdrav

Boyan89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 01:01

Post od Boyan89 »

Pozdrav ljudi...Evo ovako nemam bas puno vremena za citanje jer sam na putu,zanima me jedna stvar,tj 2 pa mi treba pomoc ali u sto kratkim i jasnijim crtama da mi objasnite...naime,dobio sam iphone 3gs iz Austrije,kupljen je nov u septembru,ali je brat 29 oktobra uzeo iphone 4s cim je izasao posto je fanatik iph-a. pa mi je poklonio 3gs 16gb. Ali je zakljucan i nije jailbreakovan..pa me zanima sta da skinem i preko cega da sve to odradim jer vidim da to moze da se odradi...zakljucan je na mrezu njihovu,a ja koristim vip karticu ovde kod nas u Srbiji...pa bih u njega da je ubacim...
Kapiram da treba da kazem koji je fw tako da ovo je sto pise u njemu....
Version - 5.0(9a334)
Modem Fw 05.16.o5

Pa me zanima da li sta moze da se uradi..ubacio bih i navigaciju u njega...zbog toga mi najvise i odgovara...Pozdrav i zahvaljujem unapred...
Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Iskreno receno - imas 2 izbora - da ga koristis kao skupi iPod Touch, jer unlocka verovatno nece ni biti. Sto se tice druge opcije, ta je da dignes BB (modem) na 6.15 (iPad), ali sa time ti nece raditi GPS, iako sam citao da sada ima neki fix koji to popravlja, ali nisam 200% siguran.
Ajde da ti uradis lepo sledece - nakaci telefon na komp, pre toga skini if0recast sa ih8sn0w.com i vidi sta ce da ti ispise za bootloader. Ako je 5.8, dobro je, onda cemo uspeti sve, ako nije, onda je svejedno. Ovo mozes i preko modela telefona u settings da vidis, ne tako precizno, ali MB je u principu 5.8, a MC 5.9 ili veci. S obzirom kada je kupljen, tesko da je MB, ali vredi pogledati.
Uglavnom, napisi sta je od svega ovoga, pa cemo dalje da mozgamo. Nemoj sam nista napamet da radis da bi mozda uspeli nesto da uradimo.

Odgovori