Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Jel običan Wilfire ili Wildfire S?
Jel tač skrin reaguje normalno?

Ako je običan Wildfire i ekran se menja bez tač skrina nije skupo.
Čak dosta jeftinije od niže cifre koje si spomenula.
Ako se mora menjati i tač skrin onda je tvoja niža cifra.
Ovo je sve orjentirno, jer ja znam samo cene delova.
Javiće se već neko od servisera da razjasni.

Ako je Wildfire S, za njega su cene zlo i budi spremna čak i na tvoju najvišu cifru.

Garanciju ti najverovatnije neće priznati, ali te ništa ne košta da probaš.

Evo sad sam pogledao na: http://www.youtube.com/watch?v=aME2BsgovcI
Menja se ekran nezavisno od tača.
Tako da ako ti je tač skrin OK, neće uopšte da bude skupo.
Ipak zvaničnu verziju će ti reći neko od servisera sa foruma.

cthbg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 26. Okt 2011. 20:39

Post od cthbg »

@siki069 - Hvala puno na opsirnom odgovoru.

U pitanju je obican wildfire, tj. bez S u imenu.

Kada kazes tac skrin ako mislis da li normalno deluje na dodir i otvara sve aplikacije, to je u redu, radi. Tdje, nema ni ogrebotine na samom staklu, ali su tu te linije, koje se ne pomeraju, bez obzira koja se aplikacija otvori.

Nadam se i ja da je samo ekran.

Hvala jos jednom.

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Okt 2011. 22:54

Post od Marko988 »

Pozdrav, evo mene opet sa jednim pitanjem. :) Dakle kopao sam po netu i nasao podatak da je Samsung S8300T (Telstra), telefon koji je Samsung specijalno pravio za ovu australijusku mrezu sa izmenjenim hardverom, tako da softver (koji je verovatno ubacen kad je sitgao u Srbiju) sa obicnih s8300 nije kompatibian, pa telefon gubi (NEMA!) 2G signal. Prema tome, koliko sam shvatio telefon je izmenjen hardverski da moze samo da radi sa Telstrinim softverom koji je nemoguce naci na netu. Elem, mene interesuje da li mogu da se zamene ti hardverski delovi pa da telefon moze da koristi obican softver i naravno da radi 2G signal. Eto toliko.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Marko988, ti "hardverski delovi" su "zalemljeni" SMD tehnologijom na maticnu plocu telefona, pa sve kada bi neko i imao te "hardverske delove" zamena bi bila "prilicna komplikacija". Svejedno ne vidim sta bi to bilo tako posebno sto se tice 2G signala, posto Telstra koristi sasvim standardnu GSM mrezu, bez ikakvih razlika u odnosu na onu kod nas, pa ako je ista izmenjeno u hardveru S8300T to nema bas nikave veze sa GSM signalom. Kastomizacije se obicno svode na dodat kompanijski brending u firmveru i kozmeticke izmene na kucistu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko988 »

Pa problem je u tome sto je izgleda zamenjen Telstrin softver sa normalnim s8300 softverom, koji radi ok, ali nema 2G signal. Dakle telefon moze samo da radi normalno sa Telstrinim softverom. Tako sam procitao na jednom forumu gde su ljudi pisali da imaju isti problem. Ima posebna tema gde su poredjani softveri za s8300 i gde pise crvenim slovima da nisu kompatibilni na S8300T jer se moze ostetiti telefon.
Evo citiram jednog lika:"Hi i have the GT-S8300T from telstra it is basicly the same as the standard s8300 but with a different antenna the people at telstra said they use the north american antenna... i did something stupid and flashed it with standard s8300 firmware now i can't connect to the 2G network in australia... " Mogu i link da stavim ako je dozvoljeno :)

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Ti napisa da ti je telefon u garanciji? Ili ne priznaju garanciju ako telefon nema signal?
Niko u Srbiji ne uvozi telefone iz Australije, već iz Mađarske i Nemačke.
Dakle možeš naleteti na 8300 Vodafone a teško na 8300 Telstra.
Već ti je napisao tomas.hokenberi da su razlike samo u SW i da su kozmetičke prirode.
Kako znaš da je taj tvoj 8300T i da to znači 8300 Telstra, a ne 8300 Tocco što je originalni naziv za 8300?

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko988 »

Pa da to sam i ja mislio da je oznaka za Tocco Ultra, ali izgleda da nije. Telefon ima garanciju i u servisu je. Njima sam rekao isto sto sam i napisao u svom prvom postu na 83oj strani. Danas sam ih zvao rekose da ce da "srede" i da se nista ne brinem. Mada malo sam sumnjicav posle ovoga sto sam nasao pa sam hteo ovde da se raspitam. :unsure: Ne mogu 100%da tvrdim da je Telstra, ali pise na zastitnoj foliji poklopca S8300T (ajd sad ovo za foliju manje vise :D ),pise na telefonu ispod baterije i plus je tastatura crna, a ne crvena (kao deo gde je kamera) ili plava, uzavisnosti od boje telefona, kako je kod obicnih s8300. Mozes da pogledas na Googlu S8300 Telstra i potrazi slike, videces da imaju crnu tastaturu. Znaci ponavljam, da sam naisao na podatak da je Samsung pravio telefone posebno za Telstru sa hradverskim razlikama. . . da ne ponavljam ono sto sam vec kucao. . . Isto pise i za F480T kada se u njega ubaci obican softver, displey mu ne radi kako treba. Rekoh stavicu linkove ako vas vise zanima i naravno ako smem. :unsure: Pozdrav

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Marko988,

To je normalno,i naravno da nisu isti.....pa najobicniji E250 imate u tri-cetiri varijante....E250,E250D,E250V, i sve je isto POTPUNO,ali na D je hardver totalno drugaciji.
Kada se u D ubaci software od obicnog dobijete da nema zvuka i prikazuje memorijsku karticu(ako se dobro secam).
Zato mi kad radimo samsunga,posto su se desavale razne stvari.....moze recimo vrlo lako da se kokne boot,onda prvo proverimo koja je verzija sw-a unutra pa tek onda flesujemo.....

Vrlo je moguce da je neko upisao sw od obicnog u T,ali isto tako moze da vrati,a ako nema evo nek skine ovde: http://www.petandrive.com/file/5M6473P8 ... elstra.zip :D

Inace sad videh da postoji i S8300N i S8300C

POZZ :)

sr3cko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 26. Okt 2011. 19:56

Post od sr3cko »

Zeza me touch na gm750, nekad radi lepo nekad stiska neke brojeve, sad da li je do njega ili do softvera? Softver je wm 6.5 5.2.21867.

Marko988
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Marko988 »

Pa kazem ja da nisu isti :P Hvala drgrgo na odgovoru, stvarno si doca! :D
Dakle koliko mi se cini postoje tri resenja:
1.da se vrati telstrin softver i telefon funkcionise normalno,
2.ili da se zamene delovi, pa da telefon postane obican s8300 ( ako je to moguce :dry: )
3 ili jednostavo da dobijem nov koji nije skinut sa Telstra mreze :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Marko988,

Upravo tako.....

1. Radice sigurno ako je to bilo u pitanju,evo ostavio sam link ako nemaju nek skinu......u tom slucaju ces biti primoran da koristis vrlo glup brended sw,sa brdo nekih ikonica,precica,verovatno neces moci da podesis parametre nasih operatera itd,itddddd.........

2. Ovo nece moci da se izvede,zato sto je prepravka vrlo komplikovana(ja i dan-danas radim na nekim Nokijama za americko trziste koje su na 850 Mhz,kod njih se menjaju dva filtera,zatim isflesuje na obican i upise pm od obicnog.....to je onda to.....ALI kod novijih telefona moduli su skoro pa kompletno integrisani te tu kod ovog S8000 nema sanse nikakve.

3.To je najbolje resenje,ali nisam pratio gde si kupio i kakva je garancija......

pozz

vladepranjanac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 17:43
Kontakt:

Post od vladepranjanac »

pomoc!! pomoc!! da li mi moze neko pomoci oko ovoga,,kako a povratim gdfs file???

cao drugari,,,treba mi pomoc u vezi SE K750i,,,flesovao sam taj telefon,,,i kad ga flesujem,,,objavi mi activite gdfs file...ali nece dalje,,sta da radim....a pre toga sam probao da ubacim softver od w810i,,i od tada vise nece da da nikakve znake zivota...hvala unapred...pozdrav za sve clanove foruma...

Unistena gdfs zona,potrebno nekim od alata za SE upisati gdfs,srediti imei i ostalo i nakon toga isflesovati.....ne mozes sam nista tu....
ako bi moglo neko upustvo kako i s kim programom da to povratim???bilo bi mi mnogo od pomoci..pozdrav..

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 13:49

Post od mvasqez »

Pozdrav, opet ja. Stigla mi je ona Nokia N82 sto je svetleo blic stalno, tj. tako je pisalo u oglasu. A ustvari ne svetli blic, nego ona crvena lampica pored blica, svetli cak i kada se ugasi telefon. A blic inace radi. Da li je to moguce srediti ili ne? Ja sam otvorio telefon i iscupao konektor od blica, i sada ne svetli ta lampica. Ali kada udjem u kameru pokaze sliku, i pokaze kao neki logo za punjenje, sigurno zato sto blic ne moze da se puni, i nakon toga mi kaze da ugasim i upalim telefon. A snimanje videa radi. Da li mogu nesto da podesim da bar koristim kameru, da mi ne izbacuje ono obavestenje zato sto sam skinuo blic. Hvala unapred.

vitez_koja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 08. Jan 2011. 19:29

Post od vitez_koja »

Samsung G600
Када је склопљен екран ради, када се отвори не ради.
Има ли спаса?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

vitez_koja, ima, idi kod majstora i zameni flet.

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Zna li neko kako da otkljucam telefon samsung gt-i5800 da mi radi na svim mrezama,jer od kako sam ga flesovao i vratio stari rom sada ne prima ni jednu karticu,trazi kod za otkljucavanje mreze...

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Ivan Cirkovic, otkljucati ga mozete neikim od alata predvidjenim za to, mada, koliko sam razumeo, telefon je radio sa nekom od kartica operatera iz Srbije pre update ROM-a a sada vise nece niti sa njom? TO mi je cudno AKO je tako....
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@hallo

To je zato sto sam mu ubacio neki usa firmware namenjen za njihovo podrucije :D Da to nisam uradio sve bih lako,pa sam na kraju odneo u servis i dekodirao ga.Naplatio mi je kao i prvi put kada sam ga nosi posle kupovine telefona 500 dinara :roll:

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Ivan Cirkovic, xexexe..lepo vama lepo "serviseru"....btw...recicu Vam nesto u poverenju...Vas telefon NIJE bio zakljucan...cccc
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@hallo

Dobro sta mu je onda bilo ako nije bio zakljucan,a trazio mi je code za network unlock kada sam ga upalio i ubacio sve tri kartice?

Odgovori